זה נכון ש...

זה נכון ש...

להקת Radiohead זה הדבר שהכי דומה היום לפינק פלויד? מה אתם אומרים על o.k computer? שמעתי המלצות חמות...

itaikuskus

New member
משעמם

יומרני,מלכנולי,חד גוני,צורם,יוצר חלחלה,מאכזב,מעצבן. לא צריך להקה שדומה לפינק פלויד. והם לא. בולטים לטובה: paranoid android karma police יש פה מספר לא מבוטל של אנשים (נראה לי כמעט כולם חוץ ממני) שיוכלו כן להכניס מילה טובה על הלהקה הזאת. אני לא יכול לסבול. אם כבר אתה רוצה לשמוע אותם לך על the bends. אלבום הרבה יותר "נסבל" מהקמפיוטר.

NIR Y

New member
מצטרף להמלצה על the bends

דיסק יותר טוב, גם בו יש שירים מעצבנים אבל רובו מצוין. בקשר לפינק פלויד אני לא רואה שום קשר, חוץ מי זה ששני הלהקות עושות מוזיקה מקורית.

avki

New member
הקשר בין רדיוהד לבין פינק פלויד

נקשר במשך השנים בגלל ניאנסים זניחים יחסית (מבחינה מוזיקלית) כמו ניסיונות אקספרימנטלים, חדשנות וכדו', אבל בסאונד עצמו הם לא ממש דומים לפינק פלויד (אלא רק במקרים מסויימים), ולכן אין להשוות אותם. אולי vegetable man יוכל לדייק ולהרחיב יותר. בכל אופן, רדיוהד היא להקה מעולה, אחת היותר טובות ומקוריות שקיימות כיום, אם לא הטובה (או לפחות החזקה והגדולה) שבהם. אנשים שלא אוהבים את רדיוהד בד"כ מתלוננים על מין בכיינות צורמת שבלתי ניתן לסבול בקול של יורק, ובכלל סאונד שהוא לא הרמוני, ולא ממש מלודי, אלא דל וצורם. לדעתי הטענה הזאת היא עיניין של טעם ואופי. הדברים האלה הם דווקא הדברים שהכי מושכים, מעניינים, עוצמתיים וסוחפים במוזיקה של רדיוהד מבחינתי. יש בהם מין כנות שמובעת דרך מוזיקה ספק אל'טרונית ספק ניסיונית ספק רוקיסטית שהופך אותם למשהו מיוחד, שבאמת לא מכוון לכל אחד, והטענות שמובאות נגדם מובנות (אם כי לא מכלילות). בסופו של דבר, יש בהם משהו צורם, כאילו חד גוני, כאילו מאכזב (כמו שהגדיר את זה יפה איתי), אבל כל התכונות האלה הם מהתכונות היפות ביותר ברדיוהד, אלא שפשוט אלא התכונות שהופכות את המוזיקה שלהם למוזיקה שאפשר פחות בקלות להתחבר אליה (ובאמת אלה שאמרו שהם לא אוהבים את רדיוהד המליצו על השירים שיותר קל להתחבר אליהם - האלבום דה בנדס, שהוא יותר רועש, או קרמה פוליס שהוא יותר מיינסטרימי, או פראנויד אנדרויד שהוא יותר רועש ויש לו סאונדיותר עבה ומלודי). למי שמוכן להתמסר לתכלואה הצורמת בסאונד של רדיוהד נכונה חוויה שהיא אחת החוויות המוזיקליות המודרניות היותר מעניינות, סוחפות ואיכותיות (מכל הבחינות) שאפשר למצוא היום.

DOCTOR ROBERT

New member
שימו לב...

שהקול של ת'ום יורק מהווה אנטיתזה (או איך שלא כותבים את זה) לסגנון השירה החזק והגברי של זמרי הגראנג'. תקשיבו לפאראנויד אנדרויד השל רדיוהד ואז לסמלז לייק טין ספיריט של נירוונה.

תאוריה מאוד מעניינת

האם לדעתך זה מכוון? או שזה פשוט ההבדלים הרגילים בין רוק אמריקאי לבריטי? (אתה עדיין בן 11, אגב?)

DOCTOR ROBERT

New member
כן, אני עדיין בן 11.

למרות שכמה פורומיסטים פה מתעקשים שאני בעצם בן 20 שמתחזה לילד בן 11. אני מקווה שאת מאמינה לי. אין לי מושג אם זה מכוון, אבל אפשר לראות את ההבדל העצום. למען האמת, שני הסגנונות האלו הם סוג של אלטרנטיבי, ומי שקורא קצת לעומק בוודאי יודע שגם רדיוהד וגם להקות הגראנג' הגיעו מרקע של Pאנק.

DOCTOR ROBERT

New member
תראה, בפעם האחרונה שבדקתי....

זה מעצבן שהמון פורומיסטים פה חושבים שאני בן 20. מי לא חושב ככה, שיסמן לי

wommer

New member
לומר לך תאמת,

ממזמןם לא ראיתי משהו מתבטא כמוך, ועוד בגיל שלך...

thezanani

New member
חיים בהלוצינציה.

אלפית בת 12 ועולה חדש כרסתן ומובטל בן 11. ניחא.
yad2

vegetable man

New member
להקה מצויינת, והרי הסיבות:

בין אם אוהבים או לא, לדעתי אין שום תוכן מאחורי לומר "יוצר חלחלה" ו"יומרניים". זה קצת לקוני, ומעבר ל"ללכת נגד הזרם" - אין בזה משהו יוצא דופן, מלבד שרבוב מילים. OK COMPUTER היא יצירת מופת בכל קנה מידה, עם חדשנות וכושר המצאה יוצא דופן. היא אנטי-תזה לכל מה שהיה לפניה, הרבה זמן. היא נצחון הרגש, הפשטות והאפסות על הכוחניות הסתמית שאפשר לאפיין בה לא מעט להקות ניינטיז שזכו לעדנה לא מוצדקת. האלבום עצמו די קודר, מעט גותי, הייתי אומר קלאסטרופובי, רוק גיטרות נהדר של ג'וני גרינווד עם טאצ' אלקטרוני, מלודיות עדינות וסוחפות, קולו הגבוה של ת'ום יורק נע בין גבוה וזועק, לטון שליו ורכרוכי. המילים לא מדברות על... הן העברה בגוף ישיר של התחושות, ולעיתים לא קלות לתפיסה, אבל יש חיבור ישיר לדעתי בין אותן תחושות - להכרה שלנו ולהזדהות איתן. האלבום הוקלט בבית הכפר לשעבר של השחקנית ג'יין סימור, בית שת'ום יורק מתאר כרדוף רוחות. הבית הדיר שינה מעיניו של יורק ימים רבים. לעניות דעתי, אין שום דבר יומרני או מסחרי בהם, בטח שלא הרטייה בעין של יורק. רדיוהד מנסים לשמור על פרופיל נמוך לאחר ההצלחה העצומה של האלבום (שהפתיעה אותם, ממש כמו שהפלויד שלנו הופתעו ממהצלחה הבלתי משוערת של DSOTM): ת'ום יורק חדל לקיים ראיונות, הלהקה עצמה שונאת מוצרים שיווקיים שנושאים את שמה (חולצות, פוסטרים וכו'). אלבומם הבא היה מאוד מרוחק ומנוגד לציפיות מהם, ודווקא בשלב בו הם יכלו להשיג את כל מה שרצו - הם העדיפו להסתגר, נאמנים לדרכם. קליפים כמעט ולא נעשו זמן מה - ועד שנעשו, כללו את ראשו של ת'ום מולבש בתוך פנים של עכבר. חלוקת הכתיבה ביניהם נשארת חבויה - והם אינם רושמים מי אחראי למה, בניגוד לפלויד שלנו, שלצערינו רבים על כל רצועה של 3 שניות

avki

New member
../images/Emo45.gif הצלת את הכבוד, שלא נאבד לרגע

מהלהקה האדירה הזאת! כל הכבוד!

יצחק 77

New member
../images/Emo45.gif

מה שitaikuskus עשתה זה פשוט חילול הקודש רדיוהד היא להקה שבורחת מהכבוד והכבוד רודף אחריה כשקולטים מה הולך שם פשוט מתמכרים למוזיקה הנפלאה שלהם שמושפעת במידה קטנה אמנם מהפלויד אבל אין בה כדי להאפיל ולו במעט על היצירתיות והמקוריות של חברי הלהקה חוץ מok computer ן the bends הייתי ממליץ לנסות את האלבום היחסית חדש והמצוין שלהם hail to the thif

עוד לא התחברתי אליהם לגמרי

למרות שאני מעריכה את הדברים שכבר שמעתי. חסר לי את החיבור האישי, את המקום שבו אני רואה איך המוסיקה מדברת אלי ועלי. אולי זה עוד יגיע.

NIR Y

New member
אני לא מבין

בבקשה תסבירי את עצמך ציף, זה מעניין אותי.

תראה,

מה שאני מחפשת, בסופו של דבר, באמנות בכלל וגם במוסיקה, זה משהו שידבר אלי, שיתחבר איכשהו לרגשות שלי או לחיים שלי. אני יכולה להעריך יצירות טובות, אבל לא "להתחבר" אליהן, כי זה פשוט לא מדבר אלי. אם לקחת דוגמאות מתחום המוסיקה: לא התחברתי מעולם לדייויד בואי, למרות שאני יודעת שהוא יוצר חשוב ומעריכה את יצירותיו. הן טובות, אבל חסר לי החיבור. אי אפשר להסביר את זה אחרת; זה משהו מאוד אישי.

למעלה