זה משנה מי נפרד ממי?

tatiana6

New member
ואי, שי

מרגישים שכל זה מניסיון האישי.
שיט, כמה שזוגיות זה מסובך, זה לא אמור להיות כך! גם לא אצלי!

שני סנט שלי בעיניין, שקראתי איפשהו, דווקה בספר הומוריסטי ישראלי (חס וחלילה לא ספר על חוכמת החיים מאת כל מיני נזירים טיבטיים :)), שזוגיות מסויימת אמיתית נבנית רק מהכאב בה, וכאשר הוא קורה יותר קורה הרבה יותר מפעם אחד. אין דרך אחרת.

shayCn

New member
ממש לא טאטי

ממש לא ניסיון אישי.
פשוט נתקלתי בהרבה מקרים לאחרונה,
שאנשים חושבים שפרידה 'מחזקת' אותם.
זה הביא אותי לחשוב שאם זה מה שמחזק אותם,
אז למה להם לא ליזום פרידות בלי קשר למערכת היחסים..
בלי קשר אם היה להם טוב אור רע,
סוג של צבירת כוח והתחזקות(התחזקות שווא).

לגבי מה שכתבת,
זוגיות אכן יכולה לצמוח מתוך כאב של פרידה אחרת,
או מניסיון של פרידות רבות שמהם היה מה ללמוד ולשפר.
לא תמיד זה קורה, אבל לדעתי זו לא זוגיות אידיאלית.
הייתי מעדיף זוגיות מתוך אושר פנימי ולא מתוך כאב.

הייתי אומר ככה

ישנם שלושה סוגי כאב בפרידה:
1. כאב על אובדן (מורגש ע"י שני הצדדים, לא בהכרח באותה המידה).
2. כאב של אגו (מורגש ע"י זה שנפרדים ממנו).
3. כאב של יסוריי מצפון (מורגש ע"י יוזם הפרידה).

כעת, כשהקשר קצר (ימים/שבועות/חודשיים), פחות כואב להיות בצד שיוזם את הפרידה. מבחינת הצד היוזם, מכיוון שעבר רק זמן מועט, האובדן לא יורגש כחריף, ולא יהיו יותר מדי ייסוריי מצפון. עם זאת, הצד שנפרדים ממנו, יכול לחוש כאב אדיר של אובדן (מכיוון שהקשר לא לגמרי מומש יכולה להתפתח אידיאליזציה כלפי הצד היוזם, שעוד יותר תחמיר את תחושת האובדן, הרבה מעבר לפרופורציות מציאותיות), בנוסף לכך, הצד שנפרדים ממנו עלול לחוש פגיעה קשה באגו.

כשהקשר ארוך (חודשים רבים/שנים), אני מוצא שאין הרבה הבדל. זה מאוד מאוד כואב להיות בשני הצדדים. הצד שיוזם גם מרגיש תחושת אובדן עמוקה (אם הקשר היה כל כך ארוך, כנראה הייתה אהבה והרבה דברים טובים) וגם ייסוריי מצפון קשים (לפגוע ככה באדם שאוהבים).

tatiana6

New member
נפרדים רק כשלא אוהבים, לא כך?

ואני לא חושבת שלמישהו היוזם יש ייסורי מצפון. בדרך כלל כשמחליטים להפרד, אז מהתחושה ש"מיים הגיעו עד נפשו". זו דווקה תחושת נהדרת הקלה וריחוף.

לגבי הצד שנזרק, לא נעים להרגיש שזרקו אותך. לא נורא אבל.

החיים בדרך כלל יותר מורכבים

אני מסכים שאם מדובר בקשר שמתחילתו ועד סופו היה קשר של נוחות עבור הצד היוזם (ולא היה מעורב בו רגש), או לחלופין קשר שהייתה בו אהבה בשלבים מסוימים מבחינת הצד היוזם, אך היא חלפה לגמרי (והתחלפה אפילו בשינאה), אז כן, אלו מצבים שבהם לצד היוזם יכול להיות קל גם אם מדובר בקשר ארוך.

אני בכל זאת מוצא שברוב המקרים, לא מדובר במצבים הנ"ל. אם זוג החזיק ביחד זמן רב (שנה או שנים), בדרך כלל יש שם אהבה, אבל פעמים רבות יש דברים שמקלקלים, שלא מצליחים לפתור ביחד...

tatiana6

New member
אני מאמינה שאפשר לפתור הכל ביחד, אם יש אימון.

אני לא יכולה לחשוב על דוגמה מסויימת של משהו שאי אפשר לפתור.

אימון או אמון ?

לאחרונה היה מחקר שניסה לבדוק את יעילות הטיפולים הזוגיים, והמסקנה הנחרצת שלו הייתה שמדובר בתהליך לא יעיל. אם הזוג לא מצליח לפתור את בעיותיו לבד, טיפול זוגי בדרך כלל לא יציל אותם.

לגבי דוגמאות:

דוגמאות בנושאי סקס:

- אחד מבני הזוג בוגד. יכול להיות שהאישה מאוד אוהבת את הגבר מכל הבחינות, והגבר גם אוהב אותה, אבל יש לו חולשה לבגידות בסגנון סטוצים. לא תמיד אפשר לפתור את זה גם אם בן הזוג מאוד מנסה להשתנות, ולא תמיד האישה מסוגלת לסלוח, למרות אהבתה כלפיו.

- לאישה יצר מיני גבוה, בעוד לגבר יצר מיני נמוך. זה משאיר את האישה לא מסופקת, ולאורך זמן יכול להוביל לתחושת תסכול גדולה (למרות אהבתה כלפיו והערכה כלפיו בכל התחומים האחרים). לא תמיד ניתן לפתור דברים כאלו.

דוגמאות בנושאים כלכליים:

- הגבר לא יודע להתנהל עם כסף - מהמר או משקיע לא נכון, ולא מוכן להקשיב לעצות, ומסבך בחובות כלכליים. שוב, למרות שהאישה יכולה מאוד לאהוב אותו, לא כל אחת תסכים לסכן את כל עתידה למענו בידיעה שהוא לא אחראי. מה היא צריכה לעשות אם הוא לא מוכן להקשיב לכל העצות שנותנים לו ? להישאר בקשר ולראות את כל עתידה הכלכלי נהרס ולהסתבך בחובות לשארית חייה ?

דוגמאות בנושאי בריאות:

- בני הזוג גילו שמבחינה גנטית יש להם סיכוי גבוה להביא ילדים עם מחלה גנטית לא סימפטית, שאין דרך לאתרה בשלבי ההיריון. מה עושים במצב כזה ? לוקחים הימור על הילדים ? או שמחליטים להיות אל-הוריים ? או שמחליטים לאמץ ולא להביא ילדים ביולוגיים ? זה לא פשוט ויכול להוביל לפרידה גם אצל זוגות שאוהבים את זה.

- אחד מבני הזוג חלה טרם הנישואין באופן שמאוד מעיב על הקשר (מחלה גופנית כלשהי או נפשית למשל). ותמיד יש תקווה שבעתיד ימצא פתרון, אבל בינתיים המצב לא מאפשר לקדם את הקשר בשום צורה והקשר תקוע. במצב כזה יכולה להיות אהבה מאוד גדולה, אבל מה עושים אם לא ניתן לקדם את הקשר בגלל המחלה ? כמה זמן ממתינים לפני שמוותרים ? חצי שנה ? שנה ? 3 שנים ? או שנשארים בכל מחיר ובכל מצב של הקשר ?

כל הסיטואציות הללו הם סיטואציות מורכבות של החיים. יכולה להיות מעורבת בהם אהבה גדולה משני הצדדים, ולמרות זאת עלולה להגיע פרידה.

Aberforth

New member
עונה.

1 - אני לא חושב שאפשר להגיע למסקנות בסוף הדייט הראשון. לרוב, מי שנפרד לאחר הדייט הראשון במחשבה שהוא השיג מושג כלשהו לגבי האדם השני מלכתחילה שם לעצמו מטרות בכוכבים.

2 - תלוי בקשר ותלוי אם אחד מהצדדים נקשר לאדם השני. אם מדובר בקשר שבו הצד הנזרק הוא גם הצד ששם יותר השקעה בקשר, הרגיש חיבור גדול יותר, אז ברור שזה פוגע. אבל במתכונת הזו עדיף להפרד מאשר להשלות את הצד השני.

3 - משנה מאוד כי אז זה מוכיח המון על הבן אדם. אם אין המשכיות, אין גדילה בקשר, אין רצונות להתקדם הלאה וצד אחד לא מראה נכונות לעשות את הצעדים המתבקשים בקשר רומנטי, אז זה מלמד המון על האישיות שלו והכוונות שלו.

tatiana6

New member
תוכל בבקשה לפרט על "3", כתבת מעניין

אם בן אדם לא רוצה להתקדם, מה זה אומר לגבי אישיות שלו?

לגבי גדילה בקשר, אני לא יודעת מה לחשוב. אני בטח הייתי מאושרת אם לחבר שליהיו תוכניות רציניות לגביי (ואין לו). אבל אם אני מצליחה למצוא פתרונות מבריקים וחכמים בעבודה למחרת אחרי סקס, זה לא נקרא לגדול בקשר?

Aberforth

New member
תשובה.

לפי ההכרות האישית שלי עם אנשים כאלה, מדובר באנשים נוסטלגיים, כאלה שלא ממהרים לקבוע תוכניות לעתיד, מאוד חברותיים - במיוחד עם בני מינם, מצליחים בתחומם, כריזמטיים וחכמים אם הם מצליחים להחזיק אישה רק בשביל הקשר מבלי להציע לה שום דבר מעבר לכך.

tatiana6

New member
ואי ואי ואי ואי

כמה כואב לי. כי לי בקשר הנוכחי לא מציאים כלום.

נראה לי אצלול לעבוד כרגע. מי צריך חבר כאשר המציאו לפני 5 שנים אובג'קטיב סי.

tatiana6

New member
אני iOS Developer

ואני גאה בעצמי מאוד.
זו שפה שכותבים בה למאק לאייפון.
רק נכנסתי לזה לפני חודש, אז אני עדיין מתלהבת וצועקת על זה בכל מקום

עד אז כתבתי ב- lua בסביבת corona sdk.

tatiana6

New member
זה לא, אבל יש לאן לצלול.

אני תמיד בכאלה רגעים משווה את עצמי למרק צוקרברג (לפי הסצנה הראשונה בסרט עליו), למה לא.

shayCn

New member
אל תשאל

הריגוש מכתיבת תכנית יכול להיות מקביל לסקס..

למעלה