זילזול

זילזול

איך מתמודדים עם זילזול? אני כבר לא ילד אבל אני מרגיש שלא סופרים אותי במיוחד, שאם אני אגיד משהו זה יהיה שאני מזיין את השכל ושאני מדבר שטויות. זה פשוט כואב לי ברמות שאי אפשר לתאר התחושה שמזלזלים בי ושלא סופרים אותי.
אני מודה כשהייתי נער הייתי מה שנקרא ליצן שהכל היה צחוקים והומור. כנראה שעד היום זוכרים לי את זה
וכמה שאני מדבר לעניין ובצורה רצינית עדיין לא סופרים אותי. עברו שנים מאז וכנראה שאני במשבצת של זה שהוא מחוק או גזור. כנראה שהסטיגמה נשארה אחרת סיבה אחרת.

ועדיין- זה הכי כואב משפיל ומעליב שיכול להיות.

תן דוגמאות בבקשה.

בגדול...אולי להתחבר\להתקרב לאנשים אחרים?
ואני בטוחה שאופן התמודדות שלך לוקה בחסר ואם היית מעמיד את מי שפוגעה בך בצורה אסרטיבית, היית משיג תוצאות.
כנראה שאתה זקוק לאותם אנשים מאוד ומרגיש חלש מולם.

דוגמאות

אם למשל מדברים על פוליטיקה ואני מביע את דעתי בצורה הגיונית ומנומקת ולא משהו קיצוני- פשוט דיעה אז אני מקבל תגובה "תתבגר כבר אתה מדבר כמו ילד" וזה פשוט לא נכון כי אני באמת מדבר בצורה הגיונית עם אסמכתאות ונתונים בדוקים.
דוגמא נוספת- אם אני משתף על רעיון עסקי שיכול לדעתי להצליח ואני עם יד על הלב אומר את זה- מדובר ברעיון הגיוני וטוב אז התגובה
היא זילזול ושאני מבלבל את המוח.
לגבי אותם אנשים הם מהמשפחה שלי. לאחד מהם עניתי בצורה אסרטיבית. לגבי השאר לפעמים אין לי כח, לא בגלל אסרטיביות אלא שפשוט באמת אין לי כוחות להתנגח ולהצדיק את עצמי.
אבל התחושה של הזילזול מכאיבה בפנים.

omer73

New member
היי

תראה, אני לא יודע מה הדינמקיה המשפחתית, אבל אם אתה מרגיש שאתה עשית שינוי תדמתית ושזה עדיין לא עוזר,
אולי תנסה להוריד פרופיל במפגשים ובמקביל לנסות לדבר באופן אישי, ולא בפורום המשפחתי עם אלו שמעליבים אותך ומזלזלים
בך.

האם יכול להיות שאתה זה שרואה בעצמך

עדיין את הליצן? יכול להיות שתמיד היית בדמות "הליצן" ולכן גם בחייך הבוגרים המשכת להיות בדמות הזאת ולכן גם ההרגשה שמזלזלים בך, כי תמיד "הליצן" בחבורה הוא הכיפי, הצחוקים,ההומור.

האם בעיני עצמך אתה רציני?למה אתה חושב שלא מתייחסים אלייך ברצינות?
אם אתה מרגיש שאנשים שראו אותך במצב הליצני לא מאמינים שדברים השתנו,תוכיח להם ותאמר להם איך אתה מרגיש, שאתה לא מוכן שיבטלו אותך.

למעלה