זה נשמע רע אבל

patetta

New member
זה נשמע רע אבל

אני מסוכסך עם המאמן שלי בגלל וויכוח הנוגע לדרגה. בתור מדריך בעצמי אני מבין למה אתם מרימים גבה עכשיו שכן הדרגה לא משנה וכך או כך זו החלטה של המאמן ,לכן אפרט: אצלנו הדרגות ניתנות פעם בשנה בטקס גדול ,כשהקריטריון העיקרי הוא הפז"מ אני הייתי אמור לקבל את הדרגה כשנה לפני הטקס שבו החל הוויכוח,שאלתי את המאמן שלי מה קורה עם זה והוא ענה בגסות ואמר שעלי להמתין עוד כארבע שנים מפני שלדבריו אני "זבל ב....". אותה שנה קודמו אנשים שמתאמנים שנה פחות ממני ועם ספקטרום של רמות שהייתי מתברג בו בקלות באמצע.מאותה שיחה החלה ההידרדרות שלי לא רציתי להתאמן יותר כי הרגשתי שהמאמן שלי לא מאמין בי (כל השנים הוא היה "יורד" עלי אך תמיד חשבתי שזה כי הוא רצה לדרבן אותי ופתאום גיליתי שהוא באמת חושב ככה).תלמידים שלי שהיו באותו טקס ראו שלא סופרים את המורה שלהם וזמן קצר לאחר מכן גם הפסקתי לאמן,הדבר פגע בי מאוד ,כי מבחינתי קבלת הדרגה בטקס היא צורה של פירגון של המאמן והייתי ממש זקוק לזה באותו זמן ,כרגע אני מתאמן באופן חלקי ולא רואה איך אני יוצא מהמצב הזה.מה אתם אומרים?

תגובה זהירה

1.באמת פוגע שמאמן פונה לתלמידו בצורה כזו. 2.מאוד קשה להמשיך לאחר מצב כזה. 3.בטוח שיש גם צד שני,של המאמן. 4.היו לך סיבות מדוע התאמנת עד למקרה זה,כולל הדרכה באירגון. 5.בצורה הכי קרה ועניינית,שקול את המשך דרכך.אל תפחד לקבל החלטה אמיצה. 6.בכל מקרה אל תוציא למאמן שלך שם רע.זה לא יועיל לך.

patetta

New member
בהחלט

אני לא אוציא שם רע למאמן שלי,אף על פי שנפגעתי אני מאוד מעריך אותו וזו הסיבה שאני לא רוצה להגיד באיזו אומנות לחימה אני מתאמן,ויותר מזה אני רוצה להמשיך להתאמן אצלו.אבל הבעיה היא שהוא לא מסוגל להיות אוביקטיבי לגבי וגם לא מסוגל לפרגן לי,כל הזמן חוסר על המנטרות:אתה חסר כישרון ,עקום וכו'.אני רואה אנשים שהתחילו איתי ונמצאים 2 דרגות מעלי והדבר מאוד מציק לי,אם היה מבחן לדרגה והייתי נכשל בו אז לא הייתי אומר כלום אבל אין קריטריונים מוגדרים.אחרי 8 שנים של אימונים עוד לא קיבלתי דרגה שהאחרים קיבלו אחרי 5 ,מפני שהמאמן שלי הכניס אותי לנישת הלא מוכשר לא טוב ולא יכול לראות אותי בדרגות גבוהות,יותר מזה הדרגה שבה אני נמצא זו דרגה של מי שהשלים את כל הטכניקות ושולט בכל המימניות,והדרגה שציפיתי לקבל היא דרגת מדריך ,ןזה לאחר 3 שנים של הדרכה ובשנה בה קיבלו שניים שהם לא מדריכים את אותה דרגה

ש מים

New member
אגו../images/Emo35.gif

שמע... 1. אני מזדהה עם הכעס והעלבון שאתה מרגיש, אבל לא כ"כ בשל "אי-הקידום", אלא יותר בגלל צורת הביטוי המגעילה של המורה שלך. אין שום סיבה שמורה/בן-אדם ידבר ככה לרעהו. 2. בקשר לקידום בדרגות: אני חושב שאתה שוגה ופועל לא נכון כשאתה משווה עצמך לאחרים. גם אם הפז"מ בלבד הנו קריטריון לקידום (קריטריון דפוק ולא הגיוני, אבל ניחא...), למורה יש זכות להכניס שיקולים נוספים. ובהחלט ייתכן שאנשים שהתחילו ללמוד אחריך, או שהינם בעלי פז"מ קצר יותר, בורכו ביכולות שונות משלך, מה שמאפשר להם להתקדם במהירות גדולה יותר בחומר (אני מכיר מקרים כאלו מנסיון אישי). ברגע שאתה מעמיד עצמך בהשוואה אליהם - אתה (ואתה בלבד!) מציב עצמך בעמדה נחותה! וזו בדיוק הבעיה העיקרית בשיטת הדרגות: אנשים מתאמנים לשם הקידום/הדרגה ולא לשם הלימוד עצמו (אצטט את בני בן ה-10, שהחל ללמוד בהדרכתי. לפני שבוע הוא אמר לי כך: "אני דווקא שמח שאין אצלך חגורות, כי ככה הילדים לא מקנאים אחד בשני"). עצתי לך: 1. להחליף מורה, או לתפוס איתו שיחה בנוגע להערותיו וצורת הביטוי שלו. 2. לשכוח מהדרגה/חגורה (אני במקומך הייתי מופיע לאימונים של המורה הזה עם חגורה לבנה, במידה והדירוג שלכם הנו עפ"י מדרג צבעי חגורות).

שמע

אם המאמן שלך אמר "אתה חסר כישרון ,עקום" וכו , אז הוא אינו יכול להיות מאמן טוב בשבילך. אדם יכול להיות להיות עם ידע טכני עצום , אך אם בתור מאמן הוא אומר משפט כזה לתלמיד (ואני מבין שלא מדובר במעידה אחת(שגם היא בעייתית)) , אז הוא כנראה אינו מבין כלל את תפקידו בתור מאמן ... ובטח כלפי אותו תלמיד ... אולי אנשים יגידו שזה מוגזם קצת מה שאני כותב , אך מספיק להכיר מספר עקרונות הדרכה בסיסיים כדי להכיר בכך . מאמן כזה יכול לתת לתלמידיו ידע , אך אינו יכול באמת לקדם אותם בצורה משמעותית ויכול להזיק להם בצורה מאוד משמעותית. מדוע אתה ממשיך ללמוד אצלו בעצם ? בברכה

שאלה שלא קשורה לסיפור --

נשמע לי מוזר - דרגות של מורים, שניתנות בעיקר לפי פז"מ??? אחרי זמן X, אתה כמעט אוטומטית מקבל סמכות ללמד??? לא פלא שיש אצלכם מורים כאלה...

תשמע משהו..........

לפי מה שאתה כותב ומה שהבנתי הסיבות שלמעשה שאותו מאמן לא רוצה לקדם אותך הם משום שהוא חושב שאתה עדיין לא מוכן מבחינתו מקצועית לקידום. איך אתה יוצא מהמצב הזה:- יש לך כמה אפשרויות:- 1. לבלוע את העלבון שספגת ולהמשיך להתאמן עד שמבחינת המאמן לא תהיה ציטוט מדבריך "...זבל ב..." ועד שיחליט לקדם אותך 2. להחליט שאם מבחינתו אחרי 8 שנים אתה עדיין.."זבל ב...", "מקרה אבוד" וכו.. אז אולי כדאי להתחיל להתנסות בשקט בשקט אצל מאמנים אחרים ולראות איך הם נותנים הערות ופידבקים, האם הם נותנים לך הערות על אותם הדברים שהוא נותן? על אותן הבעיות המקצועיות לכאורה? במידה וכן תוודא הפעם שאתה יכול ומסוגל לתרגם את אותם הערות לעבודה מתקנת.... 3. מה שבטוח בכל מקרה בסעיפים 1-2 בשניהם אתה לא תזכה לקידום הרבה זמן כי :- א. בסעיף 1 אתה תחכה עד שהמאמן שלך יחליט כטוב בעניו ב. בסעיף 2 אתה במקום חדש ואין לך ותק לקידום, ואולי תאלץ להוכיח את עצמך שוב פעם מחדש וזה יקח זמן... לסיכום:- תחשוב אם אתה רוצה להמשיך להתאמן אצל מאמן שמעליב ולחכות לטוב ליבו או להתחיל מחדש במקום שאף אחד לא מכיר אותך, ואתה מתחיל בדף לבן. בהצלחה איש יניב

patetta

New member
אני אסביר

הקריטריון לחגורה שאני ציפיתי לקבל הוא פז"מ והדרכה באופן פעיל את שאר הדרישות הנוגעות לטכניקה ומיומנות ממלאים בבדרגות הקודמות ,אבל זה רק על הנייר המאמן שלי שבכל שאר התחומים אין לי שום בעיה מחלק לפי קישור אסוציאטיבי של אנשים,הלוואי והוא היה בוחן אותי ואומר לי שאני לא מוכן,אבל בדרך שבה הוא דיבר אלי והמחשבה על תלמחידים שלי שרואים שאני לא מקבל את הדרגה הרסו לי את כל ההנאה.כדי להיות מדריך אצלנו צריך להוכיח מימנויות ולעבור קורס מדריכים של ווינגט,האאפשרות שאני אעבור למאמן אחר היא לא ראלית מפני ששאר המאמנים מתאמנים אותו פרק זמן כמוני או קצת יותר מישהו יכול להציע איך לצאת מזה?

משהו אחד אני לא מבין שלא מסתדר...

אם הוא אומר שמקצועית אתה לא מתאים אז..... איך הוא נותן לך להדריך? איך הוא נותן לחניך שלו להדריך כאשר הוא חושב עליו כאלה דברים רעים מקצועית לא מריח לי טוב בכלל כל הסיפור הזה.. יניב

לזרוס1

New member
תהיה חכם

חבר יקר חבל אל זמן שלך אצל מורה שלך. צא החוצה לעולם הגדול ותלך למקום שיעריכו אותך. יש בטוח מורה יותר טוב מהמורה שלך (אלהים יש בשני מקומות בבית ובשמים) ואם לא באמנות לחימה שלך אז באחר אל תשפיל את רוח שלך למען מכון של מורה שלך יש כיוון אחר שתבדוק קרב מגע,לסוגיו שקרוב עליך שא לשלום בדרך שתבחר רק אל תלך אחורה למורה שלך כי הוא לא סופר אותך

tongi israel

New member
בוויכוח יש מפסידים!

בקש מהמורה שלך לדבר איתו בארבע עיניים,ותסביר לו מה אתה מרגיש,ומה הוא חושב עליך,זו הדרך בה אני הייתי נוקט,ולא על גבי הפורום כי בסוף סוד בין שתיים הוא לא סוד,וידעו במי מדובר.ודרגות לא תראה יותר,וגם המורה שלך לא ירצה לשמוע ממך,לכן סוף מעשה במחשבה תחילה. בהצלחה

patetta

New member
יניב לשלאלתך

זה בדיוק הענין והיחס האמביוולנטי הזה היה קיים לאורך כל השנים אני אתאר את זה כך: אם עד עכשיו תלך ותבקש ממנו לדרג את השליטה שלי באלמנטים השונים מ1 עד 10 ואז לבחון אותי,אתה תראה שיש לו טעות של בערך 3 נקודות כלפי מטה אם תבקש מממנו לעשות את זה שוב אחרי שבוע הוא עדיין יתן לך את אותם הערכות נמוכות,לא הייתי תלמיד שהכל בא לא בקלות ותמיד התמקדתי בדברים שהיו קשים לי,תוסיף לזה שהוא תמיד השתמש כדוגמא לאיך לא לעשות דברים ותבין מאיפה נובעת ההתנגדות הריגשית לקדם אותי. אם הייתי חושב לרגע שהוא מתנהג בצורה אוביקטיבית לא הייתי נעלב כל כך לא הייתי אומר כלום

MidNight Flame

New member
אהיה כנה איתך,

אני לא מכיר את המאמן וכמו כן לא מסוגל לנחש איזו שיטה זו בטח ולא לפי תיאור המדדים שרק בילבל אותי יותר אבל אני כן יכול לומר לך בוודאות שאם אתה חש קיפוח ויחס לא הולם מצד המאמן אולי זה הזמן ללכת לחפש בית חם אחר. אני יכול גם לספר לך שביני לבין המאמן שלי יש יחסי כבוד הדדי ואני לא מסוגל לתאר מצב אחר, זה המצב הכי אידיאלי שיכולתי לקוות לו. מייק.

שמע חבר

אני יכול להבין את המקום ממנו מגיע המאמן שלך אבל בטח שלא את התגובה שלו ולמרות שאנחנו שומעים את זה ממך ואני לא ממש בטוח שככה זה היה עם כל הכבוד לך. אצלינו אתה לא שואל מתי המיבחן אלא המאמן ניגש אליך ואומר לך מתי אתה אמור להבחן ואתה לא ממש צריך להסתכל לצדדי על אנשים אחרים. אתה תהיה עצמך אמן לחימה ולא חשוב מה יש על המותניים.

MidNight Flame

New member
../images/Emo12.gif huh?

גם אצלנו המאמן מודיע לך מתי המבחן ואני לא מסתכל לצדדים אף פעם אלא מעריך כל מתאמן אצלנו על יכולותיו ותכונותיו השונות ואתה יודע מה? יש מה ללמוד מכולם ואולי מהחדשים לפעמים יותר מהוותיקים. יש לי תחושה שהגבת במקום הלא נכון כי התגובה שלך לא ממש קשורה למה שכתבתי.

למעלה