זה רק אני

יש הרבה דברים נכונים במה שאתה אומר

אבל יש גם הרבה אשמה בנוער עצמו. כשאנשים בני 16, 17, 18 רוב מה שמעניין אותם זה בגדים, הדבר שהם הכי אוהבים לעשות זה להשתכר, די משוכנעים שהמטרה בחיים היא להגיע לסוף שבוע בשביל המסיבה שתהיה, ועוד ועוד הרבה דברים אחרים. נכון, הרבה זה גם אשמת ההורים שלהם, והבית ספר שלהם (וכאן אשם משרד החינוך והרבה מורים מחורבנים), שלא חינכו אותם כמו שצריך, ונתנו להם לעשות מה שהם רוצים. ודרך אגב, לדעתי בתי ספר לא ממש מחנכים להשגיות ותחרותיות, הם מחנכים לבינוניות. למשל כשהייתי בבי"ס, ובאתי לערער על מבחן שקיבלתי בו 98, ולדעתי הגיע לי 100, היו אומרים (גם חברים, וגם מורים), מה אכפת לך, 100 ו-98 זה אותו דבר, בשביל מה לערער, ואני בכל זאת הייתי הולך ומערער, ובסופו של דבר משיג את ה-100 שלי, ואף אחד לא הבין בשביל מה התאמצתי. ואני אסיים במשפט שאמר לי פעם אדם מבוגר: "כשאתה מקבל 99 אתה יודע שאתה 99, כשאתה מקבל 100, יכול להיות שאתה גם הרבה יותר מזה".

rinani

New member
שכטר אני מסכימה איתך!

באמת הנוער של היום שעיקרון מרשים לו הכל ללכת למסיבות עד מאוחר ללבוש מה שבא לו יש לנו הרבה חופשיות נכון שברור שיש הורים ששמים גבולות לילד שלהם אבל הרבה ילדים לפעמים צריכים מסגרת ל משנה קשוחה או קלה ושנותנים להם לעשות הכל אז הם מנסים הכל בשביל לראות איפה יעצרו אותם.... וחוץ מזה שי בקשר למה שאמרת בטלויזיה ובמחשב אני חושב שאי אפשר לעצור ילד מלראות טלויזיה או לא להיות במחשב או לדבר שיחות אירוטיות בטלפון אבל אנחנו בתור מדריכיםיכולים להראות ולחנך אותם שטלויזיה או מחשב אומנם יש בה קצת של מציאות אבל בטלויזיה הכל מותר אבל יש בה הרבה דברים מוגזמים שלא הכל אנחנו כלים לקחת לחיים שלנו... ואני חושבת אישית שעכשיו משרד החינוך והמורות עצמם נכון אני לא מכלילה יש עדין מורות שבאות לחנך אותנו ולא להעביר רק כמה שעות וללכת הביתה. טוב אניצריכה ללכת להתארגן אני מקבלת את המתכונת בהיסטוריה היום!!!

hadasbaril

New member
בהצלחה!

בניר בנים רוב הילדים מגיעים לתנועה כי זאת מסורת שתמיד(!!!) ביום שישי יש פעולה. זה חלק מהמושב ולמשל אנחנו מכינים חלק מהטקסים. אבל!!!ילדים בכיתה ד אם ההורים לא משגיחים עליהם יכולים לראות דברים בטלוויזה לגמרי לא לגילם-מחוץ לערוץ הילדים-עישון,סמים, דיכוי והשפלת נשים (זה גם במורדים,אני רגישה לנשוא). ובעולם כזה שהתבגרות מתחיחה מוקדם, החינוך הוא גם בידי המדריכים. ולכן הדוגמא האישית כול כך חשובה -אנחנו מיצגים מציאות שונה-אחריות,אידיאלים,ציונות ...טבע. לדעתי חלק מהתנועה זה לפוץץ בועות-אם ילדים שנחשבים עשירים נוסעים לעזור בחלוקת אוכל בעיר השכנה. ולכן באופטימיות-הנוער מתדרדר אבל התנועה יכולה למנוע. עוד דוגמה- בכיתה ח המדיריכים הכינו פעולה והציגו את כול מרכיבי הסיגריות (הכניסו לבקבוק) ובעצם אמרו:תראו מה אתם מכניסים לגוף שלכם!"-תחשבו ותבינו שזה לא טוב. אז זאת לדעתי נקודת אור. עוד נקודתץ אור-בבית ספר באר טוביה לפעמים יש פרויקטים שבמסגרתם כולם לומדים משהוא מחוץ לתוכנית הלימודים-מנהיגות בט',לשדוגמא. בית מדרש..חינוך אמיתי ללא תעודת בגרות.המורים הטוביםשמלמדים מאידיאולוגיה פוחתים וזה חבל אני ספרתי חמש בערך שאני מכירה -שהודיעו שהן מלמדות בשל אידאל לחנך.באר טובינים:נירית,אורלי,יוכי,יחיאל ולדעתי גם יעלה ותמי.תנסו ללמוד איתן.

rinani

New member
יכול להיות שאה צודק!!!

אבל יכול להיות שאם לא יהיהו תוכניות לילדים מ4-6 הילדים עדין יראו תוכניות אבל לא בשעות האלה!!! וחוץ מזה מה שרציתי להגיד לכם זה שנכון שיש ילדים שמושפעים מהטליויזיה אבל יש את המכורים כמוני למשל שלא מושפעים אני מבינה את ההבדל בין מציאות לדימיון ואתם בטח חושבים שאני מבדילה בגלל שאני גדולה אבל זה היה גם שהייתי קטנה... אני רינה ואני מכירה לטלויזיה ועוד משהו נורא הכי אני מכורה זה לכל הטלנובלות ואופרות סבון !!! אבל אני לא מושפעת מזה ואני לא חייה בסרט!! למרות שאני מכירה אנשים כאלה יש לי אפילואחד בשכבהשכל הזמן משווה אנשים לדמיות בטלויזיה זה פשוט נורא.... שכטר אתה מכיר אותו!!! אני פשוט לא להזכיר שמות!!

THE sky angel

New member
מילת המפתח במה שאמרת היא מודעות!

ושי צודק, הקטע עכשיו בניגוד לשנים קודמות זה שיש המון מודעות, מדברים על זה המון בטלוויזיה, כותבים בעיתון, מאמרים, בטלוויזיה בתוכניות ועוד המון דוגמאות, מה שחשוב הוא שמילת המפתח פה היא בהחלט מודעות. אני בטוחה שאם נעשה השוואה בין לפני 50 שנה בערך לעכשיו שגם אז המצב היה בקנטים אולי תראו במחקרים מעמיקים על הסמים למשל, ועל הנוער, כי אז לא הייתה מודעות כל כך גדולה כמו היום...

רום, מבחינה חוקית יש עם זה בעייה

שיחות אירוטיות כמו כמעט כל חומר מיני או פורנוגרפי בארץ אסורים על פי חוק לצפיה או שמיעה מתחת לגיל 18. אם החוק נכון או לא זה כבר דיון אחר. אבל ברגע שישנן שיחות אירוטיות לקווי סלולרי רגילים "במחיר שיחה רגילה" שלהורים אין דרך לעקוב אחריה גם ילדים בני 11 יכולים להגיע לשרותים אלו. וזאת הבעייה, בגלל זה אני חושב שצריך למצוא פתרון לחסום את הגישה לשיחות כאלה, פעם לפני הרבה שנים היו מספרים מיוחדים לשיחות אירוטיות או לשיחות מיוחדות שהוגדרו ממכרות, הם נקראו מספרי 056 והייתה אפשרות לחסום אותם בטלפון, היום אם לדוגמא אני רוצה שלא יעשו שיחות אירוטיות מהבית שלי אני צריך לחסום גישה לכל מספרי הפלאפון הקיימים. מה שיכול לתקוע את הקו...

Princess 1

New member
אני חייבת להידחף לשיחה

ולהעיר את הדבר הכי לא קשור שאפשר אבל על הניק שך ראיתי "אביחץ" ושברתי עכשיו את הראש במשך 5-10 דקות לנסות להיזכר מאיפה זה מוכר לי ואז הייתה לי הארה (טאם טאם טאם) לגרעינרית שלי - בת חן, יש חולצה שמאחוריה כתוב כזה אביחץ אבל כאילו זה תפור, לא מודפס על החולצה ואני זוכרת שתמיד אהבתי תחולצה הכחולה ההיא שלה במיוחד ואז שאלתי אוהת מאיפה החולצה, והיא סיפרה לי שזה בכלל של הגרעירנית השנייה פה, עינת שהיא מעמק חפר אבל אף פעם לא חשבתי על המושג הזה יותר מידיי מה זה אביחץ? מושב?

ככל שעובר הזמן אני יותר ויותר

מאמינה למשפט "מורה טוב הוא מורה לחיים" אני יודעת שרק מורים טובים שהשפיעו עליי, ואני לא מדברת רק על התחום הלימודי אלא גם האישי- אז אותם אני אזכור, אני לויודעת אם כל החיים אבל חלק נכבד מהחיים! ויש מורים שפשוט עברו לידי ולא השפיעו ולא הזיזו ואותם אני לא אזכור אותם כ"כ הרבה זמן... ובטח שלא לטובה... את חלקם

THE sky angel

New member
תיקון- 20 ביוני ולא ליוני... ואחה"צ

מצטערת, אני אחרי יום מרוכז בלשון...

נו באמת

בתיכון המורים הם עוד בסדר לעומת החטיבה ובחטיבה הם סבירים לעומת היסודי. ככל שמתקדמים רמת המורים עולה. וזה לא שכל המורים ביסודי פחות טובים מהמורים בחטיבה, הכוונה היא בכלליות. חוץ מזה ששיטת הלימוד ביסודי, לפחות זו שהייתה כשאני למדתי שם (וזה היה לפני 7 שנים, אז בטח החליפו כבר 20 פעמים את השיטה) היא די גרועה. איך מורה אחת (המחנכת) אמורה לדעת ללמד את כמעט כל המקצועות. בכיתה ו' המחנכת שלי לימדה אותי הכל חוץ מטבע (ששם לימדה אותי אחת המורות הכי גרועות במהלך חיי) וחנ"ג. אז במקרה הייתה לי מחנכת ממש טובה, והיא לימדה טוב את רוב המקצועות (במיוחד חשבון), אבל אני מניח שהמורה שלי לטבע שהייתה המחנכת של השיכבה מתחתי, לא ידעה ללמד שום דבר, בהתחשב בעובדה שטבע כנראה היה המקצוע החזק שלה, והיא הייתה בו מאוד גרועה.

kedeman

New member
דעה אישית

זה נדמה רק לי או שלימור לבנת החליטה להתנקם במערכת החינוך? אותה מערכת שממנה השרה נפלטה בגיל צעיר יותר והיום היא עומדת בראשה היא החליטה לצמצם את החינוך ההתישבותי שהוא מגופי החינוך הטובים במדינה (ותאמינו או לא אבל רובנו, שלומדים בו, מקבלים יותר מאלו שלא לומדים דרכו) ועוד הרבה דברים טיפשיים שיטות הלימוד הן כאלה שבכיתות א-ב לא מתקנים לך את שגיאות הכתיב ממש נותנים לך ללמוד לבד ככה יוצאים ילדים שבכיתה ח יש להם עדיין שגיאות נוראיות אז שמים אותם בקטגורית דיסלקטים והם מקבלים הנחות וצריך לאבחן אותם ולפעמים לתת להם שעות תגבור שלחלקם אפשר היה למנוע אותן עכשיו אם רק היו מטפלים בזה כשהם היו צעירים, כשעוד אפשר היה לטפל בבעיה הזאת בצורה טובה ולא היום אחרי שכבר הם רגילים חוץ מזה... ילדים בני 11 כבר משתכרים לא מאמינים? ככה זה ורובנו חיים במן בועה קצת כי אצלנו, במקומות שם לא לחלוטין המרכז, לא הפריפריה ולא ערים הדברים האלה קורים או יותר בקטן או בגילאים יותר מאוחרים

THE sky angel

New member
חומד... תקשיב... תראה... תבין...

אם תשים לב, כל הדברים שהם רוצים לעשות זה הכל בריחה מהמציאות... נכון, המציאות עגומה והרבה אנשים במקום למצוא מקומות מסתפקים במועט ומחפשים איך באמת לצאת מהשגרה ולברוח מהמציאות... זה לפחות מה שאני רואה את זה... ולא... לדעתי בתי הספר מחנכים לעליונות, ללנסות להגיע לכמה שיותר... מה שנכון במידה רבה, אבל במידה הנמוכה זה ממש גרוע.... זה גרוע כי האנשים רואים איך משקיעים כביכול בטובים מהם ומרגישית נחותים ורק רוצים לסיים עם זה... זה מה שאני רואה, אולי אתם חושבים משו אחר...

"אין בית ספר אחד בדרום שאין בו סמים

".ציטוט מתגובת המשטרה לכתבה שהתפרסמה היום בידיעות אחרונות. אז כל תושבי באר טוביה,ושאר הדרומיים...- מה אתם אומרים על זה?. נכון או לא?

rinani

New member
מורן...

בתור אחת שמכירה את רום אישית רום באמת אחד שאפשר להתווכח איתו אבל רום אני עדין אוהבת אותך

fresh mishmesh

New member
אביחץ זה שילוב של אביחיל ועוד משהו

(היה איתי מישהו בקורס מד"צים מאביחיל...
)

אם יש מודעות

פעם לא הייתה מודעות לנזקים ולסכנה של עישון, סמים, אלכוהול וכו'. היום כן יש מודעות לכל הנזקים והסכנות, ולמרות זאת הרבה מאוד בני נוער, בוחרים כן לעשן, וכן לשתות, וכן לעשן סמים, וכן וכן וכן וכן. לדעתי זה אומר משהו על בני נוער, על התרבות שלהם, על רמתם, וגם על האיטליגנציה הבסיסית שלהם, שלמרות המודעות הגבוהה בוחרים כן לעשות את כל הדברים האלו.

עמרי אולי תוציא ספר?

יש לי שם בשבילך "עמרי נגד מערכת החינוך תיק מספר 567" חחחחחחחחחחחחחחח אני ממש מבדרת היום! לא!

למעלה