זוגיות עם ADD

BlackUnicorn

New member
אוי, כמה שהוא שינה...

ההבדלים בינינו איזנו אחד את השני בצורה מדהימה. הכל בזכות זה, שלמרות ההבדלים בינינו תמיד הייתה לנו שפה משותפת. תקשורת זה הכל בקשר, בעיניי.

czar

New member
אוי אני אדיוט

כתבתי טרם במקום תרם..... ככה זה שכותבים מהר בלי לבדוק

BlackUnicorn

New member
אתה תמיד קורא תגובות שלך מחדש יום אחרי

שכתבת אותן?

czar

New member
בגיל מסויים

אתה צריך לקרא בכדי להזכר מה כתבת בשביל להיות מסוגל לקשר למה שענו לך
)))

רוחמה5

New member
תשובה

כרגע בן זוגי דיי מסרב לטיפול תרופתי או אישי. אולטימטום ל ADD לא עושה טוב. כך שדיי נשארתי בלי כלום

לרוחמה

מי דיבר על אולטימטום? נסי להראות לו את ההטבות שיצאו לו מטיפול כל שהו לאו דווקא תרופתי שינסה......תמיד אפשר להפסיק

seeyou

New member
לפי התאור שלך רוב הגברים סובלים מADD

חוסר טאקט, חוסר ארגון, חוסר תשומת לב לזוגיות ולפרטים, קושי בארגון ותכנון, איחורים, בלאגן גדול בחפצים, דחיינות, חוסר עקביות בעבודה, בזוגיות, ניהול כלכלי גרוע ועוד כהנה וכהנה דברים... בקשר ל:אני חשה בחוסר רגישות, חוסר יחס, חוסר עזרה... בקיצור, מרגישה בודדה ולבד במערכה." לדעתי,זאת הרגשה "רגילה" אצל נשים בגילך אחרי 6 שנים עם 2ילדים
זה שארזתלגמרי לבד את הבית, פרקת לבד,זה גם אופיני לחלק מה נשים אשר חושבות שהן יכולול הכול ואי אפשר לסמוך על הבעל
כשמצאת את הדירה הנוכחית הוא אפילו לא הסכים לבוא לראות אותה ?
הוא עשה בשכל-מה היה עוזר לו לפתוח את הפה? הרי את קובעת הכול. אני חושב שאת "אכלת" מה שבישלת במשך השנים. יוסי

רוחמה5

New member
נכון חלקית

מודגש ומוגבר מאוד אמל לקויות קשב וריכוז. אני יודעת שאני אוכלת בחלקו מה שבשלתי. שאלתי אם מישהו חי עם אדם עם ADD ואיך הם מתמודדים, לפרק זה הכי קל

seeyou

New member
"שאלתי אם מישהו חי עם אדם עם ADD"../images/Emo178.gif

אני חושב שלא הבנת אותי נכון הבעיה היא שלך. את לא יכולה לרפות מה שלא מתאים לך אלא להתפשר כמו רוב הזוגות. את צריכה ללמוד איך לוקחים אחראיות ואיך מטילים אחראיות. ואיך זוגות אחרות מתמודדים במצב דומה? זה לא חשוב-מה שמתאים לאחרים לא בטוח שמתאים גם לכם. יוסי

רוחמה5

New member
שוב נכון חלקית

אנשים עם ADD בעזרת רטלין במקרים מסויימים ותכנית עיצוב התנהגות מתאימה יכולים לשנות המון ע"י למידת דפוסי התנהגות אחרים. בן זוגי מסרב לטיפול ולכן נופלת עליי האחריות לחיות עם זה או לא. לשנות לבד זה קשה עד כדי בלתי אפשרי. לא מסירה אחריות ולא אומרת שחלק מהדברים הם לא אשמתי. ובכל זאת, מה שאני אומרת זה ידע מקצועי, לא הגיגים

שילה1

New member
רוחמה-אם כך,נותר לך רק לנסות לשכנע אותו

לקבל טיפול,בתרופות או על ידי שיחות,כי את חיה איתו ונראה שכך תמשיכי. לא יסכים?אין לך ברירה אחרת. ואגב-אישית-אני ממש נגד ריטלין,ומאמינה שיש היום גם טיפולים אחרים,פחות אגרסיבים. אגב-למקרא דבריך היתה לי תחושה של קשר אמא ילד,אבל זו התחושה שלי בלבד.

רוחמה5

New member
צודקת

יש לי לפעמים תחושה שאני אמא שלו. מקווה שאצליח לשכנע טיפול כלשהו. להפרד אני ממש לא רוצה. הוא גם אדם טוב וחבר בסה"כ וגם אבא נהדר. לא הייתי רוצה לשבור את הבנות.

שילה1

New member
אז שחררי קצת..הטילי עליו אחריות,ולא בסגנון

אולטימטום.אלא שהסבר נבון,על חלוקה קצת שונה של הדברים.ולא בבום,אלא לאט..

רוחמה5

New member
שיחות אין סופיות

לעיתים מניבות תוצאות, לעיתים לזמן ארוך יותר, לעיתים לזמן קצר. כל השיחות נראות אותו הדבר. חוסר עקביות זה אחד התסמינים...

seeyou

New member
האם טיפול ברטלין או שינוי דפוסי התנהגות אחרים

לא יכולים להזיק לחיי המין שלכם? הרי זה ברור שרוב התרופות מזיקות בצורה כזו או חרת . מישל דה מונטן (ב ‏(28 בפברואר 1533 - 13 בספטמבר 1592) היה מסאי ופילוסוף הוא כתב בין היתר: -אין אדם נפגע כל כך ע"י מה שמתרחש כמו שהוא נפגע ע"י מה שהוא חושב על מה שמתרחש. את מצפה מאדם עם בעיות רפואיות ללמוד דפוסי התנהגות אחרים? את,בלי תרופות לא מסוגלת לשנות .דפוסי התנהגות שלך-וזה חבל מאוד.. יוסי

czar

New member
תכנית עיצוב התנהגות

את מבינה מה את רוצה, לעצב התנהגות ולהפוך אותו ל"למלמ" באמצעות הריטלין במקום להתמודד עם מה שאתם לא מצליחים לפתור לבד. אולי שם הבעיה נובעת?! תפסיקי לחשוב שאני תוקף אותך אם אני לא מסכים איתך, אבל המילה "לעצב" בן אדם שייכת למקומות אחרים (ולתקופות אחרות) ולא קיימת בזוגיות, זה מה שאת רוצה, בעל ישנוני מעוצב?

אם כל הכבוד, ויש כבוד, חושבת

שאת צריכה להשתנות קצת. אי אפשר שהכל יפול עליך, יודעת באיזה שלב את תפלי , ואז מה יהיה? חושבת שכדי לך קצת להתחיל לדבר איתו להסביר לו, וכן לתת לו לעזור לך גם בקטנות.. יש כדורים יש טיפול... אין שום סיבה שבעולםםםםם שתעשי הכל לבד. עדיף לשנות עכשיו מאשר לא לשנות בכלל. בהצלחה

אייבורי

New member
מזל שהוא חולה

ככה לפחות יש תרוץ להיותו פרזיט. אבל לאור שבוע האהבה והחמלה, אני שולח לך רטלין.

nowonder

New member
כל עוד תמשיכי לעשות הכל

ורק לנאום ולנזוף בו. הוא ימשיך לא לקחת אחריות. רוצה שתהיה חלוקה של הנטל, תני לו אחריות. הוא לא ילד קטן כבר. הוא אדם בוגר, אני בטוחה שבעבודה שלו הוא לוקח אחריות, למה שבבית לא? תמשיכי להיות המבוגר האחראי היחיד בבית, הוא ימשיך להיות ילד עם ADD. תשני את הדינמיקה בינכם.

למעלה