זילות השואה

זילות השואה

אני רוצה להפנות את תשומת הלב לתופעה שהולכת ומתפשטת בשנים האחרונות- יותר ויותר אנשים בכל חוגי הקשת הפוליטית עורכים השוואות וקונוטציות המקושרות לשואה- ראינו את זה בהתנתקות, ראינו את זה במאבק נגד הגדר ,ראינו את זה בשירים של משחקי כדורגל ואנחנו ממשיכים לראות את זה יותר ויותר. הזילות הזו שוחקת מהיסוד את מהות השואה באופן שבימי הזיכרון כבר נהפכת ההנצחה למפעל פוליטי והדור הצעיר כבר מתחיל להתייחס בציניות לכל מה שקרה. יש לנו נטיה קשה מידי לשלוף כמעת על כל דבר שאינו לרוחנו את המילים 'שואה', 'נאצים', 'משרפות', 'היטלר'... בעת השירות הסדיר שלי שמתי לב באופן הכי בוטה איך הזילות הזו גררה לזלזול מוחלט במושג עצמו- ביחידה שלי התפתח הומור שחור כבד מאוד בנושא ולקשר פעילות שגרתית למונח שואה, או להשוות קצין מניאק לאס-אס כבר היה דבר שבשיגרה. חשבתי שזו השביזות שיצאה מהפה אבל היום כשאני מסתכל על זה אני מבין שזה לא עניין רגעי, זו כבר תופעה והיא צוברת תאוצה. אם הדבר ימשיך נגיע למצב שאנשים ישתמשו במונח 'שואה' או מונחים קשים אחרים סתם על כל דבר שאינו לרוחם והערך ימחק בעתיד ויעודד ספקנות והכחשת שואה. מי שלא לומד מההיסטוריה סופו שיחווה אותה על בשרו.

E טי

New member
להיפך

אם השואה היתה דבר שלא משתמשים בו, היא היתה פסה מן העולם. אנשים היו מתחילים להטיל ספק ולא להבין... השימוש המתמיד בשואה רק שומר אותה לאורך זמן. יש לזה הרבה דוגמאות בהרבה מקרים בהיסטוריה. ובמיוחד בהיסטוריה היהודית.

לא מסכימה...

נכון, צריך לדבר על שואה, לספר, לא לשכוח.. אבל אם מזכירים את השואה על כל דבר קטן המושג הזה כבר מתחיל לאבד מהגודל שלו ואנשים באמת מתחילים לחשוב שמה שהיה לפני שישים שנה היה סתם עוד מקרה... השימוש במונחים מהשואה הפך להיות חלק ביומיום.. אני שומעת חופשי חברים שלי שאומרים על המורה שלהם היטלר או נאצי...זה פשוט לבזות את זכר השואה..

E טי

New member
פרופורציות

כמובן שלא צריך לקרוא לכל אדם נאצי, ולכל פשע שואה.

ברור שלהגיד את זה

על מורה או משהו כזה שהוא נאצי זה מבייש את זכר השואה, אבל להגיד את זה לשוטר שמושך לילד בפאות וצוחק עליו-נאצי מבחינתי זה ממש לא מבייש. הנאצים עשו אותו דבר.

הנאצים גם רצחו יהודים בגלל דתם(בגלל

גזעם וגזעם נבע מדתם) אז כל מי שעשה את זה הוא נאצי? אתה מטומטם או משחק אותה? באמת... מבחינתי כששוטר צוחק על הדת שלי ועל הסימנים שלה ומסתכל עלי עם מבט כזה מלא שנאה בעיניים בגלל שאני דתי- זה בדיוק כמו הנאצי מהשואה שעשה את מה שעשה בגלל השנאה שלו ליהודים, ושוב, היהודי שהם ידעו שיהודי הוא היהודי הדתי ושאר האנשים שהיה להם זכר ליהדות הם רצו והשמידו אותם בגלל שהם ידעו שיש בהם בכל זאת זיקה ליהדות ולכן רצו להשמיד את כל היהדות בגלל שהיהדות הביאה את המוסר לעולם.

אני מוכרח לציין

שאני עדין לא מבין כיצד השורה הראשונה בהודעתך מוכיחה דווקא את הנקודה שלך, ולא את הנקודה שלו. אבל עזוב? למה להיות לוגיים כשאפשר לנפנף בשואה? מה היית עושה היום אם מישהו היה עוצר את היטלר? אילו השוואות היית עורך?

gil levi

New member
בשביל זה יש את יום השואה

ויותר חשוב, למטרה זאת מלמדים על השואה בתיכון ועל עליית הנאציזם בגרמניה. ההשוואה של השואה להתנתקות למשל (שבינתיים זו הדוגמא היחידה שאני מסכים איתה מההודעה הראשונה בשרשור) היא זילות של השואה.

E טי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ועכשיו תראה לי בן אדם אחד, לא יותר, רק אחד, שמשווה את ההתנתקות לשואה.

MsUnderstood

New member
איתי,הרבה עשו השוואה כזו..

ומספיק אנשים קראו נאצים למפנים והלכו עם טלאי כתום..

E טי

New member
נו באמת...

אני ביקשתי אחד. ושוב, השוואה בין "ההתנתקות" ל-"שואה". לא השוואה בין "המגרשים" ל-"נאצים". או בין "הגירוש" ל-"גירוש יהודים בשואה".

MsUnderstood

New member
נו באמת...

עשה לי טובה... אם אתה משווה בין המפנים לנאצים ובין הפינוי לגירוש היהודים בשואה אתה לא עושה השוואה בין ההינתקות לשואה? זה תמימות להגיד את זה.. זה סתם התחסדות

למעלה