זה שלא חזר

זה שלא חזר

אף פעם לא אשכח את היום שהבנתי שאני אוהבת אותך. את הבן של השכן. זה שגר מולי כל חיי. זה שהזמין אותי לרכב איתו על גלגליות וסחב אותי הביתה, שוטטת דם אחרי נפילה אחת יותר מידי; זה שנתן לי קונכייה בצבע טורקיז ליום הולדתי, זה שליווה אותי הביתה מהפעולה בצופים. זה שתמיד היה כאן, כל כך קרוב ועכשיו נוסע. זה שאולי לעולם לא אראה שוב.
זה היה היום הראשון למלחמה. המצב בגבול מחומם כבר זמן מה וכולנו רק חיכינו ליום שזה יגיע. והינה הוא כאן, ואתה מתייצב. חייל למופת. אני מציצה בך דרך חלון חדרי. כולך מתרגש וגאה, לא יודע מה מחכה לך. הנשק מוצלב מאחורי גבך, הכומתה על הראש ואביך, בעיניים חשוכות, סוחב עבורך את תיקך הכבד אל דלת הכניסה. ואתה בלי להגיד מאום, שלפת אותו מבין ידיו והנפת אותו על כתפך כאילו אינו שוקל דבר. מחייך לאביך ומנשק אותו על לחיו. הסתובבת ללכת ואני בטוחה שלשניה אחת בלבד מבטינו הצטלבו. אני בטוחה בכל ליבי שראית אותי, שהבזק החיוך היה גם בשבילי. בטוחה שעברתי במחשבתך. ואז ידעתי. אתה תהיה אבי ילדיי. איתך אסיים את חיי. פרפרים בליבי, אני יודעת שמצאתי את אהבת חיי.
אני יושבת כאן, מביטה מאותו חלון בדיוק. כל כך הרבה חודשים עברו מאז אותו יום, ואני, עם שמיכה מקופלת על ברכיי, מלטפת את בטני, את התינוק שלנו שנישא בתוכה, וחושבת עליך. אהוב שלי, גיבור יקר שלי. איך הצטיינת במערכה, איך הראית אומץ והסתערת למול האויב, שומר על חברייך. שומר עלי, על הבית שלנו. איך חזרת אלי, גדוש תיאורי קרבות וסיפורים על ההרפתקאות שעברת עם חבריך לצוות. איך ביקשת את ליבי. ואני, רק חייכתי, כי ידעתי סוד שאתה עוד לא גילית. ידעתי שהלב שאתה מבקש, כבר שלך.
בנית לי בית. עזרת לי לבחור ארונות מטבח ומגבות אורחים. קנינו את הספה הראשונה שלנו, עליה שילמנו בכמה תשלומים. נטעת עבורי גינה פורחת וצבעונית. שתלת עץ זית צעיר, שיגדל ויצמח יחד עם משפחתנו. שמרת עלי, הבטחת לי חיים טובים ומאושרים איתך, ואני ידעתי שהבית המושלם שלי, הוא זה בו אתה נמצא.
אני נזכרת ביום בו סיפרתי לך שאני בהריון. את האושר על פנייך. לא היה לך ספק שאני נושאת בן ולי התרוצץ במחשבות זאטוט מטולטל, נמשים מאתרים את פניו ושפתיו צוחקות אלי. דומה לך שתי טיפות מים. כל כך הרבה שמחה שררה בביתנו הקטן. כל כך הרבה חלומות על משפחה קטנה, אתה, אני והילדון שלנו.
והינה שוב נקראת לדגל. צו מילואים. אתה חולף על פני, חסר דאגות כמו תמיד. "תשמרי על עצמך ואל תדאגי לי. את יודעת שאני תמיד אחזור אלייך". ואני, שוב יושבת מול אותו חלון, עם אותה אהבה. חושבת עליך. מחכה שתחזור. מתפללת לשלומך ומפנטזת על העתיד הקסום שמחכה לנו.
אבל אתה כבר לא תחזור. למעשה, לא חזרת מעולם. המכתבים ששלחת, לעולם לא הגיעו. הבית שלנו מעולם לא נבנה והתינוק בבטני, לעולם לא נוצר. מאותו יום, לפני כל כך הרבה חודשים, לא חזרת. ואני לא הספקתי להגיד לך שאני שלך. לעולם לא אדע אם ראית אותי, אם חייכת אלי, אם עברתי במחשבותיך. לעולם לא יהיה לי העתיד עליו חלמתי, איתך. רק האבל על האהבה שיכלה להיות לי.
וכבר עברו כל כך הרבה חודשים, המצבה שלך מזמן הפכה לחלק מהנוף בבית הקברות הצבאי, התרגלה למיקומה, הצמיחה עשבים קטנים בסדקיה. ואני לעולם לא אשכח. את הגיבור שלי, זה שלא חזר אלי. זה שלא ידע שתמיד אהיה שלו.

תודה על שנתתם לי את המקום לפרסם.

מירב189

New member
יקירה ואהובה שלנו - ברוכה הבאה לפורום

קוראת בהתרגשות גדולה את תיאורך מהסיפור שסיפרת לנו: את הכמיהה לאהבה לאותו בן של השכן, את הפנטזיה להיות לו לרעיה ולאם בנו, את החלום על הבית קטן עם נוף מרהיב שהוא משקיע עבורך ואת אותו רגע שאפילו שנשלח למילואים, פינטזת שהוא שלך ויבוא ואפילו אמר לך שלא תדאגי שהוא ישוב.
מאידך, לרוע המזל, כל הפנטזיה והחלום הגדוש שעליו חלמת, התרסק לרסיסים וכאילו לא היה קיים ולא יהיה קיים והתהיות שלך שהאם הוא ידע שרצית את ליבו, מה היה קורה? רק נשארה האובדן והאבל מאותה פנטזיה וחלום שיכולתם לבנות ביחד מערכת זוגית ובית קטן וגינה יפה וילד צחוק ואתם שמחים.
את למעשה רק בוכה על המצבה שלו בבית הקברות הצבאי, על החלום והפנטזיה של מומשו וכמובן על אהבת חייך, אשר לצערי כבר לא ישוב.
יקירה, אין מילים לנחם או לעודד עבור אותו חלום ופנטזיה שהתרסקו ולא יתגשמו, אך מאחלת לך שאותו אהוב ישאר בתוך פינה חמה בליבך ועם אותם החלומות, התקוות, המשאלות, הבקשות, הרצונות ואשר תוכלי למרות הכל, לחלום ולמסד קשר עם מישהו שיהיה קיים עבורך וכך הפינה עבור אותו בן של השכן תהיה אהובה, אך גם עם יכולת "ללכת עם מה שיש" ולבנות לך חיים חדשים, רצונות, תקוות, אהבה גדולה שתהיה פורחת עם מישהו שתוכלי להיות שלו והוא שלך ואשר הוא חי במציאות ואז אותו דשא יוריק, הפרחים יפרחו, האהבה תשגשג ואתם - את, הוא וילדכם, תהיו מאושרים, מחוייכים ושמחים בחלקכם ואשר רק בביתכם תשרה אהבה עזה ועם אושר גדול ומשאלות, חלומות ותקוות שכל אחד מכן, אשר תרצו להגשים.
לסיום יקירה, צר לי על האהבה שלא מומשה ולא תממש, אך מקווה שאותם תיאורים תוכלי רק לחלום על מישהו אחר במציאות והוא יתגשם, כך החלום יהפוך למציאות יפה ומאושרת ומעושרת מכל הבחינות ותקבלי שינוי באיכות חייך.
תוכלי להמשיך ולכתוב לנו על כמיהותייך, חלומותייך, שאיפותייך ונשמח לתמוך בך בהתאם יקירה.

בהצלחה בשינוי איכות חייך,

מירב

כמה עצוב

איזה כישרון כתיבה יש לך באמת .

כל כך עצוב , חיים צעירים שנגדעו , אהבה .

אין מה לאמר במצבים כאלה מלבד שלפחות חשת אהבה בליבך לא כולם זוכים לזה . זה כואב מאד עכשיו ללא ספק .

הוא ימשיך לחיות בליבך ובראשך . ואולי אף בחלומותייך . תנוחמייי יקירה על הבחור שלא שב.

את יכולה לפרסם כאן בכל עת שתירצי . מקווה שתרגישי טוב ושאולי תיזכי להכיר אהבה חדשה . אני בטוחה שלעולם לא תשכחי אותו .הוא תמיד יהיה משמעותי עבורך .

אבל אולי תפגשי מישהו ותאהבי גם אותו . מאחלת לך בכל ליבי יקירה .

אהבה שלא מומשה

בחור צעיר שכל עולמו לפניו,
הבית שיכל להיות לשניכם יחד, נשאר רק אצלך בדימיון,
ואין לך אפילו את ההכרה, כי לא ממש הייתם יחד, עדיין לא.
לא בטוח אפילו האם המשפחה שלו, יודעת על כאבך.
מקווה שתדעי את אותה האהבה שדמיינת, אומנם אם מישהו אחר, אך עדיין אהבה מלאה.
מקומו של אותו חייל שנפל, תמיד ישאר בליבך, זיכרון שלא יתקלקל עם הזמן.
מקווה שלא תאפשרי לזיכרון מתוק הזה להרוס את חייך,
אני בטוחה שהוא היה רוצה לראותך מאושרת

למעלה