זה רק אני?

Oתם Kחת

New member
זה רק אני?

או שההשלמה של המשפט הזה לא גם לא נראית לכם? במאה השנים שחלפו מאז ניסח המתמטיקאי קונץ את ההשערה המתמטית הקרויה על שמו, לא נמצאה שום דוגמא מספרית המפריכה השערה זו. _____, האפשרות התיאורתית שדוגמא כזאת תמצא בעתיד_____, וזאת מאחר ש______ למצוא הוכחה מתמטית לנכונות ההשערה________. 1) עם זאת ; שרירה וקיימת ; כל נסיונותיהם של המתמטיקאים ; עלו עד כה בתוהו. 2) עם זאת ; חדלה להתקיים רק בעת האחרונה ; נסיונה של קבוצת מתמטיקאים ; נסתיים, כקודמיו בהרמת ידיים. 3) יתירה מזאת ; גם היא אינה קיימת ; מתמטיקאים שניסו ; לא הצליחו בכך. 4) עם זאת; עדיין שרירה וקיימת; קבוצת מתמטיקאים שניסתה; הצליחה בכך בעת האחרונה. התשובה כעקרון היא 1- אבל המשפט שיוצא לא נראה לי הגיוני...

ףרמיוםFm

New member
למה לא הגיוני?

עד היום לא הצליחו למצוא דוגמה נגדית להשערה. אבל אף אחד גם לא הצליח להוכיח את ההשערה, אז יכול להיות שעוד ימצאו דוגמה נגדית

nomad21

New member
מאוד הגיוני..

שימי לב שמה שניסו המתמטיקאים להוכיח הוא את המשפט והם לא הצליחו.. לכן יש אפשרות שדוגמא שתפריך תמצא בעתיד

Oתם Kחת

New member
אבל...

אם האפשרות שתמצא דוגמא מפריכה היא שרירה וקיימת היה צריך לכתוב : למרות שכל הנסיונות עלו בתוהו, ולא מאחר ש..., כי אם כתוב מאחר ש... משמע שיש איזשהו צל צילו של ממצא שנותן תקוה לעתיד... טוב קצת חפרתי, מקוה שהבנתם...

nog16

New member
אבל

בגלל שהניסיונות להוכיח עלו בתוהו, יכול להיות שתמצא דוגמא...

Oתם Kחת

New member
אבל...

התקווה למצוא משהו בעתיד היא לא תוצאה של זה שהנסיונות נכשלו..., ההיפך, הכישלון דווקא גורם לדעיכת התקווה למצוא משהו בעתיד...

johngalt2

New member
אבל הקשר ביניהם היה "עם זאת".

זה לא היה קשר של תוצאה, אלא קשר של ניגוד...

Oתם Kחת

New member
בסוף המשפט כתוב:

וזאת מאחר ש...- תוצאה אבל כבר סגרנו עניין, זה רק כדי שלא יחשבו שאני עד כדי כך סתומה

johngalt2

New member
כאשר משהו הוא השערה,

זה אומר שמניחים שהוא נכון, כי הוא עובד בד"כ, וכי לא הצליחו למצוא משהו שמפריך אותו. הוכחה, לעומת זאת, זה משהו נכון בצורה מוחלטת. כאמור, דרך אחת להפריך השערה היא ע"י מציאת דוגמא נגדית. לא היה ניתן לכתוב "למרות ש-", מפני שמה שמשתמע מכך במקרה זה זה שהוכחה תפריך את ההשערה, והמצב הוא הפוך - הוכחה "תחזק" את ההשערה. מקווה שזה היה מובן...

Oתם Kחת

New member
וואלה, צודק!

המילים "לנכונות ההשערה" מתייחסים להשערה של קונץ ואני קישרתי אותם לאפשרות שהמדענים יימצאו משהו בעתיד... בקיצור בעיית קליטה רצינית שלי... תודה בכל אופן על ההסבר

למעלה