זה חבר שלי

מויישית

New member
זה חבר שלי

כדי לי להשאר עם חבר שלי אם הוא שובניסט???? לא כי הוא כל הזמן אומר לי שתפקידי להיות במטבח וכל זה...... הוא רציני שהוא אומר את........ אז כדי לי או לא??

טל קר

New member
נסי לתרגם את זה למה זה אומר, ותראי

אם המסקנות נראות לך. האם כדאי לך או לא להשאר עם מישהו שלא מעריך את יכולותיך המגוונות ולא מכבד את דעתך.

או במילים אחרות - ובהמשך לדברי טל-

האם את מעריכה את עצמך? אם כן, האם את מוכנה להיות עם מישהו שמזלזל בך או מנסה להעליב אותך? איך היית מורגישה אם מישהו יתנהג כך לאמא שלך? לאחותך? לחברה שלך? האם, כשאת חווה את החוויות האלה עימו, את נהנית? מרגישה שנעים לך וכיף לך עם הבחור? שאת רוצה עוד ועוד מהנעימות הזו? ואם חברה שלך היתה באה אליך עם סיפור כזה, מה היית חושבת? מרגישה? אומרת לה?

.inbal

New member
אם הוא מקשיב ויש טעם לנסות לשכנע

אותו, לאט לאט, שאת שווה לא פחות ממנו, אז תנסי. אם לא, אז אין טעם להישאר איתו. זה נורא פשוט אם אומרים את זה בבוטות - אני לא יכולה להיות בת זוג של מי שבז לי ולא מעודד אותי להגשים חלומות ולהצליח. לא משנה מה הסיבה שגורמת לו להתנהג כך, אין לזה סיכוי אמיתי. ועוד משהו - אם הוא שוביניסט הוא תמיד בהמשך יידרוש ממך לשלם את המחיר במגוון תחומים, כי התקדמותו של הגבר היא החשובה וההתפתחות של האישה היא קישוט. את מוכנה לחיות כך?

למי עניתן? ../images/Emo104.gif

כדאי שתקראו\תקראנה את התשובות שלכן, ותענו לעצמכן - האם בזמן הכתיבה ראיתם למול עיניכם את השואלת, או שהסתפקתן בכך ששמתן את עצמכן במקומה?

טל קר

New member
איך לראות מול עיני את השואלת, אם

איני מכירה אותה? פעלתי לפי מבחן ´האשה הסבירה´, זו שכן רוצה, כמו כל יצור אנושי, לזכות בהכרה והערכה.

מירי,

New member
האישה הסבירה \ האיש הסביר..???

המחותנים שלי לא רצו אותי - כי אני לא אישה טובה לילד שלהם עבורם (עבור הב והאם) כדי להיות אישה טובה עלי ראשית להיות ´עקרת בית´ טובה שמנקה יודעת לבשל וכו... כל היתר יש - יש , אין- אין... אני איתו , למרות שכאשר היינו צעירים יותר (אפשר לחשוב איזה זקנים אנחנו עכשיו) הוא היה בטוח שמשימות הבית הן שלי בלבד! שלא ייתכן שאישה תהיה יותר משכילה הבן הזוג שלה (שלא לדבר על מרוויחה יותר), את הילד הראשון איתו ילדתי למרות שהוא טען שעד גיל שנה שאני לא אחשוב על זה בכלל... היום - אני זאת שיוצאת ללמוד , אני אומנם מבשלת (אם אפשר לקרוא לזה כך) אב ניקיונות זה רק הוא , את הילד הראשון הוא האכיל לפני.... צריך להמשיך? ואני מכירה סיפורים הפוכים , גברים שהיו פתוחים לחיים משותפים ושיתופיים , והנשים עם השנים יחד הירגילו אותן שכל ניהול הבית עליהן (והם רק ינהלו את התקציב...)ואם גבר (או לחילופין אישה) אומרים זה אומר שכך יהיה? הרי אף אחד לא אומר ישר בהתחלה אני אהיה גבר מכה...

טל קר

New member
אני חושבת שא. יש לי דז´וו קל, אני

זוכרת שכבר טענתי את דעתי בהקשר הזה רק אני לא זוכרת היכן ולמי. ב. צריך לבחור בני זוג לפי מה שהם בהווה, ולפי מה שמתאים לנו בהווה, ולא לפי איך שאנחנו חושבים שהם ישתנו ואיך הם אולי ישתנו בעתיד, כי הם לא בהכרח ישתנו. אני שמחה לשמוע שהיחסים בינך ובין בעלך התפתחו וגדלתם ביחד עם השנים, אבל אני חושבת, ותקני אותי אם אני טועה, שבכל זמן נתון חיית עם מה שהיה מתאים בעיניך, או לכל הפחות לא היה כל כך נורא בעיניך, רק שהקריטריונים למה מתאים או לא, נורא או לא, צמחו והתפתחו אצלכם עם השנים. אגב, יש כאלה שכן מאותתים בהתחלה שהם יהיו גברים מכים, עוד לפני החתונה. רק שיש נשים שבהתחלה מאמינות שהן יוכלו באהבתן לשנות אותם, או שהן חושבות שזה מה שמגיע להן ( כי הן רגילות למכות מהבית, כי הן חונכו שיש לו זכות על גופן וכו´)

ronen60

New member
הכל תלוי באהבה

אם את אוהבת אותו באמת, והוא אוהב אותך באמת אז תוכלי להיסתדר איתו בצורה טובה. כי האהבה פותרת חלק גדול מהבעיה.

hypatia

New member
אהבה היא פוליטית

אהבה רומנטית מוצגת בתרבות שלנו כרגש ראשוני, תמים וטהור, המחליק מכאובים ומיישר הדורים. והחברה שלנו מאדירה ומהללת רגש זה, כמעט יותר מכל רגש אחר. להלן שיר שתרגמתי מאת המשוררת הפמיניסטית אדריאן ריץ´, המציעה נקודת הסתכלות שונה על הדבקות שלנו באהבה: תרגומים את מראה לי שירים של אישה כלשהי בגילי, או צעירה יותר המתורגמים משפתך מספר מילים מופיעות: אויב, תנור, צער די בהן כדי ללמד אותי שזוהי אישה בת-זמני אחוזת-דיבוק באהבה, הנושא שלנו: כיוונו אותה כמו קיסוס על קירותינו אפינו אותה כמו לחם בתנורינו ענדנו אותה כמו עופרת על קרסולינו התבוננו בה דרך משקפת כאילו הייתה מסוק המביא מזון לרעב שלנו או לווין של כוח עויין אני מתחילה לראות אישה זו עושה דברים: בוחשת אורז מגהצת חצאית מקלידה כתב יד עד עלות השחר מנסה לטלפן מתא-טלפון הטלפון מצלצל ללא מענה בחדר השינה של גבר היא שומעת אותו אומרת למישהי אחרת לא חשוב. היא תתעייף. שומעת אותה מספרת את סיפורה לאחותה שהופכת לאויבתה ואשר בזמנה שלה תצית את דרכה שלה לצער אינה מודעת לעובדה שצורה זו של יגון היא משותפת, בלתי הכרחית ופוליטית

כרמלה2

New member
לא נכון!!!

אסור להתחתן רק מאהבה. צריך שבני-הזוג יתאימו אחד לשני ושיהיו להם תחומי עניין משותפים.

שובניסט זה לא קללה

יכול מאוד להיות, שאדם מסוים הוא בעל דעות קדומות או בעל דעות שמרניות, שהוקנו לו במסגרת המשפחה שבה גדל. האם היותו שמרן בשל ערכים שהורגל אליהם,הופכת אותו פסול ? אולי הוא אדם מקסים ? ( לא היית איתו אם הוא היה רע אליך ) אולי הוא חכם ושאפתן? אולי הוא יודע לתת ולאהוב ? כל אדם יכול להשתנות, וכמובן שכל אדם צריך להיות בעל ראש פתוח ולנהל דיון עם הגורמים שהוא בא איתם במגע. אל תקשיבי לבחורות המסויימות שאומרות לך בצורה כזו או אחרת, לעזוב את הבחור. מדובר בבחורות עם נסיון חיים לא מהמוצלחים ביצירת קשרים ומערכות יחסים... אני חושב שעלייך לנסות ולהסביר לו שיש דברים שהוא אומר והם פוגעים בך. אם הוא ימשיך לדבר כך, הרי שזה סימן שלמרות שהוא יודע שזה פוגע בך, הוא נוהג כן, וזה סימן שהוא לא מספיק אוהב אותך. לפי מיטב הבנתי, הוא אומר זאת בהומור ( אם כי איני מבין מה הבעיה בלהיות במטבח,אישה או גבר ) אך ימים יגידו. בהצלחה.

nirdagan

New member
כן, הערכים שלו זה סיבה לפסול אותו

וכל הסיפורים שאדם בוגר ישתנה מהקצה אל הקצה אין להם על מה לסמוך.

florence

New member
שוביניסט זו לא קללה

מנקודת ראייה של השוביניסט כמובן
כמה תיקונים: היות אדם מקסים, חכם ושאפתן, אינה הופכת אותו לאדם המתחשב ברגשות הזולת ואמפתי. יודע לתת ולאהוב? זוהי הגדרת תכונות כללית. הרי אם מישהו מתנה את אהבתו ביצירת עליונות ושליטה על האישה (שוביניזם), אז אהבתו תלויה בדבר - בחופש ההחלטה, ובחופש הבחירה החופשית של האישה. כל אדם יכול להשתנות - אם הוא חפץ בכך. אין לצפות לשנות אדם אחר במערכת יחסים מחייבת, בנושא אשר הוא קשור בתפיסת עולם ועקרוני כל כך. נשים פמיניסטיות הינן בעלות תפיסת עולם שוויונית, ואין לזה הקשר לאופי מערכות היחסים שחוו בעבר. זה כמו לאמר שאדם דתי/חילוני הינו כזה מכיוון שחווה מערכות יחסים מסויימות בחייו. מדובר בתפיסת עולם, דבר הנובע מדפוסי חשיבה, ולא מחוויות רגשיות כלשהן.

אלדד26

New member
לא מסכים כמעט עם אף מילה שלך -

1. זה שהחינוך הנחיל לו דעות קדומות, לא אומר שהוא אינו יישות נפרדת, חושבת, שמסוגלת להבין שדעות קדומות הן דבר פסול ויש להשתחרר מהן. 2. לטעמי, שוביניסט הוא לא אדם מקסים, נקודה. הוא אדם אטום עם דעות קדומות שקובעות שגברים עליונים על נשים. לא רואה שום דבר מקסים בו. 3. לא מסכים עם "כל אדם יכול להשתנות". אדם יכול להשתנות רק אם הוא באמת מבין ומאמין שדעותיו פסולות, וגם אז - רק בקושי רב. אותו בחור שמדובר עליו כאן הוא שוביניסט, ואני לא בטוח בכלל שהוא חושב שזה לא בסדר. 4. איך, לעזאזל, הסקת שהבחורות הן עם נסיון חיים לא מהמוצלחים? אתה יודע מה? אני לא בחורה, יש לי נסיון מצוין במערכות יחסים, אני חווה כרגע מערכת יחסים מעולה, ואני אומר לבחורה: קחי את הרגליים שלך, צאי מהקשר וחפשי לך מישהו שיעריך אותך כאדם ולא ישפוט אותך כאישה. 5. דיבורים מתקדמים עם הזמן למעשים. לא ייתכן שהוא ירים גבה כשהיא תרצה להעתיק את מקום מגוריה לחו"ל כדי לפתח את הקריירה שלה, אם הדבר אינו פוגע מהותית ברצונותיו האישיים. 6. לגבי הומור - אז ככה, טל קר לא תסכים איתי, אבל אני חושב שיש הומור בעניינים אלו שהוא בגדר משעשע, ויש "הומור" שרק מתחפש להומור אבל בעצם מכתיב מגדרים מאוד מסוימים דרך "בדיחות הדעת" התיאורטית. פה, משום מה, לא שמעתי שום דבר משעשע.

למעלה