זה מזכיר לי 'סינדרום סטודנט לרפואה'

TikvaBonneh

New member
יכול להיות

שאם נרשה לומר כל דבר גם אם הוא מעליב בצורה בוטה, תהיה בכך תועלת למהות הדיון ובטווח הרחוק.
לא יודעת.
זה מזכיר לי את הטעונים של "כשכורתים עצים עפים שבבים", שהצדיקו את מעשי סטאלין.
אני לא מספיק מתוחכמת להבין את כל ההשלכות העתידיות של מה שנכתב, ואיך זה יהפוך את העולם לצודק יותר.
כל מה שאני יודעת לעשות זה לא להרשות לכתוב מילים בוטות הפוגעות בריגשותיהם של גולשים.

abashel13

New member
מעניין מתי ימחקו מהפורום את אוסף

המילים הנקראות הפרעה התפתחותית נרחבת.... שזה כמובן מונח נקי תבוני רציונלי ומכבד את הרך המאובחן...

ובעיקר בעל אובייקטיביות מדעית...שיש עליו הסכמה מקיר לקיר בין מפעילי מפנה לכותבי הדי.אס.אם ושאר מצילי האנושות

בוא נגדיר אותך קודם כמסכן הזקוק לעזרה ואח"כ נציל אותך ואם תגיד לנו שאינך זקוק לנו נגדיר אותך כלקוי הבנה לשיטתנו האובייקטיבית מדעית...

מעניין כמה "השלכתיות" ותוקפנות חברתית אפשר לזהות בהגדרת הלקות ובכמה דיונים אקדמיים זוהי הנחת היסוד בהתייחסות לבני היקר ולעוד כאחוז מהילודים

ומעניין עד מתי ימשיכו בני אדם להיות עיוורים לתוקפנות המובנית בתפיסה הזאת וכמובן להגן על כל מי שמשתמש בגישה הזאת...

abashel13

New member
בכוונה כתבתי את התרגום לעברית

ולא PDD שנשמע מדעי, רפואי ואף התחבב על העם כי יש המכנים בפורים את ילדיהם פידידון... על משקל כושון...

אז קודם כל מבחינה פורמלית ותקנית השם הזה לא תקני כבר (אנחנו באוגוסט 2013) וזהו מושג

פורמלי שתוקפו אבד במאי 2013... כמוהו כלקרוא לאשה בת ימנו על פי הגדרות הלכתיות קנין הבעל... מגדירים אדם על פי אדם אחר...

וכמוהו כלקרוא להומוסקסואל "סוטה" וכה הלאה...

מהיום תאמר ASD... שאינו נושא את המונחים הפרעה התפתחותית... ובהחלט יש לו מבע יותר נייטרלי.... כך שכל הכעס הזעם והבוטות

של אוטיסטים שאינם מבינים את הקוד החברתי בסופו של דבר חודרת מבעד למעטות התבונה האקדמית התבונית הצרופה ופותחות שערים לתובנות

ראויות יותר....

אלמלא האוטיסטים הנודניקים החזרתיים האובססיביים הזועמים ומבטאים את זעמם בדרכם שלהם שאינם מוותרים על על זכויותיהם הטבעיות להיחשב כבני אדם היינו נשארים

עם הגדרות הבועה הבלתי מפוצחת של לפני שלושים וארבעים שנה...

תקשורת אמיתית כוללת את כל מה שיש לבן אדם לבטא ולאין שום יעילות בחסימת ביטויים רגשיים שתרבות או קלילקה משליטה באמצעות תקניות השפה.

כשהייתי נער להגיד זיון היה מילה גסה והיום זוהי מילה המדייקת את הביטוי למה קורה בחדר המיטות הרבה יותר מאשר לתנות אהבים...

TikvaBonneh

New member
להכות ילדים קטנים

פגשתי זוג הורים שסיפרו שהם לפעמים מכים את הילדה שלהם.
יכולתי להתנפל עליהם, ולהגיד להם שצריך לשים אותם בכלא, להתלונן עליהם במשטרה, ולפעול להוציא את הילדה מהבית.
במקום זה שאלתי שאלות, בררתי את הנסיבות, הדרכתי אותם כיצד הם צריכים לנהוג, ושוחחתי איתם כמה זמן יום יום לוודא שהם מבינים ושהם עושים את השינוי.
לפעמים הורים גורמים לסבל אצל הילדים שלהם בגלל בורות ,בגלל שאין מושג. לא בגלל שהם רעים ולא בגלל שאינם ראויים לגדל ילדים.

TikvaBonneh

New member
כמו שדינה כתבה הרבה פעמים, אין דבר כזה טיפול

באוטיזם. יש טיפול בקשיים של ילד המאובחן כאוטיסט. בקיצור קוראים לזה טיפול באוטיזם, אבל זה שם מטעה.

dina199

New member
הם עוקפים יפה מאוד את על המכשולים.

על כל סימן כתוב 'לא מובהק'.
וכתוב 'בעיה בקשר' שמבחינתם 'יכול להתפתח לאוטיזם'.
אז מבחינת הכתוב באתר אנם מאוד פוליטיקלי קורקט ולא עוסק ישירות באוטיזם . אבל אני מניחה כשהם עוסקים ישירות בהורים לחוצים - ההבטחות הן בשמיים , ומתחת לגיל מסויים בגלל אותו 'חלון הזמנויות' המפורסם.
בקיצור יש תחושה שהם גורמים להורה לחשוב שהוא לבד מחליט מה שמחליט (זו שיטת שיווק )

אה, הם משתמשים במילה אוטיזם די והותר

אבל מה שמגן עליהם הוא שהמילה הזו משמשת כרגע בעולם המקצועי בכמה אופנים שונים לגמרי זה מזה, בהתאם לזווית התיאורטית ממנה מגיעים.

שלא במפתיע, הורים חדשים לרוב לא מודעים לעובדה המעניינת הזו

dina199

New member
נכון , משתמשים אבל בכסתח

למשל עם כל ההערות 'לא מובהק' .
הם בונים על חוסר מודעות (זה הכח השיווקי)

למעלה