זחילה

יש הבדל בין לזחול לבין להקיא

דבר ראשון- וזו בדיוק הגישה- אם היא מקיאה סימן שזה היה חשוב שהיא תקיא, נכון? אז תודה לאל שהיא הקיאה והופס לרופא. אם לא עשתה קקי סימן שיש לכך סיבה, נכון? סימן שהיה יותר גרוע אם כן היתה עושה כי יש בעיה אחרת מורכבת יותר. בואי אני אתן לך את הדוגמה לאולטימטיוית. הרחם של אישתי ידע שלאיה יש יותר סיכוי לשרוד בחוץ מאשר בתוכו ולכן הוא הוציא אותה החוצה יותר מוקדם. (כמובן שהוא לא "ידע". אל תתפסי אותי במילה). אז נניח היינו נאבקים בו ואומרים- אנחנו יודעים מה יותר חשוב- היא נשארת פנימה- אז היום לא היו לי לא אישה ולא ילדה. אז אם כל הכבוד להתימרות שאת יודעת מה הכי טוב לילדה שלך- אני לא יודע ואני מנסה. לכן, אני מפקח, אבל לא כופה. אני אטפל אם יהיו סימנים, אבל אני לא אדרוש ממנה לעשות דברים שאני חושב שהיא צריכה לעשות. אם היא תדלג על הזחילה אז מה? ברור שאני מת לראות אותה זוחלת אבל אני לא אכריח אותה (חוצמזה שגם אי אפשר להכריח) לזחול. עמידה וישיבה הם דברים אחרים, כל מקרה לגופו. לא צריך לצאת בהצהרות של "התינוק לא יודע" או "התינוק כן יודע". כל מקרה לגופו. אם יהיה יום חם ואיה לא תשתה 8 שעות אנחנו נהיה במיון, אבל אותה תופעה ביום סגרירי לא תגרום לי להכנס לאוטו כל כך מהר. הכל תלוי במקרה. ודרך אגב, אנחנו נמצאים במעקב התפתחותי צמוד כבר הרבה מאוד זמן, ואני לא יודע מי ה"מומחים" שהחליטו שהזחילה היא הכרח. ידוע שהיא לא וידוע שיש לא מעטים שמדלגים עליה ללא שום בעיות. השרירים החלשים גורמים לדילוג על הזחילה ולא הדילוג על הזחילה לשרירים חלשים. יש צורך לטפל בשרירים, כמובן, אבל אין מה להלחץ מבחינה קוגניטיוית. אבל אני מתאר לעצמי ששום דבר שאני כותב לא ישנה את דעתך. נשמעת כל כך נחרצת בעיקבות הBBC ו"מומ חים", וחבל. אבל כמו שנאמר- איש הישר...

mikihc

New member
רגע, רגע, רגע,

מה זאת אומרת לכפות? איפה מדברי הבנת שאני חושבת שצריך "לכפות" על ילדים לזחול? אם תשים לב לדברי תראה שדיברתי על "איזון" - שזה בדיוק מה שאתה התייחסת אליו. יכול מאוד להיות שנקודת האיזון שונה מהורה להורה ומילד לילד, ויכול להיות שלי הזחילה חשובה יותר מאשר להורים אחרים. אבל זו לא היתה הנקודה של דברי. הנקודה הייתה הבעייתיות שיש לפי דעתי בעמדת המוצא של "הילד יודע הכי טוב ואנחנו תמיד נזרום אם הילד". אז מצטערת, אבל לא תמיד זה נכון. אני מסכימה שכל מקרה לגופו, אבל אני חושבת שאם יש שלב שנראה לי חשוב להתפתחות והילד לא מבצע אותו - אני בוודאי לא אגיד "טוב, זה מה שהילד רוצה לעשות ולכן זה בסדר". הרי זו בדיוק הבעיתיוות במחלות/בעיות התפתחויותיות וכו' - שאינסטינקט של הילד לעשות משהו נוגד את האינסטינקטים הרגילים - כי הגוף עצמו לא נמצא במצב רגיל. ובנוסף - בין זחילה והקאה - הרי אתה מסכים איתי שהקאה היא סימפטום!!! לכך שיכול להיות משהו לא בסדר ולכן אתה כן תלך לרופא. כנ"ל עם זחילה - יכול להיות (לא בטוח, אבל יכול להיות) שאם הילד שלי לא זוחל יש לו בעיה ששווה בדיקה? בוודאי שיכול להיות, אז ברור שאני אקח אותו לרופא כדי לבדוק אם הכול בסדר. ודווקא בדוגמא שהבאת - אין הבדל מבחינתי בין הקאה לאי זחילה. שתיהן תופעות שהייתי מתייחסת אליהן ולא מזניחה (כמובן בדרגות שונות של התייחסות). ודרך אגב, ה"מומחים" שהתייחסתי אליהם הם רופאי ילדים, מרפאים בעיסוק, ופיזיותרפיסטים (וחוץ מזה אני מכירה את הנושא מהבית, אבל אני לא רוצה להרחיב על זה את הדיבור). הם אולי מועטים במספר מה"מומחים" שאתה מכיר אבל אני בטוחה שהם לא פחות טובים... כמו שאמרת - איש הישר בעיניו יעשה - לגבי כל מקרה ספציפי, אבל אני דיברתי על העקרון של "בואו לא נעשה כלום כי ככה הילד רוצה את זה". מקווה שהובנתי. ביי, מיקי

הובנת מיקי- וכדי שתביני גם אותי

אני אוסיף ככה: אני גם הייתי הולך לרופא, אבל איה, למשל, לא התפתחה "כרצוי" מבחינת הרגלי אכילה. אישתי לקחה את זה קשה- אני לא. היא תאכל, נכון? זה רק שאלה של זמן. אז יקח יותר. גיליתי שאפילו שלושה חודשים של התפתחות (שתסכימי איתי שהם המון לא מזיזים בתכל'ס לפה או לפה, חוץ מלרגש שלנו כדי שנוכל להגיד שהילד שלנו "כבר עושה" את זה או את זה. לא אמרתי לא לעשות כלום, אמרתי לא להכנס לסרטים ולא להיות בפניקה. אולי לא מארתי ואולי כדאי שאני אגיד- מה שאני מתכוון הוא שלא כל איחור או "דילוג" מרמז על בעיה שצריך לקפוץ מהצוק מגללה. אנו מחשבים את התפתחותה של איה בגיל מתוקן (פחות 3 חודשים) ולמרות זאת עדיין היא מאוד איחרה בהתהפכות. אז שוב, אנחנו במעקב צמוד אז זו לא חוכמה מבחינתי להגיד שהולכים או לא הולכים לרופאים- אנחשו שם כל הזמן. אז לקח עוד חודש, עוד חודשיים ואז היא התהפכה ולא הפסיקה. עכשיו היא לא זוחלת- והפיזיוטרפיסטית אמרה שמאוד יכול להיות שהיא מדלגת על השלב הזה (זה היה לפני שבוע). ומקריאה קודמת ידעתי שזה אפשרי ולא התרגשתי, ביחוד שלא אובחנה אצלה (טפו טפו) שום בעיה. אז הזחילה זה דבר ספציפי שלא צריך להתרגש ממנו, כנראה. אני מת להגיד שהילדה שלי זוחלת, תאמיני לי, ואנחנו היינו אצל רופאים כדי להיות בטוחים שזו לא בעיה, אבל מפה עד להכריז שהילדה שלי חייבת לזחול- יש מרחק אדיר. ומה אני אגיד לך- נלחמתי כדי ללכת למרפאת המעקב הטובה ביותר. תאמיני לי שהם יודעים על מה הם מדברים. אבל שוב- הישר בעיניו יעשה, רק תזכרי שא'- אין תינוק כמשנהו ו ב'- הכל אפשרי. נכון?

mikihc

New member
מסכימה בהחלט ../images/Emo13.gif

ותדע לך שדווקא אתה ה"דוגמא" שלי לאסרטיביות והורות דואגת ותומכת בכל מה שקשור לבריאות והתפתחות הקטנטנים, בעיקר מול הממסד הרפואי (ואני "עוקבת" אחריך עוד מימיך הראשונים בפורום הורים לפגים). לא מכירה הרבה הורים שהיו מתמודדים עם מה שאתם עברתם, בדרך בה עברתם אותה. וכמוך, גם אני חושבת שכל דבר צריך לקחת בפרופורציה, ולא צריך להפוך עכבר להר, ואם בודקים ורואים שאי הזחילה לא משפיעה לרעה על פעילויות מוטוריות אחרות - אז בהחלט לא צריך להילחץ. ביי, מיקי

סבבה

ועכשיו תגידי לי- למה איה לא זוחלת
היא עושה פורפרות בכיף, אפילו זוחלת קצת אחורה, אבל יאללה, שתתן גז. הגיע הזמן לקחת עצמאות!!! ומיקי, אני לא יודע מה בדיוק אני שווה באסרטיויות. איה בבלגן של נשימה (עכשיו הרבה יותר טוב) . היו לה שתי התקפות של WHEEZING, ואני מטפל בה בסטרואידים, בדיוק כמו שהממסד הרפואי המליץ! איום ונורא! יש לי טלפון של הומאופט טוב ואישתי הסכימה לבוא (בעיקום פרצוף אמנם), אבל כבר כמעט חודש של טיפול ועוד לא חיפשתי משהו אלטרנטיוי. באסה...

mikihc

New member
אולי לא מילאתם לה את הטנק דלק ../images/Emo6.gif

ת'שמע, אני לא מכירה הרבה ילדות פייטריות כמו איה. הילדה זו, עם מה שהיא עברה מהרגע שהיא נולדה כבר יכולה להצטרף ל- 669 או מינימום לסיירת מטכ"ל. (וסתם בשביל הקטע - אני מכירה ילדים שהתחילו לזחול בגיל שנה + , ובגיל שנה וחצי הם לא הולכים.... הם טסים). ולעניין הסטרואידים - אז נכון שהם לא הכי בריאים לגוף, אבל סביר להניח שהמצב של איה היה יותר קשה בלעדיהם, לא? והנה, אשתך מוכנה ללכת להומאופת - זו גם התקדמות. לאט לאט תכבשו את כל שדה הקרב, אני לא דואגת (אני רק יכולה לתאר לעצמי שלפעמים המאבקים האלו גוזלים כל כך הרה כוחות, שצריך להתיישב כמה דקות על איזה סלע ולנוח). ביי, מיקי

מאורית

New member
הכרתי תינוק שדילג על שלב הזחילה

ולא הכרנו בנסיבות נעימות (לא רוצה להפחיד אותך - רק מספרת לך את המקרה)הוא היה בן 9 חדשים ושכב מיטה לידנו בשניידר כששניקוש היתה מאושפזת. הוא פיתח דלקת בשריר הרגל כיוון שהוא עמד המון וישב המון , ואמא שלו סיפרה לי שהרופאים אמרו שזה היה בגלל שהוא לא זחל בכלל וכל הזמן עמד. אמרו לה ששלב הזחילה חשוב מאוד ואסור לדלג עליו,אז אולי באמת כדאי לתרגל ולעבוד איתו על זחילה.

26יפעת

New member
למה לא לבדוק ולו רק למען השקט הנפשי

של ההורים? יש בקופ"ח מרכז להתפתחות הילד, לדעתי התשלום סמלי ביותר. וחוץ מזה למה שלא תשאלי את שי זילברבוש המומחה של רבקה מיכאלי מתוכנית הבוקר, אפשר לשלוח שאלה באתר של רשת/קשת (לא בטוחה) אינטרנט. אני גם יכולה לשאול למענך אם את רוצה, אנחנו הולכים פעם בשבוע למכון להתפחות הילד (כי יובלי פג)

תודה לכולם, הדעות חלוקות אבל אני

מנסה לשים הכל בצד ולהחילט מה לעשות. נראה לי שכמו שהרופא אמר אני אמתין חודש ואם לא יהיה שינוי אני אפעל בנושא. בכל אופן תודה לכולכן כל אחת בדרכה שלה עזרה.

תגובה

אני מכירה מישהי מקבוצה שאני נפגשת איתה שהבן שלה גם דילג ואחרי זה היו צריכים ללמד אותו מותוריקה עדינה(נראה לי שכך קוראים לזה) בידים כמו איך להחזיק נכון עיפרון וכמה כוח להפעיל אז אולי כדאי לדבר אם פזעוטרפיסט לילדים בהצלחה

adi 25

New member
הי יעל

אני קפצתי על שלב הזחילה בזמנו חשבו שאני איזה ילדת פלא אני לא בטוחה שזה קשור אבל אני דיסגרפית ופעם קראתי מאמר שאומר שזו אחת הסיבות לדיסגרפיה אז זה לא שזה כל כך נורא אני לא ממש סובלת.... אבל אולי אפשר לעשות משהו למניעה... מקווה שלא הלחצתי או משהו המשך יום מעולה

למעלה