זימזום

Weed Me

New member
זימזום

מה גורם למיתר לזמזם בגיטרה קלאסית ואיך אני פותר את הבעיה? תודה לעונים!

The Walrus

New member
די לחפור!!

כמה אתה מדבר...?!
סתם, אחי... מסכים איתך, הבעיה כנראה באקשן.

Weed Me

New member
רק מהזה האקשן בבקשה תסביר לי?

וגם איפה אני יכול לתקן את זה? זה בעיה רצינית? וד"א רק מיתר אחד מזמזם...

eVeR WiSH

New member
המיתרים קרובים מדי לצואר

לך לחנות נגינה ותבקש שיחליפו לך את ה(שחכתי איך קוראים לדבר הזה) ששומר את המיתרים במקום חח יצאתי טיפש

Mr MAG

New member
לא נכון.

שלא לדבר על זה שלזרוק 2 מילים לאוויר לא נחשב תשובה אלא יותר לצאת מידי חובה, (ואתה כ"כ מתגאה ברצון שלך לעזור לכו-וו-לם פה לא ?) אקשן הוא רק אחד הגורמים האפשריים ויש המון. סטאפ לא יכול להיות גורם. אם שואלים אותך מה גורם לזמזום ואתה עונה סטאפ, זה כמו שישאלו אותך עם מה חותכים ירקות ואתה תענה "ארוחה". סטאפ, נראה לי שאתה צריך תזכורת, באנגלית הוא SET UP. פרוש הפועל TO SET זה לכוון, להתאים. הכוונה בביטוי TO SET UP זה ליצור מצב מסוים, במקרה הספציפי הזה של כלי נגינה זה כיוון של המרכיבים השונים בכלי לנוחות וצליל מיטביים. סטאפ הוא תהליך, סטאפ הוא פעולה, סטאפ הוא שרות שבעל מקצוע יכול לתת. סטאפ מקביל ישירות לטיפול במוסך - טיפול כזה יכול להכיל פעולות שונות שמטרתן להביא את הרכב למצב אופטימלי, זה ישתנה מרכב לרכב ובהתאם לסיטואציה ולצורך וכו'. אתה לא יכול לומר, שמוסך גורם לאלטרנטור תקול. זה פשוט לא מסתדר הגיונית. חלאס לזרוק מילים לאוויר. ועכשיו לשאלה האמיתית. הנה הסיבות הנפוצות ביותר לזמזום בגיטרות קלאסיות ואקוסטיות: אקשן נמוך מידי, כתוצאה מנאט שחוט, אוכף שחוק, צוואר עקום או שריגים שחוקים, ואפילו כעירות בטופ של תיבת התהודה באזור הגשר - כל זה יכול לגרום לזמזום וכל זה קורה בגיטרות. ההגדרה הכללית של אקשן היא גובה המיתר מהשריגים. לא תמיד הגובה הזה אחיד. אם יש לך למשל שריג מסוים שחוק אז כשתלחץ מאחוריו המיתר יפגע בשריגים שלפניו כי הם גבוהים יותר ויהיה זמזום. אם בנקודה כלשהיא המיתר נמוך מידי יהיה זמזום. חלקים רופפים - גיטרות בעלות תיבות תהודה רגישות יותר לעניין הזה אבל זה קורה בכל כלי, לפעמים יש חלקים רופפים לדוגמה נאט שההדבקה שלו השתחררה או נסדק, מפתח כיוון רופף וכו' - בעת הנגינה רטיטת המיתר, לפעמים רק בצלילים מסוימים ולפעמים כל הזמן, תרטיט את החלק הרופף וזה ייצור זמזום. עוד משהו שקורה בעיקר בקלאסיות וכמה שזה בנאלי זה נפוץ ביותר - קשירה לקויה של המיתרים בגשר, כשקצות המיתרים לא קצוצים או לחלופין קשורים בתור הלולאה של המיתר הבא, הם פשוט רוטטים ופוגעים בתיבת התהודה. יכול לקרות גם בראש הגיטרה.

תגובה-

במילה "סטאפ" אני חושבת שרועי התכוון לכיוון לא נכון וכיוון לא נכון אכן יכול לגרום לזימזומים. אני עדה חיה לזה. סיבה נוספת היא מיתרים ישנים וחלודים. ועוד משהו קטן, דוקא בתור מנהל פורום הייתי מצפה לשפה קצת יותר מכובדת וקצת יותר עינינית כלפי משתתף במיוחד אם הוא פעיל. אם הוא זרק פה שתי מילים ולא פירט זה כנראה שבגלל שכשהוא זורק 3 אז אנשים פה מתנפלים עליו שהוא חופר. לתשומת ליבך, כחול זה לא רק צבע.

Mr MAG

New member
זה לא עובד ככה.

את באה אליי ושואלת אותי, "תגיד מוטי, למה יוצא לך כ"כ הרבה עשן מהאגזוז ?" אני בא ועונה לך, "מוסך". נשמע כמו שיחה הגיונית ? לא ממש. מה עם, תשובה כמו - עשיתי טיפול למערכת ההזרקה במוסך והם כיוונו לי לתערובת דלק\אוויר עשירה מידי. הוא אפילו לא אמר "סטאפ לקוי". פשוט "סטאפ". מה סטאפ ? אני יכול לומר אבטיח, זה יהיה הגיוני באותה המידה ויכול לבוא מישהו ולומר "אה, הוא בטח התכוון שנפל לו אבטיח על הגיטרה". קיצר, או שנותנים תשובה אמיתית או שמדלגים הלאה, כשזה באמצע זה לא עוזר לאף אחד.

מבינה

ובכל זאת יש דרך להגיד דברים. סטאפ לא נכון כן יכול לגרום לזימזום , אני מניחה שלזה הוא התכוון ובינינו, גם אתה הבנת את הכוונה שלו. אתה צודק שכשאתה נותן תשובה אתה אמור להסביר אותה ולא לזרוק מילים ללל האוויר, עם זה אני מסכימה. אבל בוא נאמר שאי אפשר להיות שיא המופתעים שככה רועי ענה.

Mr MAG

New member
זה גם לא מדויק

כי כמ ושאמרתי בהודעה הראשונה סטאפ זה הגדרה כוללת. סטאפ זה משהו שעושים לגיטרה. יכול להיות ששלחתי את הגיטרה למעבדת תיקונים שיעשו לי סטאפ, ואמרתי להם שיש לי בעיה בפיקאפים למשל. תכלית הסטאפ הזה, היתה למשל.. ניקוי מגעים, או הנמכת הפיקאפים. דברים שממש רחוקים מלגרום לזמזום. לומר שסטאפ זה הגורם לזמזום זה לא נכון. אם כבר אז אפשר לומר שכשעשו לגיטרה סטאפ עשו פעולה X שגורמת לזמזום. בנוסף, גם אם נניח והכוונה היתה לפרוש השני של המילה, שנפוץ יותר בשפה האנגלית והוא שם העצם A SETUP (לעומת פעולה TO SET UP), שזה בתרגום חופשי בהקשר לכלים "כיוונון"... זה עדיין כללי מידי. ה "סטאפ" של גיטרה מסוימת, להלן הכיוונון שלה הוא סך כל הגורמים השונים בכלי שניתנים לשינוי. ממש הכל. כל כיוון שנעשה (לא כולל החלפה של חלקים כמובן) זה חלק מהמכלול הכולל שזה הכיוונון, להלן הסטאפ. לומר שהסטאפ הוא הגורם זה לא נכון. לומר שהאקשן בסטאפ שלך נמוך מידי - זה כן נכון (אבל נשמע יותר טוב באנגלית)

סבבה, מקבלת../images/Emo13.gif

אני בעיקרון דיברתי על כיוון מיתרים לא נכון שיכול לגרום לזימזום כי פשוט זה משהו שקרה אצלי בגיטרה. כמובן שאתה צודק לגבי כל השאר...

TheRealDeal

New member
נו מה הקטע?

הוא רושם הודעות ארוכות מדי אתם אומרים לו להפסיק לחפור, כשהוא עונה קצר אתה מתעצבן עליו שהוא לא כתב מספיק.. מה שהבחור שאל זה מה גורם לגיטרה לזמזם - והוא קיבל תשובה, אקשן נמוך מדי... בחלק השני של השאלה הוא שאל איך הוא פותר את זה וגם לזה הוא קיבל תשובה, סטאפ.. הוא אולי לא הסביר מה הגורמים לזה, כי אחרי זה הייתם קופצים עליו בשאלות כמו למה הוא חופר כ"כ הרבה וכאלה... לא מבין את הקטע שלכם, זה פורום לא?? מותר לכל אחד להגיד מה שבא לו.... הוא לא הטעה אותו, הוא אמר לו בכלליות מה יכולה להיות הבעיה ואיך פותרים אותה ואתה לא אמור לבוא אליו בטענות על זה שהוא מנסה לעזור חלאס להיות ילדים קטנים ולהתנכל על כל דבר........ מצחיק מה שהולך פה

Mr MAG

New member
שימו לב

אני, אישית, לא הערתי לו אפילו פעם אחת בנוגע להודעות ארוכות ומפורטות. מבחינתי, העובדה שאחוז ניכר מהגולשים כאן מתייחס לזה כאל "חפירות" זה בושה, אם אתם לא רוצים לקבל מידע, אם אתם לא רוצים ללמוד ולהחכים למה לכם להיות כאן בכלל ? המטרה היא לעזור אחד לשני ולתרום מקסימום מהידע שיש לנו לאחרים. בגלל זה כשרועי נותן תשובהנ אמיתית, כזו עם בסיס, מנוסחת באופן קריא ועשירה במידע שימושי והוא נתן כאלה לא פעם פה בפורום אני אהיה הבנאדם האחרון שיעיר על זה, רק ההפך ! וגם כשאין לי זמן אפילו להוסיף איזה
לעידוד אני בכל זאת כאן ומעריך את המאמץ להשקיע משהו בפורום. אותי מעציב לראות שיש כאן אנשים שיודעים ויכולים ועדיין רואים מאמרים ותשובות מעמיקות אולי פעם בחודש ! וכן, אני דורש יחס פרטני אל כל גולש ולא כקבוצה. אני אף פעם לא הערתי לרועי על ההודעות שלו אז אין לכם זכות לקפוץ עליי כשאמרתי שזה היה קצר מידי. זה לא נקרא לתמצת. לתמצת זה לפחות, לתת גורם שעלה לך בראש, להלן אקשן, לציין שזה לא סתם "אקשן" אלא "אקשן נמוך מידיי" ולהסביר בכמה מילים מה זה. בלי הסבר או לפחות קישור להסבר או כל מידע אחר זה רק זוג מילים חסרות כל קשר לשאלה.

יאסון1234

New member
אחי אני חושב שהעניין היה טמון

במשפטון הזה "(ואתה כ"כ מתגאה ברצון שלך לעזור לכו-וו-לם פה לא ?)" לא לעניין ותסלח לי אם זה נשמע חצוף או משהו אבל גם לך וגם לערן יש מדי פעם יציאות כאלה, עכשיו אתם בסך הכל כמונו והכל אבל אתם גם המנהלים בפורום לפני כל דבר אחר, אז לכתוב כזאת תגובה זה ממש לא לעניין...

Mr MAG

New member
אתה צודק

ואני מתנצל על כך שהתנסחתי בצורה לא ראויה, לגמרי טעות שלי. מה שכן, אני עומד מאחורי הכוונה שבמשפט. אחרי הדיון שהיה כאן בפורום, שיוזמו היה רועי בעצמו, אודות ה "חפירות" שלו וכפיות הטובה של חברי פורום מסוימים כלפיו - הוא בא ובמקום לתת תשובה עניינית ועוזרת זורק 2 מילים לאוויר, שזה פשוט לעשות דווקא. אין דרך טובה יותר לנסח את זה. זה התנהגות ילדותית וזה לא תורם לאף אחד מאיתנו. זה לומר "הא אתם כפויי טובה אז אני אעשה דווקא, בדיוק את ההפך". וקיצוניות זה לא טוב בד"כ , אם אומרים לך שאתה חופר אז תקצר בכתיבה אבל בגבול הסביר, אם אומרים לך לפרט אז תפרט אבל אל תכתוב מגילה. קצת הגיון בריא וקצת בגרות לא יזיקו כאן.

יאסון1234

New member
אני רק תוהה

מה היה פה אלמלא רועי לא היה מפרסם את גילו. יש הרבה תגובות המנוסחות כתגובותיו של רועי.

Mr MAG

New member
אני אפילו לא יודע

בן כמה הוא. באמת שלא. אני מנחש שבין 16 ל 18 אבל אין לי מושג. זה לא קשור. גם מישהו בן 50 יכול להיות ילדותי ובחיי שאני מכיר בני 13 בוגרים ושקולים יותר מחצי מהפורום הזה.

RoieL

New member
קיבלתי את ההערה

רק שאני באמת לא מבין איזה תגובות כן מתאימות לפורום הזה. אז תגובות קצרות לא, תגובות מפורטות לא, אז מה כן?

Mr MAG

New member
אני רוצה :

תשובות מפורטות, שמבוססות על ידע עובדתי, בשילוב עם דיעות אישיות (ורצוי לציין היכן העובדות והכין הדעות) - רצוי עם דוגמאות, קישורים, מדיה לסוגיה והכוונה למקורות נוספים למידע שאתה מספק. זו התשובה האולטימטיבית ואני מבטיח לך שאם מישהו באמת מתלונן על תשובה כזו - הוא נחסם לצמיתות מהפורום, "עליי".

למעלה