זוכרים את זה?

אסטרלו

New member
זוכרים את זה?

על ברנשים וחתיכות: במפגש אצל רותי, הקראנו פתגמים שעניינם בינה לבינו. לטובת אלה שלא נכחו ובמיוחד לגברברים, הנה חלק מהם: איך עליכם לבחור אשה? mira a la madre,toma la ija אבל אל תדקדקו ותחפשו בנרות, כי? la novia i la tela no las mires kon kandela מצאתם אשה יפה? אל תחשבו שתתעשרו: la ermozura de la mujer no enrikesa al ombre לא הלך? לא מצאתם אשה יפה? אין דבר: ken no tiene la ermoza, beza la mokoza אבל גם אם היא מוקוזה, אל תמהרו: la mujer no es kamiza ke se troka כדאי לכם להשאר, כי: lo ke la mujer demanda, el dio le manda אבל אם בכל זאת החלפתם, ראו הוזהרתם: la primera mujer es del dio,la sigunda de la jente la tresera del guerko שלא תחשבו שנשים זה פיקניק: la mujer i el vino,kita al ombre del tinu ועוד: la mujer gastadera,bozea del marido la aldikera תוכלו להתנחם באחת כזו: haragana,ke a la noche le viene la gana בכל זאת אתם רוצים לברוח? שימו לב: ke aspera el gato?mujer chapachula i puerta avierta אם הדלת היתה פתוחה וברחתם, ראו- לנו הנשים לא יאונה כל רע: la mujer,komo el gato,tiene siete almas איך שלא יהיה - בלעדנו אתם לא יכולים: kero no kero,kon mi mujer me tomo עד כאן להיום.

SuzieRS

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ייפפפהה...

קואלו איס טילה-tela?

may55

New member
אני מבינה לפי משפט שלם האם יש לך?

לדוגמה : הדאר טילה = לגהץ דאן טילה = מכפלת

SuzieRS

New member
../images/Emo35.gifTela ../images/Emo35.gif

לגהץ? לא נראה לי,אבל אולי בגולת יוון אומרים כך? אצלנו-בתורכיה אומרים: לגהץ- דאר אוטי-DAR UTI. לתפור מכפלת= קוזיר איל אטיק-KUZIR EL ETEK (etek מכפלת בתורקית) טילה זה אריג לבן ,נראה כמו רשת של מסננת ומאומלן,סמים אותו בין הביטנה לבד החיצוני,בדרך כלל בדשים של ז'אקטים או מעילים.שכחתי את השם בעברית,ובמקום מילה אחת צריכה להקליד 50. במילון כתוב:אריג/בד/קרום/קורי עכביש. מה הקשר ל"נוב'ייה" NOVYA ? לאסטרלו הפיתרונות!

Sarika

New member
לא סוזי בגולת יוון אומרים dar fiero

פ'יירו=מגהץ, נכון גם ברזל. לגבי מכפלת אצלנו אומרים vayna ולתפור מכפלת= kuzir la vayna . וטילה זה באמת סוג מסוים של בד.

SuzieRS

New member
Sarika

Dar fierro באמת מתקבל על הדעת. la vayna נזכרת במילה,כל כך מצלצל לי באוזנים, אבל לא בפרוש. אולי זה באמת כומו שאת אומרת-מכפלת. תודה.

Sarika

New member
מכפלת =vayna וזאת אני בטוחה משום

שאימי היתה תופרת ושמעתי את המילה לעיתים קרובות. ובקשר לבד המיוחד שכתבת, שמשמש כתוספת לצווארונים, חפתים ועוד.. נדמה לי שקוראים - Flizoline

SuzieRS

New member
Flizeline נדבק בגיהוץ.

זאת יחסית המצאה חדשה. יש גם פליזלין דו צדדית,נדבקת משני הצדדים. מי יודע או יכול לברר מה זה VATKA? נדמה לי שזה האריג ששכחתי את שמו.

tsiporganeden

New member
סוזי טלה זה בד, לא משנה איזה,

וכוונת הפסוק לא לבחור בד וגם לא כלה לאור הנר.

SuzieRS

New member
ROPA זה בד, וגם...

"סחורה" או "סחורות" באופן כללי. סוחרים דיברו בינהם: -טרושי רופה בוינה, -לה רופה אין לה פלאסה איסטה קארה. וכו'. ה-ROPA שלהם היה שונה זה מזה: מחלקי חילוף עד מוצרי חשמל.

אסטרלו

New member
tela=תחרה

את הכלה ואת תחרותיה אל תבדוק יותר מידי-העיקר שיש כלה. לדעתי התחרה אמורה להביעה את מצבה הפיננסי.

may55

New member
אסטרלו צודקת טילה=תחרה אך אמרו

גיהוץ ועימלון= הדר טילה

may55

New member
אסטרלו קרידה גיהוץ ועימלון רגיל

נכון =דאר קולה אך כאשר גיהצו ועימלנו דברים מיוחדים עדינים אני חושבת שאמרו דאר טילה אך אבדוק זאת עם המבוגרות במשפחה במקרה של המשפט המדובר התירגום שלך אכן נכון מאוד לכן אולי אני טועה בקשר לגיהוץ ומכפלת ניזכרתי אומרים =ביבילה את הכלה ואת תחרותיה אל תבדוק יותר מידי-העיקר שיש כלה. לדעתי התחרה אמורה להביעה את מצבה הפיננסי.

למעלה