זה כזה קיטש!

kyo31

New member
...

"נכון, הנצנצים זה הרעיון היחיד שבאמת מחדש- וגם אולי היא הכניסה את זה חזק שהם ערפדים בלי ניבים (WTF?!), והשאר לא... פשוט הלבשה של רעיון על טבעי שמעצים את כל האהבה הדביקה." *שיעול*פיות-שמתחזות-לערפדיים-מיוסרים*שיעול* D: אבל באמת, בספר הזה יש הרבה דברים מועתקים (שהיא פשוט לקחה מספרים שמיועדים לבוגרים יותר והפכה אותם לנוער). אני בתור קוראת, מרגישה שסטפני לא השתדלה במיוחד לחשוב בעצמה. אבל אולי זאת רק אני. ".......זה, וזה מה שהופך אותם למעניינים- יש פה את הקסם שאחראי על כל הפעולות שבן אדם מת לא יכול לעשות." נכון, אבל עם קצת מחשבה אפשר לסדר את זה בצורה כזאת שזה יראה יותר אמין\הגיוני... (כמו שבדם אמיתי אומרים שסוקי לא יכולה לקרוא מחשבות של ערפדים בגלל שהם מתים. לעומת זאת בדמדומים ההסבר ללמה אדוארד לא מסוגל לקרוא את המחשבות של בלה בבריקינג דאון ממש מטומטם. אני חושבת שהתארויה שלי הרבה יותר הגיונית- הוא לא יכול לקרוא את המחשבות שלה כי אין לה כאלו). צריך קצת סדר (לטעמי לפחות. אולי אני פשוט קוקו). לדוגמא (ברעיון הלא ממש גאוני הזה, אבל המספק את ההסבר, אני משתמשת בסיפור שאני כותבת) אפשר לומר שעל כל פעימה צריכים לשלם בדם. ואם עושים פעילות מאומצת שמעלה את הדופק,התכיפות של הצורך בדם (והכמות שתידרש כדי להרגיע את הרעב) תעלה. או משהו. אני מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך (ואני בכלל מקווה שכל מה שאני כותבתפה יהיה ברור, כי אני ממש מרגישה מסטולית עכשיו. אולי זה בגלל שאני חולה, ואולי זה בגלל שישנתי חרא...קיצר, הפואנטה היא שאני מקשקשת שטויות) ואני לא אומרת שצריך להסביר כל דבר בנושא הפנטזייה... אבל, סטפני פשוט כתבה הכל בצורה מאוד מטופשת...(נא לא להתנפל עלי עכשיו XD ) "לגבי המחזור- כמו שלא מספרים מתי בלה נכנסה לשירותים- האם היא גילחה את הרגליים או אם באמת היא נוחרת בשנתה- סטפני לא מדברת על מחזור- למרות שזה כן קשור בדם. הספרים הם גם ככה לא נכנסים לכל הפרטים, ונשארים נורא "תמימים" בנוגע לכל הקטעים הבוגרים יותר, אז לא מצפה שגם בלה תתחיל להילחץ להיות ליד ערפדים בזמן שהיא במחזור." LOL... *בלה מתעוררת משנתה בתקופת אקליפס ורואה את אדוארד רוכן מעליה* בלה:" ...וואו...אדוארד! מה אתה עושה פה? רגע... יכול להיות שבסוף כן החלטת לשכב איתי?!" *קורנת מאושר* אדוארד: "לא דובשנית יקרה שלי, לא היום. אני עדיין לא מאמין במגע אינטימי לפני החתונה... זה לא העניין יקירתי האחת והיחידה.." בלה:"אז מה זה?..." *מאוכזבת. מהשלב הזה הוא כבר לא באמת מעניין אותה* אדוארד:"אני מאזין לצליל הענוג והמופלא של נחירותיך..." *בלה עסוקה בלתאר במוחה המעוות את מראהו של אדוארד בתור 'פסל מושלם של אל יווני', ועל כן לא מקשיבה לדבריו שאינם חשובים כלל* בלה:"אוי! זה כל כך נהדר אדוארד! אתה כל כך מושלם!~" O.ם" ... 1. סטפני מזכירה את המחזור של בלה בBD (כל הקטע של- "אומיגוד!! המחזור שלי מאחר בחמישה ימים!!"). עכשיו, מבחינה ספרותית, זה איום ונורא.למה? בגלל שהיא לא טרחה להזכיר את המחזור של בלה עד בריקינג דאון. אם היא לא הייתה מתייחסת למחזור שלה בכלל, זה עוד היה איכשהו הגיוני, ואני, כנראה, לא הייתי נטפלת לפרט השולי הזה. אבל בגלל שהיא כן מתייחסת אל המחזור של בלה, היא צריכה לספק הסברון (ואפשר לספק כזה, אם משקיעים קצת מחשבה). 2. זה סתם הצחיק אותי שחתך הנייר הקטנטן בהשוואה לעניין המחזור היה הרבה יותר משמעותי בעלילה. והרי שתינו כבר מסכימות שחתך הנייר היה טיפשי ברמות מטורפות. "כל הקטע של ההיריון הוא גם רעיון חדש (והזוי) אבל לא הייתי וסלת אותו לגמריי כי יש בו משהו חדשני ומגניב." האממ... אני ממש בטוחה שזה לא חדש. אני אנסה להיזכר בספר\סרט\מנגה\וואטאבר שבו זה צוין. וכל הקטע על בלה- בלה היא מרי סו. היא לא מתאמצת כדי להשיג דברים, הכל מגיע לידיים שלה במגש של כסף. (למשל, כמו אדוארד. איתו אין לה מערכת יחסים בכלל. בלה אוהבת את אדוארד בגלל שהוא חתיך, ואדוארד אוהב את בלה בגלל הריח שלה, והעובדה שהוא לא מסוגל לקרוא את המחשבות שלה, דבר שמסקרן אותו מאוד. וזה מסתכם בערך במשהו כזה- אדוארד: "יש לה ריח של סטייק. אני אוהב סטייק D: " ) אין להם נושאים משותפים והם כמעט לא מדברים. אין להם גם ריבים, ואדוארד אף פעם לא כועס על בלה, גם כשממש מגיע לה. אני אמשיך לחפור בפעם אחרת (על הרבה מאוד דברים. תאמינו לי), אני כבר מסטולית מידי. ולסיום כמה פארודיות מצחיקות על דמדומים- http://www.youtube.com/watch?v=VJFhY5eJEhM http://www.youtube.com/watch?v=z-rwSv_gtrY http://www.youtube.com/watch?v=pBnQUQf3rr0 (;

kyo31

New member
ועוד משהו

"בדמדומים רק ערפדה 'עקרה', אבל זה עדיין הזוי שערפד לא." כל כך מסכימה. הזוי ומטופש :) ואגב, בכל הספר הזה יש רמזים סמויים של דת... אבל על זה אני כבר אחפור בפעם אחרת XD

shaharEB

New member
אוקיי חח!

אני כן אוהבת את הסדרה...ויש כל כך הרבה סיבות לכך! את יכולה לפרוק עליי אם בא לך- ואני לא יודעת מה קורה שיש לבנוות מחזור?! גם אני שאלתי את זה לעצמי הרבה פעמייםם.. אבל זה לא הקטע של הספר!! -בספר יש יותר מסתם סיפור על ערפדים ואנשי זאב...

AlexOnFire

New member
סטפני הסבירה על הקטע של המחזור. מישהו שאל אותה פעם והיא ענתה... תבדקו באתר שלה את הציטוט המדוייק... אבל ההסבר הוא שמחזור זה כמו דם מת והוא לא מושך ערפדים כמו דם חי.

קרניjack

New member
כן, אבל להסביר בדיעבד על משהו שלא כתבת בספר

זה לא אותו הדבר כמו לכתוב ולשלב אותו בספר. ומחזור זה דם בהחלט... זה שהוא לא זורם באופן ממש נוזלי לא מים לא הופך אותו לדם מת. כשעבדתי במעבדה בבדיקות שתן אצל בנות שהיו במחזור ראו ממש כדוריות דם שלמות, כמו שנפצעים, לא משהו מת.

AlexOnFire

New member
אבל זה לא באמת דם... מחזור זה רקמות מתות, וכן יש דם כי הכלי דם נפגעו אבל בתכלס זה רקמה...זה כמו שתגידי הקטע של לשתות דם משקיות... הם לא כזה אוהבים את זה כי זה לא דם "חם"...

קרניjack

New member
זה רקמות +דם

לאמר שמחזור זה לא דם כי יש בזה גם רקמות? לא נראה לי. זה דם הרבה יותר חם וטרי ממה שיש בשקית...מה שהיא כתבה לא נשמע כל כך הגיוני. נכון שזה לא נוזל וורם כמו דם מפצע, אבל זה בהחלט כדוריות דם אדומות. כן לגבי זה על ההגיינה, הקבילות, וכל מה שיש מסביב שאומר לערפד שדם כזה עדיף לא לשתות, אבל זה ממש לא דם מת.

קרניjack

New member
אוי באמת, תפסיקי להתכווח עם הביולוגיה

כשתראי מחזור במיקרוסקופ תחליטי אם זה דם חי או לא.

AlexOnFire

New member
בהזדמנות כשאיהיה במעבדת ביולוגיה עם מחזור ../images/Emo6.gif אל תדברי עם ביולוגית על ביולוגיה חחח לא כדוריות הדם מושכות את הערפדים אלא הדם עצמו, הזרימה החום... וחוץ מזה, כולה רשמתי את ההסבר של סטפני, למה להתנפל עלי? לדעתי מחזור זה באמת דם "מת".

AlexOnFire

New member
ואגב, ברור שבתוך המחזור יש כלי דם, אבל רוב רובו הוא רירית הרחם שהתקלפה.

קרניjack

New member
זאת לא התנפלות, זה פשוט מגוחך שאת

שוטחת טענות שהן לא נכונות ביולוגית. במחזור יש גם רקמות, גם תאים מתים, וגם הרבה דם. אי אפשר להגיד שזה לא דם....אז נכון זה לא דם שזורם מהוריד, ואני לא יודעת כמה פלסמה יש בו, אבל זה דם. הרבה דם, כן עם עוד כל מיני דברים אחרים, אבל זה דם. בקשר לזה אם ערפדים מעדיפים אותו או לא זה כבר לא קשור.

AlexOnFire

New member
לא אמרתי שאין דם בכלל כל הזמן ציינתי יש שם כלי דם אבל פשוט זה בכאילו דם מת! ויש 30 סמ"ק דם בסה"כ בחודש...

Berethor

New member
זה לא רק עניין של חיי או מת

ערפדים רוצים רק דם נקיא, ערפד לא ימשך לדם עם חתיכות של...

Bartal j

New member
באמת נראה קיטש...

מעניין איך יראה הסרט הזה מקווה שלא יהיה כמו הטריילר אין לי כח לסצנות אהבה דביקות של בלה ואדוארד
לדעתי סרט ערפדים חייב לכלול כמה שיותר דם (וגם בגדים ויקטוראינים יהיה נחמד כתוספת) אבל נו אחרי הכל מדובר בדמדומים אז מה הפלא...

למעלה