זוגיות במשבר

פנינית25

New member
זוגיות במשבר

נשואים פרק ב' כבר 25 שנה ביחד, הילדים שלו חיו אצל גרושתו והילדים שלי חיו איתנו, ויש לנו ילדים משותפים, בעלי מכור לעבודתו ושאיפתו היחידה להתקדם כל הזמן כך שכל הזמן הוא במלחמות להצליח בעבודתו , אני גידלתי את הילדים לבד בלי עזרה בכלל ממנו , או מבני משפחה הילדים שלי עזרו לי לגדל את הילדים שלנו ,אני הייתי אחראית על הכל מהכל מעולם לא ביקשתי ממנו אפילו לא כסף לצרכי הילדים המשותפים והוא היה עובד ישן ויוצא בערבים "לשבת עם חברים" אני הייתי אמא שמשקיעה בילדים וזה היה הכל בשבילי , אני אוהבת ונמשכת אליו מאוד אבל במהלך השנים לא היה ביננו הרבה סקס למרות שאני אישה מאוד מינית אבל רבנו המון בגלל שהוא "סבל" שהילדים שלי חיו איתנו ונתן להם להרגיש רע עד שהבן שלי עזב את הבית וחזר לגור בבית אביו בגיל 13 .
בכל אותו הזמן הוא לא ישתף אותי בכלום מחיו חינו באותה דירה אבל הכסף לא היה משותף ולא היתה ביננו בכלל תקשורת , ביקשתי להתגרש המון פעמים פתחתי תיקים ברבנות אבל כל פעם מחדש הוא עצר אותי כשאמר שהוא אוהב אותי ובאותם הזמנים הראה לי מאוד את אהבתו ביחס פינוק ואהבה, מעולם לא חשדתי בו כי את רוב זמנו השקיע בעבודתו. לא סמכתי עליו בהרבה דברים ידעתי שהוא אדם סגור מאוד אבל בגידה זה היה הדבר האחרון שהעלתי בראשי.
לפני כמספר חודשים גילתי שלפני כ5 שנים נשלחו מהפלאפון שלו הודעות לטלפון שהיום לא פעיל הודעות סקסיות בהחלט ואני מזהה את סגנו הכתיבה והניסוח שלו ( גם אלי ההוא מדבר ככה במיטה ) הוא טען שלעולם לא בגד בי ונישבע לראשונה בחיו בילדיו, בי הוא לא מוכן להשבע וגם ללכת למכונת אמת הוא לא מוכן .
המוח שלי לא מפסיק לחשוב על הבגידה ואני טוענת שאדם שבגד פעם אחת בגד יותר , אני מאמינה היום יותר מתמיד שהוא בגד בי מספר פעמים כי היחסים ביננו היו הרבה פעמים יחסים קרים ושתיקות ארוכות של שבועות וחודשים.
אני לא יכולה להראות לו הוכחה על ההודעות כי הטלפון נשבר ונזרק לא על ידי אלא בטעות על ידי בני הקטן שפחד להגיד שהוא שבר את הטלפון וכמובן אין דרך למצוא את הפלאפון במזבלה העירונית.
בעלי היום חסר כוח גברי גם ויגארה לא ממש גורמת לו לענג אותי כבעבר והאמת הוא לא מנסה בדרך אחרת , הוא עצלן במובן של להשקיע וחושב שזה מספיק דקותייים לקיום המגע המיני , את עניני הכסף הוא עדיין מסתיר ממני , לא עוזר בבית כל הזמן מתלונן שהוא עייף וזקן, לוקח כדורים מהפחד שמא ימות ( כדורים ללחץ דם וללב וכו' ) אני מרגישה שאני חיה עם אדם זקן חולני ומסכן.
הוא לא אוהב חיי חברה ומעולם לא אהב דורש ממני להיות רק איתו ולהמתין לו בבית כאשר בפועל הוא נמצא בקושי חצי שעה יום איתי ונרדם או שוכב כל הערב במיטה ודורש פינוקים, אין לנו חברים משותפים המשפחה שלו מוזרה ורחוקה מאוד את המשפחה שלי הוא לא סובל , אני בבית לא עובדת כי חליתי ולא אחזור לעבודה .
מרגישה תיסכול וחוסר אונים נוראי, התחלתי לאחרונה לקחת כדורים נגד דיכאון כי אני בודדה מאוד , אני מרגישה שאתפוצץ עם אמשיך ככה, מרגישה ששונאת אותו אבל לא יכולה לחשוב על להתגרש שנית.
נמצאת במלכודת של שנאה ואהבה, קנאה ותאווה, אובדת עצות .
מה עושים ?

איזה דרמה קווין חמודה את -

לא "מלכודת של שנאה ואהבה, קנאה ותאווה" כולה הנוחות שבהרגל מול הפחד מהשינוי.

אז בסדר, נעים ונוח לך לחשוב שאת גיבורה טרגית באיזו טלנובלה ירודה - בסדר, כל מה שעוזר להקהות את הכאב רצוי, אבל לא כשזה בא במקום להתחיל לתכנן בצורה מסודרת את הפרידה.

איפה תגורי, מה תאכלי, ממה תתפרנסי - תפסיקי התבכיין, מותק, ותתחילי לעבוד
.

את יכולה למנות את היתרונות בקשר?

במה המצב שלך בנישואים הללו יתרוני על פני גירושים?

seeyou

New member
את העבר אי אפשר לשנות ואת העתיד לנחש.

מה היית רוצה שיקרה היום(לפי הנתונים הקיימים או לפי נתונים אחרים)?

יוסי

אייבורי

New member
בחיי, את נשמעת כמו כיס מרה

באופן כללי, במצבך שום דבר לא יצליח להוציא את המרירות

פשוט תתכונני למות עם הנבלה.

looking 4the

New member
הוא נשמע כמו

צרה צרורה.

איך העברת איתו 25 שנים, לא ברור לי .
כלום טוב לא כתבת עליו.
לא תומך , לא מפרנס , לא טוב לילדיך, לא חבר וגם לא מזיין.
וגם לא רוצה להתגרש.

איך נפתרים מדבר כזה ?

niva99

New member
זה לא הגיוני שהוא לא מפרנס כי היא לא עובדת-

אז ממה הם חיים?

looking 4the

New member
היא כתבה ש....

אני בבית לא עובדת כי חליתי ולא אחזור לעבודה

כל השנים היא עבדה , רק לאחרונה היא חלתה ולא תחזור לעבודה.

chenby

New member
בקיצור

מה עשית אתו 25 שנה?
והאם משהו שאולי קרה לפני 5 שנים זה התירוץ שלך לצאת מזה?
מה אם ללכת לדבר עם איש מקצוע? כי את בודדה מאוד כלומר שאת מצפה שאחרים יפיגו את הבדידות שלך, אבל יקירתי, כל אדם גם בזוגיות יהיו רגעים שהוא ירגיש בודד.
ההורים שלי נשואים 40 שנה, התקשורת ביניהם מעולה, הם גם עובדים ביחד וחיים ביחד ואין שום הסתרה, אמא שלי יכולה להציץ בהודעות של אבא שלי והוא יכול להציץ בשלה - את יודעת זוגיות בריאה.
אבל שנים אמא שלי מתמודדת עם תחושת בדידות קשה. שנים.
יש לה 3 בנות, היא נשואה מגיל 20, מוקפת משפחה וחברים - והבדידות הזו - קיימת משום מה. זה לא קשור לשום דבר חיצוני בסופו של דבר. זה קשור בנו ובאמונות שלנו על החיים ועל האנשים ועל המציאות.
אני ממליצה לך במקום לטפל בעצמך בכדורים, לטפל בעצמך בשיטות אלטרנטיביות יותר. כמו אימון אישי, כמו NLP, המסע... יש המון מידע על זה באינטנרט ואת לא צריכה להאכיל את עצמך בכימיקלים שאולי בסוף תרגישי שאת תלויה בהם. תתחילי בעצמך, אולי הוא ירצה לתמוך אולי הוא ירצה להצטרף - אבל המשבר נשמע לי בכל אופן אישי יותר מזוגי. ואם בהמשך תגלי שעדיף לך להתגרש, לפחות תדעי שניסית לעשות משהו לפני שאת מפרקת 25 שנה. כי 25 שנה זה המון זמן ואת מדברת עליו כאילו הוא אדם זר.

הוא לפחות לא גזעני

האמת ואחרי שקראתי את כל מה שכתבת לדעתי הפיתרון הנכון לך הוא להגדיל את המעגלים החברתיים בהם את נמצאת וזה אולי יתן לך עניין ויפיג את הבדידות.

את שהיה אי אפשר להחזיר כן בגד או לא...ובכל מקרה החלטת שאת לא מפרקת את החבילה.

לפחות בך הוא לא מוכן להישבע שבגד ובילדיו מוכן, אז אולי אותך הוא אוהב יותר...רואה שבכל רע יש גם טוב ?

ועם כל רשימת החסרונות שלו (בלי אף יתרון)

מה שמטריד אותך זה אם הוא בגד או לא בגד בך לפני 5 שנים?
ונגיד שיוכח מעבר לכל ספק שהוא לא בגד בך, אז יהיה כדאי להישאר איתו? אז כל החסרונות שלו יעלמו? אז את תהפכי למאושרת?
מה עושים? מוצאים חיים. אחר כך העניינים עם הבעל כבר יסתדרו מעצמם (כמו שהסתדרו ב-25 השנים האחרונות).

niva99

New member
יש כאן כמה סתירות

"המוח שלי לא מפסיק לחשוב על הבגידה ואני טוענת שאדם שבגד פעם אחת בגד יותר" ... אבל מאידך, "בעלי היום חסר כוח גברי גם ויגארה לא ממש גורמת לו לענג אותי כבעבר"... ואפילו "אני מרגישה שאני חיה עם אדם זקן חולני ומסכן".

שלא לדבר על :"אני הייתי אחראית על הכל מהכל מעולם לא ביקשתי ממנו אפילו לא כסף לצרכי הילדים המשותפים".
יחד עם זאת:"בעלי מכור לעבודתו ושאיפתו היחידה להתקדם כל הזמן כך שכל הזמן הוא במלחמות להצליח בעבודתו".

אז לאן הלך הכסף? כנראה שמשהו הוא בכ"ז עשה כמו שצריך...אבל עכשיו שהזדקן ויש לו בעיות ב"להצדיע לדגל"...
[ אין לי כוח להמשיך המבין יבין].

בקיצור אם רע לך איתו- את כבר ילדה גדולה ויודעת יפה מאוד מה לעשות ...

פנינית25

New member
בהמשך לכל מה שכתבתם

אז ככה בעלי אדם מאוד אחראי , עובד ומרוויח טוב אבל לא מסוגל להנות מהכסף , משלם את "חלקו" לא יחסית למה שהוא מרוויח כי חוסך המון...... חייב שיהי לו כסף בבנק סוג של חיים מהבית .
אבא חרא לילדים מעולם לא עשה בשבילהם משהו עם לא היה צריך, לגבי , אני יכולה לספור את הפעמים שיצאנו לאיזה מקום לבילוי או .....
לעומת זאת הוא גבר חכם חתיך ברמות , בעל לשון חלקלקה מאוד ופה של לפחות " ראש הממשלה",.
למה אני איתו כל השנים , באמת למה אנחנו יותר רבים מאשר מדברים , יש המון שתיקות , וכן הוא היה מאהב מושלם כשבחר להיות, אבל בגלל שלא דיברנו הרבה הוא גם לא שכב איתי הרבה, ואני אישה נאה ומושכת והיו לי המון מחזרים , תמיד עבדתי הרווחתי יפה ופרנסתי את עצמי וכמובן שלמתי את חלקי הגדול בבית, היום אני לא עובדת אבל מקבלת אי כושר מחברת הביטוח ולכן משכורתי לא נפגעה כך שגם היום מבחינה כלכלית אני לא תלויה בו.
מעולם לא בגדתי בו גם כשהיו לי הזדמניות רבות , והיו לי היום אני כבר לא "נערה" אבל נראת לא רע קצת התעגלתי חחח
מאחר וגדלתי בצל אבא בוגדני במיוחד היה ברור מתחילת הקשר שהפס האדום שלי זה בגידה והוא ידע מה יקרה עם יבגוד, מאחר ולא הסתובבנו הרבה יחד לא ראיתי הרבה דברים שלאחרונה אני רואה אצלו היכולת שלו להיות "גבר שבגברים" ליד נשים שנראות טוב.
אני רוצה להתגרש מאוד אבל כמו שנאמר יש בי את הפחד ועוד את הקנאה שהוא יהיה עם אישה אחרת , אני אוהבת אותו חושקת בו ורוצה את מגע ידיו , אבל המחשבה שמזעזעת את עולמי זה המחשבה שהוא בגד בי , מה לעשות זה הדבר ששובר אותי.
כן הוא לא מושלם אפילו רחוק מלהיות , השאלה היא למה היום אני צריכה לחיות ליד גבר מזדקן היפוכונדר ולטפל בו כשכל השנים השאיר אותי מחוץ לחיו.
אני כל כך רוצה להפסיק לרצות אותו , איך עושים את זה ?

פנינית25

New member
רציתי להוסיף עוד דבר מה

לגבי הבדידות היא נגרמת כי הוא לא רוצה שיבואו אלינו ולא רוצה ללכת לשום מקום , יש לי חברות ואני נפגשת איתם וגם עם משפחתי אני נפגשת אבל זה לא זוגיות אני רוצה להיות עם בעל שיהיה חבר , הבדידות הנוראית היא בזוגיות והיא מזכירה לי את הבדידות של אמא שלי שכל מה שאני זוכרת ממנה שהיא בוכה בלילות כשאבי הלך ל"חברות" שלו, לא רוצה להיות כמוה , לא מפחדת מהמצב הכלכלי, למה הפחד גדול כל כך ???????.

אני חייבת לומר שהמצב שלך לא כזה גרוע.

בחוץ אין תור ארוך של ג'נטלמנים חושניים שרק מחפשים למי למסור זרי פרחים ואת אהבתם האין סופית.

אז לא שפר מזלך להיות בזוגיות מושלמת, אבל יש לך בעל מרשים, חכם, נאה, משוגע עליך ואת עליו.
את גם בעייתית עם הקנאה וכל השאר.
תהיי רגועה יותר, תפסיקי לחשוב על השלילי. את אוכלת לעצמך את הראש על כלום.

בהצלחה.

chenby

New member
הבנתי

אז התחתנת עם חתיך הורס, ועכשיו שהוא כבר לא כזה חתיך הורס פתאום כל מה שהתעלמת ממנו כל השנים מפריע לך - יקירתי צר לי, אבל הבעיה היא אצלך, כי הוא תמיד היה מי שהוא. את זו שפתאום זה מפריע לה.
כמובן שזה לא אומר שאין סיכוי לשינוי - אבל כמו שטענתי קודם - העבודה ליצור שינוי היא אצלך. גם כי את כותבת פה ולא בעלך וגם כי נשמע שיש לך הרבה דברים שאת סוחבת הרבה שנים ולא טיפלת בהם. וכדורים בעיני זה לא טיפול זו בריחה לדרך קלה יותר (לכאורה). עבודה אמיתית, התמודדות עם העבר, עם ההווה עם השאיפות לעתיד- זה לא דרך כדורים.

רפסודיה

New member
אין מדליה בסוף הדרך

בסוף הדרך שלנו בחיים לא מחכה מדליות, מתים בדרך זו או אחרת.
הזמן שלך לחיות הוא עכשיו, ומה שאת עושה כרגע זה למות בעודך חיה, להשאיר את עצמך בתסכול מתמשך, בשעה שיש לך סיכוי לחיות אחרת. הוא זה הוא. זה תלוי רק בך. היתרון הגדול בפרידה שלך ממנו יהיה שלא תוכלי לתלות עליו את שממון חייך. מצד שני זה גם החיסרון הגדול בשבילך כי תאלצי אז לקחת אחריות על הבחירות האקטיביות וגם על הפסיביות.

למעלה