איפה בדיוק יש פשע?
אפשר להדביק סטיגמות על העולם החילוני ולראות רק את התופעות השליליות, אבל צריך תמיד לזכור שהתמונה הרבה יותר מורכבת. רוב מעשי הפשע נעשים ע"י אנשים שגדלו במשפחות מסורתיות באזורי מצוקה . יש נתונים מאד בדוקים בנושא זה והם מראים שיש קשר ברור בין הרמה הסוציואקונומית של הסביבה לבין כמות הפשע. מעבר לזה צריך תמיד לזכור שהחינוך מתחיל מבית. עובדה שרוב הילדים שגדלים בשכונות המצוקה אינם מדרדרים לפשע. רבים מהם, גם אם באו ממשפחות בהן היתה מצוקה כלכלית הגיעו להישגים יפים מאד מבחינת השכלה והכנסה. כנראה שבבתים אלה , השפעת הבית היתה דומיננטית ומישהו דחף את הילדים הללו ונתן להם חום ואהבה. בקיצור, אם תגורי בסביבה סבירה ותעניקי לילדיך את האווירה המתאימה ואת הידע הכללי שלא תמיד רוכשים אותו בב/ס הם יוכלו לגדול לתפארת גם בסביבה חילונית. אינני מתעלם מהרעות החולות של החינוך החילוני, אני מודה שמבחינות רבות, אכן יש לחינוך הדתי לאומי יתרונות רבים . אין ספק שתפישת העולם שלהם פחות רדודה מזו של רבים מהחילונים, אבל זה שוב תלוי בחינוך שמקבלים בבית.כנ"ל גם בכל הקשור למשמעת, לבוש ועוד. אני מסכים שלא תמיד אפשרי לנטרל השפעות שליליות של הסביבה, ביחוד בגיל ההתבגרות בו הילדים אוהבים לעשות דווקא. החינוך הדתי לאומי יכול להיות פתרון טוב רק אם את רואה את עצמך ואת ילדיך מקיימים אורח חיים דתי ברמה כזו או אחרת. אם את רק רוצה אלמטים של מסורת , ישנם הים בתי ספר יחודיים שקשורים לתנועה הרפורמית או הקונסרבטיבית (תל"י). בכל מקרה אני מבין שבשנים הקרובות זה עדיין לא רלבנטי מבחינתך, כל עוד את תלויה באביך. תחשבי על הדברים האלה לגבי תוכניותיך לטווח ארוך יותר. אם תרצי להעמיק בנושא, אנא שלחי לי מסר. בני