זיקוקים פרטיים בתוך שכונת מגורים?

ארזS

New member
אינני יודע מה הגשת ועל מה הגשת

ואינני קשור לתחום הזה. אני רק מבין מבין הדברים שאת כותבת שאין לך הרבה סבלנות וסובלנות כלפי הדתיים. אם אני טועה עמך הסליחה. ובכל מקרה עד לרגע זה לא ראיתי בתגובותיך כל נימת צער או חרטה על ההתבטאות האומללה שלך. בקשר להשוואות שעשית בענייני הנוער, אני לא עשיתי כל השוואות וגם לי ברור שלא כולם שווים בדיוק כפי שחמש האצבעות שיש לכל אדם לא שוות הן.

התבטאות אומללה?

איזו בדיוק? אין לי יומרות לשכנע אותך להפסיק לגונן על עבריינות כי היא דתית או מעורב בה קודש כלשהו בעיניך, אולם היא נשארת כשמה וכתכונתה העיקרית, הבריונית ופורעת החוק. יש לי תקווה קטנה שהכנסות ספר התורה פסקו לפני מס' חודשים באיזור מגורי בזכות מחאתי, אולם אני לא משלה את עצמי - מי שהחוק הוא לצנינים בעיניהם, גם זכותי לחיות בחברה שומרת חוק היא לצנינים בעיניהם, משולה כקליפת השום. לא אפסיק לייחל, יע"ז, שמי שמגוננים על פורעי החוק יפסיקו לעשות זאת, למען עצמם ולמען כולנו.

ארזS

New member
בהחלט ! התבטאות אומללה !

ומעניין שגם qrst1 האחת הגיבה במחאה על ההתבטאות שלך. אם לטקס הכנסת ספר תורה את קוראת עבריינות דתית או עבריינות בחסות אלוהים הרי שאת מעידה על עצמך כעל חסרת סבלנות וסובלנות.

אמרת הכל

שכן לא התייחסתי לטקס אלא לסממניו החיצוניים. אפילו ציינתי מפורשות - שישמחו ויחגגו, בגבולות החוק. ארז, זה בדיוק העניין שאני רואה בו אם ואב כל חטאת: בשם ה"טקס הכנסת ספר תורה" מותר לעבור עבירה.....כלומר, כל מה שיש בו רמז לקדושה דתית, הופך להיות מחסה לעבירת עבירות כי אסור לגעת בזה כלל וכלל, שכן מדובר במשהו קדוש....ובכן - זה לא. העבריינים שגרמו לא פעם לזכוכיות ביתי לרעוד אינם שונים מהעבריינים שהעיפו זיקוקים באוויר, והעובדה שהם עברו עבירות אילו גם על החוק וגם שבין אדם לחברו על מנת להכניס ספר תורה, מביישת אותם, את ספק-דתיותם ואת ספר התורה שהכניסו.

ארזS

New member
אם אמרתי אז אמרתי...

אני לא ראיתי כל עבירה בסממנים שהוזכרו כפי שלא ראיתי כל עבירה בכך שבטקסי סיום של יותר מבי''ס אחד נורו זיקוקים. משום מה חשבתי עד עכשיו שהכעס שלך היה על הרעש מהמוסיקה. מכיוון שלא נראה לי שנגיע להסכמה כל שהיא, ומכיוון שאת מסרבת להכיר בטעות שלך ולהתנצל על ההתבטאות האומללה שלך, אין לי אלא להצטער על כך צער רב ולהפסיק כאן את השתתפותי בדיון העקר הזה שלא יגיע לכלל הסכמה.

"מסרבת להכיר בטעות שלך"

זה משפט קלאסי....חטא היוהרה. לא טעיתי, ארז. אתה לא מסוגל, באופן טבעי - כאדם דתי שמייחס קדושה לכל סמל דתי - לראות את הרע שבו. מצווה שנקנית בחטא - איננה מצווה. וחטא - הוא ראשית ולפני הכל בעיני מי שחטאו לו/ה ובהסתכלות בפריזמה של ספר החוקים. נעשה כאן חטא שיטתי שהופך את מצוות הכנסת ספר תורה למצווה ריקה מתוכן. עד שלא יקום האמיץ שיודה בזה - אתה משתף פעולה עם השיטה..... ואכן, כנראה לא נגיע להסכמה, אז שתהיה לנו שנה טובה.

ארזS

New member
למרות שחשבתי בכל הכנות לא להגיב עוד

אגיב רק בהסבירי לך שאת לא יודעת עד כמה את טועה במחשבתך כלפי. א. אינני יהיר כלל וכלל. ועובדה שלא רק אני טוען שטעית בתגובתך. חבל שאת לא מסוגלת להכיר בכך. לדעתי היהירות היא דווקא שלך, שאת מתעקשת שלא טעית, ואילו אני הרי כתבתי באחת התגובות לעיל שאם טעיתי עמך הסליחה. כתבתי או לא כתבתי ? אבל את לא מסוגלת לכתוב סליחה. אז מי יהיר חנה ? כמו כן , לא רק שאני מאוד מסוגל [בניגוד גמור לטענתך] להכיר בעובדה שמצווה הבאה בעבירה איננה מצווה, יתרה מזאת, אני חושב שמצווה הבאה בעבירה היא חטא. אז בבקשה ממך חנה. אינך רוצה להכיר בטעותך ? בבקשה, זאת זכותך המלאה . זאת גם זכותך המלאה לכתוב את דיעותיך האישיות בפורום. לתומי חשבתי שאם מעירים לך על התבטאות לא ראוייה שלך תגיבי אחרת. מתברר לי לצערי שטעיתי ושאת מתבצרת בדעתך וממשיכה לתקוף במקום להתנצל. שתהיה שנה טובה לכל תושבי רעננה ולכל תושבי מדינת ישראל.

ימאנזה

New member
ארז הצלחת להעלות לי את הסעיף

כבר מהתגובה הראשונה שלך. אופן ההתבטאות שלך לכשעצמו מעורר נוגדנים.ואתה חוזר על עצמך בלופ כפייתי של דרישת התנצלות ואינך מרפה. אבל אין לך שום תרומה ממשית לדושיח. אתה נאחז בנימוקים למיניהם לחיזוק דבריך שהם פתטיים ומקוממים. יפה שניהלת פעם פורום ואתה מכיר את הכללים. אחד מהם הוא גם אולי סוברניות של מנהל הפורום . האם נאמר בכללים שלמנהל פורום אין זכות לבטא דעות אישיות? יפה שיש עוד מי שחושב כמוך זה עוד לא אומר שאתה צודק. ובשביל מה אתה מגייס את חללי צה"ל? לצורך הוכחת יפות נפשם של אלה בהם מדובר? לדעתי זהו שימוש ציני ואומלל. ולבסוף - הבנת שלא תגיע להסכמות ואמרת שלא תגיב יותר ובכל זאת המשכת. אתה חייב להגיד את המילה האחרונה?

ארזS

New member
אז העליתי לך את הסעיף. אז מה קרה ?

לא מתרגש. ועובדה שעוד משתתף מסכים איתי. כמו כן כתבתי במפורש באחת התגובות שזכותה של חנה להביע את דעתה, אז אדון או גב' ימאנזה כדאי שתקח/י קורס בהבנת הנקרא + כדור הרגעה לסעיף שעלה...

ארזS

New member
ועוד משהו

באיזו שעה מכניסים ספר תורה ? האם בחצות הלילה או לאחר מכן ? חושבני שגם לא ב-23:00 אלא הרבה לפני כן. כך שאין לך מה לפנות למשטרה אם אין הרעשה לפני 23:00 אלא עלייך לפנות למשרד לאיכות הסביבה על השמעת רעש בלתי סביר בשעה סבירה... דרך אגב, אני פניתי למשרד הזה כבר לפני כחודשיים בעניין מסויים ועד לרגע זה לא נעניתי בכלל...

זה לא נכון

מי שעובר על מידת הרעש המותרת בחוק, ועוד בכוונה תחילה, הוא עבריין בכל שעות היממה.

ארזS

New member
נראה לי שיש לך בעייה בהבנת הנקרא.

תקראי שוב את מה שכתבתי ותנסי להבין.

קראתי, הבנתי

יש הבדל בין מה שהם אומרים לבין ההליך החוקי. האזרח/ית הקטנ/ה אינו/ה אמור/ה להתרוצץ בין המשרדים - אלא לגשת למשטרה שמביאים את פקחי איכות הסביבה למקום. חוסר הרצון של המשטרה לטפל כדין הוא כנראה הסיבה לדיסאינפורמציה הזו.

qrst1 האחת

New member
חנה, מישהו יעץ לי לקחתך לחוות הכנסת ספר תורה.

מה דעתך...? חנה, לרוב, אני נהנית לקרוא את תגובותייך - אולם אני חייבת להודות, כי בכל הדיונים בנושאים דתיים תגובותייך מסתמנות כאנטי אנטי... ואני יכולה להבין מאין זה בא... לפעמים זה קורה גם לי... ׁאגב,היועץ הנ"ל, כלל לא כעס לשמע דברייך ואמר כי את בבחינת "תינוק שנשבה"... - בעיניי, "ספר תורה" הינו ספר קדוש מאוד- דתית ותרבותית... ועל אף, שאני נמנית עם הציבור החילוני יש לי אליו, כבוד ויראה גדולים !!! - אל לנו להכלילו ולשייכו למגדרים או לאנשים פרטיים... לפני שמונה שנים חוויתי הכנסת ספר תורה בירושלים, לעילוי נשמת חלל צה"ל שהכרתי. אומנם לא היו זיקוקים אך הייתה שמחה גדולה, שירים וריקודים... ממש כמו בהפגנה...?SO ואת יודעת מה...? נהניתי עד מאוד...!!! - אילו רק היינו סבלניים וסובלניים יותר...?!

ארזS

New member
מה יש להוסיף אחרי תגובה שכזאת ? רק ../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

ארזS

New member
עומר

תגובתך נראית כאילו אתה מתנצל שאתה נאלץ להסכים איתי... לא צריך להתנצל כשלא מסכימים עם המנהלת. זכותה הלגיטימית להביע את דעתה וזכותו של כל משתתף לחלוק ולהעיר. שנה טובה !

גור 2

New member
כלומר מה, אתם מסכימים עם זיהום רעש?

מה זה היה, תחרות הורדות ידיים? ציבור מסוים ומוגדר היטב מתנהל ללא חוק. זהו הציבור הדתי לגוניו השונים. החוק הוא מהותה של מדינה, כל מדינה. לציבור הנ"ל יש בעיה עם חקיקה אנושית ומטרתו להפר אותה. כל היתר זה ערפל, התחנחנויות והתחכמיות. לשרת ולהתנדב זה יפה אבל לא מספיק. חובתו של אזרח במדינה היא ציות לחוק. בזה הציבור הדתי לא נכשל אלא מתעלם באופן אידאולוגי. לכן הויכוח סטה מעיניני זיהום רעש (זיקוקים, תהלוכות, מסיבות פרטיות ברשות הרבים, ממש לא חשוב מה), להפרת החוק האידאולוגית ע"י הציבור הדתי. אני? אני נגד ההרעשות למיניהן שחודרות לבתים פרטיים שהן כמו כל זיהום אחר ואולי אף מזיק יותר. אני נגד הפרות חוק. במיוחד כאשר הן מונחות אידאולוגיה.

למעלה