זה משנה מי נפרד ממי?

karmon4

New member
תשובה שלי

סיטואציה ראשונה – לדעתי ממש לא משנה מי נפרד, אם אפילו אחד מהשנים מרגיש שזה לא זה אז עדיף שהוא אפרד

סיטואציה שניה – לדעתי מי שאמור להיפרד זה הבן אדם שמרגיש שהקשר הוא לא נכון ולא טוב, כי יכול להיות לשני הכל טוב והוא מרגיש שהכל מצוין. לא הבנתי מה זה התפקיד המסוים של לוקח האחריות חוץ מלהיפרד. לדעתי מסיים של הקשר יהיה לו יותר קל. ממי שנפרדו יהיה לו קשה כי הוא לא ציפה לזה.

סיטואציה שלישית – היה לי מקרה כזה אפילו שידעתי שהקשר לא טוב כאשר נפרדו ממני (מצחיק שלפני זה חשבתי להיפרד פעמיים אבל אחרי שינה החלטתי שלא) הרגשתי מאוד מבואס אבל אחרי תקופה הבנתי שטוב שזה קרה ממש לא התאמנו (הייתי צעיר
)

shayCn

New member
סיטואציה שניה

יש כאלו שרואים בפרידה סוג של לקחת אחריות על החיים שלהם ולהפרד,לקחת החלטה חשובה, אז אולי הם מעדיפים להיות אלו שייפרדו
מאשר אלו שנפרדים מהם.עניין של הבדל במשמעות.

karmon4

New member
אז אתה צודק

בשניה שהם מבינים שאין עתחיד בזוגיות הקיימת הם לוקחים אחריות ונפרדים

תשובות

סיטואציה ראשונה - לא ממש משנה, זה רק דייט ראשון ואין ממש קשר, אלא אם הוא ממש ממש ממש בן אדם מיוחד ואז גם לא יפריע לי שהוא אמר לי "קודם" , יפריע לי יותר שהוא לא רצה לתת צאנס.

סיטואציות 2+3 - אני חושבת שהסיבה שמי שאומר קודם, יכול להתמלא באנרגיות חיוביות, לפחות מנסיון שלי, זה שעד אותו רגע אתה נמצא במקום שאולי לא מתאים לך, ומאותו רגע - הגעת להחלטה. ז"א, כשאני החלטתי שאני נפרדת ממישהו הייתי מאוד בטוחה בעצמי, וידעתי מה אני רוצה , הרבה יותר מאשר כשהייתי במערכת היחסים עצמה - בה היה בלבול. אבל זה לא אומר שלאחר הפרידה לא היה עצב, בלבול נוסף, רגשות חרטה ומחשבות של "אולי עשיתי טעות".

ד"א, לפעמים זה שנפרדים ממנו היה מת שכבר יפרדו ממנו ואין לו אומץ. לפעמים זה שלא לוקח אחריות שמח שמישהו אחר יקח את האחריות במקומו ומתמלא באותה אנרגיה חיובית ברגע שהקשר מסתיים ע"י בן הזוג.

shayCn

New member
סיטואציה 2+3

אני רוצה להתעכב על הנקודה שאמרת שלהפרד ממלא אותך באנרגיות חיוביות וזה מהניסיון שלך..
איך בדיוק להפרד ממישהו ממלא אותך באנרגיה חיובית?
את לא מרגישה אכזבה ביום שאחרי שהיית בקשר שביזבז לך זמן ואנרגיות?
שהיית בקשר לא נכון לך?

מסכים איתך ש כשאת נפרדת אז גורם ההפתעה נמצא בידיים שלך,וזה שנפרדת ממנו יתכן ויקבל את זה יותר בהלם,אבל מה אח"כ?
יכול לקבל את זה

זה בדיוק מה שכתבתי

קודם כל זה לא מתמטיקה, כלומר אין פה נכון ולא נכון. לפעמים כשנפרדים נפרדים כי מע' היחסים לא טובה לשני הצדדים, לפעמים כי היא לא טובה לאחד מהם (ואם האחד מהם הוא בן הזוג ולא אני - אז זה יותר כואב לעשות את הצעד בעצמי). לפעמים בכלל נפרדים כי מאוהבים במישהו אחר או שנגמרה האהבה ומשעמם...

בכל מקרה, כואב או לא כואב להפרד - כל יום נוסף שאתה סוחב את הקשר שאתה יודע שהוא לא טוב ואתה יודע שלא מוביל אותך לשום מקום - עדיף לך לגמור אותו מאשר לגמור את עצמך יום אחרי יום. ואז באה ההחלטה לעשות את זה ואתה מרגיש טוב עם עצמך. וכן, אח"כ מרגישים חרא כי בכל זאת, מדובר במישהו שאנחנו קשורים אליו ו...כל מה שכתבת.

מה ז"א מה אח"כ? אח"כ אוסף את עצמך. קיבלת החלטה? תעמוד בה או שתחזור לאקסית.

shayCn

New member
מצליח להתחבר לזה הרבה יותר

מאשר 'מי שאומר קודם, יכול להתמלא באנרגיות חיוביות'..
שתסלחי לי,אבל זה נשמע רע.רע מאוד.
פרידה לדעתי קשה לשני הצדדים בכל מצב.יכולה להיות אנחת רווחה
אם זה היה קשר קשה במיוחד שתבע ממך הרבה,אבל אין דבר כזה
אנרגיות חיוביות אחרי פרידה..זה פשוט להבין שלקחת החלטה טובה/לקחו
החלטה טובה בשבילך, בלאו הכי,למחרת תתחיל ההתמודדות עם הפרידה
לאיזו תקופת זמן מסויימת.

כן לזה בדיוק התכוונתי

'ובאנרגיות חיוביות' ו"מי אמר קודם' התייחסתי למילים שלך בהודעה המקורית. אולי הוצאתי אותן מהקשרן אולי לא, בכל אופן לזה התכוונתי :)

shayCn

New member
סבבה

כבר הועלו פה השערות כאלה ואחרות..

דרך אגב..את מחזיקה מכנסי עור,אזיקים ושוט בבית? :)

shayCn

New member
עכשיו את מסקרנת אותי

אפשר לראות תמונה כדי להבין למה?

mashabel

New member
זה משנה כשזה משנה

כל אחד ומה שהוא מרגיש ואיך שהוא מרגיש לגבי זה.

השורה התחתונה, אם מישהו רוצה להפסיק את הקשר
וזה לא משנה אם זה אתה או היא אז כנראה שזה לטובה
לשני הצדדים.

shayCn

New member
את לא ממש התייחסת למה שכתבתי

לא דיברתי על עצמי או על מערכות יחסים שלי,אלא נתתי 3 סיטואציות מסויימות תלויות זמן.
את יכולה להתייחס לסיטואציות ברמה שהסברתי(והסברתי את עצמי מספיק טוב) או להמשיך לכתוב על מצב החסה בשטחים כמו שעשית,בכל אופן זה לא קשור לדיון.

נ.ב גם כשכותבים בניק שונה וחדש, צריך לדעת איך להסוות את עצמך.מה שבטוח את שקופה כמו קלמנטינה.

למעלה