מה זה???????????? הגענו לשלוחה הראשית של השורש ובגלל חוסר נגישות של ההמשך נאלצנו לנסר ולא לנסות אפילו לחשוף את ההתחלה. כדי לחשוף אותו צריך כבר די להרים את שאר הגינה. ברור לנו לפי הצורה של השורש שמה שמשכנו החוצה זה הסוף (או לפחות חלק ממנו) וההתחלה עוד נמשכת - מי יודע לאן. ראינו את הכיוון הכללי של השורש ובאזור ממנו הוא כנראה מגיע יש את המטפס המצולם ודקל קוקוס. זה הכל. האם יתכן שזהו שורש של המטפס המצולם??? (בעיני - לא יתכן) בבוקר התחלנו לחשוב רחוק יותר. האם יתכן שפיקוסים של השכנים הגיעו אלינו? לשכנים שממולנו יש 2 פיקוסים בני 4-5 שנים. שניהם בסדר גודל של 4-5 מטר גובה כל אחד. העצים ממוקמים במרחק של כ-8-9 מטרים והאדמה ביננו לבינם היא חניה - ז"א יש מצע דחוס ומרצפות והאמת - כמה מכסי ביוב..... יש למישהו רעיון מה עושים? עם השכנים כבר דיברתי וביקשתי שיבדקו ובכל מקרה הם לא ידעו שזה פיקוסים וייעצתי להם להוציא אותם גם אם השורשים הם לא אלה שהגיעו אלי....
זה לא שורש של פיקוס -[הוא רך מדי ובהיר מדי זה בטח לא שורש של דקל זה מאוד מתאים לשורש שטוח של הקלרודנדרון השיח שלך גדול ומאוד יתכן שזה השורש-שים לב בימים הקרובים באיזה מהשיחים תיראה נבילה כל שהיא הוא נשירת עלים -זו חתיכה רצינית של שורש וחייבת להיות השםעה כללית על השיח בעקירה כזו זו דעתי- אים כי כדאי לישמוע עוד דעות
בגינה של 5X5 (מטר לא דונם, ואני מחשיבה בתוך זה את המשטח המרוצף...) למצוא שורש בגודל כזה זה אימתני מאוד. טסונמי - שאלה נוספת: האם ממה שאת מכירה - השורש של השיח המקסים הזה נחשב תוקפני? הוא יושב ממש בסמוך למכסה ביוב. ממה שקראתי עליו הוא דווקא לא חובב מים אלא אוהב השקייה יחסית מועטה, אז במקרה הזה הגודל כן קובע וכנראה שחסר היה לו לאן להתפשט אבל - האם יש סכנה לצינורות הביוב? מוזר אבל זו ממש הקלה. התחושה שזה מהפיקוסים ועוד של השכנים, ללא יכולת שלי להשפיע או לעשות משהו ממש יצרו אצלי תחושה לא טובה. ומה עושים הלאה? האם נותנים לו להמשיך ככה בלי לגעת, האם מכסחים אותו משמעותית כדי למנוע המשך צמיחה כזו של שורשים או מוציאים (בכאב רב) וגומרים עניין???
שלא טעיתי-מאחר והשורש רך רוב הסיכוי שהוא לא יחבל בביוב- תיפתח את מיכסה הגולי הקרוב לצמח [אים יש כזה] ותציץ פנימה -כריתה מסיבית של השורש במיקרה והוא של קלורודנדרון יכולה לחבל בשיח-
אני שמחה לשמוע את דעתך (תמיד ובייחוד עכשיו) כי לא חשבתי אפילו שזה יכול להיות מהקלרודנדרון. בתחושה שלי המרחק של הפיקוסים של השכנים והגודל של העצים לא הצדיק שהשורשים הגיעו כבר עד אלי בלי להרים בדרך כמה בלטות ולפוצץ כמה צינורות אבל לא מצאתי "אשם" אחר הגיוני. הידיעה שזה יכול להיות מהקלרודנדרון פותחת את המחשבה לכיוונים חדשים - השלב הבא לראות איך הוא מגיב בימים הקרובים ולקבל החלטה בהתאם מה עושים הלאה.
ל..קלרודנדרון..! שבוע שעבר חיסלתי את ה קלרודנדרון שלי מסיבה זו..! מסתבר שהקים "רשת" תת קרקעית של שורשים מתחת לאדמה. לא סתם אומרים עליו כי הוא לא זקוק בכלל להשקייה. הוא יושע להשיג את המים שלו, לבד. זה לא אומר שהשורשים אלימים ועושים נזק למבנים או סותמים צינורות ביוב, אך הם מגיעים בהחלט לכל מקום.
ניתן לו לסיים את הפריחה (התמונה מלמעלה היא מהיום והוא ממש בשיא הפריחה) ואח"כ יתכן ונחרוץ את דינו. כמות השורשים המשניים ששלפנו ושלפנו ושלפנו מסבירה למה הדשא נראה רע כל כך לאחרונה, למה קשה לשתול באופן כללי בגינה כי יש שורשים בכל מקום ולמה הגינה היא כבר לא מה שהיתה פעם.
אך לי, לא הייתה ברירה.. גיליתי את התפרשות השורשים שלו, כשהתחלתי להכשיר ערוגות לירקות.. שמתי לב שהשורשים האופקיים שלו, מילאו שטח של כ 2 מ"ר והגיעו עד לקלמנטינה.. אין לי שטחי אדמה מיותרים, ונאלצתי לוותר עליו.
למה לא פורח- ומיצד שני ברגע שמגיע לשיא היופי אתם מחליטים הוא מגזים! אין שיח גדול ויפה שלא ישלח שורשים לכל כיוון אפשרי- אים יש לכם בעית שורשים אולי תישתלו רק בונסאי- שם מכווצים את השורש לצמח