זה רק אני

The Open Door

New member
זה רק אני

שלא מסוגל לשמוע את המוזיקה הישנה של מאריה אבל לא מפסיק לשמוע את האלבום האחרון שלה? אני פשוט לא סובל את השירים האלה.. לא משנה כמה ניסיתי =\

Nadav נדב

New member
כן, זה רק אתה

אבל שיהיה לבריאות

לדעתי אתה סתם מנסה להפוך

להפוך את ה "אני לא מסוגל לשמוע את הביצועים החדשים של מאריה, אין כמו הישנים!" ל - "אני מת על החדשש לא סובל את הישנים".. זה הפך לדי עצוב הביצועים הקוליים של מאריה כיום, שזה כאילו הספידו אותה - אז אתה מנסה להציל את כבודה ואותה בגלל זה אתה מדבר ככה. יכול להיות שאני טועה, אבל ככה ניראה לי.

True Colors

New member
לדעתי, הוא לא דיבר על ביצועים קוליים

למרות שגם כאן יש כאלה שימצאו את הגישה הקולית של מאריה בשנים האחרונות מרגשת יותר [גם אם פחות טובה במונחים טכניים], אלא על סגנון ו-vibe מוסיקלי. אני חושב שבאופן גס מאוד ניתן לחלק את הקריירה המוסיקלית של מאריה לשניים: עד Daydream ומ-Butterfly ואילך. החל מ-97' המוסיקה של מאריה הפכה פחות "דחוסה", והסגנון נטה יותר לכיוון R&B-היפ-הופ מאשר לפופ-R&B-Adult Contemporary, שאפיין את האלבומים הראשונים שלה. אם אהבת את "מימי", כדאי לבדוק גם את Butterfly, Rainbow ו-Glitter. ושמעת את כל השירים המוקדמים של מאריה ולא אהבת אף אחד?
אני אתן כמה המלצות לשירים שאני אוהב במיוחד. אם אתה לא מכיר, ממש כדאי לבדוק: [1] Vision of Love סינגל הבכורה שלה, שהיה ונשאר לדעתי אחד המדהימים ביותר בקריירה שלה. [2] Vanishing בלדת סולו-פסנתר יפהפייה. [3] The Wind רצועה ג'אזית אוורירית קסומה. [4] Can't Let Go בלדה מרגשת עם פתיח מדהים. [5] Fantasy פופ-R&B משובח. [6] O Holy Night אחד הביצועים הכי טובים ששמעתי לשיר הזה. [7] Anytime You Need a Friend רצועת גוספל חזקה.

lee 86

New member
בתור מישהו שדווקא אוהב את הגישה הקולית החדשה

אני חייב להגיב...
אני לא חושב שהביצועיים הקוליים הישנים שלה טובים יותר. אני מוצא בהרבה ביצועיים ישנים שלה סוג של ריקנות. כמובן שהאקרובטיקה הקולית יוצאת מן הכלל ויש רגעים קסומים אבל בגדול אני מעדיף את מאריה של סוף הטור של butterfly עם קול מחוספס יותר ושבור ועם יכולת הבעה גדולה יותר! אם נשווה בין הביצוע הקולי ב-vision of love לבין הביצוע הקולי ב-i still believe סביר להניח שהביצוע הקולי ב-VOL ינצח כי היא עושה שם את הלא יאמן אבל בעיניי היא לא מגיעה לקצה היכולת הרגשית שהיא מפגינה בשנים האחרונות בכלל וב-ISB בפרט ויכול להיות שמכאן גם מגיע הקול המרוסק... מהריסוק הפרטי שלה. היא אחת הזמרות היחידות ששרות על איך הן יושבות ובוכות ואני מרגיש קצת מובך כי זה כ"כ אמיתי שאני מרגיש כאילו אני איתה בחדר. כל שבירה בקול שלה ולחישה מצמררת אותי, בעיקר כי הן תמיד מגיעות במקום הנכון ביחס לליריקה. זה מרגיש לי כאילו היא לא מנסה "לצרוח" כדי להרשים אלא כי זה נראה לה נכון ומתאים וזה מה שכ"כ יפה אצלה!

Nadav נדב

New member
ריקנות, רגש, ריסוקים ושאר מונחי מרגול - ניחא.

אין לי בעיה שאתה אוהב יותר את איך שהיא נשמעת עכשיו - להפך, בכיף. אבל אין מה לעשות - היא היתה פעם *הרבה* יותר טובה. למאריה אין קול היום. גורנישט. נאדה. בקושי משהו נשאר שם. העסק סדוק ושבור לחלוטין והיא נשמעת זוועה...אפילו עריכת סטודיו לא מסוגלת לטשטש את זה מספיק...כואב לשמוע אותה, בעיקר חי. האבדן הקולי (הטרגי) הזה, שרק מחמיר ככל שהזמן עובר - קרה באופן מאוד עקבי וממש אפשר לשמוע מתי התהליך התחיל. כשהיא עשתה את הניתוח אף בתקופת דיידרים - כבר שמעו שיש לה בעיות נשימה - דבר שמעולם לא היה לה (להפך! היתה לה הפקה קולית מצוינת בשביל זמרת פופ, עם תמיכה כמו שצריך) דוגמה טובה למה שקרה היא ההופעה של One Sweet Day מהגראמיז של 96 (שאם תשימו לב, האף שלה שם ממש חודשים ספורים אחרי הניתוח ונפוח עדיין) - היא נושמת *רק* מהפה שם. או שהנפיחות הפריעה לה לדרכי הנשימה, או שהניתוח נכשל מבחינה רפואית (מעבר אוויר לא תקין) - אין לי מושג. אבל כבר אז אפשר לשים לב שמשהו התחרבש שם. בהופעה בטוקיו מאותו טור של דיידרים, למרות שהמיתרים שלה עדיין היו במצב סביר - הגוון קול שלה נשמע שונה לפתע - כי האף החדש שינה לה את מבנה הרזוננסים (כל מערות האף, שהצליל מהדהד בהן כששרים. מהוות חלק מאוד חשוב בהפקה קולית נכונה של זמר. תנסו לשיר כשהאף סתום ותבינו את הכוונה) זה לא אמור לקרות בד"כ, להפך. אבל היו מקרים מעולם. היא התחילה להישמע מאנפפת יותר ובגלל שהאף היה חסום היה לה קשה להשתמש בתהודת הראש (מה שמסתמך בדיוק על הסינוסים והכרחי להפקה בריאה של הקול) כנראה שהמיתרים שלה סבלו מהלחץ העודף (כי כל המבנה השתנה ולא היה כמו פעם, כפי שהיא היתה רגילה - והיא היתה צריכה לפצות על זה באקסטרה לחץ על הגרון שלה כדי להמשיך לשיר את אותם שירים קשים) - וזה הוביל ליבלות של ממש. ה"אווריריות" והשבירות הלא פוסקות שיש לה בקול הן לפי דעתי (והמורה שלי לפ"ק הסכים) מניתוח של הסרת יבלות מהמיתרים, המיתרים כבר לא יכולים להיסגר כמו שצריך בגלל הצילוק של הניתוח - אז האוויר "בורח" ביניהם. עם הזמן זה רק נהיה יותר ויותר גרוע. (אני גם זוכר שהראו איזה קטע של רופא אא"ג שבודק את מאריה ואומר לה כמה שהמיתרים שלה במצב חרא - זה היה בשנים האחרונות, מישהו זוכר במה מדובר?) שורה תחתונה - זה הכל עניין של טכניקה. אסור בשירה להקשיב לשכל ולפעול לפי מה שנשמע לאזניים שלך טוב (וזה כנראה מה שמאריה עשתה כשהיא ראתה שהעסק נהיה קשה יותר מסיבה זו או אחרת) - כי זה רק גורר הרגלים רעים ודופק לטווח הארוך. החדשות הטובות הן שמאריה יכולה לרפא לפחות חלקית את המיתרים שלה, נשאר לנו רק לקוות שהיא תיקח את עצמה בידיים.

ForeverMC

New member
אני לא אוהב את ה-'ניתוחים' שעושים כאן...

באשר לשינויים הקוליים שמאריה עברה. לומר שלמאריה אין היום קול-גורנישט, נאדה וכו' - לא רק שזה לא נכון, זה גם מעיד על הסתכלות מאוד שלילית כלפיה. מאריה גם במצב הקולי הנוכחי שלה - היא זמרת בעלת יכולות וירטואוזיות ומרשימות יותר ממרבית הזמרות בסביבה. זה שחלו שינויים בקול שלה, זה עובדה. לגבי הנסיבות האמיתיות עד עכשיו מועלות בעיקר ספוקלציות, שאני לא רואה בהם הרבה טעם. אני מסכים עם הדעה של כמה אנשים כאן - שגם עם מאריה לא מסוגלת ווקאלית לבצע היום דברים שהיא ביצעה בגיל 20, יכולת ההבעה שלה היום בהרבה מקרים יותר נוגעת ומעידה על בגרות והתפתחות.

Nadav נדב

New member
היכולות שלה מרשימות יותר משל מרבית זמרות הפופ

כיום פשוט מאוד בגלל שרוב זמרות הפופ כיום לא מסוגלות לשיר בשיט. זו לא חכמה. מי כבר יש? ריהנה? אשלי סימפסון? הילרי דאף? היא לא *וירטואוזית* (טוב שלא הגזמנו) והיכולות שלה הלכו פייפן. זו עובדה, לא משנה איך ננסה לנסח את זה. הסתכלות שלילית כלפיה? לא, למה לי? זו הסתכלות מציאותית כלפיה, אם כבר. אני מסכים שהיא נותנת יותר תשומת לב לטקסט כיום - אבל מה זה עוזר כשהיא נשמעת כפי שהיא נשמעת. ומן הסתם הדברים שאני אומר הם בגדר ספקולציות מאחר ולא היה אישור רשמי להם - אבל בדיוק כמו ההגדלת חזה שלה
יש דברים שאפשר לדעת גם בלי לנבור יותר מדי. אם תשים לב לזמנים המדויקים שציינתי - תראה בדיוק שהשינויים קרו אז ובצורה מסויימת. אני לא מאמין שזה מקרי - אבל אתה מוזמן להאמין למה שבא לך.

eranmc

New member
תחליף תקליט, מתחיל להשעמם הצרידות ../images/Emo4.gif

lee 86

New member
נדב, רד מהעץ שתפסת עליו מהר!

נדב יקירי, אם כל הכבוד ללימודי פיתוח הקול שלך יש כאן עוד כמה אנשים שיודעים דבר או שניים על פיתוח קול בפרט ועל שירה בכלל. לא שאני רוצה להשתחצן אבל אני לומד כבר 4 שנים פיתוח קול (וגם הוראה בנושא) ועוסק בתחום השירה לא מעט זמן כך שבמקומך לא הייתי מבטל את דברי בכזאת קלות! אני חושב שאחרי שאתה והמורה המקסים/מה שלך ישבתם והשוואתם ביצועים של מאריה מלפני עשור לביצועים חדשים שכחתם דבר אחד- עברו 17 שנים מאז שהיא התחילה את הקריירה וכולנו יודעים כמה קשה היא עבדה! אני חושב שהיית כל כך עסוק בבניית התאוריה המופרחת שלך על ניתוח להסרת יבלות ממיתרי הקול (אגב, בצקות נשמע לי הגיוני יותר אבל מי כמוך יודע...
) ששכחת את הדבר המובן מאליו- התבגרות! מאריה כבר לא ילדה וזה ידוע שכשאחנחנו מתבגרים כך גם הקול שלנו משתנה, על אחת כמה וכמה אצל נשים לרבות סופרניות!(אני בטוח שהמורה שלך יאשש לך את המידע הזה
) מעבר לכך, ממש לא אהבתי את ההשוואה שלך בין דרך הניתוח שלי לדרך הניתוח של מרגול. בניגוד למרגול לא השתמשתי במושגים מוסיקליים שלא קשורים לעניין ובטח שלא בשפה ירודה שמנסה להשמע מתחכמת... זה ממש לא הסגנון שלי! בכל מקרה, אני מאוד מצטער בשבילך שאתה מרגיש מאריה לא מספקת את הסחורה עבורך אחרי 17 שנות קריירה ועבודה קולית מאומצת! (...לשם השוואה- מי נשמעת טוב ממנה ביחס לשנות העבודה שלה?- ארית'ה בעלת הקול הצרוד? פאטי לאבל שצורחת כמו תרנגולת? אולי וויטני שנשמעת כאילו היא אכלה מעפרה לארוחת בוקר...) אני ממליץ לך להפסיק להזכיר כמה היא "לא מה שהייתה פעם" כי זה כל כך מעייף וקנטרני ובאמת שאין צורך בקולות מהסוג הזה בפורום.

roimc

New member
אני נגד הערצה עיוורת, אבל

אני גם נגד חפירות ארכיאולוגיות. הקול של מאריה בהחלט השתנה, ולאו דווקא לטובה, אבל מצד שני אין צורך לתת ניתוחים, סבירות, הערכות, תחזיות, ומה לא, לגבי נושאים שאתם אפילו לא יודעים שאכן קרו. נדב, תכף אתה תציין באיזה יום וחודש היא עברה ניתוח ב-96'. נו באמת. בכל אופן, אותי לא צריך לשכנע לכלום, כל-כך לא אכפת לי. מצידי שישימו לי את הגרון של מאריה מול הפרצוף. אני אפילו לא אשמר אותו. די, חלאס. זה כל-כך משעמם הדיונים האלה. במיוחד כל הניתוחים וההערכות האלה, ממש "אולפן שישי". ונדב, אתה לא אמנון אברמוביץ' ובהחלט לא אהוד יערי. גם לא צבי יחזקאלי

Nadav נדב

New member
נשמה - אתה באמת לא חייב לקרוא ../images/Emo3.gif

תראה במקום את ההופעה של פטה מורגנה מפסטיבל הג'אז במונטריי, העלו אותה עכשיו ליוטיוב

Nadav נדב

New member
מאריה רק בת 37, מה זה הבולשיט הזה.

וקולות לא מזדקנים, זה מיתוס. משתנים? כן. אבל זה צריך להיות לטובה ולא ההפך. והדוגמאות שלך רק תומכות בתיאוריה שלי - הרגלים רעים (בדיוק כמו של ארית'ה ופטי) בשירה (על וויטני אני לא אגיב אפילו. תיקח ככ הרבה סמים ותראה בעצמך מה קורה לקול *ולשאר הגוף* שלך) גומרים את הקול. אבל גיל? פחחח. שמע את שירלי בסי בגיל למשל, 70, הקול שלה יכול להרעיד כמה יבשות בלי בעיה והיא רק השתפרה עם השנים. גם אלה פיצג'רלד עד שהיא מתה מסרטן היתה ממשיכה להופיע ולא ניזוק לה הקול, עם הסרטן ועם הכל (היו מעלים אותה עם כסא גלגלים לבמה) ולא חסרות עוד דוגמאות. אם למדת שגיל הורס קול, אני מציע לך לפנות ללמוד ממקורות אחרים. כי זו המצאה מטורפת. ואגב, מאריה היא הרבה דברים, לא סופרן. הטכניקה שלה לא קלאסית בשביל שיהיה אפשר לומר זאת עליה...היא זמרת פופ. והמורה המקסים (נכון מאוד
) שלי יודע יותר משנינו ביחד, תאמין לי. אין מורה יותר טוב ממנו. ולומד הוראה בנושא? אתה בן 21 (?) לפי שנת הלידה שלך - אם כבר נראה לי שלך לא יזיק לרדת מהעץ
ולא לומדים הוראה בנושא. נסיון וידע נצבר הם ההוראה האפקטיבית היחידה בפיתוח קול.

Nadav נדב

New member
ועוד משהו ששכחתי להתייחס אליו

בצקת=דלקת. זה לא דבר שנשאר לך במיתרים ולא צריך להסיר אותו. היו לי מיתרים בצקתיים מספיק פעמים ובחיים לא נשמעתי אוורירי/סדוק. למאריה היו *יבלות* על המיתרים. שומעים את זה. ודברים כאלה נגרמים מטכניקה בעייתית - לא משום דבר אחר. כששרים נכון - הקול בריא וגם משתבח לו עם הזמן. גם אם הגוף אפילו לפעמים במצב הרבה פחות טוב. (וזה לא המצב אצל מאריה, למיטב ידיעתנו) ואחרון ולא כל כך חביב, רשמת "אני ממליץ לך להפסיק להזכיר כמה היא "לא מה שהייתה פעם" כי זה כל כך מעייף וקנטרני ובאמת שאין צורך בקולות מהסוג הזה בפורום." - - - כן. כי זה כל מה שאני מדבר עליו בפורום, נכון? פנאטים - תנוחו ומהר. סתימת פיות לא תהיה פה.

yotem 17

New member
לא סתימת פיות../images/Emo83.gif

פשוט אתה יוצא במין הצהרות כאלה שהן לא מבוססות יותר מדי על עובדות...אולי אפשר להסיק מההופעות והשינוי במהלך השנים מה קרה לקול שלה ומתי התחיל השינוי, אבל מכאן ועד לצאת באבחנות רפואיות כביכול מדוייקות לגבי מה שהיה לה, זה פשוט נראה קצת מגוחך. כל עוד לא יצא לך להיות עם מאריה בשיחה 1X1 ולדבר על הקול שלה והשינויים שלו במשך השנים, אתה לא באמת יודע מה קרה, כך שאין טעם לצאת בהכרזות כאלה.

Nadav נדב

New member
אמרתי את דעתי, מותר לי ../images/Emo13.gif אמרתי בעצמי שאלו

ספקולציות מאחר ואין אישור רשמי לדברים - אבל לדעתי ולדעת עוד כמה אנשים זה נכון. תעשו מה שאתם רוצים עם זה, עדיין זו זכותי לכתוב את זה פה. ונראה לך שאני אדבר עם מאריה על הקול שלה אם אני אפגוש אותה?

למעלה