זילות השואה

אני יודעת מה זה.

זה לא כשל רטורי, זו אמת לאמיתה. אתה אכן חייל ולצערינו, גם כובש. והסיבה לחוסר הבנתך (מעבר לעובדה שאתה גבר וחייל וכובש והולך לקבל 312 בפסיכומטרי וכו' וכו'. ולהזכירך, עדיין לא קבלתי את הודעת ההתנצלות שלי, אני מצפה לה), היא שעקב היותך חייל, אתה מפספס דברים בשעת ההתרחשות שלהם וקורא הודעות באיחור. כיוון שמובן לשנינו ששרשור בו גם דוד וגם רועי כותבים הודעה שמתקבלת ע"י אחרים כ
הוא שרשור מיוחד שמובן אך ורק אם קוראים אותו מיד (בטח הירח השפיע או משהו.. דוד ורועי לעולם לא מצחיקים).

Continuum

New member
אני חייב לנסות משהו #1:

הניסיון הזה להתחקות אחר השנינות הרהוטה של אד גלוריאם תוך שימת דגש על משפטים ארוכים וקשים לפיענוח מבחינה תחבירית וכמו גם מבחינת אוצר המילים העשיר, עשוי ובעצם חייב לעלות בתוהו על אף מאמצי הקולחים. אם וכאשר אבין שהוא אכן נכשל באופן כה נחרץ, אפזר בנקודות זמן ומקום רנדומליות יותר ופחות בפורום עוד ניסיונות שכאלה עם סיבות מוצלחות יותר או פחות בהתאמה. יש שישאלו, מה האנקדוטה בכל המהתלה הזאת? ובכן, אני סבור שיש לזה פוטנציאל לשעשע אותי בסיטואציות שונות המערבות את גב' גלוריאם, ולהוסיף עניין כללי מבחינתי, אף אם לא שולי בלבד, לחווית הפורום הכתומה והמונוטונית בדרך כלל. (איך זה היה? מוגזם, נכון? גם בירברתי על שטויות.. אני יודע. וזה גם נדמה לי לא קשה לפיענוח כמו המשפטים שלך. ועוד מעט יגידו שגם את אלילה שלי. לא מדוייק בכלל. אבל אל תשכחי שכאן הייתי חייב להגיד כמה משפטים על עצמי, ובעצם את אף פעם לא עושה את זה, אז הבאים יצאו יותר טובים.)

Continuum

New member
פאק!!

עוד טעות שאין לכם סיכוי לשים לב אליה: זה "סיבות מוצלחות *פחות או יותר* בהתאמה". רבאק. זה לא כזה פשוט.

עכשיו אתה באמת סתם מתחכם../images/Emo4.gif../images/Emo163.gif

אנשים שיצאו עם טלאים כתומים מהבית, וקראו למפניהם נאצים, קציני SS וכו', לא יותר טובים מאותם נאצים שמכחישים את השואה. ובבקשה אל תטרח לענות לי בתשובות מתחכמות, אלא עם משהו הגיוני. תודה.

שים לב,

שאתה בילבלת כאן בין סיבה למסובב. כתבת (כולל הכותרת): נו באמת... תוכן: אני ביקשתי אחד. ושוב, השוואה בין "ההתנתקות" ל-"שואה". לא השוואה בין "המגרשים" ל-"נאצים". או בין "הגירוש" ל-"גירוש יהודים בשואה". כשכוונתך היתה: אני ביקשתי אחד. ושוב, השוואה בין "ההתנתקות" ל-"שואה". לא השוואה בין "המגרשים" ל-"נאצים". או בין "הגירוש" ל-"גירוש יהודים בשואה". נו באמת... זאת באמת, אבל באמת, ההתחכמות הכי טיפשית שנתקלתי בה.

לא ניראה לי...

כן, יש את הבעיה שהשואה לאט לאט נשכחת מאנשים. יש את הבעיה הזו, שעוד מאה שנה, אנשים בקושי ידעו מזה שואה, ולצערנו, כבר היום יש אנשים שלא מאמינים שהייתה שואה. וכן, צריך לשמר את זיכרון השואה. אבל לא בדרך הזו. לא בדרך של להשוות דברים קטנים חסרי ערך, לשואה, שהיה דבר איום, נוראי, משהו זוועתי ולא אנושי. ככה, אנשים לא ידעו ויבינו את מהות השואה. את האמת, לא נוכל אף פעם להבין את השואה. זה היה דבר יותר מידי נורא, שלא נוכל להבין ולקלוט. הם כנראה יחשבו, שזה היה דבר נורא, ורע. אבל לא יבינו, שזה לא היה סתם דבר רע. זה לא היה סתם. איזה מן דבר זה, להשוות קצין לאס-אס?! אס-אס לא היה בן אדם בכלל. אי אפשר להשוות דברים כאלו, לנאצים יימח שמם. כי הם לא היו אנושיים. הם התנהגו בצורה לא אנושית ומזוויעה.

כן.

אנשים משווים איזה קצין לאסאס. משווים כל מיני אנשים שמעצבנים אותם לנאצים. איזה מן דבר זה?! ההתנתקות- באמת כאבה לי. וצר לי על כל המתנחלים, אבל אין שום זכות לדמות את מצב ההתנתקות לשואה.

לא ניראה לי...

כן, יש את הבעיה שהשואה לאט לאט נשכחת מאנשים. יש את הבעיה הזו, שעוד מאה שנה, אנשים בקושי ידעו מזה שואה, ולצערנו, כבר היום יש אנשים שלא מאמינים שהייתה שואה. וכן, צריך לשמר את זיכרון השואה. אבל לא בדרך הזו. לא בדרך של להשוות דברים קטנים חסרי ערך, לשואה, שהיה דבר איום, נוראי, משהו זוועתי ולא אנושי. ככה, אנשים לא ידעו ויבינו את מהות השואה. את האמת, לא נוכל אף פעם להבין את השואה. זה היה דבר יותר מידי נורא, שלא נוכל להבין ולקלוט. הם כנראה יחשבו, שזה היה דבר נורא, ורע. אבל לא יבינו, שזה לא היה סתם דבר רע. זה לא היה סתם. איזה מן דבר זה, להשוות קצין לאס-אס?! אס-אס לא היה בן אדם בכלל. אי אפשר להשוות דברים כאלו, לנאצים יימח שמם. כי הם לא היו אנושיים. הם התנהגו בצורה לא אנושית ומזוויעה.

Continuum

New member
לא מסכים.

ההשוואה לשואה היא אמצעי רטורי לגיטימי לחלוטין, ולא גורם לזילות של השואה כלל וכלל. אם השואה הייתה הופכת מושג יותר ויותר זול, מן הסתם היו *מפסיקים* להשתמש בו לאט לאט בניסיון להראות את הדברים *בצורה מוקצנת*. אבל זה לא נפסק, זה רק מתגבר. אני מסכים שהמודעות לשואה תלך ותקטן, אבל אין שום סיכוי בעולם שזה בגלל שמישהו מוזיל אותה, אלא פשוט בגלל שאנשים, ואפילו חברות, נוטים לשכוח. שום דבר לא באמת עובר את מבחן הזמן.

../images/Emo40.gif

אדם אשר אינו מכיר את השואה(לא בהכרח בארץ) או לא מודע לפירושה ורק שומע את אותו מושג חוזר על עצמו שוב ושוב ושוב ועוד על הקשרים בכלל לא חמורים באותה מידה בסופו של דבר יפתח ציניות למושג ולא יהיה מודע לחומרתו. כשדיברתי בפורום מחו"ל עם אנשים שלא חורשים את הנושא כמו שהוא נחרש בארץ די הזדעזעתי- אנשים אומרים לי שמה שאני עושה בחייל בשטחים(הייתי חייל עד לפני חודש) גרוע יותר מהשואה. 'מה זה השואה?' שאלתי אותם והתשובות דיברו על דיכוי ואי-צדק, אפילו לא מילה על השמדה. 'זה לא השואה!' אמרתי ובתגובה הוסבר לי שכך הם קלטו ממה שראו בטלויזיה בהתנתקות. זו רק דוגמה קטנה שהיא טיפה בתוך ים של דיסינפורמציה בנושא השואה, למעשה כל השוואת השואה בהתנתקות מעודדת את הכחשתה בקרב הערבים וזה מתורגם אפילו לתמיכה ב"שואה" שעוברים המתנחלים. חייבים להפסיק את זה.

Continuum

New member
..

אתה מדבר פה על אנשים שיש להם מושג מבולבל מאוד על מה מדובר. האשליות במקרה הזה לגבי השואה לא נובעת מהטעיה שלנו, אלא מבורות מוחלטת שלהם. אנחנו אחראים להצהרות שאנחנו מצהירים, ולא לאיך שאנשים יבינו את ההצהרות האלה. בהצהרות שלנו אין זילות שואה. לעומת זאת אני בטוח שמרבית הציבור אינו כזה - תסתכל על סרטי שואה מיינסטרימיים שנעשו בשנים האחרונות כמו "החיים יפים" ו"הפסנתרן". זו לא זילות.

אבל זה עוזר לזילות

וככל שנוקפות השנים ומתמעטים העדים זה רק יחמיר וישמש טיעון הולך וגובר של מכחישי שואה להצגת הדברים בטענה כאילו השואה לא היתה אלא 'התבכיינות של יהודים' על עוון קל יחסית שנגרם להם כפי שכולם ראו בהתנתקות. אנחנו לא צריכים לתת לזה יד ויש למגר את התופעה, שמכחיש השואה למיניהם יחפשו 'ראיות' במקום אחר.

למעלה