זוגות מעורבים

דיבבלעס

New member
זוגות מעורבים

בהקשר לדיון העדתי שהתנהל במדינה כולה ולא פסח גם על הפורום, לא הייתי רוצה להביא לכאן סכסוך קשה על הנושא בכלליות כי אני חושב שאנשים הביעו את דעתם,
אבל ברצוני לשאול על שאלה שקשורה בנושא מן הסתם-
מה דעתכם על "נישואי תערובת"?ולא אינני מתכוון לנישואים בין יהודים לשאינם כאלה, נושא לשרשור אחר אלא לנישואין בין מזרחים לאשכנזים...
בעד?נגד?נימוקים?

דיבבלעס

New member
אני קורא על זה בויקיפדיה עכשיו

כנראה שהמונח המדויק הוא-נישואין בין עדתיים

שרוני68

New member
בדיוק עמדתי להשיב לך על זה...

"נישואי תערובת", הם מעצם ההגדרה, נישואים בין בני
זוג מדתות שונות.

תשמע, כתבתי כבר שראיתי רק פרק אחד של אמנון לוי.
וזה הדבר שהכי הפריע לי: נדמה לי שמדי יום, יש נישואים בין אשכנזים
ומזרחיים. לי יש די הרבה (ברוך השם, חמסה חמסה), אחיינים "מעורבים",זה פשוט נשמע לי מגוחך שמדברים על זה בכלל.

זה כבר חלק מאיתנו. וחבל שאמנון לוי לא התמקד בנושאים באמת מהותיים, מאשר בנושא הכל כך ה... איך נקרא לזה, טריואלי והישן הזה.
חבל.

רגע רק רגע

Active member
כל האחיינים שלי...

לא קיבלו תעודת גזע מהוטרינר

אני לא כל כך מבינה את השאלה

הארץ מלאה בנישואי תערובת. אשכנזים עם מזרחיים זה לא משהו יוצא דופן. הנכדים שלי לדוגמא, הם: רבע מזרחי, רבע אשכנזי, רבע בלקני, רבע מזרח תיכוני
ובעוד דור או שניים, כל הילדים יהיו מעורבים לחלוטין.
אבל, אני מנסה לחשוב שאולי התכוונת למשהו אחר, אם זה טוב בכלל או אם זה בריא?
אז לדעתי נישואי תערובת הם הכי בריאים בעולם והילדים שלהם הם הכי יפים
נכון שיכולים להיות קונפליקטים בין חמות מרוקאית לכלה פולנייה ועוד יותר גרוע בין חמות פולנייה לכלה מרוקאית כפי שאנחנו רואים את זה יפה ב'סברי מרנן'.
בכל אופן, מניסיון רב שיש לי בנושא, הרי הכל תלוי באישיות של הגבר והאישה. כשהאישיות היא מקסימה, העדה ממש לא מפריעה.

דיבבלעס

New member
אני חושב שענית לא רע בתור אחת שלא הבינה את

השאלה

אני חושב שניסחתי את השאלה בסדר בסך הכל...שאלתי האם אתם בעד/נגד...זה שזה קיים זה לא אומר שאין אנשים שחושבים שזה לא נכון

אני בכל אופן חושב שמדובר בתופעה חיובית

כן, תוך כדי כתיבה הבנתי שאתה מתכוון לזה

אבל האמת היא שהשאלה הזאת הייתה יותר רלוונטית לתקופה של ההורים שלי. במקרה של ההורים שלי, לא הייתה בעיה כי הם היו מאוד ליברלים ואפילו קיבלו את העובדה שהתחתנתי בנישואים אזרחיים ככה סתם ללא צורך. שני אחים שלי התחתנו עם פולניות אסליות. אח אחד התחתן עם תימנייה ואח אחר החזיק מעמד רק שלושה חודשים בנישואיו למישהי שעד היום אין לי מושג אפילו מאיזו עדה היא הייתה.
אבל אני כן זוכרת סיפורים של חברות אשר ההורים שלהם עשו להם את המוות כדי שלא ייצאו עם בנים מעדה מסויימת, אלא אך ורק מהעדה שלהם בלבד.
למבוגרים של פעם היה חשוב הייחוס המשפחתי, האם תהיה להם שפה משותפת עם המחותנים? האם הבן שלהם יאכל היטב בבית אשתו או בבית חמו וחמותו, האם אשתו תבשל לו מאכלים כפי שהתרגל לאכול בבית אמו? פעם השיקולים האלה היו מאוד משמעותיים. היום כמובן זה כמעט וכבר לא קיים מלבד אולי בכמה עדות מיוחדות.

דיבבלעס

New member
כן שני הצדדים היום הולכים לאכול אוכל סיני

טוב אני ממש לא אוהב את הדבר הזה,
פעם היתה הגרלה אצלנו במכללה וקיבלתי ארוחה במסעדה סינית,
באתי תיארתי לעצמי שאני לא אוהב, אבל באתי בראש פתוח שתיתי את המיץ אשכולית שהיה אכלתי שני ביסים לא אהבתי ופשוט ברחתי-בכל זאת חינם

מאז אני מבין טוב טוב את המשפט של חז"ל:שונא מתנות יחיה

בהקשר לדיון אני כשחשבתי על הבחורות שיצאתי איתן-רובן מזרחיות (כמוני) אבל דווקא האחרונה שיצאתי איתה היתה ממוצא רוסי...נראה לי עדיף להתחתן עם אסקימוסית וזהו

לי בא

New member
אני בכלל לא רואה בזה אישיו

אנשים מתחתנים עם מי שמתאים להם.
לדעתי,רוב האנשים בכלל לא מסתכלים היום על עדה.

KEEK

Member
דינמיקה משפחתית בנסיבות כאלה

יכולה להיות מאוד משעשעת (מניסיון)
לא חרבות ולא סכינים

ולא יכול שלא להסכים איתך לגבי הילדים היפים

היי איזה כיף לראות אותך

במיוחד ביום כזה סעור מוחות מצידי שבו אני מנסה ביום אחד לדבר עם שלוש חברות בו זמנית, יופון, אורנג' ופלאפון...
רק על זה מגיע לי פרס נובל לסבלנות והגיע הזמן גם לקטגוריה כזאת באימפריה של נובל

ואכן, הילדים יפים, החיים איכשהו מסדרים את עצמם עם החמות ובלי החמות. בסוף הכל מסתדר

יש לי זוג שכנים, הוא אשכנזי למהדרין, היא מרוקאית אסלית, חיו המון שנים בארצות הברית, חזרו לארץ והבעל לא יכול בלי המאכלים של חמותו המרוקאית. מכור אליה קשות. הכל באמת תלוי באישיות של בני הזוג, באישיות של ההורים. עם סבלנות וסובלנות אין שום סיבה שהדינמיקה לא תהיה משעשעת או סתם סבירה.

אה
ובקשר לפלאפון. מסתבר שהמכשיר שנמצא בידי הוא משנת 2005. זאת ענתיקה שלא מייצרים יותר. לא ניתן לעשות עם המכשיר הזה כלום ועליי לקנות חדש

X יו יו S

New member
אין לי בעיה עם זה

אבל אני לא רואה את עצמי יוצאת עם אשכנזי
אין לי צורך בכאב ראש הזה

Anna begins cc

New member
אני חושבת שאף פעם לא חשבתי על זה..

בתמימותי חשבתי שהיום זה כבר לא אישיו.
אחרי מחשבה הגעתי למסקנה שכמעט כל מי שמסביבי נשוי לאדם מעדה אחרת, כולל כל הדודים והדודות שלי (משני הצדדים) וכל החברים שלי (מלבד זוג אחד של חברים, ומלבד ההורים שלי)
לא יודעת אם מישהו מהם בחר בחירה מודעת,
אני חושבת שהם פשוט התאהבו..

מלבדי, שיש לי חיבה מיוחדת לתימנים, אני לא מכירה אף אחד ששם היום דגש על עדה.
ובסך הכל, גם אין סיבה.
הדור של היום מעורבב וייחודי ולא ניתן להצמיד לו תוויות עדתיות כמו שהיו בעבר,
הדבר היחיד שעוד משקף משהו זה המראה,
וגם זה יכול מאד להטעות
(אמרה הבחורה עם המוצא המזרחי והמראה של "השנייה עליתי מרוסיה".)

Anna begins cc

New member

אני מעריכה את ההשקעה :)

רגע,
אם אתה כבר ער,
תעשה ג'סטה ותארח לי חברה.
אני עוברת את אחד הלילות המשועממים בחיי, ואני זקוקה לאינטראקציה אנושית..
מה שלומך וזה?..

רגע רק רגע

Active member
מחלקת הג'סטות פתוחה עד השעה 02:00

אין לך חיות על שתיים בסביבה שינעימו את זמנך?
זה בטח האפטר של מאורעות השבת שגורם לך לירידת מתח.

באחד הלילות הקודמים ביקשת שנעלה מוזיקה שתתאים לשעות הלילה המאוחרות.
הבנתי שהצעתי הקודמת נפסלה על הסף. אמנם באלגנטיות, אך נפסלה

אז הנה הצעה נוספת.
מקווה שהפעם תהיה יותר לטעמך, ושתוכלי לשמוע אותה בזמן אמת.

חוץ מזה, שלומי טוב

Anna begins cc

New member
הידד :)

האם ה2 הזה פתוח למשא ומתן?
אם נמתח אותו ל2:30 נגיד, מה תרצה בתמורה?
(אני פגיעה, זה זמן טוב לנצל אותי למתכונים, שירים, טובות הנאה מיניות וסיפורי לילה טוב, לבחירתך.)

אין אף אחד בסביבתי כרגע, לא על שתיים, לא על ארבע. אין אפילו חברים דמיוניים מעניינים.
(לאן הגעתי? אפילו חבריי הדמיוניים מאסו בי. כנראה שזה בגלל הזקנה.)

לא שלא נהניתי מהלינק הקודם, חלילה,
אבל זה בהחלט יותר לטעמי,
ואני מאזינה לו אס וי ספיק.

http://www.youtube.com/watch?v=4O_YMLDvvnw

למעלה