זוג משמיים

זה די טיפשי.../images/Emo163.gif

להתחתן ברבנות זה לא חוק. תקן אותי אם אני טועה, אבל במידה ואתחתן עם בחירת ליבי (מלשון נקבה)/או עם בחיר ליבי הגוי בקפריסין, יאושרו הנישואים בארץ, והכל טוב ויפה. למרות שאני בעד מוסד הנישואין הדתי-אני לא חושבת שיש למישהו בארץ כל זכות למנוע מאנשים להתחתן עם בן אדם מסויים. בלי קשר למינו או דתו.

אני לא מבינה

עוד כמה פעמים אני אצתרך להסביר לך... א-נ-י ל-א ש-ו-מ-ר-ת ח-ו-ק ג-ד-ו-ל-ה יש דברים בעיני שהם מעל לחוק.. כמו מוסר וכאלה..

the mnm factor

New member
מתי הזכרתי את המילה בדיחה?

אתה כנראה באיזשהו סרט רע- כי המילה "בדיחה" לא הוזכרה מהצד שלי- ואני לא מבין למה היא הוזכרה מהצד שלך. ולתוכן התגובה שלך: " החופה היא דת(-יהדות במקרה הספציפי הזה). הנישואים הם דת." נכון- ביהדות החופה היא חלק בלתי נפרד מהיהדות... זו עוד סיבה מבחנתי להתנגד ליהדות... כי ביהדות, אחת הדתות הכי מתנשאות שקיימות, אם אתה לא מתחתן עם יהודי- אתה לא יכול להתחתן בכלל. שזו בושה בפניי עצמה! הנישואים לא אמורים להיות קשורים לדת... אלה רק לרגש- נטו. " כל המוסד הזה הוא "המצאה"-טקס דתית." יפה- נתת לי עוד סיבה להתנגד לטקס הזה שנקרא חופה. " לא רוצים דת? לא רוצים שום קשר לדבר המגוחך והדוחה הזה? אל תתחתנו." מה הקשר? בגלל שחתונה יצאה מדת זה אומר שאם אני מתנגד לדת אני אמור להתנגד לכל דבר שהדת הוציאה? אני רוצה לעשות הפרדה: אני מתנגד לדת אבל אני מאוד אוהב את הקטע של החתונה... למה קשה לך לתפוס את זה? לי בא כן להתחתן, אבל לעשות את זה איך שבא לי... ולא איך שהיהדות, שאני מתנגד לחלקים נרחבים ממנה, כופה עליי לעשות.

Dudidud

New member
...

נתחיל בזה שאתה לא מכיר את היהדות. הנישואים הם מושג דתי, ככזה הם חייבים להיות קשורים לדת. רגש לא רגש זה סיפור אחר. אם אתה מתנגד לדת אין שום סיבה שתתחתן- תכפה את עצמך לטקס דתי. רוצה לחיות עם מישהו? תחיה. רוצה לחייב את עצמך למישהו? לך לעורך דין וחתום על חוזה. רוצה לעשות מסיבה? תעשה מסיבה. חתונה היא טקס דתי. זה כמו שתבקש לערוך לתינוק ברית בלי למול אותו.

תקשיב, חבר

היות ושאראס לא יהודי, אין כלל אפשרות שלינור אברג'יל ושאראס יתחתנו באופן הילכתי, לכן, יש לי הרגשה שהקריאה של ברוך מרזל לא היתה למנוע מהם טקס דתי, אלא למנוע מהם כל מיסוד של חיי הזוגיות שלהם. עשה טובה, אל תיתמם, זה באמת לא מחמיא לך. על הרעלן2004 אני לא מדבר, אבל אתה מסוגל ל*טיפה* יותר מאשר להגן על ברוך מרזל.

toxic2004

New member
איזה שטויות

אני לא מגן על אף אחד. אתה צריך אם כבר להתלונן על כאלה שמגנים על האויב הערבי שלנו. ואם מרזל אמר אז אמר. וגם, כבר דשנו בנושא מה יקרה מהרוב היהודי בארץ אם כל אחד ואחת יחיו חיי זוגיות לא יהודית. וכשאני אומר רוב, אני מדבר על החכם מכל אדם אולמרט שאמר את זה. מובן?

Dudidud

New member
ממש לא אכפת

לי, מה מרזל כן אמר או לא אמר.. ולכן אני גם לא רואה שום צורך להגן עליו. אני הגבתי אך ורק לדבריהם של תושבי הפורום הזה.

ע"פ אבן שושן -

1." חיתון - הבאה בברית הנישואין." אין כל אזכור לדת, אך היות והמונח "נישואין" אינו מבואר, נבדוק מה יש לאבן שושן לומר את המילה הזו. 2. "נישואין - חתונה, כלולות, התקשרות רשמית בין אישה לאישה לחיי משפחה." אני לא רואה איפה אלוהים נכנס בסעיף 2, או מדוע נוכחותו היא הכרחית. אם מה שמפריע לך השימוש במילה "נישואים אזרחיים", הרי ניתן באותה מידה להשתמש בברית זוגיות או בכל דבר דומה. העיקר הוא שכולם יהנו מזכויות שוות, מהכרה על ידי המדינה ושילדיהם יהנו מהזכות להתחתן באיזו דרך שהם רוצים. כרגע, דבר כזה לא יכול להתקיים. כל זה בכלל לא קשור לדיון, היות ולא על על כך הוא נסוב. ברוך מרזל מתנגד לכל דרך של מיסוד הקשר בין יהודיה לגוי, דבר שכבר גובל (למעשה לא גובל, זה Way Beyond לגבול) בגזענות.

ערב רב

New member
לו היית טורח לקרוא את המכתב

היית נוכח לדעת שמרזל דווקא תומך בנישואיהן, הוא רק מבקש ששאראס יתגייר קודם לכן.

קקטוסץ

New member
נו?

מה פתאום הוא פונה אל שאראס ודורש ממנו להתגייר כדי להתחתן עם לינור? באיזו זכות הוא בכלל חושב על משהו שכזה? וברור לך שמבחינת מרזל יש שני פתרונות: או ששארס יתגייר או שהם לא יתחתנו.

Dudidud

New member
כשאבן שושן

כתב את מילונו, לא הייתה אפשרות אחרת פרט לרישמיות המבוססת על הדת, שמכירה בהיותם של הזוג בעל ואישה. בכל אופן העובדה שהוא כן הזכיר אלוהים או לא הזכיר אלוהים, לא מצביע על כלום. אני יכול להגדיר ברית מילה בלי להזכיר את אלוהים, וההגדרה תהיה נכונה ומדויקת- גם אם עקורה. מפריע לי הרצון של האנשים "להתחתן". אם כל מה שהם רוצים הוא זכויות שוות ושאר תוצרים נלווים.. שיבקשו. אבל אין לזה ולחתונה שום קשר. רצון להפרדה או לשמירת יחוד כלשהו איננו גזענות, לאומנות אולי..

Dudidud

New member
אני לא יודע על סמך

מה אתה אומר את זה... אני לא יודע מה אתה מגדיר נישואים. אני לא דיברתי על היהדות בפרט אלא על הדת בכלל. וגם אם היו נישואים לפני ככל ארוע חברתי הם היו כחלק מטקס דתי. (אלא אם כן אתה מתכוון לעצם העובדה שגבר לקח אישה..)

מסכימה עם גלאון.../images/Emo163.gif

באיזו זכות הרב המחוצף נכנס לחייה הפרטיים של מיס אברג'יל?! זאת אומרת, יש מאות ואלפי אנשים יהודיים שמתחתנים עם נשים גויות/נשים שמתחתנות עם נשים גויות. לפי דעתי הוא איש חצוף, שתפס טרמפ על העובדה שבני הזוג הנ"ל מפורסמים, וגם עליהם הוא רוצה לכפות את דעותיו המעוותות.

למעלה