זחילה

זחילה

האם מישהיא מכירה את התופעה של לדלג על שלב הזחילה? נויה בת 9 חודשים יושבת זקוף ויציב אבל רק שאני מושיבה אותה , עומדת יציב כשאני מעמידה אותה ומסרבת בכל תוקף לזחול. אני שמה אותה הרבה על הריצפה על הבטן אבל היא לא מוכמה לזוז, היא מתעצבנת וצועקת כמו מרוקאית שהיא לא מצליחה לזוז. התיעצתי עם רופא והוא אמר שהכל בסדר וכנראה היא תדלג על שלב הזחילה. מוכר למישהיא? יעל

טוטי30

New member
לא כל הילדים קוראים את הספר בדיוק

הספרים מדברים בדרך כלל על הרוב, ויש יוצאים מן הכלל. קורה שמדלגים על שלב, זה באמת לא נורא. מבטיחה לך שבסוף היא תדע גם לזחול.
וחוצמזה, ברוכה המצטרפת ל
נו בחמים והנעים.

אני ממליצה להתייעץ עם פיזיותרפיסט

מאחר שלא טוב לדלג על שלב הזחילה. ממחקרים התברר שדילוג על שלב הזחילה גורם למצב שבו התפתחות אחיזת הפינצטה נפגמת. למה מסייעת אחיזת הפינצטה? למשל, לאפשרות לאחוז בצבעים ולצייר. לא סתם הטבע יצר את שלבי ההתפתחות, ולכל שלב יש חשיבות לא רק לתקופה בה הוא מתרחש, אלא גם למיומנויות עתידיות. חשוב לא לדחוק בילד לשבת או לעמוד אם הוא עדיין לא מוכן. זה צריך לבוא ממנו, וזה נעשה בדר"כ כשהגוף מוכן לכך פיזית. יש דרכים ללמד את נויה לזחול, ואת זה פיזיוטרפיסט יוכל ללמד אותך.

mimeli

New member
מכירים ועוד איך..

ליאתי שלי גם דילגה על השלב.. והחלה ללכת "רק" מגיל 15 חודשים. אבל שלא תחשבו שנשארה במקום..! היא פשוט התקדמה בדרך שלה במשך התקופה הזאת: בישיבה , בעזרת הטוסיק והרגליים..והגיע לכל מקום שחפצה בו.. היום,בגיל 5, אין זכר לזה.. פעם באמת חשבו שיש סדר קבוע שכל ילד עובר בהתפתחותו. אבל היום כבר יודעם שיש הרבה דרכים להגיע עד השלב ההליכה..וכולם בסדר.. סימון.

מוכר מאוד

נכון שלא מומלץ לדלג על שלבים בהתפתחות, אבל מה לעעשות? אורן התיישבה בגיל חצי שנה ולמחרת פשוט נעמדה במיטה. היא התחילה להסתובב סביב השולחן ולא רצתה לזחול. מאוחר יותר היא זחלה מעט מאוד, אבל מייד הלכה. אני לא רואה היום שום בעיה - היא פעילה (לפעמים יותר מידי
) מאוד ולא ניכר שחוסר בזחילה פגם במשהו

שולה1234

New member
זחילה

לא יודעת על דילוג שלב, אבל הפשוש התחיל לזחול בגיל שנה ויומיים (על 6), בגיל 10.5 חודשים התחיל לזחול על הגחון ולהתיישב לבד (לפני זה היה יושב זקוף כשמושיבים אותו ועומד כעוזרים לו לעמוד). לדעתי (וזו דעתי בלבד) אין טעם להילחץ עד 11 חודשים אמורים לזחול לבד ואם לא מומלץ לפנות לפיזיוטרפיה.

לא לוותר על הזחילה!!!

לזחילה יש חלק מאוד חשוב בהתפתחות השכלית של התינוקות. בפעולת הזחילה מופעלת ומפותחת מערכת ההצלבה (יד ורגל נגדית)ולה חשיבות רבה גם בהתפתחות המוטורית בהמשך. ממליצה לך בחום לבקש הפנייה לפזיוטרפיסט,בעיית אי הרצון לזחול מוכרת (יש לי כמה חברות עם ילדים שהיו סרבניי זחילה)וניתנת ברוב המיקרים לפתרון מהיר. גיל 9 חודשים הוא אמנם גיל שרוב התינוקות כבר זוחלים אבל הוא עדיין לא נחשב לגיל שרופא יכול לקבוע שהיא תוותר על הזחילה.

נורא מציק לי כשאומרים את זה

לא לוותר על זחילה OK אני אזחל אבל מה איתה??? אני לא עושה את ההחלטות לא יודעת איך הילדים שלכם אבל אצלי היא יודעת בדיוק מה היא רוצה לא בית דין לא אלוהים ולא אבא ואמא יגידו לה מה לעשות דרך אגב אין צורך להיות לחוצים בעינין הרבה ילדים שמדלגים על שלב הזחילה בסדר של - זחילה,עמידה, הליכה וקמים והולכים לפני הכל בהרבה פעמים חוזרים לשלב הזה בגיל מאוחר יותר ואז קורה מצב שרואים ילדים בני 3 ויותר מתפלשים על הרצפה בתנוחות -6 וזה אחרי שיחה עם מומחה בעינין (התפתחות הילד) אז אין שום צורך להלחיץ הורים וכמו שאמרו פה אין סדר כרונולוגי מדוייק לדברים. תודה

זה לא היה אמור להציק

אני מכירה את הנושא מקרוב,יש לי שתי חברות שהילדים שלהם לא זחלו עד גיל שנה ונשלחו לפיזיו' ע"י רופא המשפחה.לשתיהן הייתה בעייה של גמישות יתר ואחרי חודש אצל הפיזיו' הן התחילו לזחול. לשתי החברות שלי נאמר ע"י הרופא כי לזחילה יש ערך מוסף(שלא כמו להתהפכות למשל). אז נכון שאין שום פגיעה באיכות החיים אם לא זוחלים ,אין "חובה" לזחול אבל למה לא לנסות ולבדוק את הסיבה לעובדה שלא זוחלים?

אם זה מפריע לך - אז תבדקי

מה שחשוב זה שתהיי רגועה. כשאורן התחילה ללכת, בלי שום סיבה רפואית או בעיה, החלטנו ללכת לבדיקה של אורטופד ילדים על מנת לבדוק שהכל בסדר. חוץ מנסיעה לרופא - זאת לא בדיקה מכאיבה לילדה. הורדנו את המכנסיים וכל שעליה היה לעשות זה לצעוד בחדר. אח"כ הוא בדק את המפרקים ואמר שהכל בסדר. אז תעשי מה שמתאים לך ולהשקפה שלך. אורן לא ממש זחלה - מעט מאוד אחרי שכבר הלכה. ואין לה בעיה לצייר, לאחוז עיפרון ועוד דברים שהוזכרו כאן. פשוט לא היה לה זמן לזחול - זה היה בזבוז זמן מבחינתה
(היא הלכה יציב ולבד בגיל 10 חודשים)

ענתש

New member
ג'סי - נכון שלא צריך להלחיץ אבל

כן חשוב שהורים ידעו שילד שלא זוחל יש לטפל בו - יש לשחק איתם הרבה במשחקי זחילה למשל... פרטים מדוייקים בטח אפשר לקבל אצל מרפאות בעיסוק. חשוב לדעת שזחילה היא חשובה, לא צריך להלחץ.

שמעתי על זה הרבה

וזה ממש לא עקרוני, כנראה. גם אני מת לראות את איה זוחלת, אבל היא יודעת מה הכי טוב בשבילה, ואם היא תחליט לוותר, מי אני שאחליט אחרת? ישיבה ועמידה אלו כמובן סיפורים אחרים, אבל זחילה היא כנראה ממש לא קריטית...

mikihc

New member
מצטערת, אבל קצת קשה לי עם הגישה

הזו של "הילד יודע מה הכי טוב בשבילו ומי אנחנו שנתערב". מצטערת מאד, אבל אנחנו ההורים שלו, ואם אני רואה משהו שאחרי בדיקה מעמיקה נראה לי לא בסדר, בטח שאני אתערב. הילד רוצה לשחק כל הלילה כל לילה ולא לישון - אז אני אתן לו ולא אנסה לטפל בזה? הילד לא עושה קקי כבר חמישה ימים , אז אני לא אטפל בזה? הילד בוכה כשאני שמה אותו בכסא בטיחות - אז מה אני לא אחגור אותו? בטח שאני אעשה את הדברים הללו, גם אם הם לא מתאימים לילד. עם כל הכבוד לילדים שלנו ולאינסטינקטים שלהם - יש לפעמים דברים שלא הולכים כמו שצריך ובגלל זה אנחנו שם, כדי לכוון ולטפל. חוסר זחילה יכול לגרום לבעיות מוטוריות בעתיד בגלל שחגורת הכתפיים לא מתחזקת ומתפתחת כמו שצריך (ואת זה לא אני אומרת אלא מומחים בתחום)כתוצאה מכך יכולות להיות בעיות בהחזקת עפרון למשל, מה שיכול להוביל לקושי בכתיבה, ואז כשמגיעים לכיתה א' או ב' והילד לא יכול לכתוב כמו שצריך - נכנסים ללחץ ופניקה וקשה הרבה יותר לתקן את המצב. זחילה היא שלב שרצוי מאוד לא לדלג עליו (או לפחות לוודא שהילד מגיע אליו לפחות באיזה שהוא שלב). וניתן ללמד ילדים בקלות איך לזחול. אז מה - אני לא אעשה את זה כי הילד לא רוצה? כמו בכל דבר בחיים - צריך למצוא את נקודות האיזון. אם אילון רוצה לוותר על ארוחה - בסדר, אם הוא רוצה לישון יותר מאוחר - גם בסדר, אבל אם אני רואה שהוא מדלג על שלב התפתחותי חשוב - אין מצב שאני לא אטפל בזה באיזה שהוא אופן. ודרך אגב וסתם כהערת אגב - בסדרה של ה - BBC Prime "ילדים בני זמננו" הראו שדווקא הילדים שנתנו להם לעשות "מה שטוב להם" בלי התערבות של ההורים, השיגו את התוצאות הנמוכות ביותר מבחינה התפתחותית. אני לא אומרת שצריך להכניס את הילדים למשטר אימונים קשוח, ולכוון אותם בכל צעד שהם עושים, אבל בהחלט לעקוב עם עיניים ואזניים פקוחות, ואם צריך - לטפל. ביי, מיקי

ronnieyuval

New member
אני חייבת להסכים עם מיקי

זה נכון שיש ילדים שלא זוחלים, אבל בד"כ זה נובע מקושי מסויים או מבעיה מסויימת. באופן פרטני כמובן שיהיו ילדים שלא זחלו ושאין להם בעיות, אבל בכולל בפירוש יודעים היום שיש עם זה בעיה. לא רק בחגורת הכתפיים, אלא גם בקשר לראייה (יש משהו חשוב בלראות את העולם ולחקור אותו מהזוית הזו). אני לא מתיימרת להיות אשת מקצוע, אבל גדלתי בבית של מרפאות בעיסוק וזה אחד מהדברים שנכנסו לי לראש... מלבד זה שיש לי יועצות פרטיות (אמא ואחות) בכל הנושאים האלה של התפתחות מוטורית. אז לדעתי, חבל לזלזל ולהגיד "הילד שלי מושלם" - זה לא שהוא לא מושלם, אבל אין סיבה לא לעזור לו אם הוא מתקשה במשהו. זה לא גורע מכבודנו כהורים או מכבוד הילד אם הוא יקבל טיפול. נהפוך הוא. ואם בסוף הוא לא יזחל - גם לא סוף העולם, כי יש ילדים שבאמת לא עושים את זה ולא משנה מה הטיפול שיקבלו.

אז אני קצת בתחום ואני יכולה להסב את

תשומת ליבך שלני דברים: האחד הוא שלא כל ילד זוחל את הזחילה "הקונבציונלית" וזה לא אומר שהוא לא זוחל, שימי לב אם יש איזשהי תנועה שכן תוכלי לשייך אותה כסוג של זחילה, אולי היא מתקדמת בישיבה? דבר שני צדקו אלו שאמרו לך שאכן אין לוותר על שלב הזחילה ושוב אני מדגישה לאו דווקא זחילה קונבציונלית, ממליצה לך להתחיל עם ג'ימבורי או חוג לתנועת תינוקות זה עושה פלאים למוטוריקה.

למעלה