זוג משמיים

lithium1914

New member
נו...

במלים אחרות, אמרת "אהבה בנישואים זה משהו שהמציאו לפני כמה שנים". אתה טוען פה שאיש או קבוצה של אנשים המציאה את נישואי האהבה, או את הצורך באהבה בנישואים. אתה טוען פה, בלי שום ספק, שמשהו (האהבה [בנישואים?]) הומצא על-ידי מישהו. איך אפשר לעקוף את זה? אתה לא יכול לענות במלים שלך שוב, במקום לחזור על דברים בלתי-ברורים בעליל בהודעות קודמות? (ומה בקשר לשאלה השניה שלי?)

Dudidud

New member
כל שאמרתי הוא

שהאהבה החלה לשחק תפקיד בהקשר של נישואים, אך ורק מהמאות האחרונות. אני לא חושב שדברי היו עד כדי כך לא ברורים. לא עניתי עליה.

קקטוסץ

New member
הוא תופס טרמפ

בשביל להשיג עוד קול או לפחות בשביל לכפות את דעתו המלומדת. אז אתה טוען שלפני מיליוני שנים אלוהים הסתובב ברחובות ובגלל זה אנשים האמינו בו? (רגע, לא, זה היה ישו וזה לא מתאים לנו). אני לא רואה את עצמי יוצאת ופונה אל החרדים לחדול מדרכיהם הנלוזות שכוללות השפלת נשים, אי-קבלת הדמוקרטיה, אמונה עיוורת, לא לשים דאודורנט (באמת, מה הקטע הזה? אני עומדת לי בתור לסופר ולפניי גבר חרדי שמסריח עד לב השמיים) וכהנא וכהנא דברים שמפריעים לי בתור חילונית. האם הלגיטימציה שלי לעשות כן "פחותה" מאשר שלהם? ברור שלא. אבל אני מכבדת את אמונתם עד הרגע שבו הם מנסים לשחק איתה למען האינטרס האישי שלהם. האהבה הייתה כאן לפניי ולפנייך ואי-אפשר להמציא אותה ולהתווכח עליה טיפשי משהו. אני לא יודעת אם אי-פעם היית מאוהב - אבל את ההרגשה הזאת אי-אפשר להמציא בתוך כמה שנים. זה לא איזה מכשיר חשמלי, אתה יודע.

Dudidud

New member
הוא לא כופה

הוא מביע את דעתו, בדיוק כמו שאת עושה.. וזו זכותו כמו שזו זכותך (פרט לזה שאת אומרת שזו אינה זכותו..). אני אומר ש- לפי הדת(זו או אחרת..) העולם קיים הרבה פחות ממיליוני שנים. לפי התאוריות ה"אקדמאיות" הרווחות הוא קיים מיליוני שנים אבל בנ"א התפתחו מספיק כדי להאמין במשהו לא לפני הרבה שנים. אם את לא רואה את עצמך "פונה אליהם", זה אך ורק מפני שזה לא מספיק מפריע לך. זו זכותך ולגיטימי שתנסי לשנות את דעתם, בדרכים מסוימות. כמו שזו זכותם להתעלם מדברייך או לשנות את דעתך את. זה כל העניין בחופש הביטוי- היכולת של כל אחד להשפיע על דעתם של אחרים. לפעמים זה גם בשל אינטרס אישי כזה או אחר. וד"א לפני כמה ימים התחלת שרשור על "דיכוין של נשים". אם היית בוחנת את שנאמר ב"מאמר" ההוא היית מגיעה למסקנה שרוב הדברים הם תוצר של החברה המערבית ולא של דת כזו או אחרת. לא התכוונתי שבאמת מישהו המציא את האהבה. רק שההתיחסות אליה כגורם משפיע היא תוצר של העת החדשה.

קקטוסץ

New member
אז בעצם

מרזל קרא ללינור לא להתחתן עם שאראס אלא בתנאי שיתגייר רק בגלל שמרזל הוא תוצר של חברה מערבית שמדכאת נשים? מה אתה אומר, ואני לתומי חשבתי שזה בגלל שהוא חרדי קיצוני שמת ליישם את עקרונות הדת שהוא מאמין בה על כווולם.

Dudidud

New member
יש פה אחד..

שזורק תגובות בלי שום קשר- זה שאת יורדת עליו מדי פעם.. התגובה הזאת שלך, דיי דומה לאלה שלו.

קקטוסץ

New member
כנראה נדבקתי

וברצינות, לומר שתרבות המערב אחראית לדבריו של מרזל ולא הדת זו היתממות שלא במקום.

Dudidud

New member
זה לא מה שאמרתי.

הדת אחראית לתוכן. וזו זכותו להגיד זאת- כתוצאה מחופש הביטוי. התרבות המערבית קשורה לדברים אחרים.

....

למרות שאני לא תומכת בדרך המדינית של מרזל אני חושבת שבקטע הזה הוא הכי צודק שיש. להתחתן עם גוי זה דבר אסור, שהאבות שלנו העדיפו למות ולא לעשות. נכון, אלה באמת החיים הפרטיים שלה וזכותה להתחתן עם מי שהיא רוצה אבל אני חושבת שהוא צודק ב-100 אחוז, וכל הכבוד לו שהוא אמר לה את זה. ושוב אני מדגישה שזה הדבר היחידי שבו אני מסיכמה עם מרזל.. שבת שלום

קקטוסץ

New member
או שתענה עניינית

או שתחסוך ממני משפטים שנועדו לשלהב המונים עיוורים.

toxic2004

New member
נו באמת.

זה הנוסח כאן. ו"נראה לי שלא ירדת לסוף דעתי". יש עוד כמה יצירות מופת, שכרגע שכחתי. אבל הפורום מתבסס בעיקר על זה. לפעמים זה מובא בנושא אחר,הפעם זה הגיע לכאן. איזה נחמד.טימטום.

שום דמגוגיה זולה

אני לא חושבת שאתה יכול לזלזל בדת שלנו ומה שכתבתי נכון מאוד. שוב,אלה החיים שלה ושתעשה מה שהיא רוצה אבל אתה לא יכול לבוא ולהגיד שמרזל לא צודק בקטע הזה. הדת היהודית זה מה שמחזיק כאן את כולם. זו דעתי בעניין.

קקטוסץ

New member
אני מזלזלת בראש ובראשונה

באנשים כמו מרזל שלוקחים את האמונה, מצ'קמקים אותה לתוך הדת, מסלפים את רובה ומתאימים אותה לצורכיהם. מרזל לא צודק בקטע הזה. לצאת בפומביות נגד אדם, שבסופו של דבר, הוא אדם פרטי שמתחתן זה מאוד לא במקום. אולי כדאי שייצא נגד כל היהודים שחיים באמריקה ושולחים למדינה שלו ושלנו כסף. הם גם מתבוללים וגם לא חיים על אדמת הקודש. כופרים.

סלוניק

New member
ואם אני לא רוצה להאמין בדת היהודית?

ואם אני מעדיף להיות מאושר עם בחירת ליבי הגויה על פני נישואים אומללים רק בשם היהדות?

toxic2004

New member
בכיף. אל תדברי על הדת לפני..

שהכרת אותה מקרוב, הדת זה עולם לאנשים שמאמינים בה! ומרזל אמר את דעתו, אז מה? כל חודש שינוי מוציאים עלון זיבולי שכל משמעותי על הדת, כאילו שהם כבר היו שם, וראו את העולם השחור. בושה להם שמתיימרים להיות חברתיים ונחמדים..

למעלה