זוגיות דועכת

נומלה

New member

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה שוב מצב קלאסי של Wysiwyg

להזכיר למי ששכח:
Wysiwyg = What you see is what you get

בלי בכלל לתת ציונים לבחור או להוריו (או לך), הבחור שאת מתארת הוא hard core במובן שהוא לא מעוניין, מסוגל או עומד להשתנות (ולא משנה אם הוא יגיד לך שהוא כן רוצה - זה מס שפתיים).

למה? כי מדובר באדם פגוע מאוד, מיואש מאוד ועם דימוי עצמי על הפנים, שכנראה מבוסס על רקורד ארוך של חוסר יכולת להתמודד. אני לא טוען שזו אשמתו, או אשמת הוריו, או אשמת הממשלה. זה פשוט המצב.

לאדם כזה היכולת לשינוי היא בקצה הנמוך של הסקאלה, כלומר באזור האפס. לכן חבל על כל מאמץ שלך לשנות אותו.

אני לא אומר לך להפירד. אני אומר: זו החבילה. שווה לך? תישארי? לא שווה לך? לכי. החבילה לא תשתנה. יש לה גם הרבה יתרונות (אינטליגנטי, אוהב, שונה, מעניין). יש לה גם הרבה חסרונות (כבר מנית אותם). הבחירה שלך.

1Shir

New member
נראה לי ששכחת יתרון אחד - מגורים חינם, במרכז.

+ נשמע שכל המסביב (משפחתו, חבריו, תפקיד ה"בריאה" וה"מגשרת") מאוד מוצאים חן בעיניה.
גם תמיד יש עם מי לחבק ולהתלטף + לנהל שיחה אינטיליגנטית.
פייר? החלטה לא קלה.
למרות שלדעתי מתישהו (זוגיות "דועכת") היא תישבר.
לך תדע האם היא בכלל יכולה להשיג יותר טוב מזה? יש הרבה נתונים על מצבו של החבר, אבל לא עליה.

Aski7

New member
בטח שיש עליה!!

כמעט היתי אכזרית אבל תפסתי עצמי ברגע האחרון לכן רק רמז:
עלתה 20..
חונקת..
דוחפת את האף..

Alice in wonder

New member
את מבינה לבד

שאין הרבה מה לחפש שם.
השאלה היא - למה את בכ"ז נשארת. את בטח תאמרי שיש בו גם הרבה טוב.
ההשערה שלי - את לא מאמינה שתמצאי מישהו אחר שיאהב אותך. נראה לי שבזה כדאי להתרכז.

Alice in wonder

New member
ועוד משהו לאחר קריאה נוספת

"הוא מצפה שההורים שלו ייקחו אותו לפסיכיאטר או ייקבעו לו תור ושייקנו לו את הכדורים.
הוא מתנהג כמו ילד קטן שרוצה שאמא ואבא ייטפלו בו."

-אז כן, תני לאבא ואמא לטפל בו, לקבוע לו תור לפסיכיאטר ולקבל טיפול מתאים. ואת - צאי משם - לא רק שזה לא תפקידך לשקם אותו, את גם לא יכולה במקרה הזה. וכמו שאמרה לך קאריניו (לאחר שהתעשתה והתחילה לדבר לעניין) - הזעזוע צריך להיות שלך, לא שלו. טפלי בעצמך - את זה את כן יכולה לעשות.

seeyou

New member
לדעתי,עדיף לך "לסבול" את הפרידה ממנו היום

מאשר לסבול כול החיים אם תצליחי לגרור אותו לזוגיות ממוסדת

יוסי

Aski7

New member
לא קראתי את שאר התגובות אז ייתכן שאחזור

על מה שכבר אמרו.

אפשר להתייחס אליו שלפי סיפורך:
בוגדני, פלרטטן, חסר תועלת, חסר מוטיבציה, חסר יכולות, חסר מטרות או שאיפות, דורש טיפול תמידי..ילדותי ונקמן.

אבל אני דווקא חושבת שכדאי להתייחס אלייך:
אחרי חצי שנה ביחד הבחור בוגד בך כדי לנקום כי רבתם, ואת ממשיכה ככה הלאה בכזו קלילות?
זה לא הדליק את כל הנורות??? איך הוא ״מעניש״ אותך, מה זה החולניות הזו??
זה לא שאתם שנים יחד.. אני פשוט לא מבינה באיזה קלילות סיפרת על זה.. הבחור דורך עליך, לא שם עליך, ואת ממשיכה להישאר שם ו״לטפל״ בו. לא לימדו אותך שהאהבה זה לא תמיד מספיק?
על איזה צורך הוא עונה לך? אין אף אחד אחר שמוכן להיות איתך?
ברור שהוא יעיז לעשות מה שבא לו וגם לספר לך למה כי את תמיד שם ולעולם לא הולכת.
הוא משפיל אותך ואומר לך שאת חונקת (שסביר להניח שיש בזה צד).
בקיצור כל הקשר הזה עם כל הכבוד לאהבה הוא חולה!!
את והבחור צריכים טיפול פרטני בנפרד ואת לא אמא שלו לחקור על הבעיות והמחלות שלו.
קשר שצד אחד סוחר בקביעות צד שני על הגב הוא לא בריא!
את מונעת מעצמך קשר שבו גם את תוכלי להישען גם את תוכלי להיות חלשה.
זה לעולם לא יצמח למשהו טוב.
עלית 20 קילו למה???
לא הגיע הזמן לטפל בעצמך?!
הכל שם רקוב.
ואת לא צריכה לשנות אותו אלא לעזוב אותו!!
זה ייגמר בבכי.

Aski7

New member
*סוחב וגם:

אחרי שקראתי את כל התגובות אני אוסיף:

נראה לי שיש לך בעיית ביטחון עצמי עמוקה יקירתי, את עם בחור שחוץ ממה שציינתי הנ״ל גם לא נמשך אליך ומעיף אותך כמו זבוב מטריד אפילו לא בא לשאול כאן איך נפרדים ולא מעלה את זה כאופציה את שואלת מה לעשות בשבילו ואם באמת לקבל אותו ככה.

אני מכל הלב מקווה ומאחלת שתמצאי את הכוחות לשאול ולענות על השאלות האלה:
למה את צריכה את זה?
מה זה נותן לך?
איזה דוגיות את צריכה או ריצה?
האם את מאמינה שישתנה?
מה היית ממליצה לחברתך עם אותו סיפור שאנחנו קראנו?
והאם כשידעת שהוא לא ישתנה היו בך את הכוחות ללכת?

אני באמת ממליצה לעשות זאת עם מטפל אישי זה לא בושה.
ורק לצמוח מכאן. איתו את מעולם לא.

V i n a

New member
ואותי מעניין לדעת..

מה בדיוק מחזיק אותך שם..(?)

הבחור נשמע כמו תיק רציני, ואת בחרת במודע להכניס ראש בריא למיטה מלאה שרצים..
אז מה זה היה בעצם, שגרם לך להתאהב בו מלכתחילה? העובדה שהיה מובטל שחי על חשבון ההורים?
אהבת את הקטע שהוא משתרלל עם עוד שתי בחורות במקביל אלייך? שהוא פלרטטן כרוני עם אופציה לבגידה? מה זה היה בדיוק?

היה שם משהו (כנראה משמעותי) שגרם לך לאסוף אותו אל ביתך חודשיים בלבד מההיכרות.
אני לא מאמינה שהוא היה שונה בתקופה בה הכרת אותו.. הרי אספת אותו מבית הוריו אל ביתך שלך, ואמרת שהוא "לא מצא את עצמו" אפילו שם.
אז מה בכל זאת גרם לך לאסוף בחור צעיר ולא מתפקד ולנסות נואשות לשנותו, להצליף בו מחוכמתך?

אם את שואלת לעניות דעתי, אני חושבת שיש שם משהו, בתוך הקשר המעוות הזה, שמתגמל אותך..
את מתארת מערכת יחסים של אם ובן מתמרד, התנחלת לך שם טוב בין משפחתו וחבריו, יצרת אפילו קואליציה תומכת מאחורי הקלעים עם הוריו,
אבל בינתיים, ברקע, הוא זורק לך רמזים עבים במיוחד, אומר חזור ואמור כמה הוא מתגעגע לחופש, כמה חסרים לו הריגושים, הוא אומר לך שהוא נחנק,
הוא אפילו בוגד בך כדי לראות אולי הפעם יעבוד, והג'וק? מסרב למות..

אז מה זה שמחזיק אותך שם כנגד כל הסיכויים, גורם לך לעבוד שעות נוספות כדי לנסות לתקן את החבר המקולקל שלך?
האם את נהנית בשקט (ואולי אף מבלי להיות מודעת לכך) מתחושת העליונות ששוטפת אותך במחיצתו? הרי הוא תמיד הלוזר, ואת האחות הרחמנייה..
הקדושה המעונה.. שסולחת כל פעם מחדש, נשארת תמיד, סובלת בשקט, עושה עבודת קודש (ודאי בעיני הוריו) בנסיונותייך האציליים לשנות ו'לסדר' אותו,
לדחוף אותו בכח אל תבניות שלא נועדו לו,, והוא? התלותי, העצלן חסר השאיפות, התלוי בתרופות, הלוזר.

או שאני לגמרי טועה ואת בעצם לא נהנית? כי, את יודעת.. אם את לא נהנית, שום דבר לא מחזיק אותך שם בניגוד לרצונך.
יש לך בידיים בחור שאומר לך מפורשות שאת לא באה לו טוב, שלא תצליחי לשנות אותו, ושאין לו כוונה לשחק את הדמות שאת מנסה להכריח אותו להיות.

אז שוב, מה מחזיק אותך שם בדיוק?

מה לעשות? לחכות עוד קצת

בסוף ימאס לך. ואם לא, אז כנראה שזה מה שמגיע לך.
בכל מקרה יהיה חסר טעם לנסות לגרום לו (בשיחות, נידנודים, אולטימטומים והתקפי זעם) להפוך למשהו אחר - פרוייקט אבוד מראש... אם אין מוטיבציה פנימית, שום דבר לא יעזור.

אדם888

New member
בעיה

אם הוא לא מוכן לעזור לעצמו אין לך מה לעשות.
או שתקבלי אותו ככה או שתחתכי ותחפשי אהבה יותר יציבה ובריאה.
אם תמשיכי במצב הנוכחי עם מריבות את שורפת את הזמן שלך וכשתתבגרי יהיה לך יותר קשה בעתיד.
עדיף מוקדם מאשר מאוחר כי בסופו של דבר את לא תחזיקי מעמד עד הזיקנה.
זה בלון שיתפוצץ בסוף.
תתעוררי.

אדם888

New member
דיבורים לחוד מעשים לחוד

הצעה: תחתכי כבר עכשיו ותסבירי לו שאחרי שישתנה וימצא עבודה או ילמד מקצוע שיתקשר אליך. ואם תיהי פנויה אז ברוך הבא.
אבל אל תבזבזי זמן יקר......
הזמן בורח לנו בין האצבעות. תגידי לעצמך די עם האשליות ושיכנועים.

niva99

New member
למה לך להכניס ראש בריא למיטה חולה?

או במילים אחרות: למה את צריכה אותו? מה טוב בו בכלל שיהיה שווה לך להילחם על הקשר איתו?

ערסlight

New member
מציקנית

ההסדר שאת שואפת אליו יכול לעבוד רק אם הוא מסכים [בקול רם וצלול] שאת תהי הבוס שלו ותנהלי אותו.
מכיוון שלא קראתי בפוסט שלך משהו מזה... את פשוט בלתי נסבלת.
מה נראה לך? שהוא עובד אצלך?

looking 4the

New member
אולי תתחילי בזה שתדאגי לעצמך

במקום לדאוג לו.
העלית 20 ק"ג כי כנראה את לא מאד מאושרת.
את מתעקשת לשנות אותו...הוא הפך להיות ה"פרויקט" של חייך.
מנסה למצוא לו עבודה לשנות אותו להפוך אותו לאדם שהוא לא.

האמת, אם היית הבת שלי לא הייתי שמחה שיש לך כזה חבר.
הוא לא נראה לי הטיפוס לבנות איתו חיים לפחות עפ"י התיאורים שלך הוא נראה ממש ביג לא לא!

אולי הגיע הזמן לחשוב שוב אם הוא האחד ?
אהבה זה יפה אבל צריך קצת יותר מאהבה כדי לבנות חיים....והוא לא נראה לי הפרטנר המתאים.

nirity1

New member
את לא זאת שתציל אותו

אני יודעת שאני נשמעת רעה , אבל אני מדברת מנסיון כאוב מאוד. חבל על הזמן שלך...את זאת ששולחת קורות חיים בשבילו ? למה ? את לא אמא שלו וגם אמא שלו היתה מזמן אמורה ללמד אותו לנגב את הטוסיק לבד. אני מבינה שאת מרגישה שכבר השקעת במערכת יחסים הזו אבל אני מבטיחה לך שהוא לא ישתנה. נשמע שהזוגיות הזו כבר השפיעה עליך לרעה , את שינית את מקום מגוריך כדי לרצות אותו , את הולכת לעבודה והוא משתכר , את מחפשת בשבילו עבודה והוא יושב בבית ומשחק במחשב , את העלת באופן דרמתי משקל - אולי בגלל המתחים ?
אני עשיתי כמעט את כל הטעויות שאת עושה עכשיו ואני אומרת לך במרחק 10 שנים + 2 ילדים - הוא לא השתנה....

למעלה