זוגיות שכזו...

פלגיה

New member
זוגיות שכזו...

התארחתי אתמול במלון מסויים, מכובד ומוכר. אולמות האירועים באותו מלון קרויים על שם דמויות מהתנ"ך. האולם שבו אני שהיתי נקרא "אולם תמר". לפתע גיליתי שהאולם הסמוך לו הוא "אולם אמנון", ולא רק זה, אלא שיש מחיצה ניידת בין שניהם כך שהם יכולים להפוך לאולם אחד, שנקרא, כמה טוב וכמה נעים.... "אולם אמנון ותמר". ועושה רושם שרק לי הצירוף הזה צורם.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gifראי, עם הזמן שעובר בין תיכנון מלון עד

לבניתו בפועל, ייתכן שתכננו אותו עוד בזמן שאמנון אהב אותה... אבל מה שאת מעלה אכן מעניין - ישנו גם צמח בעל שני צבעים הנקרא "אמנון ותמר". איכשהו הזוג הזה נתפס בתודעת הציבור דווקא באהבתו, ולא בהמשכה הטראגי.

pembencipolisi

New member
מקור הבעיה במסכת אבות פרק ה משנה ט"ז

ה,טו [טז] כל אהבה שהיא תלויה בדבר--בטל דבר, בטלה אהבה; ושאינה תלויה בדבר, אינה בטלה לעולם. איזו היא אהבה שהיא תלויה בדבר, זו אהבת אמנון ותמר; .... וכי נתן לחשוב שאהבה תמר את אחיה האנס אמנון המכונה בתנך גם בשם "אֲמִינוֹן" ? רק שמנסוח הכתוב בתנ"ך נאמר שהוא שנא אותה אחרי שאנס אותה יותר מאשר אהב אותה קודם לכן... שכתוב (שמואל ב' פרק יג פסוק א) "וַיֶּאֱהָבֶהָ, אַמְנוֹן בֶּן-דָּוִד." ובפסוק ד' שם כתוב : וַיֹּאמֶר לוֹ, אַמְנוֹן, אֶת-תָּמָר אֲחוֹת אַבְשָׁלֹם אָחִי, אֲנִי אֹהֵב." ובפסוק ט"ו שם כתוב : "וַיִּשְׂנָאֶהָ אַמְנוֹן, שִׂנְאָה גְּדוֹלָה מְאֹד--כִּי גְדוֹלָה הַשִּׂנְאָה אֲשֶׁר שְׂנֵאָהּ, מֵאַהֲבָה אֲשֶׁר אֲהֵבָהּ; וַיֹּאמֶר-לָהּ אַמְנוֹן, קוּמִי לֵכִי. " ומה לנו כי נלין על זאת שדוד המלך הדגול , כל מה שעשה היה (פסוק כא) "וַיִּחַר לוֹ, מְאֹד. " ומעבר לזה כלום ושם דבר , ובא כותב המשנה ומכנה את הדבר אהבת אמנון ותמר , כאילו היה הדבר ענין דו צדדי... ואני מתפלא על כל זוג הורים שעודנו מעז לקרוא לבנם בשם "אמנון" שכל הידוע אודות אמנון שהיה אנס ארור , אם אין אחרים בתנ"ך ששמם אמנון....

masorti

New member
דבה"י א', ד', כ'...

"וּבְנֵי שִׁימוֹן--אַמְנוֹן וְרִנָּה, בֶּן-חָנָן ותולון (וְתִילוֹן)".

תהיה משונה , חבר

בימי הביניים נקרא איש אחד בשם אמנון - ר' אמנון ממגנצא, אדם הידוע כסמל המוות על קידוש השם.

השם לא משנה

אלא מה אדם עושה בחייו. אמנון ממגנצא היה צדיק בדורו הרוצח הכי מתועב שנתקלתי בו בישראל, נקרא שמעיה, ואפילו שמעיה אנג'ל....

pembencipolisi

New member
ואם אמרת "השם לא משנה"

לא שמעתי אודות איזה שהוא אדם נורמאלי שיקרא לבנו בשם "אדולף היטלר" גם לא בגרמניה של היום... וגם לא שאודות איזה שהוא אדם יהודי נורמאלי שיקרא לבנו בשם "יאסר ערפאת" או אפילו בשם הנזכר בתנ"ך "המן"...

pembencipolisi

New member
כל זמן לשא ידעתי שיש בתנ"ך גם אמנון אחר שנזכר

בדבה"י א', ד', כ'... "וּבְנֵי שִׁימוֹן--אַמְנוֹן וְרִנָּה, בֶּן-חָנָן ותולון (וְתִילוֹן)". הנזכר שם כאחד מבני שבט יהודה , חשבתי שהשם "אמנון" בתנ"ך מיצג אך ורק את אמנון שאנס את תמר...

כרימיה

New member
מה אתה רוצה לומר בזה?

ב. השם אמנון זה שם ישראלי כמו נמרוד עומרי ועוד... לפני זה לא היו קוראים בשמות של רשעים.

כרימיה

New member
יותר ממך זה ודאי

ב. עיינתי באינטרנט על השם ורשום שהוא נקרא אמנון על שהאמין בקל חי, ומכאן כל האמנון הבאים אחריו.

masorti

New member
אנס הוא יותר צדיק ממני?

נראה לי שסדר העדיפויות שלך קצת מעוות. כנראה שמוחך ספוג במינון יתר של מדרשים. לגבי רבי אמנון ממגנצא , שכחת שהוא נקרא אמנון עוד לפני שקרה אותו מקרה עם ההגמון. לכן הנימוק שהבאת הוא מדרש שם, ועדיין נשאר לברר מדוע קראו לו הוריו כך.

למעלה