זה תקני זה?

zazaza

New member
כן

מפקידים לך 10 מיליון ש"ח ישירות לחשבון הבנק, פטור ממס. אין בשום מקום בעולם "צופר" על קיום החוקים, יש רק "צופרים" על אי קיום החוקים.

naps

New member
יש בונוס!

אתה לא יושב בכלא ואין לך ימים "דפוקים" בסוף השירות...

fracky

New member
זה תקני זה?

מה אתם אומרים- צמות בכל השיער, זה תקני או לא?

נראה לי שהפקודות...

מאשרות את זה לבחורות ממוצא אתיופי בלבד... משום מה כותב הפקודה היה משוכנע שזה בעל משמעות דתית... אז לאתיופיות מותר... לשאר - לא ממש...
לא יודע לי על מישהו שבאמת אוכף את זה... אולי רק רס"רים פנאטים!
בהצלחה! ש.צ.

zazaza

New member
אסור

אסור, פקודות מטכ"ל מציינות מפורשות שמותר לכל היותר צמה אחת וגם היא, בהגבלות מסוימות.

העניין הועבר מספר פעמים בערב יחידה

אצלנו בבסיס, ואמרו לנו שאסור לכתוב דו"ח משמעת כנגד חיילות אתיופיות עם צמות מרובות... מוזר! ש.צ.

zazaza

New member
למיטב ידיעתי זה מיתוס.

ומעניין אותי לדעת מי העביר את זה אצלכם בערב יחידה. (ובכלל באיזה בסיס אתה...
)

נכון לעכשיו... אני ב...

יום ראשון - בה"ד 13... הכנה לקק"ץ...
מכיוון שאתה קצין במ"צ, אשמח אם תוכל לזרוק כמה טיפים לכיווני (עדיף במסרים אישיים)... בתקווה שאתה זוכר משהו מאז, בכל זאת, אתה כבר בקבע
תודה מראש... ש.צ

Springy

New member
גם אני ידעתי שמותר רק לאתיופיות...

כשהייתי מדריכה היתה חיילת אתיופית שהלכה עם צמות בכל הראש באחד הקורסים האחרים, והמדריכים שלה ביררו עם הרס"ר אם זה מותר ואמרו להם שכן, אבל רק לה מכיוון שהיא ממוצא אתיופי. אני לא יודעת אם זה נכון, אבל נדמה לי שהמדריכה שלה אמרה לי שהיא הסבירה לה שהיא לא יכולה לאסוף את השיער אחרת... שמעתי גם שהיה ויכוח בקורס האם זו אפליה ולמה רק להן מותר - לא הייתי רוצה להיות במקום המדריכים שלהם...

zazaza

New member
אני אבדוק את הנושא.

מאחר ופקודות המטכ"ל נכון להיום קובעות חד משמעית כי מותרת רק צמה אחת ובהגבלות נוספות (מיקומה, צבע הסרט שמחזיק אותה וכו´) ומאחר ואין בפקודה התייחסות לעדות (מה שיהפוך את הפקודה לגזענית ולא יתכן כי לאוכלוסיה א´ מותר דברים שאסור חאוכלוסיה ב´) אז גם לבני העדה האתיופית אסור לנוע עם צמות מרובות. אבל אני אבדוק את זה עם ענף משטר ומשמעת באכ"א. מה שכן אני יכול להגיד בוודאות שלא מבטלים דו"חות מ"צ שכאלו. יום טוב.

fracky

New member
סבבה ../images/Emo6.gif תודה...

השאלה הנשאלת היא מה חומרת העונש אם תופסים אותי על דבר שכזה...

זה מאד תלוי...

בהנחה שתישפטי על העבירה הזו העונש מאד תלוי במפקד שישפוט אותך... בעיקרון העונש יכול לנוע מנזיפה, דרך קנס כספי ועד ריתוק לתקופה ארוכה (תלוי בדרגת השופט) - קיימת גם האופציה של כלא, אבל אני בספק אם זה יגיע למצב כזה... זהירות!
ש.צ.

וויסקרס

New member
הייתי היום בתחקיר בטחוני והייתה

שם אחת ממוצא אתיופי עם כל השיער צמות.

למעלה