ז'ורז' אמאדו...קאמבק.

ז'ורז' אמאדו...קאמבק.

אני על הגל! יש לי בום של ספרי ז'ורז' אמאדו.. התחיל בתרזה באטיסטה, המשיך בתרגום החדש והמצויין ל"ים המוות" (בכיתי בסוף. כ"כ יפה) ועכשיו אני שוב בדונה פלור, שעושה אותי רעבה... ולא רק לאוכל. ספרו מה שגריר באהיה עושה לכם...?

ILet

New member
תוספת לקאמבק

גם אני התמוגגתי מספריו של אמאדו. אינני מכירה את טעמך במוסיקה, אבל יש [היה] מוסיקאי מצויין יליד באיה בשם דוריוואל קאימי. המוסיקה שלו מופלאה. אינני יודעת אם הוא כותב גם את מילות השירים. הם מספרים על חיי האנשים בבאיה. ממש השלמה לחווית הקריאה.

Ayelet S

New member
"ים המוות" הוא הבא בתור אצלי -

ומספריו של אמאדו קראתי ואהבתי את "דונה פלור ושני בעליה", "גבריאלה צפורן וקינמון" ו"טייטה".

greenthumb

New member
אם נופל לידייך,

"קינקס שואב המים" הוא אחד היפהפיים ביותר שלו. אישית אני מאוהבת בספרי הנשים שלו: גבריאלה, תרזה בטיסטה, דונה פלור וטייטה, יותר מאשר באחרים, אבל קינקס פשוט שובה לב. ספר קטן ויפהפה. ונכון - הוא הולך מצויין כשדוריוואל קאימי מתנגן ברקע. השניים גם היו חברים, ונדמה שהמנגינות של קאימי נולדו ביחד עם המילים של אמאדו

Mנטה

New member
מותו ומותו של קינקס שואג מים

סתם היתי חייבת לכתוב את השם המלא של הספר, כי הוא נפלא לא פחות מהספר עצמו

אתם התחלתם!

שימו לב שדוריבאל קאימי כתב שירים לספרים של אמאדו. אחת האהבות היותר גדולות שלי זו מוזיקה ברזילאית... לקרוא את אמאדו עם סמבה רגועה ברקע או איזו בוסה נובה זו ממש חוויה אורקולית. ובהזדמנות זו, הרשו לי להמליץ לכם על פורום מוזיקה ברזילאית, כאן בתפוז.

ILet

New member
שיקו בוארקי

כותב שירים, מלחין וזמר ברזילאי. הוא כתב את פס הקול לסרט דונה פלור. אני אוהבת מאד את המוסיקה שלו. שמעתי פעם הרצאה של דובי לנץ, שאמר שמילות השירים שלו יפות ועמוקות באופן מיוחד. חבל שאינני מבינה פורטוגזית.

למעלה