זה לא משבר זו צרה

adam19833

New member
זה לא משבר זו צרה

שלום לכולם
אני חדש פה בפורום ובכלל בכל נושא האינטרנט (ענייני דת) אני נשוי + ואני בבעיה רצינית,יש לי אשה שאני מאוד אוהב ומשתדל לשמח אותה ככל הניתן ( לא תמיד מצליח)
הבעיה היא שלפני זמן מה גילינו שלמרות שיש לנו ילדה יש לי בעיה של פוריות מאז שזה התגלה חלה נסיגה גדולה ביחס של אשתי אליי היא יורדת עליי הרבה על הנושא (זה נובע בעיקר מתסכול בכל חודש שהיא "מקבלת") אז אני לא מאשים אותה הבעיה היא שהמצב כ"כ מתסכל עד כדי כך שאני כבר מתקשה לתפקד מינית..... בררתי אם ניתן ללכת לסקסולוג אך זה מצריך אימון "ידני" מה שאסור לי (שוב ענייני דת)
אין לי מושג למה אני כותב את זה פה פשוט אין לי למי לספר את זה זה מאוד מביך אותי שאפי' לקרוביי אני מתבייש לספר .
אם למישהוא היה סבלנות לקרוא את כל החפירה שלי אני אשמח לקבל עצה או שניים
תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא ממש הבנתי

אם זו בעיה של פוריות (למשל ספירת זרע נמוכה או זרע פגום) - אז אין לזה שום קשר לסקסולוגים ולאימון ידני או אחר. זה עניין רפואי שניתן לטפל בו בשלל אמצעים, מהקל אל הכבד (לרוב זה נפתר בקל).

אם לעומת זאת אתה מתכוון לבעיה של אימפוטנציה (כלומר אין לך זיקפה או זיקפה חלשה) - אז זו לא בעיה של פריון, אלא באמת בעיה סקסולוגית. אבל גם אם כן, לא כל טיפול סקסולוגי מחייב את מה שאסור מטעמי דת (קרי: שפיכת זרע "לבטלה").

אז בוא קודם תסביר מה הבעיה, כי נראה לי שערבבת פה כמה חגיגות.

adam19833

New member
אני ינסה להסביר שוב

אז ככה עד שגילו את הבעיה (ספירת זרע נמוכה) לא היתה לי שום בעיה בתיפקוד
מאז שגילינו את הבעיה וחלה התדרדרות ביחסים עם אשתי אז התחלתי לפתח בעיות נוספות כמו זקפה חלשה או שפיכה מוקדמת .
המצב כרגע הוא שאין לנו שום עניין קיום יחסים ואנו מתנהלים בבית כמו שני שותפים ולא יותר
ומשום מה נראה לי שזה לי מפריע הרבה יותר ממה שזה מפריע לה .
אני מבקש סליחה על הסגנון אני מזכיר שוב שאין לי שום נסיון בהתנסחות מהסוג הזה.

תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
עכשיו הבנתי

כמו הרבה פעמים, הבעיה המקורית, שמתחילה את העניין, היא עצמה לא קשה. התוצאות אחר כך מתגלגלות לסיבוך גדול.

העניין התחיל עם ספירת זרע נמוכה. אוקיי. ניתן היה לטפל בזה בקלות.

אבל העניין יצא מכלל שליטה והפך לנושא שבו היא מציקה לך. זה כמובן פגע בך, בביטחון העצמי שלך, בקשר, באהבה, וגם בתיפקוד הפיזי.

למה היא עושה את זה אני לא יודע לפרטי פרטים, אבל כמו שאני תמיד אומר, ביןם בני זוג נשואים תמיד יש עניינים משני הצדדים. אז היא תפסה על זה טרמפ.

אין לכם שום צורך לשפוך זרע לשווא או למה שזה לא יהיה. אתם צריכים טיפול זוגי רגשי. אתם יכולים להשיג את זה אצת מטפל/ת חילוני, או אצל מטפל מהמגזר (ויש כאלה), או מהרב, או מכל דמות בוגרת ומנוסה שמתעסקת בתחום הזה (לא מנוסה בנדל"ן, כן?).

הבעיה כרגע היא שאת אומר שאתה לא מוכן או מעוניין לדבר על זה. אם זה המצב, אתה בצרות. אני ממליץ לך להתעשת וללכת לייעוץ. תוכל להתחיל לבד, או איתה, לא משנה איך, רק תתחיל. אני מבטיח לך שהכל יהיה בגדר דיבורים ובלי שום "אימונים".

קבל תרגום

האישה הכלבה, במקום לעמוד לצד בן זוגה בשעת משבר, יורדת עליו על כך שיש לו בעיות פוריות.
האיש, שנמצא במשבר ואשתו רק יורדת עליו שהוא לא גבר אמיתי במקום להיות אמפטית, התחיל להרגיש כאילו הוא באמת לא גבר אמיתי ומרוב עצב ולחץ לא מצליח לתפקד מינית.
עכשיו הבן אדם עם אגו ברצפה: גם עקר, גם נשוי לכלבה וגם אימפוטנט. ועל כן הוא רוצה ללכת לסקסולוג כדי לפתור את הבעיה האחרונה.

כן

וכבודן במקומן מונח
יש אנשים שצריך לענות להם בעדינות ואני עושה זאת
אני פשוט חושבת שמר בחור כאן צריך wake up call רציני.

siboni3

New member
עזוב מריוס! אתה

הריי יודע בדיוק עם מי יש לנו פה עסק!
אתה לא חייב להגיב לכל אחת כאן ! תיסכול..............

adam19833

New member
לצערי אתה צודק

לפעמים טוב לקבל את האמת לפנים ואפי' שהיא כואבת

כשהכל גלוי וברור אז אפשר לטפל בזה ולא להתפתל מסביב.
הניחוש שלי הוא שהשנים הקרובות יהיו קשות לך ולאשתך, ואני ממליצה בחום על מציאת מערכת תומכת- חבר/רב/משפחה/פסיכולוג.

adam19833

New member
תודה

אבל לא נראה לי שאני יצליח לשרוד במצב הנוכחי עוד הרבה
מערכת תומכת ? במצב שלי ? פחחחחחחחחחחח

Ricca

New member
איזה אלטרנטיבה יש לך בדיוק?

גירושין מקובלים אצלכם?

וסתם כי מסקרן אותי, לפני ששולחים אותך לטיפול.. ניסית לנהל איתה שיחה כנה בנושא?
להסביר לה שאתה נפגע מהגישה שלה, ושזה גורם לך לסגת עוד יותר?
ביקשת ממנה שתתמוך בך במקום להוריד אותך למטה?

או שאתה מתבייש לדבר על זה אפילו איתה?

adam19833

New member
ברור שניסיתי

לדבר איתה הסברתי לה שזה פוגע בי פיזית (נפשית לא . אני אדם חזק) ואני לא רואה סיבה שאני צריך להאשים את עצמי במצב, אנחנו בתור אנשים מאמינים יודעים שהכל מלמעלה אז אם נגזר עליי כך מה זו אשמתי בדיוק ?

לגבי גירושין ,את האמת אחרי היחס שהיא נתנה לי ומה שזה עשה לי אני לא רואה את עצמי ממשיך איתה אבל אין לי אומץ להתגרש כרגע.

טיפול זה נחמד אבל אני לא מאמין בדברים כאלה וחוץ מזה זה עולה המון כסף שכרגע מופנה לטיפולי פוריות

מסובך הא ?

קארניו

New member
יש לך טעות

כתבת שזה פוגע בך פיזית אבל לא נפשית וכאן נעוצה הטעות שלך כי אם היית חזק נפשית
כפי שאתה טוען אז לא היית מתקשה לתפקד מינית כמו שכתבת . זה ברור שגם הידיעה
שאתה סובל מבעיית פוריות +היחס המשפיל/ מאשים של אשתך גורמים לך ללחץ נפשי
המשפיע על הפיזי ולא להיפך ורק טיפול אצל איש מקצוע יחזיר לך את הבטחון העצמי .

ולכן הוא לא פחות חשוב מטיפול פוריות שבו אתם משקיעים כרגע ואולי אפילו יותר ממנו .

nowonder

New member
לא מסובך.

זה דווקא די פשוט. העובדה שאתה מעדיף להפנות את המשאבים הכספיים והנפשיים לטיפולי פוריות ולא לטיפול בזוגיות היא פשוט עוד דרך שבה אתה מחזק את המצב הקיים ומעמיד את השבר ואת הבעיה שלך.

אני רוצה להזכיר לך כמה דברים:
1. אתה חי חברה שבה תכלית הזוגיות הוא הבאת ילדים, אילו האישה היתה עקרה, היית יכול לגרש אותה בלי הרבה מאמץ בכלל. אתה עוד קיבלת את החלק הקל של העיסקה.
2. כל טיפולי הפוריות האלו - מי שנושאת בעול הגופני והנפשי שלהם, היא אישתך, לא אתה. הבעיה אצלך אבל היא זו שסובלת.
3. תוסיף לסבל הגופני והנפשי הזה שאישתך סופגת מהחברה סביבה לא מעט רשעות על העובדה שהמשפחה שלכם לא מתרחבת.

אז זה לא פלא שהיא מתנהגת אליך כמו שהיא מתנהגת.

רוצה לשבור את מעגל האומללות? תעשה צעד אמיץ, ותמרוד במסגרת, ותשנה את סדרי העדיפויות שלך. לפחות באופן זמני. תפסיקו עם עינויי הפוריות, ותלכו לטיפול זוגי, אולי תגלו משהו טוב על עצמכם ועל החיים.

adam19833

New member
לא מדוייק

ראשית זה לא נכון שאפשר לגרש אישה אם היא לא מסוגלת להביא ילדים זה ניתן רק לאחר 10 שנים של נישואים ללא ילדים!!!!!!
שנית אני ודאי לא מאשים אותה והפוך אני ממש מרחם עליה ורק בגלל שהיא כ"כ חשובה לי אז הכאב שלי בעצם כפול
אני אדם פרקטי וחושב שזה שהיא נהגה ככה היא רק החמירה את המצב אבל שתבינו היא אישה מושלמת!!!!
שהנקודה הזו אצלה זו נקודת חולשה(כמו רוב הנשים) וזה יצא עליי ואני מתחרפן מזה

רק כדי "לדייק אותך" ..

התפקוד הפיזי שלך נפגע, בעקבות פגיעה/לחץ נפשיים.
זו הבחנה חשובה ולא סמנטית.

מעבר לזה, לדעתי, חשוב שתמצא את הדרך להסתייע בגורם חיצוני, משום שמעגל הקסמים שאתה נמצא בו - בין אשתך שאינה תומכת, לבין הנפש שלך, שלא תומכת גם היא - אתה תזדקק לעזרה והנחייה כיצד לטפס החוצה.

ואחרון חביב, לדעתי ראיתי פעם איזה קונטרס הנחיה לאישה הדתיה ביחסי אישות (מה שבשעתו היה סוג של פיליטון משעשע מאד), אבל אני לא יודע מה מקובל/מותר/אסור "אצלכם".
אבל במידה ומותר, ממליץ לך לכוון את אשתך לסייע לך ידנית, ובעיקר אוראלית - להגיע לזיקפה ולשמר אותה. (בינינו - זה סוג של WIN WIN בשביל שניכם :)

בהצלחה

dudix2

New member
אל תתן לה לרדת עליך בגלל הבעיה שיש אצלך

קודם כל זו לא אישה תומכת, נשמע נורא. אבל גם אם היא יורדת עליך אתה לא אמור להתרגש מזה ולתת לה להשפיע עליך. כבר רשמתי בעבר בהודעה שלי משפט באנגלית שמתאים גם פה
no one can make you feel inferior without your permission
כלומר אף אחד לא יכול לגרום לך להרגיש נחות ללא ההסכמה שלך.
פשוט תענה לה בצורה אחרת שהיא מזלזלת בך כך שאתה משדר שאתה לא נפגע מההערה שלה ובנוסף תעקוץ אותה בחזרה.
לדוגמא אני אני הייתי עונה לה ככה אם היא היתה יורדת עלי על ספירת זרע נמוכה.
"אני שמח שיש לי אישה שתומכת בי ברגעים קשים, מזל שיש לי אותך (תוסיף חיוך), אני יודע שקשה לך להרגיש בטוב עם עצמך ולכן את מדברת אלי ככה כדי לשפר את המצב רוח שלך, זה בסדר אני מבין את הבעיה שלך, זה משהו שאפשר לפתור"

תגיד לה דבר כזה והיא לא תדע איך לאכול את עצמה, והכי חשוב אתה תרגיש בטוב עם עצמך :)
תאכלס באמת הבעיה שלך לא נשמע לי חמורה בכלל.

למעלה