זה לא קל

Utopia86

New member
אני מבינה אותך

כל כך. עם כל מה שאת כותבת. מעולם לא חשבתי שקבוצת השייכות וההזדהות שלי תהיה התאלמנות.

yamkachol

New member
עידית, מרגיש וחושב כמוך.

ואת תיגעי לכך , כשתיהי בשלה לכך. כל הכבוד לך על ההתמודדות. חגי

Utopia86

New member
אין

אני מנסה לפעמים לדמיין אקט של אינטימיות ונוחות עם אדם אחר, וזה נראה לי שהצורה שבה הנוחות נבנתה בתוך הקשר הכל כך מושלם וכל כך יוצא דופן שלי שול הבן זוג שלי, דן, לעולם לא יוכל להשתוות. תמיד יהיה לי מקור ההשוואה לא הוגן. התמונות שלו והארגזים שלו מפוזרים לי בחדר, איזה בן אדם יזמין עצמו למערכת של אישה עם אדם מת? לא הייתי מבקשת את זה לעצמי, ולא לאחר. לא כל עוד אני בוכה כל יום ואני לא מצליחה לנשום כמו שצריך מאז ביה"ח וההלוויה. נזרקתי אל תוך עומס של שאלות תיאולוגיות וקיומיות, שגם אם נתתי להם תשובה רציונלית כלשהיא בעבר, היום הם רק מעצימות את הבילבול שלי. גם כשאני מנסה להציג חזות הגיונית, בתוך תוכי, אני עדיין מחכה לו שיחזור אליי. אני מתגעגעת אליו יותר מדי.

לימושיר

New member
זה לא קל

כמעט כל יום אני נכנסת לפורום, קוראת וכואבת מהעובדה שכמעט כל שבוע מצטרפת אלמנה אחת או שתיים, קשה לי להזכר בכאב של הרגע הקשה , רגע הפרידה הפתאומית שפקדה אותי לפני ארבעה חודשים. אך, יש לי מה לומר לכל האלמנות החדשות שהדרך לא קלה ואתן צריכות לתפוס במושכות ולהחליט לאן להוביל . אני בטוחה שלכל אחת מאיתנו יש את הכל האנרגיות לחיות ליד האובדן ולהמשיך הלאה . לספוג אנרגיות חיוביות מאנשים חיוביים להתרחק מאלו שלא עושים טוב, ותמיד לזכור שמשהו יקר מלמעלה שומר עלינו ועל ילדינו. והיום (אולי זה מוקדם) אני חושבת על כך שאני לא רוצה להישאר לבד, ורוצה להמשיך לחיות . ואם היו שואלים אותי איך??? אז ארצה להיות בקשר עם אלמן שבליבו אהובה בדיוק כמו שבליבי יש אהוב ונוכל לחיות ארבעתינו - זה נשמע כמו מחשבות מטורפות אך בא לי לספר את זה למישהו ולכן החלטתי לספר זאת כאן, כי אולי יש מי שיבין אותי.

לימורי43

New member
תגובה ללימושיר

אין לך מושג איזו הקלה הייתה עבורי לקרוא את מה שבלבך. היום, יום אחרי גילוי המצבה, חילחלה לי המחשבה שאם אחזור לעצמי ולחייים שהיו לי קודם, אולי גם אכיר מישהו , ואולי גם יהיה לי קל ונעים יותר. חשבתי שזה מטורף לחשוב ככה, כ"כ מוקדם . אבל, מי מחליט מה מוקדם ומה מאוחר? להתאלמן בגיל 43 זה לא מוקדם? למות אחרי שנה אחת של מחלה זה לא מוקדם? הכל בחיים כ"כ קצר ורגעי... ברגע שבחרתי בחיים אני צריכה לחיות. ולחיות פירושו לעשות מה שנכון לי. אף אחד לא מסוגל להבין כאב של מישהו אחר. אפילו אנחנו - יכולים לתמוך אחד בשני, אבל הכאב והגעגוע והרגש הוא סובייקטיבי לכל אחד ואחד מאיתנו. כל אחד כאן חווה קשר זוגי שונה מהשני, והמוות של בני הזוג שלנו היכה בנו במקום שרק אנחנו יכולים להצביע עליו. המקום הזה לא נועד לשפוט אותך, או אותי או מישהו אחר. כל מה שאת חושבת ומרגישה זה בסדר. פה אין מטורפים ומטורפות. פה יש אנשים שטרפו להם את החיים. תהיי מי שאת , מעריצה את האומץ שלך! לימורי43

לימושיר

New member
מעניין

מסתבר שאני לא חריגה , אולי חשיפה אנונימית במקום כזה מעורר מעט אור ותקווה , אך זה שאני אומרת שאני רוצה להמשיך הלאה זה יכול להיות רק בדיבורים כיוון שאף אחד לא יודע היכן המזל שלו כמו שלא תארתי לעצמי שביום הראשון ללימודים בצהרי היום בעלי יקירי, יהרג בתאונת עבודה מטופשת. למרות המודעות הזאת אני ימשיך לחייך בחוץ ולבכות בפנים ויחכה לרגע שיאיר לי מעט את העצב וכנראה זו זוגיות חדשה - סביר להניח שלא בטווח שנת האבל

yamkachol

New member
../images/Emo24.gif כל הכבוד על ההתמודדות שלך.

חושב ומרגיש כמוך.

li 3 האחת

New member
היי לימושיר..../images/Emo140.gif

צודקת לא קל כל יום לראות משהיא חדשה פה משהיא שברגע חרב עולמה והיא לא ממש יודעת למה?כמה?איפה?מצב קשה שהכי קל בו הוא לשקוע..אבל האמיצות והחזקות שבנינו יקומו כמו שאת ואחרי x זמן יחליטו שהן זקוקות למשהוא לצידן.אצל כל אחת זה הזמן המתאים אך ורק לה(לי לקח 11 חודש להפנים זאת)יהיו שירימו גבה כי אצלם לקח שנתים או יותר יהיו כאילו שאני יודעת כבר אחרי חודשים חשבו על כך וחלק כמוך אחרי ארבע חודשים..מתוקה האבל שלך נמדד רק לפי איך שאת מרגישה וזה לא מוקדם.. מאחלת לך מעומק הלב להכיר את האחד הזה שיהיה לך רק טוב ואושר..וכן אם פה לא יבינו אותך איפה כן?? שיהיה לך לילה קסום...עם הרבה אושר,אהבה וכיף ~אוהבת לי

לימושיר

New member
../images/Emo13.gifשאלה קטנה

כפי שסיפרת לאחר 11 חודשים הפנמת זאת - מה עשית בנושא ? חיכית למשיח? יזמת? או את עדיין בהפנמה ? ישלי חברה אלמנה מדהימה, יפה, משכילה 10 שנים לבד לא מצליחה להפתח לעולם והיא דיברה כמוני, - לכן אני חיה בצל האימרה שהחיים מלאים הפתעות , טובות וטובות פחות. שיהיה רק טוב לכולם

li 3 האחת

New member
תשןבה לשאלה הקטנה..

אז קודם כל התחלתי לצאת עם חברות לכל מיני מקומות שבהן יש אנשים ומין הסתם זה כבר פותח אפשריות..(לא מעדונים של פנוים פניות את זה לא אוהבת) וכן נותנת את האפשרות לחבות ולמכירים להכיר לי..אתמול הייתי בדייט למשל(לא משנה שזה לא נראה לי וזה כבר נגמר)אבל בכל זאת מפגש.וזה מוזרררר מאודדדדד... כרגע מרגישה טוב עם עצמי ואין ספק זה משדר החוצה..כל אחת ואיך שהיא בנויה מתוקה.קחי את הזמן ותצעדי עם הרגשתך האישית.. כל טוב ובהצלחה.. ~לי

החיים מורכבים יקרתי

העצות שאת נתת פה כל כך נכונות ....וחלק מתפסת המושכות ולקיחת האחריות לאן להוביל הוא גם נושא הזוגיות ... אני שנשאתי לחבר ראשון בגיל צעיר הרגשתי אבודה ...אני אשה זוגית שזקוקה לבן זוג ...כבר אחרי חודש חשבתי על כך ... ואכן לאחר כ5 חודשים היה לי חבר ..היתי זקוקה לתחושת הביחד , לחוש אהובה שוב .., גם לסקס היתי זקוקה ... החבר עד היום ידיד נפש ,אבל בשעתו התאים לי ... כל כך מוכרת התחושה וכל כך מבינה אותך ... עם הזמן לומדים לחיות ולומדים את היתרונות של הלבד ....ויש יתרונות ... ושולחת לכולנו ברכה .. http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=180252... ברכת אלוהים ביצוע: חופית מילים: אלון צדוק לחן: שמואל אלבז מול קהל גדול ולפניך אלוהים מודה אני לך על מעשיך בראת לי הכל בראת לי עולם כל מה שיש לי בזכותך קיים נושאת עיני אליך למרומים שלח נא ברכתך הו אלוהים ברכני ותן לי כח לדעת להבליג וגם לסלוח עשה שלעולם לא אפול לא אמעד ושיותר לא אשאר לבד מול קהל גדול ולפניך אלוהים מודה אני לך על מעשיך נתת לי הכל נתת בי חיים את כל האושר בצחוקם של ילדים נושאת עיני אליך למרומים שלח נא ברכתך הו אלוהים

Utopia86

New member
זה הכי קשה

אני פעם ראשונה כאן. בן הזוג שלי נפטר ביולי, לא היינו נשואים.. טכנית אני מניחה שהיה ניתן לאמר שהיינו מאורסים, אבל לחתונה הייתה מעט משמעות בשבילנו בכל מצב. הוא מת בגיל 23. אחרי שהיינו ביחד 5 שנים, אני לא מצליחה לזהות את העולם שלי בלעדיו ואני לא מצליחה לנשום או לעבור את היום. אבל זה הדהים אותי כמה מהר חשבתי אם אני פעם אוכל לאהוב מישהו שוב.. כל פעם שאני מנסה לעלות תרחיש כזה על דמיוני הוא נראה לי זר ולא רצוי. אני לא יודעת אם אני אצליח לחיות שוב בלעדיו. יש אנשים שלא ניתן להם המזל לאהוב פעם אחת בחיים, לבקש לשחזר אהבה כזאת פעם שניה נראית לא הגיונית ולא רצויה. אולי את מתגעגעת לחום ואהבה יותר מאשר רוצה מערכת יחסים אחרת.. אני מקווה שתרגישי טוב יותר, בכל מצב.

למעלה