זה מזעזע רק אותי?

זה מזעזע רק אותי?

אני שונאת לדבר על דברים כאלה בפורום אבל... לא יכולתי יותר.. אני קוראת חדשות ככה בריפרוף רק בשביל להשאר מעודכנת וכי באמת אכפת לי! אבל... היום נשברתי כמה רצח ביומים בלבד .אנשים צעירים..ועל איזה תירוצים הם רוצחים....... זה רק אני? או שהמצב באמת מדרדר???

המצב באמת הדרדר

כמות הפשע עצומה. בגלל זה אני מתלבטת איך לחנך את הילדים שלי. לא רוצה חינוך חרדי. לא רוצה חינוך חילוני, כנראה שאתפשר על חינוך דתי.

איפה בדיוק יש פשע?

אפשר להדביק סטיגמות על העולם החילוני ולראות רק את התופעות השליליות, אבל צריך תמיד לזכור שהתמונה הרבה יותר מורכבת. רוב מעשי הפשע נעשים ע"י אנשים שגדלו במשפחות מסורתיות באזורי מצוקה . יש נתונים מאד בדוקים בנושא זה והם מראים שיש קשר ברור בין הרמה הסוציואקונומית של הסביבה לבין כמות הפשע. מעבר לזה צריך תמיד לזכור שהחינוך מתחיל מבית. עובדה שרוב הילדים שגדלים בשכונות המצוקה אינם מדרדרים לפשע. רבים מהם, גם אם באו ממשפחות בהן היתה מצוקה כלכלית הגיעו להישגים יפים מאד מבחינת השכלה והכנסה. כנראה שבבתים אלה , השפעת הבית היתה דומיננטית ומישהו דחף את הילדים הללו ונתן להם חום ואהבה. בקיצור, אם תגורי בסביבה סבירה ותעניקי לילדיך את האווירה המתאימה ואת הידע הכללי שלא תמיד רוכשים אותו בב/ס הם יוכלו לגדול לתפארת גם בסביבה חילונית. אינני מתעלם מהרעות החולות של החינוך החילוני, אני מודה שמבחינות רבות, אכן יש לחינוך הדתי לאומי יתרונות רבים . אין ספק שתפישת העולם שלהם פחות רדודה מזו של רבים מהחילונים, אבל זה שוב תלוי בחינוך שמקבלים בבית.כנ"ל גם בכל הקשור למשמעת, לבוש ועוד. אני מסכים שלא תמיד אפשרי לנטרל השפעות שליליות של הסביבה, ביחוד בגיל ההתבגרות בו הילדים אוהבים לעשות דווקא. החינוך הדתי לאומי יכול להיות פתרון טוב רק אם את רואה את עצמך ואת ילדיך מקיימים אורח חיים דתי ברמה כזו או אחרת. אם את רק רוצה אלמטים של מסורת , ישנם הים בתי ספר יחודיים שקשורים לתנועה הרפורמית או הקונסרבטיבית (תל"י). בכל מקרה אני מבין שבשנים הקרובות זה עדיין לא רלבנטי מבחינתך, כל עוד את תלויה באביך. תחשבי על הדברים האלה לגבי תוכניותיך לטווח ארוך יותר. אם תרצי להעמיק בנושא, אנא שלחי לי מסר. בני

לו רק היית יודע כמה התלבטויות

יש לי.... אגב לא פסלתי את החינוך החילוני. וגם לא שיבחתי את הדתי. רק שאם אני לא רוצה שהבת שלי תבוא לי בגיל 14 עם חבר ותגיד לי שכבתי איתו, אני צריכה לדאוג גם לסביבה שלה החברתית. אבא שלי יודע את זה. ומצידי שיקפוץ.

Bazooka Jane

New member
כי בגיל הזה רוב מוחלט של הבנות לא רוצות את זה

הן נכנעות ללחצים חברתיים, או נסמכות על שיקול דעת מוטעה. היצר המיני אצל רוב הבנות בגיל הזה לא מגיע ל"אני רוצה אותו כאן ועכשיו", כך שהרצון הוא בד"כ למשהו אחר, רצון להיות פופולרית או שיחבבו אותך, או הכי גרוע, לא לעשות בעיות. חוץ מהרצון, שלא ברור אם הוא שם או לא, אין להן תמיד את האחריות להשתמש באמצעי מניעה. אני לא אומרת שזה חייב להותיר בהם צלקות נפשיות, אבל רובן יצטערו על האפיזודה הזאת, וחבל. מה לעשות, שיקול הדעת של בנות 14 הוא לא שיקול הדעת של בת 17 ובטח לא בת 19.

הוצאת לי את המילים מהפה.

בחורה או יותר נכון נערה בת 14 אין לה מספיק אחריות ודעה עצמאית. וזה יותר לחץ חברתי. את הלחץ הזה אני רוצה למנוע ממנה.

Sonic hedgehog

New member
או שאץ יכולה לחנך אותה להתמודד עם לחץ חברתי

הרי בשלב מסויים של חייה לא תוכלי לגונן עליה יותר והיא תצטרך להתמודד עם קבלת החלטות, אז לא עדיף לתת לה כלים מראש להתמודד עם לחץ חברתי וכדו' ולהחליט החלטות עצמאיות מאשר לגדר.

Bazooka Jane

New member
אגב, לא יודעת מה שמעת על החינוך החילוני

אבל בניגוד לחלקים באירופה ובארה"ב, המתירנות המינית של בנות בישראל היא עדיין לא בגדר בעיה. תמיד יש את ההיא שמדברים עליה (ומרחמים עליה), אבל זאת ממש לא הנורמה. אם את דואגת לשלום בנותייך, הרבה יותר ריאלי יהיה לדאוג להן בכל מה שקשור לדימוי גוף והפרעות אכילה. רעה חולה של המערכת החילונית, שאין לי מושג איך פותרים אותה. בקשר לפשיעה ולאלימות, לצערי נראה לי שזה הרבה יותר ענין של איזורים (שכונה טובה-שכונה רעה) ממערכת חינוך כזו או אחרת. ממה שהבנתי, אין למערכת החינוך הממלכתי-דתי יתרון בתחום הזה, ורמת האלימות בה גבוהה (כל הבנים האלה במקום אחד).

חשוב ללמוד לעמוד על שלך,

לנצל את הזמן ולבחור נכון בים של שטיפת מח מטומטמות . אך נראה לי שזה (סקס של בת 14) יפריע לה כבוגר מחנך, גם אם הילדה עושה את זה מבחירה, או שזה יפריע לה יותר מדברים אחרים שהילדה עושה למרות שהיא לא רוצה (הרבה ילדים לא רוצים ללכת לבי"ס, ולא רוצים לישון בשעה 23:00 בלילה). הבעיה שלי עם המשפט ההוא מתחילה בזה שזה משפט של אמא שלי (בערך) על חילונים. נראה לי שזה נובע מהדת (בעצם כמובן) וזה נשמע מטומטם לגמרי. לעשות טעויות, זו לא טעות גדולה. לעשות טעויות ולחזור עליהן בלי להכיר בכך שטעית זו הטעות היותר מדאיגה. אז נגיד שהיא עושה דברים בשביל למשוך תשומת לב, או מתוך רצון שיחבבו אותה, אז מה? מי לא עשה שטויות בגיל הזה בשביל למצוא את מקומו בעולם. אם היא בן אדם חושב, היא תלמד מזה. קיים גם סיכוי שהיא תעשה את זה עם בן אדם מתוק והם יהיו חברים טובים ותהיה לה התבגרות נחמדה.

rigoletto111

New member
דברים כאלו יש גם בחינוך דתי וחרדי

וללא מעט יוצאות בשאלה יש חוויות טראומטיות מהעבר

ברור שיש דברים כאלה גם אצל

דתיים וחרדיים. אבל שם אין לחץ חברתי לזה. להפך ברוב החברה שם זה אפילו בושה. אבל לא רק בקטע המיני אני דואגת לה. אלא בהכל.

rigoletto111

New member
אין "בוחר באפשרות" - אלימות, מין,

אלימות מינית וסמים יש בכל מערכות החינוך בארץ. אבל אצל חרדים לא ידווחו , כי זה יהרוס להם את המיתוס של "החברה שלנו מושלמת".

לא לגמרי מסכימה.

ללא קשר לעובדה שבחינוך החרדי יש אינספור בעיות, כמו בכל מערכת החינוך, כפי שהיא מקובלת כיום. אלא שאלימות מינית / סמים וכו' (ואפילו דברים פשוטים בהרבה, אך בעלי משקל מירבי בכל הקשור לחינוך) יהיו שליליים במובנים שונים בחינוך החרדי מול החינוך החילוני. בעוד שבחינוך החילוני זה "לא בסדר", בחינוך החרדי מתייחסים לכך כ"לא בסדר" וגם "אסור הלכתית". ברמה הראשונה, מערכת החינוך החילונית והחרדית יהיו זהות, אלא שאצל החרדים כל ענין דתי חשוב יותר מכל דבר אחר, וזה מוסיף נדבך נוסף ומשמעותי.

rigoletto111

New member
עם כל הנדבכים הדתיים וההלכתיים החשובים

והמשמעותיים, התופעות הללו עדיין קיימות. אני מניח שהראש ישיבה שלי גם הכיר נדבכים הלכתיים כאלו ואחרים, אבל הוא נכנס לכלא על עבירות מין כלפי תלמידיו. וכל הרבנים שסביבו חיפו עליו. נ.ב. אני מקווה שכותבי הפורום מכירים את הסגנון הציני שלי, ולא לוקחים את מה שאני כותב כעלבון אישי

לא אמרתי שאינן קיימות

אלא שייתייחסו אל תופעות אלו כחמורות יותר מאשר בחינוך הכללי, בגלל הרובד ההלכתי שנוסף אליהם. האם תופעות אלו אכן נדירות יותר? איני יודעת, אך הגישה היא שונה. ולעיתים הגישה הכללית חשובה הרבה יותר מתקריות ספציפיות אלו או אחרות. אני מתכוונת שמקרים כאלו פוגעים בבודדים, ואיני יודעת אם פחות או יותר בציבור החרדי, אלא שבבית הספר באופן כללי היחס לענין הוא שונה. זה לא סתם מעשה מגונה, זה אסור על פי תורה בלה בלה. ומצד שני, הרבנים האחרים חיפו עליו, על פי סיפורך, מה שלא הייתי רוצה להאמין שקורה. זה ככל הנראה קורה יותר בחברה חרדית, כי זה חילול שם ה', שה' ישמור. (כפי ש"רב" אחד אמר - איך אתה יכול לומר דברים כאלו עליי? אין זה כבודי כי אם כבוד ה'. הוא נופנף, אגב).

למעלה