זה פשוט דבר אדיר

אספרסו2

New member

אפרופו עיוותי פתגמים -

(סבא שלי היה אלוף בזה) - הנה עוד אחד:

ידע שור קונהו
נח קצת וידע אותו שוב.

numkimhi

New member
אספרסו היקר.

מה שחנה כאן מנסה הוא לעורר אותך לדיוק מעמיק על היחס בין ערבים ליהודים, וכל פעם מחדש אני רואה אותך קובר את הראש כבת יענה בתוך החול ולא מנסה להקשיב או לפחות לפתוח את ראשך לרעיונות חדשים שנכון הם קצת מפחידים כי הם מאתגרים את אהבה שלך למולדת או ליהודות , אבל אם תנסה קצת להקשיב לרעיונות שהם שונים משלך לגמרי בתכלית אז זה לא אומר שאתה פחות אוהב את היהדות או אתה ציוני פחות, זה רק אומר שאתה רוצה ללמוד יותר על דעות אחרות של אנשים, ואתה לא חייב להסכים עם חנה בכל מה שהיא טוענת ואתה יכול לעלות את הדעות שלך בחזרה כנגד, אבל אתה לא יכול כל פעם שמעלים נגדך דיון לזרוק משפטים באויר ולא להסביר אותם, זה נותן לאחרים הרגשה שאתה עליון והם התחתון , תתחיל לנסות להסביר ואולי להקשיב לאחרים בלי לפחד, ואני בטוחה שהתגובה שלך אלי תהיה שאתה לא מפחד...אבל אני רואה משהו אחר כשאתה עונה..ואם זה אי אפשר להתווכח. וכל זה היתה ביקורת בונה...ולא להלבין.

FalseFlat

New member
בנוסף למה שאמרו

אני רוצה להגיד, במיוחד לROW, ומסכים עם כל מילה שאת אומרת,
המצרים ערבים אולי הולכים שם מכות בטלוויזיה
ואנחנו יכולים לצחוק על זה מה שאנחנו רוצים,

האלימות תמיד שם

אבל בעולם המערבי, בישראל, ארה"ב, בריטניה, הולנד, דנמרק ועוד ועוד ועוד
שולחים חיילים לאפגניסטין והם שוחטים שם אנשים ולפעמים לוקחים את זה עוד צעד הלאה,
לא חסרים דוקומנטריים על הנושא,
האירופאים המתחסדים שולחים צעירים לטבוח שם באוכולוסיות. מתעסקים באלימות ובגזענות לא פחות ממדינת ישראל.
רק מה למדינת ישראל יש ללמוד איך לייפות דברים. גירוש זרים -לא שווה- מניעת כניסת מהגרי עבודה
(מישהו ראה את הפאקינג חומות באירופה שמונעות הגעה של מהגרי עבודה ? גדר ההפרדה בדיחה לעומתה)

אז זה שהעולם המערבי שלנו צמצם את זה לחלק מהאוכלוסיה שמוציאה את הזבל בלי שאף אחד רואה
כי זה בכלל לפעמים ביבשת אחרת, זה לא אומר שזה לא שם,
וזה לא אומר שכולנו לא לוקחים חלק בזה מממנים את זה ומתעלמים מזה.

לי אישית אין בעיה עם זה, כנראה שזה טבע האדם וזה משהו שצריך לחיות איתו, אבל GET REAL.

Row123

New member
אולי לא הובן המסר שלי

לא אמרתי שבעולם המערבי אין אלימות. מה שאמרתי שבעולם המערבי זה נחשב באופן פומבי ובקונצנזוס כמשהו אסור.
מה שפעם קרה בכל משפחה בכל העולם- הכאת ילדים, אלימות של משפחות זו מול זו וכו כבר אינו נחלת העולם המערבי. כמובן שיש אלימות ופשע ובצע על מנת להשיג כסף וכח. זה היה מאז ומעולם בעולם וגם יהיה כי זהו הטבע האנושי. הרבה יותר קל לפעול מתוך אינסטינקט בסיסי ללא שליטה עצמית.
מה שאני חושבת הוא שאחד הדברים הטובים שקרו לתרבות ה"מודרנית" הוא ריסון האינסטינקטים הבסיסיים האלה כקונצנזוס.
את זה לא רואים בחברות עניות תחת דיקטטורות.

FalseFlat

New member
הובן המוסר

אבל לדעתי זה שמחכים ואחכ בכל זאת עושים את זה בדלתיים סגורות זה לא פחות גרוע,
יש מספיק ג'וזף פריצלים שם באירופה.

חנהר

New member
זה מעניין

אני חושבת שאפתח שרשור חדש בעניין ריסון אינסטינקטי בסיסי. מקווה שלא יחשבו על שרון סטון טסססס טססס

תראה - חומות זה מונח פיגורטיבי

ואף על פי כן - חומות היו בהחלט מונח מעשי ברוב ערי אירופה (אני עצמי גרה היום על הרחוב שהיה פעם חומת העיר אמסטרדם, בחלק הפנימי שלה (אם הייתי גרה פה פעם פעם, זה מה שהייתי רואה מחלון חדר השינה שלי)...

אמסטרדם נורד היה פעם האיזור אליו מגלים את המשוגעים, הפושעים, המצורעים ושאר כאלה שאף אחד לא רוצה בקרבתו... עד היום, הדרך הכי מהירה וזולה להגיע אליו היא בסירה... אמנם יש שם פחות מצורעים היום, אבל עדיין, זה לא נחשב לאיזור מעולה לגור בו ואמסטרדמים שורשיים עדיין לא מחשיבים את נורד כחלק מאמסטרדם מבחינה תרבותית.

לא מסכימה לגבי החומות הפיגורטיביות בעניין של הגירה לאירופה, אבל עובדים על זה. אירופה עדיין פתוחה מדי להגירה ממה שאולי טוב לה...

פים ז"ל, ריטה, חיירט - או סתם דיעה פרטית...

תבחרי את האפשרות שעושה לך הכי נעים בגב.

למעלה