זוגיות על הפנים

מיזוגן

New member
תגובה לשניכם

לאייבורי – האגו המיזוגני הוא פרי דמיונך. מעולם לא התיימרתי להיות בעל תיאבון מיני ללא גבולות ומעולם לא טענתי שתאבוני המיני ישרור לנצח. ברור לי היטב שתאבוני המיני נמצא בנסיגה החל מגיל 20 ובסופו של דבר יגווע כמעט לחלוטין. כמו כן ברור לי שישנן נשים בעל תאבון מיני גדול משלי כבר בגילי הנוכחי. אתה שואל מה אני אעשה כשתאבונה של אשתי יעלה על זה שלי? ובכן אני לא יכול להשיב על כך. יתכן שאני לא אוכל להכיל את רצונה להשביע את תאבונה ואז אתגרש ממנה ויתכן שלא יהיה אכפת לי מה היא תעשה עם תאבון זה. כשאגיע לשם אני אהיה יותר חכם. מה שכן, אתה מאשים את הכותב במחשבות אובססיביות, גם כאשר אותן מחשבות התבררו כנכונות. כאן אני מסכים איתך שאכן לא הפורום הזה הוא המקום לשמוע עצות מועילות. לגברת מפלצת – כולי צמרמורת מהסכמתך באופן חלקי לטענתי. למעשה שנינו יודעים שאין מעט מאד גברים (מעט מדי). אין כאלה בכלל. את לא יכולה לציין אחד כזה אם תהיי כנה עם עצמך עד הסוף. את חולקת על קטרוגי של גברים ונשים וטוענת שאין אצלי מקום לוריאציות פרטיות, אך להזכירך שגם את הסכמת עם אייבורי שגבר שטוב לו אינו רועה בשדות זרים. האם אין זו הכללה? האם בקביעה הזו אין משום אי מתן מקום לריאציות פרטיות? בני האדם כמו כל יצור חי פועלים תחת חוקיות מסוימת. ישנו מרחב תמרון בתוך החוקיות הזו ששם יש מקום לוריצאיות פרטיות. מרחב התמרון מתבטא בתגובות של כל אדם ע"פ אופיו האינדיבידואלי אך תחת נוסחאות בסיס הקבועות מלמעלה (אלוהים או הטבע, כל אחד ע"פ אמונתו). לדוגמא התנהגות אנשים ברעידת אדמה. יהיו אנשים שירוצו לחדר המדרגות, יהיו כאלה שיתחבאו מתחת לשולחן ויהיו כאלה שיקפאו במקום. אך כולם ללא יוצא מן הכלל יפעלו מתוך פחד. גם אם למראית עין יהיו כאלה שיהיו אדישים לאירוע, גם התגובה הזו שלהם תנבע מפחד, שהוא חלק ממנגנון ההישרדות הטבוע בכל אדם, להוציא אלה שהוא לא טבוע בהם כתוצאה מכשל (למשל אוטיסטים, אם כי אין לדעת אם גם אצלם הוא לא פועל). כמו שהמבנה הפיזיולוגי שלנו הינו אחיד בעיקרו אך עם שונות מסוימת, כך גם המח שלנו כזה. זה שלא הגענו להבנה מקסימלית של המח ואופן פעולתו, לא פוסל את ההנחה הזו. תחת החוקיות של בני האדם יש חלוקה לגברים ונשים. גברים פועלים תחת חוקיות שלהם ונשים תחת חוקיות שלהן. שני המינים אינם קשובים לצרכי המין שני כי שני המינים שונים אחד מהשני. הם פועלים תחת מנגנון שונה ותחת נוסחאות שונות. אז נכון שגברים אינם קשובים לנשים, אך כך זה גם הפוך. הדרך היחידה לדו קיום מתמשך הוא ששני הצדדים יציבו חוקים שהם ברי ביצוע ע"י הצד השני, תוך הכרה בשונותו. מי שלא מכיר בצורך בחוקים (לשני הצדדים) דן עצמו להתנגחויות אינסופיות, כל עוד הוא מעוניין לחיות עם הצד השני. לצורך העניין גם נישואים פתוחים כפי שאתם מתגאים להציע פה אינספור פעמים, הם למעשה מסגרת חוקים. תאבונה האינסופי של האישה טבוע בגנטיקה שלה בדיוק כמו יצר הכיבוש אצל הגבר. שניהם מהווים מכשול לזוגיות שכן הם מתנגשים בחוקיותה במובן המקובל. זוגיות במובן המקובל מושתתת על תן וקח שקולים ועל מונוגמיה. כמו שיצר הכיבוש הוא משהו שלא ניתן ליישום בזוגיות המקובלת, כך גם תאבון אינסופי המצריך נתינה אינסופית. שני הצדדים צריכים להיות ערים למגרעה הזו שלהם ולדעת להתמודד איתה כל אחד בעצמו. אם הם מחליטים לא להתמודד איתה בשם החופש והנאורות, אז הם צריכים לייצר לעצמם זוגיות לא מקובלת (או לבחור שלא לחיות בזוגיות). כותב הפוסט לא הראה כל סימנים של נכונות לזוגיות כזו, ולכן לבוא ולייעץ לו להיכנע לתאבונה האינסופי מבלי לדעת מה עשה עד עתה ומה קיבל בתמורה, זה בבחינת זריעת חול בעיניו. את מדברת על סחיטה רגשית של "רוב רובנו". מה זה "תעניק לה רווחה רגשית, אחרת היא תלך לרעות בשדה זרים" אם לא סחיטה רגשית?

אאוץ, מסכן

מרוב צמרמורת חפרת עמוד שלם, ושוב על כלום (סבתי עליה השלום תמיד אמרה לי - כשאת מסכימה עם נודניק, את משאירה אותו חסר כלים). אני חוששת שאתה מתחיל להתבלבל ולחשוב שמי שחופר עמוד שלם בהכרח צודק יותר.
לא אלאה אותך בהסברים מיותרים מבחינתך. לעניינך רק אבהיר, שגם "גברים" ו"נשים" יותר משאלו קטגוריות "טבעיות" - אלו יותר מכל קטגוריות חברתיות / תרבותיות. מערכת הורמונלית זהה מסדירה את הפעילות בגופות של אלה ואלו, עם דומינציה להורמון זכרי או לזה הנקבי. יש כאלה גברים שאצלם האסטרוגן הנקבי מופרש יותר, ויש כאלו נשים שאצלן זה הטסטוסטרון שדומיננטי בדם. ויש כאלה שמתקיים בהם איזון בין השניים ואז לא ממש ברור "מה" הם "יותר". ויש גם כאלה שהורמוני המין מופרשים אצלם ברמות נמוכות מאלו הדרושים לעוררות ורצון לקיים מגעים מיניים, והם יותר לכיוון ה- it. ויש קטגוריות תרבותיות "שקובעות" מה כל אחד "צריך" להיות - צייד או מלקט. מפרנס או עקרת בית, סטלן בזולה או עובדת את השדות. אם בכל זאת אתה לא יכול להמשיך לחיות בלי לנסות לשיר את השיר שלך, בתקווה לשנות את עמדתי בנוגע למערכות היחסים והירקות המשתתפים בסלט, אתה מוזמן לעיין בזמנך בתשובתי לנוונדר, שמסכמת אותה (את עמדתי) באופן די ממצה. הדגם שאתה מצביע עליו כל הזמן הוא אחד מיני רבים (יתכן שהיחיד שמוכר לך, מעצמך), בלבד. והוא לא האחד, כי אין כזה.

נומלה

New member
הגיע הזמן להשתמשבראשי תיבות

שיח חילוני-שמאלני-שיינקינאי-ליברלי-פמיניסטי = שחששל"פ או יותר קליט: שחשלפ"ש

nowonder

New member
אני חוששת שאת לא מבינה

את מידת השחיקה של "הטוב". גם אצל גבר וגם אצל אישה. משהו שהוא טוב היום, שחוזר על עצמו מחר ומחרתיים ואחרי מחרתיים בדיוק אותו דבר טוב, כבר לא יהיה "טוב" בעוד שבועיים. עקרון פיטרי תקף גם במערכות יחסים. אי אפשר להשאיר מערכת יחסים באותו מצב, גם אם המצב הוא "טוב" לאורך זמן. מערכות יחסים זקוקות לשינוי ולהשתנות כל הזמן. מי שממש לא טוב לו, לרוב מצליח לקום ולעזוב (כן, אני יודעת שיש דוגמאות מסויימות שבהן אנשים נשארו למרות שרע להם. אני מדברת על הכלל. לפעמים העזיבה מתחילה עם בגידה). גברים ונשים רועים בשדות זרים, כשמערכות היחסים שלהם נכנסות לקיבעון, וכששני הצדדים במערכת היחסים לא יודעים איך להוציא אותה מקיבעון. מצד אחד, המערכת כבר לא מספקת (כי היא מקובעת) מצד שני, המערכת לא רעה (כי בעצם היא מורכב מהרבה "טוב" שכזה). אז אי אפשר לקום וללכת אבל אי אפשר גם להשאר ולהשלים עם המצב. ואז אנשים מחפשים בחוץ. מי שמצליח לשמור על מערכת יחסים פועמת, דינמית, נושמת, לאורך זמן, לא זקוק לשדות הזרים.

I C E M A N 7

New member
טוב, אז אחרי ששלחת חצי מאיתנו לגוגל

תסבירי בבקשה מה לעזאזל קשור עקרון פיטרי לזוגיות ולמה את חושבת שכשכמדובר בזוג חובב שגרה (שלדעתי מדובר ברוב בני האדם) מערכת היחסים שלו צריכה להשתנות כל הזמן.

nowonder

New member
אה, זה קשור, כי העיקרון מסביר

יפה כרוניקה ידועה מראש. (יסלח לי ד"ר פיטר על מעשה הסדום שאני עושה בעיקרון שלו) אבל בפשטות מוגזמת, העיקרון פיטרי אומר שהדינמיקה של אירגון היא כזו שכל עובד מקודם באירגון עד לרמת האי יכולת שלו, או שהוא תקוע בתפקיד שבו הוא הכי טוב, ולא מצליח לזוז משם. ככל שעובד מצליח יותר בתפקיד הנוכחי שלו, ככה הסיכוי שלו לקבל קידום לתפקיד בכיר יותר, גבוה יותר. אבל הכישורים בתפקיד הקודם לא בהכרח מתאימים לתפקיד החדש, ואז נוצר מצב כזה, שאם הוא נשאר בתפקיד הנוכחי, הוא מקובע, ואם הוא זז קדימה, הוא נמצא בתפקיד שלא מתאים ליכולות שלו. מערכת יחסים זה אותו הדבר. נגיד פגשת בחורה בפייסבוק. היא יפה, מעניינת, יש קליק. הקליק מאוד מוצלח, הכי מצליח שהיה לך מזה זמן, עכשיו צריך לקדם את הקליק לשלב הבא. אתם מזמין אותה לקפה. ואחר כל סרט. אתם עושים דייטינג. הדייטינג הכי מצליח שהיה לך מזה זמן, עכשיו צריך לקדם את המערכת לשלב הבא, אתם עושים דייטינג אקסלוסיבי (יענו, היא חברה שלך, אתה לא יוצא עם אחרות, וגם להיפך). ממשיכים ככה כמה חודשים, זה האקסלוסיב הכי טוב שהיה לך, צריך לעבור שלב (אולי לגור ביחד? ) וכך הלאה. הנקודה היא, שאי אפשר להשאיר את מערכת היחסים באותו מקום. אי אפשר להשאר רק בקליק, או רק בדייטינג, או רק בחברות. המערכת צריכה להתקדם. והיא תמשיך להתקדם, עד שהיא תגיע לקיבעון (נגיד, הבאתם ילדים, אתם הורים). שיגרה. הכל אחלה. אבל היא מקובעת. כבר לא משתנה. כמה זמן אפשר להיות באותו מקום, אותו דבר, אותו הטוב? אז יש זוגות שמנסים להזיז את המערכת למקום חדש, נגיד, זוגיות פתוחה, או עוד ילדים, או לעבור לקיבוץ. לא יודעת, אם הכישורים של המערכת הזוגית לא מתאימים לשינוי הזה, היא תיכשל.

I C E M A N 7

New member
אוקיי

את אומרת שהזזת מערכת היחסים כרוכה בסיכון שהיא תיכשל בשל כישורים לא מתאימים. אז אולי יהיו זוגות שיגיעו למסקנה שלא כדאי להזיז. הרכב מנצח לא מחליפים. כל עוד זה טוב, לא ניגע. לא יכול להיות מצב כזה? סבתא וסבא שלי חיו ככה 40 שנה. עם אותו אורח חיים, עם אותו משחק דומינו בכל שישי בערב, עם אותו תפריט צהריים וערב, באותה דירה. השכונה הפכה ערבית, הכל סביבם השתנה והם בשלהם. אותו דבר כל יום. כל שובר שגרה היה מבחינתם קטסטרופה. מהצד זה נראה פתטי. פעם לקחנו אותם לאירופה, שיראו את נוף ילדותם, מעין טיול שורשים. רק תלונות קיבלנו. רק כשחזרו הביתה נחה עליהם השלווה. התיאוריות האמריקקיות האלה
לא עובדות על כל אחד. יש כאלה שהשגרה היא סלע קיומם. לא יכול להיות שהחשיבה הזאת שלהישאר במקום זה ללכת אחורה לא הכי מיטיבה עם נפשנו?

nowonder

New member
לא, זה לא מה שאני אומרת.

אני אומרת שהטיעון שחוזר פה שוב ושוב, כאילו אנשים בוגדים כי רע להם, או כי חסר להם מציצות, או שיש להם "חוסר רגשי" הוא שגוי. ושהמחשבה שאם למישהו יהיה טוב והבן זוג ימלא את צרכיו הפיסיים והרגשיים הוא לא יבגוד, היא גם שגויה, כי טוב, כשהוא תמיד אותו טוב, נשחק בסוף. אני אומרת שאנשים בוגדים כי הם מרגישים תקועים במערכת יחסים. וזו יכולה להיות מערכת יחסים שבעיני כל אדם אחר תיחשב "טובה". ואני גם לא מציעה טלטלות עצומות במערכת היחסים כדי להשאיר אותה בתנועה. לפעמים לבני זוג יכול להיות הרבה מזל והתנועה וההתבגרות של מערכת היחסים תהיה באותו הקצב של ההתבגרות שלהם. אני בהחלט לא (!) אומרת שכל הזוגיות בעולם נגמרת בבגידה או בפרידה או בכישלון. יש אנשים שיכולים לעבוד באותו תפקיד, אותו מקצוע 25 שנים ולהיות מרוצים. זה עדיין לא אומר שהעיקרון אינו נכון באופן כללי. חוץ מזה, שלא הבעתי עמדה ערכית לגבי הצורך לזוז קדימה (לא אמרתי שזה טוב או רע, אמרתי שזה מה שקורה). אני בהחלט חושבת שזה FAULT של העולם המערבי המודרני, שבו חייבים להיות כל הזמן בתנועה (ראה גם את תגובתי MW5 בעמוד הזה בדיוק). העניין הוא, שרוב האנשים לא עוצרים להבין שהם בעצם כל הזמן בתנועה, ולכן לא מבינים מה קורה להם. למה הם בוגדים, או אומללים, או מרגישים תקועים. אם הם היו מבינים, אולי היו חיים אחרת. (ובלי שום קשר, אתה בטח יודע, שסבא וסבתא שלך, זה דוגמא לא ממש רלוונטית. מעבר לעובדה שזו דוגמא ולא ממש מדגם, הם גם שייכים לדור אחר לגמרי, עם אורחות חיים אחרים, ונקודת מבט אחרת, והגדרות אחרות לחיים).

I C E M A N 7

New member
הבנתי אותך

אני טוען שאנשים בוגדים כי זה מותר בחוק, אבל תמיד הייתה לי ראיית חיים פשטנית ורדודה להחריד. אם כהרגלנו נעיף מבט למיתולוגיה היהודית הרי שגם שם כולם בגדו (גם אם לא מינית). חוה בגדה באדם, קין בהבל, אברהם ביצחק, יעקב ורבקה ביצחק ובעשיו, אחיו של יוסף ביוסף וכו'. אולי פשוט נכיר בזה שהמרמה והשקר חקוקים בטבע האנושי ונפטור את עצמנו מניתוח הסיבות. הולך לאמץ כלב

אייבורי

New member
אני מבין את דעתך

בהחלט גרמת לי לחשוב על דברים. הייתי אולי מעדן שזוגיות צריכה עתיד וחזון ואולי גם תקווה. הבעיה שלפעמים מרוב שרצים קדימה ומתפתחים יום אחד נעצרים ואז יש שאלות לא פשוטות האם לכאן תכננו להגיע

כל החוכמה

היא בתוך המירוץ הזה לעצור מדי פעם להסדיר נשימה לבדוק כיוון לתקן ת'זוויות איפה שצריך יש לזה מחיר. ולכן לא עושים את זה כל הזמן. אבל איכשהו, בכל עצירה כזו, אתה מבין עוד כמה דברים, "על הדרך". המלצת הרופא: לסמן ביומן נקודות עצירה בנושאים שונים: קריירה, חברויות, זוגיות, התפתחות אישית <אזהרת משרד הבריאות: תהליכי חשיבה ובחינה עלולים לפגוע בך ובסובבים אותך.>

אז בעצם

את מראש אומרת שהעיקרון הפיטרי מתקיים רק בחלק מהמקרים. בואי נסתכל רגע על הצבא. יש את הקצינים. שם יש תהליך מתמיד של שינוי תפקיד, שחלקו לטובת תפקידי רוחב וחלקו לטובת תהליכי קידום. לעומת זאת יש את הנגדים. אלו הם האנשים הצוברים מיומנות ומקצועיות לאורך השנים, עם שינויים מועטים ביותר של תפקיד ומקום שירות. ועדיין יש שם תהליך קידום שמשמעותו דרגות ושכר. כמה קצינים יש וכמה נגדים? איני יודעת את היחס, אבל ביחידה בה אני שירתתי על כל קצין היו לפחות 3 נגדים. עכשיו בואי נביא את זה למערכות יחסים. יש מי שמבחינתו התפתחות של מערכת יחסים משמעותה העברת מערכת היחסים "לשלב הבא" כהגדרתך. המסלול שתיארת נשמע הגיוני: דייט, אקסלוסיביות, מגורים משותפים... ואז: אוי ואבוי. האלטרנטיבות המוצעות הן זוגיות פתוחה, עוד ילדים, מעבר לקיבוץ (?!?!) אחרת המערכת תכשל. למה? לא כל מערכת יחסים מתפתחת באופן שתיארת. יש כאלה שמכירים לא בדייט, יוצאים פעם אחת, וכבר שם, בפעם הראשונה ההיא, מגדירים אקסלוסיביות. זה ממש נשמע נורא, כי הם מתדלגים על שלבים ואז הסוף מתקרב נורא מהר... ואולי פשוט יש "נגדים". שבשבילם "קידום" הוא לא רק שינוי של תפקיד אלא גם שיפור המיומנות והמקצועיות. התפתחות של מערכת יחסים לאורך זמן (ואני מסכימה שמדובר במשימה מורכבת, ואיני מעידה על עצמי שהצלחתי - הראיה: אני כאן, אבל אני מאמינה בכל ליבי שאפשר), יכולה להתבטא בהעמקת הקשר, בבניית תחביבים משותפים חדשים. האם המעבר מהורות לסבתאות אינה שינוי? האם המעבר מזוג עובד לזוג בפנסיה אינו שינוי? לשמחתי מה שכתבת קצת קומם אותי. כי אני מכירה (מעט מדי..) זוגות שחיים הרבה שנים, וגם בשיחות נורא אישיות שומעים על מערכת מאד חזקה. וגם אני רוצה כזו. ואני מאמינה שאפשר. ומה שכתבת קצת הוריד לי אוויר בבלון. וגרמת לי לחשוב. אני בטוחה שמה שתיארת בהבאת העיקרון הפיטרי למערכות היחסים דיבר לכולנו ברמה כזו או אחרת, כי כולנו חונכנו במערכות חינוך "מערביות" המעודדות מצויינות ותחרותיות. ולכן התקדמות פירושה "לעלות שלב". תרבות שבה מנכלית נחשבת מצליחה יותר מורה אהובה שמחנכת כיתות שלמות להיות בני אדם נשאלת השאלה האם ההתנהגות שלנו בעבודה בהכרח מנבאת את ההתנהלות שלנו בזוגיות (בהקשר של אופן ה"קידום"). אישית אני מנסה לענות לעצמי על השאלה כיצד אני יכולה לעשות שינוי בחינוך ילדיי כדי שיבינו שקידום והתקדמות - אינם מושגים זהים. קצת פחות לרוץ, להנות למהרגע. לבנות את מה שיש ולא לחפש את הדבר הבא כל הזמן.

nowonder

New member
אז ככה

בצבא יש כוחות אחרים, חלקם אידיאולוגים, חלקם חוקתיים בעלי השפעה מכריעה על ההתפתחות האירגונית בו. גם בזוגיות כוחות אידיאולוגים (כמו דת) או חוקתיים (כמו חוקי גירושין דרקוניים) ישפיעו על התנהלות הזוגיות. אני משתמשת בעיקרון הפיטרי כי הוא נוח כדי להסביר דינמיקה של זוגיות. אני מבינה שטיעון שזוגיות היא כרוניקה ידועה מראש, מבהיל. כי אף לא רוצה שהזוגיות שלו תיגמר בבכי. אז אני אכתוב שוב (אולי פעם שלישית כבר) את ההקשר שבו העלתי את הנושא. "אני אומרת שהטיעון שחוזר פה שוב ושוב, כאילו אנשים בוגדים כי רע להם, או כי חסר להם מציצות, או שיש להם "חוסר רגשי" הוא שגוי. ושהמחשבה שאם למישהו יהיה טוב והבן זוג ימלא את צרכיו הפיסיים והרגשיים הוא לא יבגוד, היא גם שגויה, כי טוב, כשהוא תמיד אותו טוב, נשחק בסוף. אני אומרת שאנשים בוגדים כי הם מרגישים תקועים במערכת יחסים. וזו יכולה להיות מערכת יחסים שבעיני כל אדם אחר תיחשב "טובה". " הדוגמאות שהבאתי (זוגיות פתוחה וכולי) היו קיצוניות בכוונה, הן בדיוק נועדו כדי לגרום לחשוב. זה יותר קל לעורר מחשבה עם הקיצון, במיוחד אם הקיצון הוא לגיטימי (אנחנו רואים פה כל הזמן שאלות כאלו. ויש פה גם מישהי (או היתה כאן) שהיא תומכת נלהבת של זוגיות פתוחה כאבולוציה מתקדמת של קשר זוגי בעידן המודרני.) יציאה לפנסיה, ילדים, נכדים, כל אלו, בהחלט יכולים להיות סוג של התקדמות קשר. לא זכור לי שטענתי שהם לא. זה יפה שאת אופיטימיות. קראתי פעם מחקר שאומר שאנשים אופטמיים חיים חיים ארוכים יותר. זה נשמע לי הגיוני. אם כי סבתא שלי בהחלט מפריכה את המחקר. היא היתה אישה נרגנת שתמיד חיכתה לרע ביותר, ובכל זאת חיה עד גיל 94. מצד שני, יכול להיות שאם היא היתה אופטימית היתה מצליחה לחיות עד גיל 100.

nowonder

New member
וסבתא שלי תמיד אמרה

שאין כל רע באופטימיות, תמיד אפשר לבכות אחר כך.

אייבורי

New member
רק שתדעי שסבא שלי שתק

מידי פעם הוא מילמל בפולנית וסבתי הייתה אומרת סבא אומר ש... מזל שיש אלצהיימר, ככה גילינו שהוא גם יודע לדבר עברית ואפילו יש בו חן חוכמה וחוש הומור.

חולקת על דעתך

אנסה פעם נוספת. אנשים בוגדים כאשר: "רע להם, או כי חסר להם מציצות, או שיש להם "חוסר רגשי" וגם "כשהם מרגישים תקועים במערכת יחסים. וזו יכולה להיות מערכת יחסים שבעיני כל אדם אחר תיחשב "טובה" ". לא מדובר ב"או ש.. או ש.." מדובר בפתרון אחד מיני רבים שיושב על הענף יחד עם הפתרונות האחרים לנסיגה מקשר "לא מספק". אכן התפיסה השגויה, גם בעיני, היא תפיסת "הנצח" של "הטופ" (או לדבריך "הטוב") ביחסים, וחוסר יכולת להכיר בכך שיחסים כל הזמן בתנועה במילא. כמו החיים עצמם. ולא בגלל "התפיסה המערבית". יש להם עקומת "גדילה" פעמונית משלהם, ואחרי שמגיעים לטופ בהכרח "יורדים". תחושת "הטוב" היא תחושה מצטברת של כל אותם רגעי סיפוק גם יחד בשלב העלייה. והיא משלה כל זמן שססטוס קוו נשמר - קרי "בן הזוג ימלא את צרכיו הפיסיים והרגשיים". מה שאת לא לוקחת בחשבון זה שרוחב העקומה כמו גם קצב העלייה לטופ גם הם פונקציה של "מילוי צרכים". לכן גם יחסים שנבנים לאט ובהדרגה יש להם נטייה לצמוח יותר לרוחב מאשר לגובה, ולהימשך זמן ארוך יותר אחרי שחולפים על-פני הפסגה. הדעיכה ביחסים כאלה יותר מתונה ופחות פוצעת, "נסבלת" הרבה יותר, וגם "סובלת" טוב יותר טלטלות חיצוניות (פיתוי שלא ביוזמת בן זוג). יחסים שמאופיינים בעלייה תלולה יותר למעלה הם בד"כ הפחות "מרופדים" במקדם צמיחה בטוח של "מילוי צרכים" אמיתי, וגם מאופיינים בירידה דרסטית יותר המלווה במגוון העילות המוזכרות מעלה לבגידות (חלקם או כולם), בהתרסקות הרבה יותר מצלצלת. תחושת הסיפוק המקבעת את האדם למקום שעושה לו "נעים" (עקרון העונג) היא לרוב גם האחראית לאותה דחיקה לזנוח מקומות בהם הגענו לקושי (אותו קושי פיטרי שלפיו אין לאדם יכולת להתמודד בהצלחה עם המצב), ולפתוח עקומה חדשה, מספקת יותר, גם אם ממקום נמוך יותר. אנחנו אוהבים יותר להיות בעלייה, מאשר בירידה
אבל יש כאלה (אכן לא רבים) שדווקא קושי הוא מבחינתם אתגר. והתגברות עליו היא ההתקדמות האמיתית, המספקת. לכן, לא כל זוגיות "נגמרת" מבגידה, או "כשלון" (כמו שלא כל זוגיות חווה את הבגידה דה פאקטו, ועל המיינד של בן הזוג אין לנו שליטה). המעטים שרואים "בכשלון" (מכל סוג) מנוף לצמיחה, רוחנית, אמיתית, יכולים להקפיץ את העקומה כמה דרגות כלפי מעלה, ולתת לזה עוד כמה שנים של "טוב" מספיק, בשל, בוגר, שהשלים עם קיומה של עקומה. שלו עצמו, ושל הזוגיות שבחייו. אז, אפשר "לתחזק" כדי לא לרדת באופן דרסטי אלא הרבה יותר מתון. אבל "תחזוקה" לא מונעת התקדמות על-פני העקום. והנשארים ביחד "לנצח" לא נשארים בגלל ש"טוב", אלא בגלל ש"לא טוב" להם להיות לבד, או לשבור שגרה. ובגלל ש"הלא טוב" הזוגי (במורד העקום) הוא מחיר לא גדול מדי לשלם על כך. ואם "בן הזוג ימלא את צרכיו הפיסיים והרגשיים" כל אותו הזמן זה יהיה אפילו נסבל פלוס

nowonder

New member
תודה שאת משתדלת

לא כתבתי שכל זוגיות מסתיימת בבגידה.

אני שמחה שאת מעריכה את ההשקעה

אכן לא כתבת. כתבת שזוגיות "מתוחזקת" לא זקוקה לבגידה. ואני כתבתי שגם זוגיות "מתוחזקת" לא חסינה "לנצח", וגם שלא כל זוגיות שחוותה או התקרבה לבגידה מסתיימת. ומה שמתחזק, על באמת (להבדיל ממחזיק כבן ערובה) זה מילוי צרכים, ולא שום דבר אחר.

למעלה