זוגות מעורבים

X יו יו S

New member
כתבתי לך על זה ועוד במסר

X יו יו S

New member
מאיפה נראה לך?

מדרום
זה די נפוץ שבדרום רוב אם לא כולם מזרחיים (כמובן להוציא את עלייה רוסית ועלייה איתיופית )

זהו
אני חושדת שבדרום המציאות נראית

קצת אחר כי מראש אנשים פחות מעורבבים, שלא כמו במרכז ובצפון... חייתי כמה שנים בבאר שבע (בד
) בתחילת שנות ה20 שלי ושם כן יצא לי להיתקל בזה בצורה ממש בולטת...
לא שלא נתקלתי בדברים כאלה גם במרכז או בצפון אבל במינונים אחרים לגמרי, ממש נדירים... ובבאר שבע זה היה חלק מהשיח הרגיל בצורה שהייתה לי ממש מוזרה...
דוגמאות: בעלת דירה שבה גרתי עם אחד האקסים שלי שתהתה איך ייתכן שמרוקאית יוצאת עם אשכנזי... היא היתה מרוקאית "אסלית" מבוגרת כזאת. אשה טובה סה"כ סופר פינקה אותנו ואפילו שלחה לנו קופסאות אוכל
אבל תהתה... בפליאה גדולה! עזבי שהוא בכלל היה רק חצי פולני, הוא היה "בן תערובת" בעצמו (חצי עיראקי)...
או, כשכבר הייתי עם בעלי, גם בב"ש, שמענו חבורה של ילדים שצעדו לפנינו מקטרים על כל ה"סטודנטים האשכנזים האלה" בשכונה שלהם.
עבורנו זה היה ממש מוזר...

X יו יו S

New member
כן אז לי כל השירשור הזה מוזר ושונה

כי אני לא מכירה משהו אחר

אבל אני ברירה בסוף הקידמה תגיע גם לב"ש

הדסהש1

New member
גם אצלינו יש רב מעורב..ישלי נכד אחד

בלונדיני עם עיניים כחולות ששאלו את אימו השחרחורת אם היא המטפלת???
אבל יש מכל העדות ולא מרגישים מקופחים....הכל מהחינוך בבית...
סבתי האשכנזיה לא קיבלה בידיים פתוחות את אימי ממצריים? אבל למדה בסוף
לקבל אותה...אז גם אצל האשכנזים יש בעיות לקבל את השונה?

נראה לי שבכל דור זה פחות נפוץ

אני יכולה לספר שההורים של בעלי קיבלו אותי נפלא ואני מאוד קרובה אליהם ומנגד גם ההורים שלי קיבלו אותו באהבה. אבל אבא של בעלי סיפר לי פעם שבצעירותו הוא יצא עם בולגריה ואבא שלו לא הסכים לקבל את הקשר הזה בשום אופן... נראה לי שחוץ ממספר חריגים, בדור שלי לא עושים מזה ענין בכלל... בדור של ההורים שלנו זה כנראה יותר נפוץ, ובדור של סבא וסבתא זאת היתה הנורמה... המציאות משתנה, זה היופי

דיבבלעס

New member
אני מכיר מקרה אחד כזה

אבל מעבר לזה ממה שמוצג הן בתוכנית של אמנון לוי והן מהמעט שבדקתי באינטרנט מדובר באיזור ה25-30% של נישואי מעורבים/בין עדתיים כך שזה לא כ"כ הרבה כמו שנוטים לייחס לכך.

ברור, כי דור ההורים והסבים שלנו

עדין תופס נפח בסטטיסטיקה
אז זה הגיוני. אני חושבת שבעוד 10 שנים תראה מספרים שונים לגמרי

יפה לך דיבבלעס, הגעת לראשי

אני כותבת עכשיו מהמחשב של הבת שלי, המחשב שלי שבק חיים. יגיע טכנאי מחשבים אחר הצהריים. עד אז, אני מנוטרלת מכל תקשורת שהיא לא טלפון או האח הגדול

אין לי מושג מה קרה, הלכתי למטבח להכין צהריים, חזרתי לחדר לראות מה קרה בזמן שבישלתי ואז גיליתי שהמחשב שלי "מת". לא עזרו כל תחנוניי וטלפונים לכל מי שמבין משהו במחשבים. שום דבר לא עזר. עכשיו נחכה לטכנאי ולא נותר לי לקוות שסתם איזה חוט התנתק. העיקר לא הדיסק הקשיח

באנגליה פרוטסטטנטי לא יתחתן עם קתולי

כשהן יבואו לכאן, שניהם יהיו עבורנו 'אנגלים'.
בפולניה, עירוני לא יתחתן עם כפרי וכו'.
בעלי היה רומני ואני נחשבת ל'פולניה' - גם חמי וחמותי בהתחלה הרימו גבה - כי אני חילונית ולא דתיה
תראה לי שני אנשים שנוצרו באותו דגם והם 'צמבל' בכל מה שהם חושבים ובכל מה שהם עושים.
זוג נשוי 'מעורב' למשל מרוקאי ופולניה, כשיבואו לארה"ב, או לזימבבואה, לצורך העניין - שניהם יוגדרו כיהודים ותו לא.

דיבבלעס

New member
שלום לך

מה שלומך?הרבה זמן לא ראיתיך...לאחרונה דיברו פה על אנשים וירטואלים שנעלמים מחיינו

לעצם העניין:מה שאת מציגה מראה שהדברים האלה קיימים בכל העולם ולא ייחודיים...השאלה-האם זה (הרמת הגבה שלעיתים עדיין קיימים, שם או כאן) דבר נכון/ראוי?

היי דיבבלס-בינתיים הפכתי להיות מנהלת נוסטלגיה

תסתכל בחתימה שלי.
קלטו שאני דברנית מצחיקנית - והכל אחלה!!
מה שלומך?

למעלה