זה מזעזע רק אותי?

rigoletto111

New member
בדיוק כך

ועשו איתו כל מיני "הסכמים" שהוא לא יהיה ביחידות עם תלמיד וכן הלאה, העיקר שהחילונים לא יטפלו בעניין

חינוך דתי מונע אלימות???

הייתי מציע ליפני ההצהרות לברר קצת יותר נתונים על מה שמתרחש בבתי המשפט בשנים האחרונות בכל מעשה האלימות שקוראים בחברה הדתית. רק ליפני כשבוע נעצרו אב חרדי ו-3 ילדיו בחשד שאנסו את ביתו/אחותם הקטנה בת העשר והאם שתקה מפחד!!! ולא מעט סיפורים על התעללות בחרדים לשעבר מסתובבים במסדרונותינו...

אני מדווחת

שלא נתקלתי באלימות מינית במסגרת הדתית, וכן במסגרת החילונית. בעצם, הדבר הכי קרוב לאלימות מינית במסגרת הדתית, היה האלימות המילולית שלי כלפי מי שהעז לדבר על דברים שקשורים לנושא הזה (ה' ישמור). פעם כמעט זרקתי נעל על חברה של אחותי.

rigoletto111

New member
גם אני אישית לא נתקלתי בדברים כאלו

אבל הם עדיין קיימים ובהחלט הגישה של ההחמאה העצמית אצל הדתיים "אצלנו לא מעתיקים בבחינות" היא מיתוס נבוב וחסר קשר למציאות

admor

New member
אז מה?

מנחם לאנג יכול לדווח ההיפך. כל זה לא משנה את הסטיגמה. יש לי 2 ילדים בגיל העשרה שנמצאים כל השנים במסגרות חילוניות. הם לא חזו בבית ספרם בארועי אלימות קשים. (גם זה לא אומר כלום). הסביבה והחינוך בבית הם מודל החיקוי. האנשים שמסתובבים בתחנה המרכזית כמו יושבי הברזלים ב"ב לא מעידים על מיטב הנוער לא פה ולא שם.

לא לחינם לאנג דיי סנסציוני

אתה ואני לא נתקלנו במגזר הדתי באירועים שחילונית אחת ל 3 (נראה לי שזה המס') חוות. מניסיוני האישי, אין מה להשוות בכלל בין המגזרים בתחום הזה... אבל מספרי הסיפורים האלה, עשויים ליצור את הרושם הלא נכון שאותם סיפורים קורים בתדירות גבוהה.

בקיצור.....

המצב אכן הדרדר. ללא קשר לדת! צריך לחנך את ילדינו נכון ולקוות שהכל יהיה בסדר! בהצלחה לכולנו. בעיקר להורים שבינינו.

לחנך ילדים לא להכנע ללחץ חברתי - נסיון אישי

אחד הדברים שאני הכי גאה בהם הוא שגרושתי ואני הצלחנו לגדל ילדים שכמעט לא מתרגשים מלחץ חברתי. שני בני (בני 18 ו - 22.5 ) , בזים למותגים, מתייחסים בזלזול לכל מיני סלבס שחוץ מיופיים אין להם כלום,לא מעשנים, לא נוגעים בסמים וכד'. אתם ודאי תקראו להם חנונים ואולי תטענו שחינכתי אותם ביד קשה, אבל זה ממש לא כך. הם חונכו מגיל צעיר לחיות לפי מה שחשוב להם. יתכן שהם שילמו על כך מחיר חברתי מסויים, אבל הם לא מצטערים על כך. אגב, ילדי גדלו גם עם כללים ברורים שמאד חסרים בהרבה בתים היום. מגיל 6 הם קיבלו דמי כיס ולמדו שההורים הם לא כספומט. מגיל צעיר הם היו שותפים במשימות שונות כגון קניות במכולת, הכנת ארוחת ערב, תליית והורדת כביסה, זריקת זבל, ובשלב מסויים גם נקיון הבית. היו מקרים שהם התרעמו על כך שאצל חבריהם זה לא כך ואז שאלתי הם רוצים להתחלף עם חבריהם שאצלם הם גם הבחינו בהיבטים השליליים של הפינוק והוויתור. ציינתי שההצלחה בחינוכם היתה גם של גרושתי כי אי אפשר לחנך ילדים בדרך מוגדרת אם אין הסכמה בין ההורים על הדרך. אגב, זה יישמע לכם מוזר, אבל עדיף לדון בנושא לפני שמתחתנים כדי שאחר כך לא יתגלעו חילוקי דעות קיצוניים.

naty 1

New member
ואולי היה יותר כדאי

במקום להיות עסוק כל הזמן ב"לחנך", פשוט להיות שם ולאהוב. נקודה למחשבה...

uri80

New member
וואלה. לא ידעתי שזה אמור לבוא אחד על חשבון

השני.

הורה אוהב הוא הוא הורה מחנך

אני מכיר הרבה מאד הורים שרעיפים המון אהבה על הילדים שלהם וזה מתבטא בעיקר בפינוק יתר ובביזבוז כספים על כל שטות שהילד רוצה. קשה להם להתמודד עם לחצים של הילדים התובעניים שגדלים היום ולכן הם לא מוכנים להתאמץ גם כשהם יודעים שהם טועים. הם לא מבינים שדווקא אם הם אוהבים את ילדיהם הם צריכים להתעקש על דברים שחשובים להם, גם אם בטווח הקצר זה יביא לעימות עם הילדים. שמעתי וראיתי לא מעט בני טובים שהדרדרו לסמים ולעתים גם לפשע שכועסים על הוריהם שלא קבעו להם גבולות בילדותם.

naty 1

New member
השאלה היא מה זה עושה להורה

שעסוק כל הזמן בלחנך הילדים כבר יסתדרו איכשהו עם ההורה הטרחן (נכון לא רק להורות ולא רק במשפחה).

Le Fay

New member
יתכן שדוגמה אישית מספיקה,

כי הרושם שלי הוא שהתערבות מינימלית (יד קשה בוודאי לא היתה) מפיקה תוצאות דומות. מלבד זה שיד קשה משיגה בדרך כלל יותר גילויי הערכה ("כבוד"?) בקצה. לדעתי הבולטוּת של פרטים אלימים/פרועים/קולניים מטעה, רוב הבוגרים של מערכת החינוך הכללית דומים מאד לרוב האוכלוסיה, בדיוק כמו שרוב הבוגרים של מערכת החינוך הדתית דומים מאד לרוב האוכלוסיה. מלבד זה, בעיני להעריץ רבנים לא טוב מלהעריץ את סקעת וטייב. אם בכלל - מעדיפה תרבות שמציבה כמודל חיקוי אוכלוסיה גם נשים, ערבים ושחורים.

אהבה קשוחה?

אני ממש לא יודעת יש כאלה שבוכים על חוסר גבולות ........ ויש כאלה על עודף גבולות... בכל מקרה גם בציבור החילוני וגם בדתי והחרדי יש אלימות..מינית..מילולית..וכו אבל אם "מעריב"מפרסם אונס זה אומר שזה קרה נכון? אבל... זה שהמודיע לא מפרסם אונס זה לא אומר שזה לא קרה!!!!!!!!!!!!

מתלבט13

New member
החינוך לא מתחיל בבית

שתי המשתנים העיקריים שהוכחו נכון להיום. הנטיות הגנטיות המולדות. החברה בה הילד גדל. זה לא ההורים ואם הם מחייכים או מעמידים במקום וכו'. לגבי ההתנהגות בבית, יש להורים השפעה חלקית. אבל מחוץ לבית ולגבי התכונות בבגורת, חברת בני הגיל של הילד היא דבר שמשפיע מאד. משתנה נוסף שמשפיע הוא הרמה הסוציו אקונומית בה גדלים. אינני זוכר את הפרטים של ההשפעה הזאת. למיטב זכרוני, ההשפעה היא בעיקר במקרים הקיצוניים יחסית. ז"א עוני וכאלה. ההשפעה של אם ילד חי במשפחה בינונית או עשירה איננה גדולה.

כמעט.

צרם לי קצת, אז אני מתקנת אותך. שני הגורמים העיקריים - גנטיות וסביבה, כאשר הגישה המקובלת היא שילוב בין השניים. סביבה כוללת משפחה, ועוד איך. גם ביצפר, חברה וכו', אבל כמובן משפחה. ההשפעה של אם בחיי ילד, בכל משפחה היא לא רק גדולה אלא משמעותית. למעשה, מהרגע שהילד נולד (ואפילו לפני) על האמא מוטל לשדר לו את העולם. במקרה שהיא לא עושה זאת נכונה, קורה הרבה במשפחות מצוקה, לילד יהיו חסכים אחר כך. שיטה אחת לדוגמה, למלא את אותם חסכים היא שיטתו של פוירשטיין - העשרה אינסטרומנטלית.

Le Fay

New member
ועוד איך מתחיל בבית.

ההערכה כיום היא שמבנה האישיות מתגבש עד גיל שבע. כלומר, אם ילד/ה לא גר/ה עד אז ברחוב, למשפחה יש יותר השפעה על מבנה האישיות מאשר לחבר'ה מהשכונה. רק שמשפחה זה לא רק ואפילו לא בעיקר הורים: לאחים ואחיות, סבות וסבים, דודות ודודנים, מנקות ומטפלות, יש לפעמים השפעה גדולה מזו של ההורים, במיוחד כשההורים לא פנויים. הורים מניחים שזה הם שחינכו, כי אנשים באופן כללי מפריזים בהערכת ההשפעה שלהם. שנית, היחסים עם מבוגרים משפיעים לא פחות מהקשרים עם בני גילך. שלישית, מעמד סוציואקונומי כשלעצמו כמעט לא משחק תפקיד, במיוחד לא בתוצאות קיצוניות. ערכי המעמד הסוציואקונומי שנולדת לתוכו כן, במידה וזה מה שספגת בילדותך. למשל כל המחקרים על נפילה לזנות הראו שמעמד סוציואקונומי הוא לא סיבה מספקת, אפילו לא הכרחית; שהמכנה המשותף הרחב ביותר הוא מבנה משפחת המוצא ושהדפוס האופייני, אצל בנים כבנות, הוא תא משפחתי רופף ורקע של התעללות.

שבתאי

New member
יאללה יאללה...

היום יומולדת שלי אז אני מרשה לעצמי להיות זחוח... "יתרונות רבים לחינוך הדתי לאומי" לא איכפת לי שתפרגן להם עד מחרתיים, אבל לא נראה לי שכשאנשים אומרים "חינוך טוב" הם מתכוונים לחינוך שיוצר אווירת עליונות "אנחנו הטובים ביותר" אווירה מזויפת, שכן יש טלוויזיה שבה נראית נינט כטובה יותר. ואז יוצא כך שהאינטליגנטים מנסים להיות חילוניים למרות הכיפה, מתביישים בדתיותם, מתנצלים עליה, מקטינים ודוחפים אותה לאחורי הכלבאסה - אקיצער, זה מאוד בעייתי כל העניין הזה של להיות דתי, או "דתי לייט". חיים שלמים שמוקרבים על מזבח סוגיית הערך העצמי והזהות העצמית. שלא לדבר על יחסי גברים-נשים, שמתי לב, לצד תחושת נחיתות שמאפיינת חלק גדול מהם, לאימפוטנציה בכל הקשור ליחסים בין בנים לבנות-שם על התפר, לא ברור להם אם בשידוך או אולי בדיסקוטק הם ימצאו את הבחורה-איך זה הולך בדיוק. ורגע רגע, בחורה שרוקדת במועדון, היא טובה כי היא מגרה. היא גם טובה לחיים? זה לא זול שלבן שלי תהיה אמא עם טוסיק שהתנועע במועדונים. אלה מקצת הבעיות ששמתי לב אליהם בחיי הקצרים. לכן, אפילו שמאוד נחמד וטוב ויפה לקבל מיעוטים, נראה לי שעדיף לגדל ילדים נורמאלים. הרי בשביל זה הוקמה מדינת ישראל לא? כדי שנצליח להקים פה דור של נורמאלים, ששאלות של זהות, ערך עצמי וכו' הם לא מענייניו... טוב נו, התל-אביבי רוצה להיות מיוחד, משהו שלא היה כמותו, מילוני שנים יש בני אדם, ומפריע לו שלפני אלפיים וחמש מאות שנים היה מישהו שממש היה דומה לו, בהכל. להיות נורמלי היום זה בושה... אבל עדין, להיות דתי זה בעסה של החיים - ואולי אני מדבר על דתיים כאלה שמסתובבים איתי שהם לא הכי דתיים בעולם, ואולי אלה הדתיים באמת, ממרכז הרב, הם בסדר. נראה לי אפילו שהם בסדר, אבל את לא רוצה את הבן שלך עם בסדריות מהסוג הזה. לא?

למעלה