זה נכון ש...

afon

New member
זה הדבר הכי בסיסי וראשוני

הכי בסיסי וראשוני שאמור להיות, החיבור הזה שאת מדברת עליו אמור להיות הדבר הראשון כאשר אנו שומעים מוזיקה, אם זה לא קיים אז זה לא זה.

avki

New member
זה לא נכון.

לדארק סייד לא התחברתי בהתחלה. ולפייפר לא הייתה לי שום זיקה, או התחברות כל שהיא בכלל, לא רגשית ולא עקרונית בפעם הראשונה (והשניה, והשלישית) ששמעתי אותו. אבל זה בגלל שאני לא הבנתי מבחינה תודעתית את המוזיקה, לא 'תפסתי' אותה. רק אחרי ש'תפסתי' את המוזיקה יכולתי להתחבר לכל שאר הצדדים של האלבום במלואם. יש עיניין של משהו שהוא יותר קליט או פחות קליט. יש יצירות שהם מאד לא קליטות, ולוקח לפעמים אפילו עשרה או אחד עשר השמעות עד שאתה בכלל מתחבר ליצירה. כך בדיוק קרה לי עם הדיסק האחרון של רדיוהד. אתמול שמעתי אותו בפעם העשירית, אחרי שאני כביכול כבר התחברתי לחלק מהשירים, וכביכול הבנתי איזה שירים יותר 'נוגעים' לי ואיזה פחות, ובכל זאת רק אתמול באמת היה את החיבור האמיתי ביני לבין היצירה והרגשות של האומן, ורק אתמול נסחפתי לראשונה עם היצירה. לא בגלל מצב רוח, לא בגלל שהשתנתי, אלא פשוט שלתודעה שלי ולחוש המוזיקלי שלי לקח זמן לתפוס את 'מרחב היצירה' כמו שאני אוהב לקרוא לזה.

NIR Y

New member
אממ

ומה הגורם, המילים ? המוזיקה ? פשוט לא היה לך חשק לשמוע ? ובעיקרון אני מאד מסכים עם מה שאמר אבקי, לפעמים צריך להתרגל למוזיקה, והפייפר זה דוגמא מצויינת. כמה זמן לקח לך ציף להתחבר לפייפר ?

לא, זה לא הקטע

גם דברים ששמעתי המון פעמים, כבר שנים רבות, אני לא בהכרח מתחברת אליהם. זה לא שיש לי משהו נגדם - דווקא דברים שאני מעריכה - אבל אין את החיבור של זה אלי. זה לא מדבר אל נימי נפשי, אם תרצו. לגבי פייפר - התחברתי אליו מיידית. אני זוכרת עד עכשיו את הרגעים הראשונים ששמעתי לראשונה את Scarecrow, ואת ההרגשה שהיתה לי אז. כמו חשמל כזה, והמחשבה שעברה לי בראש היתה "אה-הא!". אגב, אלבום נהדר זה שבחתימה שלך. גם אליו התחברתי מיד.

NIR Y

New member
טוב

כנראה שאני פשוט שומע מוזיקה שונה ממך. ובאמת אלבום מצויין.

vegetable man

New member
ועוד על הקשר לפלויד ולגראנג'

אי אפשר לומר שרדיוהד מושפעים באופן מובהק מפינק פלויד, ובטח שהם לא דומים לה. אז מה בכל זאת הסיבות להשוואות שעושים מדי פעם? המילים של רוג'ר ווטרס, שחושפות אותו לגמרי ואת רגשותיו, הן משהו שהיה לפניו ואחריו אך מזוהה איתו, בעיקר בחומה. ת'ום יורק גם הוא חושף את עצמו בצורה עירומה לגמרי במילותיו - אך צורת ההבעיה והתפיסה שלו רחוקה שנות אור מזו של ווטרס. מוסיקלית - שוב, כמו במילים, החתירה לחדשנות מוסיקלית, שאיפיינה גם את הפלויד, גורמת להשוואה. אלא כבר לא מחדשים מוסיקלית בכלום מאמצע שנות השבעים, ואת חלקם כפורצי דרך הם סיימו שם. רדיוהד גם הם משחקים עם תחנות של רדיו בהופעות כמו שהפלויד עשו, וכאן נגמר הדמיון. אני לא חושב שיש שיר של רדיוהד כלשהו שמזכיר שיר של פינק פלויד. הנקודה שהעלה הדוקטור במקומה, וזאת כוונתי כשאמרתי שהם היוו אנטי-תזה לכל מה שהיה לפניהם (אותה כוחניות של אמנים בגראנג', מול האפסות והרכרוכיות של ת'ום, וחקייניו). אני חושב שזה היה בכוונה. רדיוהד אכלו המון *** עד שזכו להכרה, בגיל מאוחר יחסית, בין היתר כי אף מפיק לא חשב שהרכרוכיות של ת'ום יורק תמכור, כמה שהוא מוכשר. ת'ום היה ילד מאוד דחוי בילדותו בגלל הרטייה בעין - כל אלה באו לידי ביטוי כבר למשל ב-Creep, וזה משהו שתפס את כולנו מההתחלה.

Liorking

New member
בין היתר

רדיוהד הושפעו גם מפינק פלויד. את ההשפעה הכי בולטת אפשר לראות ב-OK Computer, מבחינת הפסימיות (כמו הפסימיות החל מדארק סייד) וצליל פלוידי שאני אוהב, בעיקר בשירים Subterranean Homesick Alien, Lucky. אם אתה מחפש להקה עכשווית שדומה היום לפינק פלויד, לך על Porcupine Tree.

avki

New member
../images/Emo45.gif פורקיופיין הם באמת הלהקה

פורקיופיין הם כנראה הלהקה (הגדולה) היחידה היום שהסאונד שלהם מזכיר את הפלויד (אם יכ רק קצת ורק לפעמים, ורק במקרים מסויימים) ומושפעים מאד מהפלויד. זה לא אומר שהם טובים או שהם באותה רמה של הפלויד, אבל יש הרבה דימיון. חוץ מזה הם להקה מעולה. אויל לא בסדר גודל של פינק פלויד, ואפילו לא רדיוהד, אבל מבחינתי הם אחת הלהקות הבריטיות היותר טובות של ה15 שנה האחרונות (מאלה שהשפיעו או שינו במשהו ברוק הבריטי).

Inis mor

New member
מישהו אמר לי פעם-

שרדיוהד לא היו קיימים בלי פינק פלויד. אולי... בעיני מדובר ב 2 להקות שונות לגמרי. לפעמים אומרים דברים כמו: אלה ואלה הם ה ביטלס/פינק פלויד/סטונס החדשים וזה לא ממש מוצא חן בעיני. אני שומעת את ההשראה שהם קיבלו מפינק פלויד בדיסק שלהם. אבל אני שומעת אותה בהמון מוזיקה מורדנית. גם במוזיקה ישראלית. אבל יש להם מאפיינים משלהם-בפירוש! מספיק כדי שמישהו יגיד על מישהו פעם :"הרדיוד החדשים!".

afon

New member
יותר מדי להקות

לא היו קיימות, או קיימות בצורה שאנו מכירים לולא פינק פלויד.

למעלה