זיקנה

זיקנה ../images/Emo193.gif

בסופו של דבר, אנחנו גודלים וגודלים ובסוף מזדקנים, ולא הקמטים הם אלה שמדאיגים אותי אלא המחלות, ההזדקקות לעזרה והעול שאני אהיה עבור אחרים, וגם... מוות. האם אתם חושבים לעיתים על זיקנה- זה מפחיד אותכם
האם אתם עושים צעדי מניעה ושומרים על בריאות כדי להימנע ממחלות בעתיד
מה מפחיד הכי אותכם בהזדקנות

200611

New member
בימינו הזיקנה אורכת המון שנים

החיים יותר ארוכים. פעם היו מתים בין גיל 40-60 לפני כל המחלות. אין סיכוי לגמור את החיים האלה בלי מחלות. המזון עתיר שומן. יש מלא מעשנים ועוד יותר הרבה מעשנים פסיביים. יש הרבה מכוניות וזה הרבה פיח וזיהום אויר. יש שימוש בסלולרי וכל השפעת הקרינה עדין לא ברורה. אז לחשוב על זיקנה - אני חושב, אבל חי את החיים רגיל. אני מעשן. ואני משתמש בסלולרי. אני אוכל הכל. אני לא בטוח שאסכים להיות זקן תלותי או סיעודי.

magenta73

New member
לא חושבת על זה.

מבחינתי - אני יכולה גם למות מחר, מטיל או מאוטובוס. כשנגיע, נגיע. אז נדבר.

khamala

New member
לגבי המוות....

אפיקורוס אמר- שאין טעם לפחד ממנו: כל עוד אנחנו חיים - אז הוא לא כאן. וכאשר הוא יגיע - אנחנו כבר לא נהיה....

בלאגנית

New member
אני כל פעפ אחרי שהייתי מבקרת אצל

סבא שלי בבית אבות היה לי פתאום דחף עצום כזה לחיות את החיים ולנצל כל רגע... היה מאוד עצוב שם...היה להם פעם הפעלה עם מורה גופני והם עשו עם הידיים תנועות של שחיה ואז חשבתי, האנשים האלה בעצם מסתמכים על הדמיון, הרי אף פעם יותר לא יוציאו אותם מבית האבות לים...זה ממש עצוב. לדעתי בית אבות זה כלא. וזה גם בזבוז של כל החסכונות שחוסכים כל החיים. אני הייתי מעדיפה למות ולא להעביר בבית אבות את שנותיי האחרונות. טוב קצת ניסחפתי חחח לשאלות שנשאלתי: המממא ני לא מעשנת אבל לא יודעת אם זה בגלל הפחד ממוות, יותר מהפחד לקבל סרטן חס וחלילה ומה שמפחיד אותי בהזדקנות זה החוסר אונים ושצריך להסתמך על אחרים

לירננה

New member
אני שומרת על עצמי

אני משתדלת לאכול בריא. לא מעשנת. עושה פעילות גופנית. מתרחקת ממעשנים, ולא מכניסה לגוף שלי זבל. אני מאוד מפחדת מהזיקנה.יותר מפחדת מהזיקנה מאשר מהמוות. מפחדת להיות תלותית וחולה ונכה. אני רואה את סבא וסבתא שלי,אני רואה עדו אנשים זקנים. ולעומתם אני רואה גם אנשים זקנים שהם עדיין מתפקדים וכזאת אני רוצה להיות - מתפקדת ותורמת גם בגיל מבוגר. לא לסבול שנים של מחלה לפני שאמות.

למעלה