זה כזה קיטש!

kyo31

New member
פחחח...

ראיתי כבר. היום יוצא הטריילר המלא (נדמה לי ב4...) כ"כ גרוע...בעע...אני חושבת שאני אלרגית לדמדומים O.ם"

larisa125

New member
ראיתי גם...

בכל זאת, זה נראה נחמד. אבל נראה לי שיהיו יותר מדיי קטעי קוצי-מוצי-בלה-אדוארד...

kyo31

New member
אכן, קראתי את כל הסדרה.

כשקראתי את דמדומים בפעם הראשונה, אהבתי אותו. וזה עלול להישמע ממש מוזר, אבל כעבור חודשיים- שנאתי אותו. שלא לדבר בכלל על שאר הספרים, שכבר עוד בתקופה שאהבתי דמדומים, תיעבתי. אני מכירה עוד הרבה מאוד אנשים שקרה להם אותו הדבר. לאהוב במשך חודשיים-שלושה -> לתעב. XD אל תביני אותי לא נכון, אני אוהבת ספרים רומנטיים-קיטצ'ים. אני אפילו נהנת לכתוב שטויות סופר דביקות בזמני הפנוי. זה לא העניין. אם תרצי, נוכל להמשיך לדבר על זה (אם לא כאן, אז במסנג'ר- אם יש לך). אני יכולה לחפור לך עד הודעה חדשה על מה בדיוק מפריע לי בספרים האלו :) וכן, את מוזמנת לחשוב שאני מוזרה\משונה\קוקו\שהחלקתי על השכל\או משהו, כי כל זה באמת יכול להשמע מוזר.

larisa125

New member
../images/Emo45.gif גם אני בהתחלה מאוד התלהבתי מהסאגה

אבל עדיין לא הגעתי למצב של לתעב אותה, זאת פשוט עוד סדרת ספרים מעניית שקראתי ודיי אהבתי
אני עדיין גולשת בקומונת דמדומים ועוקבת בפייסבוק אחרי חדשות על הסרטים...

קרניjack

New member
כן

הם סה"כ סוחפים...אבל בלה כל כך מפגרת, חוץ מבסוף הספר הרביעי, שדפקתי לעצמי את הספרים בראש. ואדוארד יכול להיות כל כך פתאטי...יש הרבה חסרונות בספרים. אבל סה"כ סוחף, כן.

kyo31

New member
אממ *מכיל ספויילרים לסאגת דמדומים*../images/Emo58.gif

תתכונני לחפירת ענק. בלה עברה את שלב הפיגור... היא איזשהו שיא חדש... אדוארד פוץ נפוח (במיוחד בספר השלישי), וגם ג'ייקוב לא משהו מיוחד. אני לא אוהבת את הכתיבה. ממש לא. והעלילה מועתקת... פשוט מישמש של ספרי ערפדים. ...חוץ מהנצנצים. שעליהם סטפני מאייר חשבה בעצמה (כל הכבוד סטפני). ממש מרגיז אותי שהספרים כל כך לא חכמים. זה לא שאני מצפה לגאונות, לשנינות או משהו, אבל זה כבר ממש מטומטם. אני מתכוונת, לפי ההיגיון של סטפני, הם בכלל לא יכולים לשכב (והם כן. כל הזמן. כל BD ) לפי טענתה אין להם דם בגוף, והמערכות לא פועלות. אז, קודם כל להכניס את בלה להריון בכלל מופרך (ועוד יותר טיפשי שאחרי שהמחזור שלה מאחר בסך הכל חמישה ימים היא מחליטה שהיא בהריון), אדוארד בכלל לא יכול... ל...אמ....לעלות את הזה שלו (המבין יבין.. אני לא בטוחה עד כמה אפשר לדבר כאן חופשי על דברים כאלו ואחרים XD ) ואם הוא לא יכול להעלות את הזה שלו, הוא בכלל לא יכול לשכב איתה (ולהגיע למצב המגוכך שהם הורסים את החדר בדרך....אם זכרוני לא מתעתע בי) ... הממ....כן. וגם....טא טא טא טאאאאםם..... מה לכל הרוחות קורה כשבלה במחזור? או בכלל בנוגע לג'ספר (שקופץ על בלה רק בגלל חתך נייר, בזמן שבספר הראשון הוא מחסל את ג'יימס בזמן שהיא שקועה בתוך שלולית דם ולא מביט בה אפילו) מה קורה איתו כשלבנות בבית ספר יש מחזור? ... וזה עצבן רק אותי שכשאדוארד מדבר עם בלה, הדבר היחידי שמזיז לה ושהיא חושבת עליו זה עד כמה הוא נראה כמו פסל של אל יווני? O.O" אני יכולה להמשיך ככה לנצח, אז כדאי שאני אעצור (אלא אם כן מישהו ימשיך את השיחה הזאת איתי D: מישהו? מישהו?... אף אחד?... לא...? ;---; אני צריכה לפרוק הכל~~~ ) ולא, אני לא באה להעליב אף אחד. או משהו. הפואנטה היא שאני לא אוהבת את הספרים XD

Berethor

New member
../images/Emo58.gifכמה תשובות

קודם כל כל הכבוד לסטפני על הניצנוצים, האם את בטוחה שעל פי דמדומים הם לא יכולים לשכב ואין להם דם בגוף? הרי אם אין להם דם בגוף אף פעם, מה הטעם 'לתמלאות בדם'. טוב אז ככה 'בגרסה המצויה' של הערפדים, ערפדים כן יכולים לשכב אבל הם עקרים(אל מתים בכל זאת), וכמובן שיש לערפדים דם, למעשה לערפד שבע יש יותר דם בגוף מאשר לבן תמותה, כי כל נוזלי הגוף של הערפד מתחלפים בדם. לא צריך לשפוט ערפדים במדדים אנושיים וביולוגים, ערפדים הם יצורים על טבעיים, ורבות ממערכות לא פועלות(לב, ריאות וכו) לא מפריע לערפד ומגביל תערפד אלא להפך. כמו שאדורד יכול ללכת ככה הוא יכול גם לעשות את כל הדברים שתיארת, ודרך אגב לערפדות אין מחזור, מה גם שדם של ערפדים לא בדיוק מושך ערפדים אחרים 'באופן טבעי', בשביל ערפד מהשורה מדובר בקניבליזם.

קרניjack

New member
דבר ראשון בפורום לא כל כך מפרסמים ספויילרים

לספרים של דימדומים, מהסיבה השפוטה שרוב החברים פה כבר קראו דימדומים/ לא מתעניינים/אף פעם לא הרגשנו שזה באמת מפריע למישהו באיזה ספר כל דבר קרה ולמה. לזה קיים פורום דימדומים. נכון, הנצנצים זה הרעיון היחיד שבאמת מחדש- וגם אולי היא הכניסה את זה חזק שהם ערפדים בלי ניבים (WTF?!), והשאר לא... פשוט הלבשה של רעיון על טבעי שמעצים את כל האהבה הדביקה. בקשר להריון, הסקס, המחזור ומה שבינהם: אז כן, דם לא זורם בגוף של ערפדים, אבל אם הדם לא זורם אצלהם למה בעצם הם זזים? לאיפה הדם שהם שותים נכנס אם כל המערכות של הגוף שלהן מתות? מה "מעכל" אותו? פה בעצם נכנסת התשובה שכל מה שמתפרש כעל טבעי- הקסם, הכישוף. כמו יצורים על טבעיים, שאי ממש אפשר להסביר את זה, וזה מה שהופך אותם למעניינים- יש פה את הקסם שאחראי על כל הפעולות שבן אדם מת לא יכול לעשות. לכן אני לא מוצאת סיבה שערפד לא יוכל לקיים יחסי מין ושהדם, או מה שיש לו בורידים יזרום לחלקי הגוף ויפיח אותם. הקטע עם ג'ספר מפגר לחלוטין, עם הpaper cut הכ"כ מפגר...נכון שלערפדים קשה לעמוד בפני דם, אבל אם הם חיו עד עכשיו עם מספיק שליטה טיפת דם אחת לא יכולה לדעתי למוטט את כל מה שהוא עבד עליו. לגבי המחזור- כמו שלא מספרים מתי בלה נכנסה לשירותים- האם היא גילחה את הרגליים או אם באמת היא נוחרת בשנתה- סטפני לא מדברת על מחזור- למרות שזה כן קשור בדם. הספרים הם גם ככה לא נכנסים לכל הפרטים, ונשארים נורא "תמימים" בנוגע לכל הקטעים הבוגרים יותר, אז לא מצפה שגם בלה תתחיל להילחץ להיות ליד ערפדים בזמן שהיא במחזור. כל הקטע של ההיריון הוא גם רעיון חדש (והזוי) אבל לא הייתי וסלת אותו לגמריי כי יש בו משהו חדשני ומגניב. עוד אחת מהסיבות שבלה היא לא נסבלת בגלל שהיא פשוט דמות מעצבנת! היא כל הזמן מייבבת, מתלוננת, תלותית, כולם עושים מה שהיא רוצה, כל הבנים מתאהבים בה, למרות שהיא שקטה ולא מדברת הרבה כולם רוצים להתחבר איתה- לא הגיוני בעליל1 זאת איזו פנטזיה של ילדות בנות 4 או משהו. אני לא מבינה ביט את הבנות שיכולות ורוצות להתחבר לדמות שלה. לא ברור לי בכלל בתור קוראת למה אדוארד, ג'ייקוב וכל שאר הבנים כל כך רוטצים בה...אין בה כלום...חוץ מ(כמו שכתבתי): תלותית, בכיינית, נודניקית, מעייפת, חופרת. המלנכולויה שלה שיטחית ולא אמינה אם כל מה שחשוב לה זה כמה שאדוארד אבירי, אציל ואיך שהוא נראה. תפדל, מזומנת להמשיך לחפור.

Berethor

New member
בסדר, לא ספויילר אז לא

אכן רבים ממאפייני הערפד מבוססים על על-טבעי, וכל יצירה שמנסה להציג ערפד כיצור טבעי, לוקה בהרבה כשלים לוגיים בדרך כלל. אני מסכים שהקטע עם ג'ספר מוגזם לחלוטין, אבל כנראה שסטפני מאייר החליטה להדגיש בצורה הזאת תמשיכה שיש אפילו לערפד 'צמחוני' לדם או משהו בסגנון. הקטע של ההיריון הוא ממש לא רעיון חדש, יש מספיק גרסאות של ערפדים עם ילדים, מה שלרוב חסר היגיון. לדוגמא איך אל-מת יכול "לתת חיים"(למרות שברוב הגרסאות שיש את זה הם לא אל-מתים), איך הם גדלים, ערפד הרי נשאר באותו גיל, ועוד כאנה וכאנה. בדמדומים רק ערפדה 'עקרה', אבל זה עדיין הזוי שערפד לא.

קרניjack

New member
באיזה עוד גירסאות יש הריון של ערפד?

ובלייד לא נחשב, כי לא על זה אנחנו מדברים.

Claire333

New member
נראה לי ש-

באחד הסרטים של underworld יש משהו בסגנון. בטוח יש שם לידה של אנשי זאב.

Berethor

New member
גם בלייד לא "מחדש" כלום בתחום הזה

לא שהוא צריך, פשוט עניין החצי ערפד כתוצאה מלידה הוא דיי מוכר, רק שבלייד זה בנשיכה של מישהי בהריון ובגרסאות אחרות מהסוג הזה האב הוא ערפד. עדיין יש פה סתירה לוגית, כי אם ערפדה לא יכולה ללדת אז היא לא יכולה גם ללדת חצי ערפד, בגרסאות אחרות מה שקורה זה פשוט 'הפלה טבעית', מה שאומר שלבלייד 'יש מזל'
. חוץ מזה בדמדומים אין הריון של ערפדה אלא ערפד יכול להכניס להריון מישהי שהיא לא ערפדה, שוב במדובר באותה גרסה טיפוסית שקיימת גם בBloodRayne, Vampire Hunter D וכו. לגבי גרסאות של לידה ערפדית, גם זה קיים, למרות שזה הזוי לחלוטין וללהיוולד ערפד/אל-מת. חוץ מזה בעניין הלידה יש עוד כשל לוגי, ערפדים הם לא גזע אלא סטטוס אל-מת/על-טבעי מסויים, לכן זה לא הגיוני שיכולים לעביר תערפדות בירושה בילוגית, להבדיל 'מאימוץ'. אם לערפדים היה ילד ביולוגי(אחרי ההפיכה) אז 'הגיוני יותר' שהילד היה בן תמותה ולא ערפד מלידה.

למעלה