זה רק אני

זה רק אני

או שהנוער באמת הופך ליותר ויותר דפוק? תראו את זה. שילכו לקרוא איזה ספר. אפילו אחד בנושא.

kedeman

New member
שנות המרד

אחד הדברים שגיל ההתבגרות מפורסם בהם הוא שהנוער מורד במוסכמות מגדל שיער, לובש בגדים פרועים משתכר, מעשן סמים מצד אחד תמיד יהיו את המרידות פעם המרידות היו קצת שונות היום אנחנו יותר משוכללים מההורים שלנו ומורדים בדברים אחריםן ממה שהם הילדים שלנו ימרדו בדברים אחרים זה לא שהנוער נעשה יותר דפוק זה כל החברה פשוט מאוד קל להצביע על הנוער ולומר שזה אנחנו

נ ו ם

New member
אני ניחה שגם אין בי"ס בצפון שאין בו

אבל אצלי בבי"ס מעולם לא נתקלתי בתופעה ישירות.

kedeman

New member
אביחיל-צוקי ים

למרות שאני לא בטוח שיש שם מישהו באמת מצוקי ים (או שאולי אני סתם מלכלך?)

rinani

New member
אביחץ= אביחיל =חבצלת =צוקי ים

כן כן גם אני מאביחץ !!!

נ ו ם

New member
אני לא יודעת שיש בתוך הבי"ס

אני יודעת על אנשים מהכיתה שלי שעישנו. אני יודעת על אנשים שפתחו להם תיקים על אחזקה/מכירה.

הבועה לא עוצרת את הדברים היא

רק מאטה קצת את הקצב. כנראה שהבועה באזור שלנו קצת יותר סדוקה, כי אחרי הכל אנחנו חיים ליד ובתוך הערים (פ"ת, ראש העין, כפ"ס, הוד השרון, רעננה, ג'לג'וליה). וזה לא ממש אשמת לימור לבנת, מערכת החינוך דפוקה כבר הרבה זמן, ולא עובדת נכון. התקציבים לא הולכים למקומות הנכונים, לא מלמדים כמו שצריך, מעבירים ילדים כיתה בלי להסתכל בכלל על היכולות שלהם. הרבה מאוד ילדים מגיעים למצב שגם בכיתה י"ב הם עדיין לא מסוגלים לחשוב לבד, וצריכים שכל דבר המורה יסביר מההתחלה, ואם הוא לא אמר מה הכותרת, הם לא ירגעו עד שיגידו להם מה הכותרת, כי לא יכול להיות שהם ילמדו נושא בלי כותרת, ובטח שזה בלתי אפשרי שלא יכתיבו להם את החומר, כי מה פתאום שהם יסכמו. יאמר לזכותה של לימור לבנת שהיא הוסיפה את המועדי ב' ישר אחרי המועדי א' במתמטיקה ואנגלית. הבעיה שהיא מתעסקת בהרבה מאוד דברים כשצריך לתקן את כל מערכת החינוך מהיסוד.

כנראה שאני חושב אחרת

אני לא מבין איך בתי הספר מחנכים ללהגיע לכמה שיותר. אני לפחות מעולם לא הרגשתי ככה אף פעם. הנה דוגמא (קצת עתיקה, אבל בכל זאת): כשהייתי בכיתה ז', הייתי חלק מקבוצה של ילדים שהתשעממו בשיעורי מתמטיקה, וכדי להפיג את השיעמום המורה בד"כ הייתה נותנת לנו את השיעורי בית כבר בתחילת השיעור כדי שנעשה אותם במהלך השיעור להעביר את הזמן, זכור לי אפילו שבמבחן מסויים עשיתי את שני הטורים כי לא הרשו לנו לצאת מהכיתה ולא היה לי מה לעשות. בשלב מסויים פנינו להנהלה וביקשנו שיפתחו לנו קבוצה מיוחדת, שיתקדמו איתנו בהתאם לקצב וליכולת שלנו, במקום שנשאר בבינוניות של שאר הכיתה. התשובה שקיבלנו היא שגם ככה עוד חודש יחלקו אותנו להקבצות, ואז נהיה בהקבצה א', ונתקדם יותר מהר. למעשה מה שקרה, שמעט ילדים עזבו את הקבוצה שהייתי בה והלכו להקבצה, והוסיפו לנו עוד ילדים שהגדילו את הקבוצה, ואז בהקבצה התקדמנו בדיוק באותו קצב שהתקדמנו גם קודם, ואולי אפילו יותר לאט. לדעתי רוב אלו שרוצים רק לסיים את הלימודים, זה כאלו שמערכת החינוך הזניחה אותם, אף אחד לא דחף אותם קדימה (כנראה שגם ההורים), ולהם לא הייתה את היכולת להכריח את עצמם לשבת וללמוד, למרות הקשיים. וזה ממש חבל, כי היה להם פוטנציאל.

בקשר לבתי ספר

מסתבר שמנסים להעלות את הרמה של המורים. שימו לב לזה. המורים למדו שנתיים בשביל להיבחן במתמטיקה ומי שלא יעבור את המבחן לא יוכל ללמד. מאוד התלהבתי מהרעיון, אבל אז הגעתי לסוף הכתבה וראיתי שהם יבחנו בשליטתם בפעולות החשבון הבסיסיות, בשברים, ובצורות גאומטריות. עצם המחשבה על כך שברור למשרד החינוך שלא כל המורים לחשבון ביסודי יודעים את הדברים הבסייסים האלו, גרמה לי לחלחלה. אם הם לא יודעים את ה-א',ב' של חשבון איך הם יכולים ללמד חשבון. אם הם לא יודעים את הדברים האלו, מה הם כן יודעים. ואח"כ אני מתפלא שילדים בכיתה ה' לא יודעים את לוח הכפל.

אז המבחן התקיים

המורים כמובן לא הצליחו בו, ועכשיו הם טוענים שניסו להכשיל אותם. "לא היה לנו מחשבון!". איזה תרגילים בחשבון של יסודי, הם לא תרגילים שאפשר לפתור אותם רק בעזרת מחשבון? ונגיד שיש תרגילים שמחשבון זה לא העיקר, מה כבר יכול להיות כ"כ קשה שמחייב מחשבון בתרגילים של מורים ליסודי? עוד מעט הם יטענו שהבטיחו שלא תהיה הנדסת המרחב ודרשו מהם במבחן לדעת נפח תיבה (גובהXאורךXרוחב).

למעלה