זיהוי מפלצתי....

קוקולה2

New member
לא, אל תצטערי

בגינה כל כך קטנה כמו שיש לנו זה בעייתי. על הדשא אני אוותר בשמחה לטובת כל פתרון אחר אבל כרגע הוא גוזל משאבים מכל הגינה ולא רק מהדשא, ושוב אני אזכיר - 5X5 מטר כולל שטח מרוצף. הוא כיסה כל כך יפה את הגדר אבל אם אני צריכה להחזיק גינה שלמה מסכנה רק בשביל שהוא יהיה כל כך יפה - לא תודה. אני מתה על השיח הזה ויכאב לי הלב להוציא אותו אבל קודם נראה איך הוא יגיב לאובדן השורש ואז נחליט מה עושים. אם לא תהיה ברירה נקצוץ אותו משמעותית וננסה להעביר אותו לאנשהו שיהיה לו טוב. לא לבכות.... לו ידעתי שכך יהיה לא הייתי מכניסה אותו לגינה כל כך קטנה. הלוואי ונוכל להשאיר אותו בסופו של דבר.

bel011

New member
הוא מדהים.......אני חושבת שאשתול

אותו אצלי, על הגדר.מה מהירות הצמיחה שלו? רב שנתי?

קוקולה2

New member
אצלי

הוא נמצא בדיוק 3 שנים. מדובר בשתיל אחד ויחיד שנרכש לא גדול במיוחד ושהשתרע לו על גדר של בערך 3 מטרים וכיסה את כולה בשכבה עבותה ומרשימה. לקח לו כשנה להתמקם ולהתארגן ואחריה הוא תפס תאוצה וגדל בקצב מרשים. אצלי הוא נמצא בכיוון דרום מזרח ומקבל גם שמש ממערב. עכשיו זו העונה היפה ביותר שלו - שיא הפריחה והעלים ירוקים ומבריקים. אחרי החורף הוא קצת סובל מהרוחות ומהקור אבל משתקם די במהירות. בדיעבד - יש את "האח שלו" עם הפרחים הדו-גווניים (סגול ואדום) שהוא בעל פריחה יפה יותר בעיני.

DADAS

New member
רופן מה דעתך על בוגנוליאה

ננסית ולא קוצנית כמו הרגיללפי הגדרת המוכר.לגדר חיה ? האם הוא לא מסוכן לביוב ולצנרת? וקל לטפל בו לגגנן חדש כמוני?

רוּפֵן

New member
יש לי בוגונויליה לבנה באדנית...

מאוד יפה ומאוד מרוסנת, אם היא במיכל / עציץ / אדנית. אני לא חושש משורשים שיפריעו לביוב, כי היא מעמיקה שורשים (יש לי אחת ענקית, - אדומה - בגינה, בת 9 שנים עם גזע בעובי כ 15 ס"מ). אם היא גדלה באדמה, היא מתחילה לגדול "קצת יותר מדי" והקוצים שלה, לא הכי סימפטיים...! לדעתי, אם רוצים לגדל אותה בגינה, אז בתוך מיכל. דבר שירסן את קצב גידולה, למטה ולמעלה. הנה תמונה של ה'גברת הלבנה'.

שורשים בגינה קצת סדר:

1. בגינה כזו קטנה לא לא לא לא לא בוגנביליה באדמה. יש לה מערכת שורשים עוד יותר מפותחת מזו בתמונה, אם אז רק בעציץ שיובטח ששורשים לא יוכלו לצאת מחורי הניקוז לקרקע. 2. זה בכלל לא שורש מרשים בגודלו, יתכן וטסונימי צודקת וזה של הקלרודנדרון. גם הפיקוסים יגיעו. מרחקי שורשים: מיופורום ביצני לפחות 5 מ' מקצה עלוות הצמח. שיטה לפחות 25 מ' מהצמח. ואיקליפטוס אצל אבי בנהריה 100 מ' מאה מטר מהעץ את כל אלו אני מדדתי. ליד נהלל אורן מת היות והורעל מחומר הדברה שרוסס 150 מ' מהעץ. ולגבי העומק כבר סיפרתי פה:1.5מ' לדשא. לעצים ושיחים בחלקות האקלום שלנו 6-17 מ' עומק, מדוד !!!!!!!!!!!!!!!! מה לעשות: א. פיקוסים בגינות כאלו קטנות אכן לא רצוי לשתול בקרקע. ב. ליד השורש שנחתך לרסס טרפלן או להניח יריעה עם החומר " ביו-בר" גם על זה כתבתי. החומר לא מזיק לצמחים הוא רק מונע גידול שורשים חדשים במקום בו הוא נמצא. הוא לא שטיף למי -תהום, ולא רעיל.

למעלה