יאללה יאללה...
היום יומולדת שלי אז אני מרשה לעצמי להיות זחוח... "יתרונות רבים לחינוך הדתי לאומי" לא איכפת לי שתפרגן להם עד מחרתיים, אבל לא נראה לי שכשאנשים אומרים "חינוך טוב" הם מתכוונים לחינוך שיוצר אווירת עליונות "אנחנו הטובים ביותר" אווירה מזויפת, שכן יש טלוויזיה שבה נראית נינט כטובה יותר. ואז יוצא כך שהאינטליגנטים מנסים להיות חילוניים למרות הכיפה, מתביישים בדתיותם, מתנצלים עליה, מקטינים ודוחפים אותה לאחורי הכלבאסה - אקיצער, זה מאוד בעייתי כל העניין הזה של להיות דתי, או "דתי לייט". חיים שלמים שמוקרבים על מזבח סוגיית הערך העצמי והזהות העצמית. שלא לדבר על יחסי גברים-נשים, שמתי לב, לצד תחושת נחיתות שמאפיינת חלק גדול מהם, לאימפוטנציה בכל הקשור ליחסים בין בנים לבנות-שם על התפר, לא ברור להם אם בשידוך או אולי בדיסקוטק הם ימצאו את הבחורה-איך זה הולך בדיוק. ורגע רגע, בחורה שרוקדת במועדון, היא טובה כי היא מגרה. היא גם טובה לחיים? זה לא זול שלבן שלי תהיה אמא עם טוסיק שהתנועע במועדונים. אלה מקצת הבעיות ששמתי לב אליהם בחיי הקצרים. לכן, אפילו שמאוד נחמד וטוב ויפה לקבל מיעוטים, נראה לי שעדיף לגדל ילדים נורמאלים. הרי בשביל זה הוקמה מדינת ישראל לא? כדי שנצליח להקים פה דור של נורמאלים, ששאלות של זהות, ערך עצמי וכו' הם לא מענייניו... טוב נו, התל-אביבי רוצה להיות מיוחד, משהו שלא היה כמותו, מילוני שנים יש בני אדם, ומפריע לו שלפני אלפיים וחמש מאות שנים היה מישהו שממש היה דומה לו, בהכל. להיות נורמלי היום זה בושה... אבל עדין, להיות דתי זה בעסה של החיים - ואולי אני מדבר על דתיים כאלה שמסתובבים איתי שהם לא הכי דתיים בעולם, ואולי אלה הדתיים באמת, ממרכז הרב, הם בסדר. נראה לי אפילו שהם בסדר, אבל את לא רוצה את הבן שלך עם בסדריות מהסוג הזה. לא?