זה כבר לא מצחיק.

ראש הפרלמנט הרוסי וולודין מאיים למחוק את אירופה מעל המפה.
אתם מבינים את האיום? צרפת, אנגליה, בלגיה, שוויץ, ספרד, איטליה, כולם ילכו לאבדון.
כמובן שהם מתנים את זה במידה והאירופאים יחמשו את האוקראינים בנשק גרעיני.
עכשיו אני לא יודעת האם לצחוק או לבכות.
כי אולי המערב באמת מחמש את האוקראינים בנשק גרעיני לקראת הבאות.
מה שיקרה במידה והרוסים ימחקו את האירופאים, לאמריקה לא תהיה ברירה והיא תמחק את בריה"מ.
אנחנו נמחק את אירן, ומי שישאר בעולם זה הסינים ואולי גם חלקים מקוריאה הצפונית.
אז מה אתם אומרים?
להתחיל להכין את המקלטים?
לרוץ לקנות שימורים?
"תפסיק להתקיים": רוסיה באיום דרמטי על אירופה

אתם מבינים את האיום? צרפת, אנגליה, בלגיה, שוויץ, ספרד, איטליה, כולם ילכו לאבדון.
מה שיקרה במידה והרוסים ימחקו את האירופאים, לאמריקה לא תהיה ברירה והיא תמחק את בריה"מ.
אז מה אתם אומרים?
להתחיל להכין את המקלטים?
לרוץ לקנות שימורים?
הם צודקים, אסור לחמש את האוקראינים בנשק גרעיני, אם יהיה צורך יתנו להם בזמן אמת או אף יפציצו עבורם בנשק גרעיני.

הם צודקים, אסור לחמש את האוקראינים בנשק גרעיני, אם יהיה צורך יתנו להם בזמן אמת או אף יפציצו עבורם בנשק גרעיני.
בואי לא נשכח שלפני ההסכמים אוקראינה היתה המעצמה הגרעינית השלישית בעולם
היא הסכימה בתוקף הסכמים האלה לוותר על ארסנל הנשק הגרעיני שלה, אז נכון שבסופו של דבר כפתור ההפעלה של הנשק הזה היה ברוסיה
אבל לכי תדעי אולי הם הצליחו להבריח למנהרה סודית כמה טילים גרעיניים ושומרים אותם למקרה של יום הדין.
זה בקלות יכול להתפשט לכדי נשק יום הדין והקערה תתהפך על פיה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז מה אתם אומרים?
להתחיל להכין את המקלטים?
לרוץ לקנות שימורים?
מצחיק זה אף פעם לא היה, אבל תכל'ס רוסיה כמובן צודקת. תחשבי לרגע כיצד תגיב ישראל אם סין תצהיר כעת שהיא מתכוונת לחמש את אירן בנשק גרעיני. האם נשב בשקט ונקבל את המצב החדש באזורנו? ברור שלא. אולי נצהיר (כדי להרתיע), אולי גם לא. אבל בתכל'ס ננסה למנוע בכל מחיר (וזה כולל כל מחיר) ואם לא נצליח, סביר להניח שאו אירן או סין (בתיאוריה כמובן) ייכנסו לספרי ההיסטוריה.

מצחיק זה אף פעם לא היה, אבל תכל'ס רוסיה כמובן צודקת. תחשבי לרגע כיצד תגיב ישראל אם סין תצהיר כעת שהיא מתכוונת לחמש את אירן בנשק גרעיני. האם נשב בשקט ונקבל את המצב החדש באזורנו? ברור שלא. אולי נצהיר (כדי להרתיע), אולי גם לא. אבל בתכל'ס ננסה למנוע בכל מחיר (וזה כולל כל מחיר) ואם לא נצליח, סביר להניח שאו אירן או סין (בתיאוריה כמובן) ייכנסו לספרי ההיסטוריה.
אני מבינה את ההשוואה שלך אבל זה לא דומה למקרה של המזרח התיכון.
אם כבר אז תזכיר את טייוואן בהקשר לסין ולא את אירן
האירנים מתחמשים בעצמם, הם לא צריכים את הסינים בשביל זה.
אוקראינה שאפה להתנתק מרוסיה ולצאת לעולם החופשי, רק שרוסיה לא מאפשרת לה.
ועכשיו כפעולת תגמול מתבצע שם רצח עם פשוטו כמשמעו.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מבינה את ההשוואה שלך אבל זה לא דומה למקרה של המזרח התיכון.
אם כבר אז תזכיר את טייוואן בהקשר לסין ולא את אירן
האירנים מתחמשים בעצמם, הם לא צריכים את הסינים בשביל זה.
אוקראינה שאפה להתנתק מרוסיה ולצאת לעולם החופשי, רק שרוסיה לא מאפשרת לה.
ועכשיו כפעולת תגמול מתבצע שם רצח עם פשוטו כמשמעו.
סתם דחפתי את סין ואירן. באותה קלות ניתן לדבר על מדינות אחרות, העיקר שבסוף יהיה ברור שמדובר במדינה קרובה מאוד לישראל, בעלת אפשרות גיאוגרפית להשתמש בנשק שנמצא בידיה ובכך לפגוע פגיעה משמעותית ביותר, אם לא אנושה, במדינת ישראל. חשבתי ללכת על סוריה אבל נמנעתי משום מה, ולוב בכלל מפורקת ולא ברור (לי בכל אופן :)) מה קורה שם. שקלתי להכניס את תימן בגלל המורדים החות'ים, אבל מאחר ואני לא מספיק בקי במה שקורה שם נמנעתי גם ממנה. ירדן ומצרים אמנם ישראל תתנגד שיהיה להם נשק גרעיני, אבל בכל זאת לא ניתן כרגע להשוותם לאוקראינה ביחס לרוסיה. בקיצור, אירן הייתה נראית לי פשוט האפשרות הקלה ביותר :). כך או אחרת, הרעיון מובן אני מניח, גם בלי שנשתמש בשמות מדינות אמיתיים כדי להמחיש את הסיטואציה.

לגבי שתי השורות האחרונות שלך, אולי אני מסכים איתן ואולי לא, אבל זה לא משנה. השאלה היא לא אם הגיוני שאוקראינה תרצה נשק כזה או מי צודק בסכסוך הזה. השאלה היא האם מדינה א' תסכים לקבל מצב בו מדינה ג' (או יותר) נותנות נשק גרעיני שובר שוויון למדינה ב', איתה היא (א') נמצאת בסכסוך צבאי.

סתם דחפתי את סין ואירן. באותה קלות ניתן לדבר על מדינות אחרות, העיקר שבסוף יהיה ברור שמדובר במדינה קרובה מאוד לישראל, בעלת אפשרות גיאוגרפית להשתמש בנשק שנמצא בידיה ובכך לפגוע פגיעה משמעותית ביותר, אם לא אנושה, במדינת ישראל. חשבתי ללכת על סוריה אבל נמנעתי משום מה, ולוב בכלל מפורקת ולא ברור (לי בכל אופן :)) מה קורה שם. שקלתי להכניס את תימן בגלל המורדים החות'ים, אבל מאחר ואני לא מספיק בקי במה שקורה שם נמנעתי גם ממנה. ירדן ומצרים אמנם ישראל תתנגד שיהיה להם נשק גרעיני, אבל בכל זאת לא ניתן כרגע להשוותם לאוקראינה ביחס לרוסיה. בקיצור, אירן הייתה נראית לי פשוט האפשרות הקלה ביותר :). כך או אחרת, הרעיון מובן אני מניח, גם בלי שנשתמש בשמות מדינות אמיתיים כדי להמחיש את הסיטואציה.

לגבי שתי השורות האחרונות שלך, אולי אני מסכים איתן ואולי לא, אבל זה לא משנה. השאלה היא לא אם הגיוני שאוקראינה תרצה נשק כזה או מי צודק בסכסוך הזה. השאלה היא האם מדינה א' תסכים לקבל מצב בו מדינה ג' (או יותר) נותנות נשק גרעיני שובר שוויון למדינה ב', איתה היא (א') נמצאת בסכסוך צבאי.
תרשה לי לסכם.
בקיצור כיום כבר לכל מדינה שיש אמצעים כספיים יכולה לפתח נשק גרעיני.{כמובן אם לא ירעילו לה קודם את המדענים}
אני חוזה שבעוד כמה שנים, לכל היותר 5- או 6
כל מי שיקנה לדוגמה, אצל רמי לוי בסכום שיהיה מעל 490 שקלים, יקבל בקופה פצצה גרעינית קטנה בחינם. :)
יוחננוף יפרסם: "יש לנו פצצה של מחירים" :-D

Harrington

Well-known member
מנהל
תרשה לי לסכם.
בקיצור כיום כבר לכל מדינה שיש אמצעים כספיים יכולה לפתח נשק גרעיני.{כמובן אם לא ירעילו לה קודם את המדענים}
אני חוזה שבעוד כמה שנים, לכל היותר 5- או 6
כל מי שיקנה לדוגמה, אצל רמי לוי בסכום שיהיה מעל 490 שקלים, יקבל בקופה פצצה גרעינית קטנה בחינם. :)
יוחננוף יפרסם: "יש לנו פצצה של מחירים" :-D
אולי. אבל זה לא משנה במאומה את המצב הנוכחי. כרגע אין לאוקראינה נשק גרעיני (בכל אופן רשמית) ואם המערב יספק לה כזה, זה ישנה דרמטית את כל המצב באזור שם ואת רמת האיום על רוסיה. זו האחרונה לא תסכים לקבל זאת, בדיוק כמו ש90% ממדינות העולם לא היו מסכימות לקבל זאת (גם אם הן לא היו תוקפניות כלפי אותה מדינה אבל כן נמצאות איתה בסכסוך).

אולי. אבל זה לא משנה במאומה את המצב הנוכחי. כרגע אין לאוקראינה נשק גרעיני (בכל אופן רשמית) ואם המערב יספק לה כזה, זה ישנה דרמטית את כל המצב באזור שם ואת רמת האיום על רוסיה. זו האחרונה לא תסכים לקבל זאת, בדיוק כמו ש90% ממדינות העולם לא היו מסכימות לקבל זאת (גם אם הן לא היו תוקפניות כלפי אותה מדינה אבל כן נמצאות איתה בסכסוך).
אך יש הבדל מהותי שאיכשהו נשכח ממך.
אוקראינה נלחמת על חייה, רוסיה אשר פלשה אל אדמתה, כרגע טובחת באזרחים שלה.
בנוסף, אל תהיה בטוח שאין לאוקראינה נשק גרעיני.
כמדינה שהייתה השלישית בעולם בכמות הנשק הגרעיני שהיה ברשותה, יש סיכוי מאד סביר שהיא שמרה בצד משהו קטן ומפתיע.

Harrington

Well-known member
מנהל
אך יש הבדל מהותי שאיכשהו נשכח ממך.
אוקראינה נלחמת על חייה, רוסיה אשר פלשה אל אדמתה, כרגע טובחת באזרחים שלה.
בנוסף, אל תהיה בטוח שאין לאוקראינה נשק גרעיני.
כמדינה שהייתה השלישית בעולם בכמות הנשק הגרעיני שהיה ברשותה, יש סיכוי מאד סביר שהיא שמרה בצד משהו קטן ומפתיע.
מסכים עם כל מילה. אבל אני מסתכל על זה מהזווית של רוסיה לצורך הדיון.

מסכים עם כל מילה. אבל אני מסתכל על זה מהזווית של רוסיה לצורך הדיון.
למה אתה מסתכל על זה מהזווית הרוסית?
העולם בדרך כלל הולך לטובת העם האנדרדוגי, זה שמפסיד.
תראה כיצד הערבים אהודים על כל העולם.
תביט כיצד הם מנופפים מולנו באצבע מאשימה.
אכיבוש ואכיבוש.

Harrington

Well-known member
מנהל
למה אתה מסתכל על זה מהזווית הרוסית?
כי זה הנושא כרגע, מה לעשות :). הסוגיה שאנחנו דנים בה היא התגובה הרוסית (כרגע הוורבאלית) לאפשרות של החדרת נשק גרעיני לגבולותיה.
העולם בדרך כלל הולך לטובת העם האנדרדוגי, זה שמפסיד.
זה חלק מהבעיה לטעמי. מה שאנחנו מדווחים בתקשורת זה 100% צד אוקראיני. כל הדיווחים ללא יוצא מן הכלל מכוונים שכדי שנרגיש אמפטיה לצד הזה ונראה בצד הרוסי צד בעייתי וכו'. אני לא יודע אם במציאות זה מדויק. אני כן יודע שאני פשוט לא נחשף באמת לפרטי הסכסוך. אין לי כוונה להיכנע לתכתיבי התשקורת ולאמץ את הנרטיב האוקראיני רק בגלל שהוא היחיד שמוגש לי. אבל כל זה לא קשור לדיון כאן שהוא בכל מקרה, גם אם הייתי נטו פרו אוקראינה, קשור להתבטאות הרוסית ומתייחס אליו דווקא.
תראה כיצד הערבים אהודים על כל העולם.
תביט כיצד הם מנופפים מולנו באצבע מאשימה.
אכיבוש ואכיבוש.
בדיוק סיבה טובה שמחזקת את דברי. העולם שומע דרך התשקורת המערבית רק את הנרטיב הערבי ועל כן הוא אוטומטית בצד הפלסטיני מבלי לקלוט שיתכן שהצד השני צודק, שיש לו גם טיעונים חזקים וכיו"ב. למה שאנהג כך בעצמי אם על בשרי אני מבין את הפגיעה של אכילת הלוקשים התשקורתיים על עיוור?

ככלל ממש לא. אבל אני לא מקבל את התשקורת כתורה מסיני (או כ"זרם" אם תרצי). ודאי לא על אוטומט בלי לבדוק מקורות נוספים (מה שבמקרה הזה לא טרחתי לעשות).
בסדר, הבנתי. אבל אני בכל זאת מוצאת שזה מאד קשה לשחות רוב הזמן נגד הזרם.

Harrington

Well-known member
מנהל
בסדר, הבנתי. אבל אני בכל זאת מוצאת שזה מאד קשה לשחות רוב הזמן נגד הזרם.
לא מרגיש שאני שוחה נגד הזרם (כלומר, לדעתי אני לא, פשוט זורם עם עמדתך לצורך העניין). בכל מקרה, נראה לי די פשוט לשחות נגד הזרם. בס"ה צריך להימנע מלהסתכל סביב כיצד אחרים מתנהגים (טוב, במשל המים והזרימה זה לא עובד :). אבל בנמשל כן). חוץ מזה, מי אמר שהחיים קלים :)?

נסיך.333

Well-known member
לא נראה לי שהמערב יחמש אותם בנשק גרעיני
ביידן טמבל אבל לא עד כדי כך.. הם מבינים את המשמעות.
הם היו שם במשבר הטילים עם קובה..

למעלה