זוגיות עם ADD

רוחמה5

New member
זוגיות עם ADD

בן זוגי ואני ביחד כבר כמעט 6 שנים. יש לנו שתי בנות מקסימות. לבן זוגי יש ADD (הפרעות קשב וריכוז) דבר המקשה מאוד על זוגיות ויצירת מערכות יחסים אינטימיות בכלל. סה"כ הוא אדם מקסים, כאשר טוב לנו אז טוב מאוד והוא חברי, איש סודי שלא לדבר על אבא מדהים. ובכל זאת, ההפרעה מתאפיינת בכמה דברים שלעיתים קרובות משבשות לנו את החיים. למשל, חוסר טאקט, חוסר ארגון, חוסר תשומת לב לזוגיות ולפרטים, קושי בארגון ותכנון, איחורים, בלאגן גדול בחפצים, דחיינות, חוסר עקביות בעבודה, בזוגיות, ניהול כלכלי גרוע ועוד כהנה וכהנה דברים... כל עוד חיינו יחד ולא היו לנו ילדות, החיים היו סה"כ טובים, כל אחד בענייניו וגם ביחד כאשר מן הסתם הרגלתי אותו לאורך השנים שאני עושה הכל, קניות, בישולים, נקיונות, סדר בבית וסדר בחייו (פתיחת דואר, ארגון חומר לרואה חשבון, מציאת אבדות וכו) כלבה שהגיעה איתו לזוגיות ומשום מה אני מנקה אחריה ודואגת לה לאוכל... כאשר נולדה הבת הגדולה היה המשבר הראשון, אז התחלתי להרגיש את חוסר השיתוף, הלבד, העומס הרב וכובד האחריות. רגשות אלו התעצמו מן הסתם עם הולדת הבת השניה. כאשר רע לנו, אז רע לנו מאוד. זה תלוי לדעתי ביכולת הגבוהה מאוד שלי להכיל ולספוג שלעיתים יורדת (אחרי הכל גם לי יש רגעי חולשה משל עצמי). בתקופה האחרונה הוא היה במילואים, כבר בימים אלו הרגשתי את העומס, חוסר היחס וחוסר האכפתיות (ברור לי שזה לא באמת חוסר אכפתיות אלא תסמינים שונים של ה- ADD) אני הייתי חולה, הבת הקטנה היתה חולה והייתי פשוט לבד, ללא רגע של חסד. זה ממשיך גם בימים אלו בהם אני חשה בחוסר רגישות, חוסר יחס, חוסר עזרה... בקיצור, מרגישה בודדה ולבד במערכה. דוגמאות שאני בספק אם קורות אצל זוגות אחרים: בכל פעם שעברנו דירה, 3 פעמים, ארזתי לגמרי לבד את הבית, פרקתי לבד, כשמצאתי את הדירה הנוכחית הוא אפילו לא הסכים לבוא לראות אותה וראה אותה רק ביום המעבר. אני חותמת חוזים, אני לבד מול בעל הבית... תמיד יש איזה חוסר מסוגלות מצידו ולכן הוא לא שותף. במוצאי שבת הוא תמיד הולך לענייניו (מעניין אם בוגד בי), חזר אתמול בשתיים וחצי בלילה. לא שכח לבלות ולהנות אבל כן שכח להעביר לי את כסא הבטיחות של הילדה מה שגרם לי לאיחור לעבודה (מה שלא מאפיין אותי בכלל וקורה לא מעט לאחרונה). הוא קם מתי שבא לו, אני קמה כל יום בסביבות 5 שאז הקטנה מעירה אותי (הוא לא יכול לקום לעזור מפני שהלך לישון מאוד מאוחר... חוסר תכנון זמן וראייה קדימה). שלא לדבר על חוסר בטחון כלכלי (יש המון, רגע אח"כ אין כלום...) יש עוד אלף דוגמאות ואני מוצפת כרגע, אז סליחה על הבלאגן... לשאלתי, האם מישהו/מישהי חיים עם ADD ואיך אתם מסתדרים?

czar

New member
אין שום קמצוץ קשר בין מה שכתבת לבין ADD

ניחא היית אומרת ADHD אולי היה יכול להמצא דמיון... לא קושר את זה בשום צורה, פשוט את עם אדם כזה ואל תחפשי אשמים אלא בכם.

רוחמה5

New member
תשובה

ADHD זה הפרעות קשר וריכוז עם היפראקטיביות. ADD הפרעות קשב וריכוז בלבד. יש קשר מוכח ואבחון. ממליצה לך לקרוא את הספר ADD במערכות יחסים אינטימיות. ספר כתום. לא זוכרת כרגע של מי. בכל מקרה, התגובה שלך בוטה, לא נעימה ולא עניינית.

czar

New member
אולי היא לא נעימה

אבל היא נכונה, זאת לפחות דעתי, לא כל ספר הוא קסם. את יודעת כמה ADD אני מכיר שהם שותפים למופת?! אני ADD והייתי והווה שותף בבית בהכל, נקיונות, כביסות, אוכל, קניות, אני מאורגן ומארגן, מסודר ונקי בצורה קיצונית, גידלתי את הבנים קרוב יותר מאמא שלהם, אפס חוסר מסוגלות בכלום. שבחרתי להיות עצלן הייתי עצלן. עכשו, לפני שאת מחפשת סיבות ומזלזלת בתשובות, קודם כל תפנימי. יש אנשים שאין להם שום ADD והם סופר עצלנים ובלגאניסטים בטרוף, לא עוזרים בבית ובקיצור כל מה שתיארת. הוא כזה וזהו, אל תאשימי שום ADD. האשמה בכם כי לא עשית/ם עם זה כלום ונתת לזה להתרחש. עכשו לשנות את זה יהיה בלתי אפשרי.

רוחמה5

New member
תשובה

לא כל ADD הוא אותו הדבר. לבן זוגי דרגה גבוהה של הלקות. אבל, לא מתווכחת. לא בקשתי שיתקיפו אותי פה. בקשתי עצות מאנשים נעימים שבא להם להיות אמפטיים (שזה לא בהכרח להסכים, אלא סתם להכיל קושי של אדם אחר). תודה על תשובותייך. לא עזרת לי בכלום.

יש בהחלט מאפיינים של ADD

ואני אומרת זאת כאמא לילד עם ADD אבל מפה ולתלות את בעיות הנישאים שלהם בזה ארוכה הדרך....עושה רושם שלבעלה לא ממש בא על חיי הנישואים בלי קשר להפרעת הקשב שלו

לסזאר בהחלט יש קשר ל add

התסמינים שתוארו כאן בהחלט מאפיינים גברים בוגרים עם add קשה יש אפשרות להעזר בנוירולוג ולהתחיל טיפול ברטלין למבוגרים יחד עם קואצינג מתאים

היי חני:)

כן כן זו אכן אני....הרבה מים זרמו בנהר מאז....... אני באותו מקום...... מאושרת עד כמה שניתן בזוגיות של פרק ב כבר 3 שנים ללא חיים משותפים אנו מתנהלים בין שני מקומות ישוב ושני בתים קוראת אותך המון

chenby

New member
כיף גדול לשמוע ממך אלופתי

וכיף לדעת שהדברים מחזיקים מעמד- האם הסידור הזה טוב לך? או שזה ה-"עד כמה שניתן " :) מדהים כמה חסרים לי פתאום אחד שאוהב ואוהבת, ויהלי ובטינקה ורונית ו-וואי עוד רבים וטובים.. כבר יודעת מגיחה מידי פעם בטח את רואה אם את קוראת... האמת, לא חסרה לך הקומונה קצת?

הקומונה אכן חסרה מאד

אבל לקראת הסוף כבר כמעט ולא היתה פעילות עד כמה שמכירה את אחד שאוהב ואת אוהבת גם הם עדיין קוראים כאן

chenby

New member
צריך

לפתוח את הקומונה לשבוע פגישת מחזור :) בינתיים קבלי חיבוק על נוכחותך ויום מהמם!

דניקה 1

New member
כשתפתחו תגידו לי ....

גמני מאוד מאוד מתגעגעת ומבקרת כאן (בשקט) לפעמים את כותבת נפלא קבלי חיבוק גדול - לך ולאלופה ולכל החברים הסמויים מהקומונה.

chenby

New member
יווווווו

איזו הפתעה, איך ריגשת אותי! שתהיה לך שנה טובה דניקה!! וכשאחד שאוהב יפתח את מחדש לכנס מחזורים, הוא בטח ישלח מסר לכולם... עד אז...

דניקה 1

New member
תודה יקירה

מאחלת גם לך ולכל החברים היקרים הרבה טוב (לא כל כך יודעת לברך לשנה אזרחית חדשה
אין ספק שהחוויה בקומונה היתה פרק מכונן בחיינו... אגב, הדיון כאן מעניין, מניחה שלכל זוג שני יש איזושהי בעיית ADD (אני יודעת שאני כזאת) וכמו שכבר אמרו כאן, לא כל החולות הרעות באות משם, יש הרבה טוב ויצירתיות ופתיחות ל"מוגבלים" כמונו....

chenby

New member
ואני חושבת

שלכל אדם יש איזו הפרעה כזו ואני בכלל חושבת שזו לא הפרעה- מתנה! כי היצירתיות שלי, הדמיון שלי, המחשבות שלי - הכל נובע מאותו המקום. ויותר מזה- כשילד קטן הולך למאבחן שאומר לו יש לך הפרעה, ואמא שלו יושבת איתו ונראית רצינית ועצובה, גם האמא מאמינה שיש לבן שלה הפרעה, וגם הבן יודע שמשהו לא בסדר בו - הוא מיד מאמין שזה נכון. ומתבגר עם ההבנה שיש לו איזו הפרעה או שמשהו לא בסדר בו - ואז כמובן דוחפים לו גם כדורים - כדי שלא ילמד להתמודד עם החיים בעצמו עם מה שאלוהים נתן לו - אלא עם מה שחברת התרופות שרוצה להרוויח מחליטה בשבילו. (והאמא שמחליטה לתת) למעשה כל אדם מאיתנו מושלם - למה אני יודעת את זה- כי אין עוד אדם בעולם שיכול להיות אני, להתמודד עם הגוף שלי, עם המחשבות שלי ועם הסביבה שלי. רק אני יודעת איך להתמודד עם זה.. וכנל לגבי כל אדם - לכן שכשאדם בא ואומר לי משהו עליי - וגם אם הוא מקצוען וקיבל תואר ו5 תארים מצידי - עדיין אותו אדם לא יודע מה עובר לי בראש, לא יודע מי אני באמת - אבל הוא יודע יופי לספר עליי סיפורים -ואני חייבת להאמין לו - הוא מבוגר יותר ומוסמך יותר. ומערכת החינוך המעולה שלנו - שכל כך מפחדת מיצירתיים - מילדים ש"אין להם גבולות" (ככה אמרו עליי בכיתה ד' - ואגב עשו עליי חרם של שנים) רוצה שכולם יהיו אותו דבר, העיקר שבית הספר יצא עם ממוצע הציונים הכי גבוה במדינה. כי ציונים אכן משקפים את האדם. אם קיבלתי נכשל - אני נכשל.. ככה אנחנו גדלים. מה הפלא שמגיעים לגיל בוגר - ומפחדים מכשלונות (חלילה נעשה טעות) , חושבים שאנחנו כל כך שונים מהאחר והוא בטח לא יוכל להבין את רחשי ליבנו , ונכנעים להרגלי החשיבה שלנו - כי אנחנו ממשיכים להחזיק גם בגיל מבוגר באותו הסיפור - שיש לנו הפרעה. ממליצה לכל מי שקורא את מה שכתבתי - לקרוא את הפרק הראשון בספר- 7 ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד - סטיבן קובי. אגב, החרם עליי - נגרר עד לקורס בצבא - כשסיימתי אותו - אמרתי - די! מעכשיו אני צוברת חברים , מעכשיו אני לא לוקחת את החרם איתי יותר לשום מקום. וכך היה. אני קיבלתי החלטה, אני סיפרתי סיפור חדש. והתוצאה היתה חדשה. הלן קלר כתבה ספרים כשהיא חרשת עוורת אילמת. מה לעשות שככל שהזמן עובר אנחנו מפונקים יותר.. ויקטור פרנקל עלה על כל תיאוריות החשיבה שלו בזמן שהיה בגטו ריי צ'רלס, סטיבי וונדר, סטיבן הוקינג,נלסון מנדלה, מייקל ג'ורדן, אלברט איינשטיין - המורה של אלברט איינשטיין אמרה שהוא טיפש מידי בשביל להצליח וולט דיסני פוטר מהעיתון שעבד בו כי אמרו עליו שהוא לא יצירתי מספיק אותו דבר ADD סיפורים סיפורים סיפורים! העיקר לוותר לעצמנו. והאמת היא שאם נסתכל על זה לעומק יותר- זה בדיוק מה שרוצים בשלטון (לא בטוחה שהישראלי - אבל הם נתונים לחסדיהם של אמריקה -ואמריקה נתונה לחסדי הבנק הפדרלי) שנהיה כמה שיותר בינוניים כדי שלא נשים לב כמה אנחנו עבדים... (אמרתי לסיזאר שלא ידליק אותי - למה זה יצא דווקא כתגובה אלייך אני לא יודעת, אבל אני כן יודעת שאני כל כך נהנית לכתוב לך דניקה) נשיקות!

../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gifוואו דניקה../images/Emo20.gif

יודעות מה? אני מרימה את הכפפה פותחת בקרוב קומונה בשם "פגישת מחזור לחברי הייתי שם" הקומונה תהיה פתוחה לתקופה מוגבלת של חודש והמטרה פגישת מחזור וירטואלית קומונה סגורה לוקחת על עצמי לנהל את פגישת המחזור מבחינת תכנים ומשתתפים חני פני אלי בבקשה במסר אישי והסבירי לי את חוקי פתיחת הקומונה הודעות יהיו בפורום זוגיות במשבר מה אומרות?

דניקה 1

New member
אלופתי האמיצה../images/Emo24.gif

איזה כייף שאת כאן. אני אתעדכן לגבי הקאמבק מבטיחה להגיע !! ועד אז

I C E M A N 7

New member
כצופה מהצד

בא לי לציין שהשיחה הזאת שלכן מאד מגרה. שאלה קטנה: 'אחד שאוהב' זה הידיד ההומו שיש לכל חבורת כוסיות?

למעלה