זה התחיל...

shdema

New member
זה התחיל...

ביום בו היא נולדה. קנינו שתי מחברות,פשוטות כאלה,עם כריכה שנראתה לי עליזה.רצינו לכתוב לה,מהרגע הראשון שלה על פני האדמה.התחלנו יחד, המשכתי לבד עם תמיכה מהצד.15 שנים אספנו פיסות חיים,חוויות שלה, שלנו איתה,מחשבות על העתיד...תמונות, ציורים מיוחדים,הגיגים ראשונים...נגמרו שתי המחברות וקנינו עוד אחת, ועוד אחת,ועוד אחת.ככל שהיא בגרה,כתבתי פחות.נראה לי סוג של חדירה לפרטיות שלה...אז בעיקר כתבתי על תחושות שלי.תכננו לתת לה את "המחברות" בגיל 18 כשתהיה בוגרת יותר,שהיומן הזה לא יהווה בשום דרך גורם של מחויבות או לחץ מצידנו.לפני כחודש וחצי היא סיפרה לי, ככה בלי הקדמות מיוחדות, בדרכה הלקונית משהו.ולי, זה היה בסדר גמור, שהרי כל השנים שדרנו והדגמנו שאם אתה שלם עם משהו,זה בכלל לא משנה מה חושבים על זה. ואם זה חלק ממך אז לך עם זה עד הסוף. אז זה לא זעזע אותי,לא הכניס אותי לחרדות או משהו.אני גם מאוד סומכת עליה ואין לי צל של ספק שהיא תחיה את חייה בדרך שתהיה לה הכי טובה ומהנה.היא גם הפנתה אותי אליכם ואל מקשרת מטעמכם (דואגת לי...!)ואז הודיעה לי שהיא לא רוצה את אבא בתמונה (זוכרים?ביקשתי עצה...)אחרי הרבה התלבטויות החלטתי שזהו בדיוק הזמן לתת לה את "המחברות". חשבתי שאם היא תרגיש כמה אהבה וקבלה השארנו שם, יהיה לה קל יותר להתמודד עם אביה...שוחחתי איתה לא מעט...והיא בשלה... היא יודעת שאני מבודדת, שקשה לי עם זה... כשנתנו לה את המחברות, נמקתי שאני חושבת שהיא בשלה עכשיו.לא אמרתי את האמת ואני לא חיה עם זה טוב...בכלל קשה עם הסתרה,אצלי הכל פתוח,על השולחן... אני כבר לא יודעת מה לומר. לא רוצה ללחוץ יותר מידי כי אני מעריכה שגם לה קשה. היא לא רוצה לבוא איתי ליעוץ או למפגש ואני, לא ממש רוצה לצעוד לבד בשביל הזה...אז כרגע אני בהמתנה. לומדת שיעור גדול וחשוב כי אני לא בדיוק טיפוס ממתין... רוצה להגיד לכם שהפורום הזה נפלא (תודה יובל!)עוזר לי להמתין, לקבל קצב אחר. עוזר לי להרגיש פחות לבד... תבורכו!

שדמה את לא לבד../images/Emo24.gif

כולנו כאן כל אחד\ת בדרכו\ה מלווה אותך,בשביל המפותל, ומחזיקים לך אצבעות, תני לקצב האישי שלך להוביל, כאן אין מדידת זמנים,, וזכרי תמיד,כולנו כאן איתך ובשבילך, יישר כוח והרבה הצלחה, מיקי

shdema

New member
היי מיקי,

תודה! היה לי בוקר קצת נחס...קורה... תודה על המילים החמות!

תגידי אולי זה משהו מהכיוון ההפוך

כאילו תמיד את הולכת איתה אולי היא רוצה לפגוע במושלמות.במושלמות של הקבלה או של הזוגיות שלך עם בעלך אבא שלה. זה משהו שקשה להגיד במיוחד שלא ממש מכירים אבל יש תחושה שהיא רוצה לראות עד כמה הגבולות והאם לא תלכי איתה הפעם. ואני הייתי חושבת האם את יכולה להגיד לה עד כאן זה קשה לי את לא מתחשבת בי וזה הגבול שלי - סתם הרהור אני לא בטוחה שהוא נכון בכלל בכל אופן קבלי

shdema

New member
גבול, מבחינתי,

זה משהו שלא יכול להיות קשיח. זה משתנה/ גדל איתנו.איפה נעצרים? לדעתי, במקום בו מתחילים להיפגע...אבל אז -אני שואלת את עצמי- עד היכן אני אספוג כדי לא לפגוע בילדתי ("לסחוט" ממנה שיחה עם אביה?). היא לא בדיוק טיפוס מניפולטיבי. בדרך כלל מאוד ישירה. מחשבה מעניינת. צריכה לחשוב על זה... תודה!

babushka

New member
אהלאן שדמה יקרה../images/Emo13.gif

את מספרת "שרשמת מחברות/יומנים מאז נולדה בתך". טוב- גם אני רשמתי מעין אלבומי תמונות / יומנים לכל ארבעת ילדי ,כולל תאריכים - 'חוכמות' - וארועים עיקריים בגדילתם : 'יום ראשון - בגן' 'שלום כתה א' - ימי הולדת - וכו'.... שום דבר ממה שנכתב באלבומים / יומנים - לא היה "סוד" . הילדים יכלו לעיין ולקרוא (לפעמים גם לקרוע ) - מתי שהתחשק להם - או 'להשוויץ' בפני חבריהם - כשהתחשק להם. (אפילו היתה תמונה (או יותר) - שהושמדה על ידיהם - למשל צילום מקסים של תינוקות - עם קקי מרוח על הפנים וכל המיטה (אחת מרחה את השני)
- (ואולי אם לא הייתי רושמת את האמת (שהליכלוך היה דווקא קקי)- אולי התמונה היתה שורדת ). - האם זו היתה "חדירה לפרטיות"- מצידי? את שואלת ותוהה - "עד כמה את צריכה - לללחוץ על הבת - או לספוג ?" תסלחי לי שאינני מבינה . - מה בעצם את דורשת מבתך?? שתתנצל על שהיא לסבית ? מה היא צריכה לעשות? אני חשבתי - שאנחנו כהורים לילדים עם העדפה מינית לבני מינם (בקיצור- הומואים ולסביות)- צריכים פשוט לקבל אותם כפי שהם . לאהוב אותם כמו תמיד- הם שלנו - הילדים שלנו בדיוק כמו האחים והאחיות שלהם
האם את לא חושבת כך
מאחלת לך כל טוב והרבה יותר 'קל' - לקבל את הדברים כפי שהם. אני מכירה משפט/תפילה שאומר : --"אלי, תן בי את השלווה לקבל את הדברים - שאין ביכולתי לשנותם- את הכוח לשנות - את אשר ביכולתי - ואת התבונה - להבחין בין השניים ." בברכה- בבושקה- נחמה

נראה לי שלא הבנת את שדמה...

הבעיה ששדמה מתמודדת איתה, היא העובדה שהבת שלה מבקשת ממנה לשמור את היותה לסבית (הבת) , בסוד מפני האבא... האמת? אני לא בטוחה שהייתי מוכנה לחלוק סודות עם ילדיי מפני אישתי. (למעט הפתעות וכאלה...)

babushka

New member
היי ערבה - ../images/Emo141.gif

אני חושבת - שאת צודקת בהחלט. גם אני לא הייתי שומרת שום סוד מבעלי - (שהרי מהי מטרת החיים משותפים? ) - כלומר אינני יודעת מה היה קורה אילו ההורים לא חיים בשלום חלילה - אולי אז גם אין את החשק והצורך 'לשתף את הבעל בשום חוויה' - אבל דווקא בעינין בן-בת הומו/לסבי - אולי כן היה צורך ליידע אותו . -רק שהחשש הוא שבין בני זוג שאינם חיים בשלום - עלול להווצר מצב של -כאילו האשמות הדדיות ו'הוצאת כביסה מלוכלכת החוצה' - ואולי מדבר כזה חוששת הבת?? לא יודעת מה להגיד. בברכה בבושקה -נחמה

1אילאיל

New member
שדמה, תרשי לי?

קטונתי מלהיות ידענית או "חכמה" כזאת... אך חושבני, שהורים (במיוחד אלו הנשואים אחד לשני) והמגדלים ומחנכים יחד ילדים, חייבים לשתף את השני בכל! לא ארבה במילה, אך תארי לעצמך מצב הפוך, איך היית מרגישה, מה היית חושבת...? הלא את והוא לא מסתירים דבר איש מרעותו ואיך הוא מסתיר ממך דבר כל כך גדול. אני הייתי אומרת לבתי - עכשיו, כשאת ואני כבר מודעות לנטייה שלך, ואם את שלמה עם עצמך, אנחנו מתכננות איך ומה לומר לאבא... ויחד איתה בונה את השיחה עם אביה! אין כאן שאלה של אם, אלא שאלה של - איך לספר לו ביחד איתה. בהצלחה!

avi13685

New member
היי.. אני אנסה לעזור...

למרות שכולם פה כל כך נפלאים ונחמדים ותומכים, אני אנסה לתרום קצת מחכמתי הבלתי נראית לעין בימים אלה משום מה... את הרי אומרת שאת אדם פתוח, אד זורם, שרוצה שהכל יתרחש מהר כי את לא טיפוס ממתין, אז בואי ניקח גישה שונה.. אולי הבת שלך שונה לגמרי מכל מה שהבהרת לגבי עצמך? אולי הבת שלך מעוניינת לחכות, היא בת 15 אם הבנתי נכון וזה לא כל כך גיל ברור מאליו, והנטיות לא תמיד תמיד נכונות, למרות שתמיד יש את כיוון המחשב שהן כן.. זה לא תמיד וזה מבלבל מאד לצערי.. אני מציע, שאם היא מעוניינת לחכות, וא מצידך לא אדם שמחכה לדברים שיקרו מאליהם ולא רוצה להיות תלויה באחרים, אני מציע לך ללכת לקבוצה, להפגש לדבר ולשוחח עם אחרים, ועם ילדים וילדות של אחרים, ואולי בילדות האחרות תגלי שיש עם מי לדבר ויש עם מי לעבור את זה, אמנם זה לא יכול להשתוות לבתך כמובן, אבל כרגע לא כדאי לך ללחוץ עליה, ולכן הקבוצה היא כנראה הדבר הקרוב ביותר לעזרה שאת יכולה לקבל, ולתמיכה שאת באופן ברור צריכה ורוצה לקבל... אני יודע שזה ארוך כמה שאני כותב, אבל תנסי ללכת פעם אחת לבד, תנסי להניח אותה בצד לשניה עם נטיותיה ומחשבותיה ודעותיה, ופשוט לעשות את הצעד הזה בשביל עצמך.. כי אם היא הפנתה אותך, היא רוצה שתקבלי תמיכה, היא רוצה שתתמודדי בשבילה ובשביל עצמך.. אז תני לה את זה כרגע, ואולי בשלב יותר מאוחר היא תרצה לשתף גם את אבא... זה לא יכול להשאר כלוא לעד... אני מקווה שעזרתי קצת... :)

shdema

New member
כנראה

שלא הסברתי עצמי באופן ברור מספיק. אין לי שום בעיה עם נטיותיה המיניות של ביתי. האמת, אני מאוד גאה בה. חושבת שצריך לא מעט אומץ כדי לבוא להורה שלך ואולי להרוס עולם שלם... מאמינה שהסיבה שספרה לי קודם היא שהיא ידעה שאני לא אשפוט, ושאמשיך להסתכל עליה באותו אופן. איך היא אמרה לי, זה שאני אוהבת בנות, זה רק עוד תכונה שלי...זה לא כל כולי...ואניבהחלט רואה את כך. יש יסוד סביר להניח שאבא שלה לא יקבל את זה כך... ואני בטוח לא אשוחח עם אבא שלה במקומה. והאמת היא שאני לא מצליחה להרגיש אם אני יכולה להציב בפניה דרישה של בואי נראה איך לדבר עם אבא...ומה אם היא לא מוכנה? זה נראה לי סוג של אונס (יכול להיות שאני קיצונית בקטע הזה...).נראה לי שאני אפר את האמון שהיא נתנה בי, ואני בהחלט רוצה להיות כאן בשבילה אם היא תזדקק ... האמת היא שאני מתחילה להשלים עם ההמתנה. הודעתי לביתי שאני לא אוכל לשקר כלומר לעוות או לשנות עובדה. אם אבא שלה ישאל אותי שאלה ישירה, נראה לי שאפנה אותו אליה. יתכן ויעזור לי להגיע לקבוצה, ולו רק כדי לשמוע עוד נערים/ נערות. תודה לכם על ההתייחסות! ושבוע טוב!

היסטוריה עתיקה....

לפני 20+ שנים... באתי עם ה"בשורה" להוריי. עמדנו שלושתנו במטבח, ואני אמרתי: "אמא, אבא, יש לי משו לספר לכם: ס. היא לא "ידידה שלי... היא בת זוג." ידעתי שאמא שלי תקבל את הדברים (כמעט) כפשוטם, בעוד שאבא שלי ואני נצטרך לעבור דרך לא קלה. האמת? למרות שזה לא קרה בעבר, הייתי בטוחה שהוא יכה אותי. א-ב-ל , הכרותי עם הוריי היתה כזו, שלא העלתי בדעתי לספר לאמא ולבקש ממנה לשמור סוד מאבא. היום, אני יכולה לאמר, שחיי הזוגיות שלי נתמכים במה שלמדתי מהוריי.. לא במילים, אלא בידע הפנימי העמוק הזה, של איך חיים זוגיות. איך שתעברי את התקופה הקרובה עם בתך, ילמד אותה מסר לגבי העתיד שלה, בזוגיות העתידית החשובה שלה... במשפחה שהיא תקים. לא כל מה שיותר נעים באותו הרגע.. גם נכון לטווח הארוך.

למעלה