זוג משמיים

קקטוסץ

New member
בעינייך דת זה דבר נעלה

בעיניי לא. אין לי מה להוכיח לך את זה או להביא לך "הוכחות מוצקות" בעניין. זה משהו לגיטימי ולא הגעתי לכאן כדי להחזיר את כולם בשאלה (לא היום, לפחות). אני מאמינה שדת זה דבר רע מהסיבות שכבר ציינתי ואני לא מחייבת אותך לקבל את זה. וכמו שעמרי אמר, אני יכולה לדבר על מה שבא לי ואחד כמוך ממש לא יכול להגיד לי שאין לי "זכות" לדבר על הדת היקרה שלו.

toxic2004

New member
תדברי, תדברי

היד רושמת למעלה והכל מוכח. אין אחר כך "למה?"

קקטוסץ

New member
אה, לטוקסיק מותר לדבר על האיסלאם

זה לנו, האנשים הקטנים, שאסור לדבר על דת.

toxic2004

New member
אני דברתי על האיסלם.?

תעני לי למה רוב האזרחים שומרים על יום כיפורים?

toxic2004

New member
וגם,

אם אולי תנסה קצת להיות לרגע פתוח, תבין שחלק גדול מהדברים נאמר בהומור, הומור על המצב הטוב שלנו. קשה להבין אותי, אני ינסה להבא גם לשים כתוביות.

Dudidud

New member
שגם

הרבה אינטלגנציה, חוקים וחברה אנושית שבכאילו יודעת להבדיל בין טוב לרע לא מונעים "מעשים רעים". במיוחד לאור העובדה שבגרמניה המדוברת הדת ממש לא שיחקה תפקיד גדול.

טוב,

אתה צודק, המודל החילוני נכשל. מזל שבסודן יש דת שתרסן טיפה את טבעו של האדם. דוגמאות פרטיות לא מוכיחות שומדבר. לא הדת, ולא מערכת המוסר והחוק מהוות ערובה להתנהגות מוסרית, היות ובני האדם מטבעם הם אגואיסטים ("רעים") מחד ולא רציונלים מספיק על מנת להבין דילמות אסיר איטרטיביות מאידך. שתי המערכות, הן הדתית והן החילונית כשלו, ובשתיהן התפתחו זרמים שהביאו למותם של מליונים. הלקח הוא שכל גישה דוגמטית, בין אם היא דתית (פונדמנטליזם יהודי, נוצרי או מוסלמי) ובין אם היא חילונית (פשיזם, נאציזם או קומוניזם) היא מסוכנת. איכשהו, עדין לא היתה מדינה דמוקרטית חילונית שביצעה רצח עם או שהגיעה לדקדנס מוסרי ברמה שאליו הגיעו חברות דתיות או אידיולוגיות-יתר-על-המידה.

Dudidud

New member
היא אמרה

שלא צריך את הדת כי "אולי לפני מיליון שנה ההמון הנבער היה צריך דת ומישהו שיגיד לו "נו נו נו" אבל היום יש חוקים ומדינה וחברה אנושים קצת יותר אינטלגנטית שמסוגלת להבדיל בין טוב ורע". זה לא נכון. ועובדה שבגרמניה קרה מה שקרה, ככה שלמוסר האנושי אין שום כח. אני לא אמרתי שום דבר על כישלון המודל החילוני ושאר בלה בלה בלה..

קקטוסץ

New member
אז בקיצור

דת לא עובדת. עובדה שמליוני מוסלמים אדוקים מעוניינים בחיסולנו ובשביל האיזון מיליוני יהודים אדוקים מעוניינים בחיסולם. בשורה התחתונה צדקתי.

Dudidud

New member
יש דת

שלא עובדת. מוסר אנושי גם לא עובד. אני לא רואה איפה צדקת. --- וד"א אין מליוני יהודים שמעוניינים בחיסולם, ובטח שלא אדוקים.

קקטוסץ

New member
שדת לא עובדת.

אני סומכת יותר על מוסר אנושי מאשר על דת, אבל אולי אני טועה. תסכים איתי שרוב היהודים שרוצים בחיסולם של הפלשתינאים הם או אדוקים או מסורתיים (לא כולם, אבל הרוב).

Dudidud

New member
איני יודע כמה

כאלה יש, יכול להיות שרובם "מסורתיים", יכול להיות שלא, אין לי מושג. אבל אני יכול להבטיח לך שהם לא "אדוקים" בדתם. זו פשוט לא היהדות.

סלוניק

New member
אסור לבקר את הדת?

תמהני באמת איך זה שאותו ציבור המחזיק בהשקפת עולם דתית-פנאטית ורוכש איבה לדמוקרטיה הוא גם זה שקורא לגירוש הפלסטינים כאשר בפועל הדמוקרטיה של הרשות (במיוחד אחרי עליית החמאס) מאוד תתאים לו.

סלוניק

New member
וכהערת אגב,

התרבויות המפותחות בעת העתיקה (יוון, רומא, סין, מצרים וכדומה) לא היו זקוקים לתורה לשם כך.

למעלה