זה הסיפור שלי

זה הסיפור שלי

לפני שנה בדיוק (בסופשבוע הבא ליתר דיוק) הוזמנתי למסיבה ואמרתי לחברתי שאני חייבת למצוא מישהו הלילה כי ההורמונים שלי משתוללים. הגענו לשם, היה יבש עד שהוא הגיע עם בחור שהכרתי והסתבר שחברתי הכירה אותו וכך עשינו הכרות רבתית.. שתינו קצת יין, קישקשנו, רקדנו ואז השיכר החל לפעול ובריקודי הבטן גיפפנו איברים.. לא אלאה בפרטים העסיסיים כי ממילא הם לא רלוונטים כעת. היה לנו לילה נפלא ובוקר פרוע. הרומן נגמר באותו סופשבוע, אמרנו שנהיה בקשר ולא היינו. 3 שבועות אחר כך גיליתי שאני בהריון. חשבתי להפיל אבל לא הייתי מסוגלת ובסוף החלטנו שנהיה שותפים, "פרויקט הורית" קראנו לזה. ההריון היה זוועה. הלידה עוד יותר. היחסים בנינו היו נחמדים בהתחלה, אבל הלכו והתדרדרו במשך הזמן.. ועדיין ממשיכים להתדרדר. לפני כמעט שלושה חודשים נולדה הקטנה והיא פלא, אושר צרוף, אהבת חיי. מה אומר? החיים השתנו לחלוטין והם מין תמהיל של שמחה עילאית והתרוממות הרוח והלב וגם של כאב ואכזבה והשתוקקות אמיתית לקרבה, לפרגון, לאיש שיחווה איתי את הרגעים המופלאים והטריים כל כך עם הקטנה. כמה רציתי שנהיה חברים טובים, אבא שלה ואני, אבל מה כבר יכולתי לצפות מאיש שהכרתי במסיבה ושפעם אחת הספיקה לשנות לי את כל העולם. אנחנו לקראת חתימה על הסכם. עד עכשיו לא חתמנו מכל מיני סיבות נאיביות שנוכל להסתדר בלי. אבל נכון להיום אני בטוחה שזה ייצור מסגרת שתחייב את שנינו "להתנהג יפה" לטובתה. פעם כבר סיפרתי את הסיפור שלי כאן ומישהו העביר עליי ביקורת שאני מטורפת שהסכמתי לעשות את הצעד הזה, להביא ילדה ככה ממישהו שאני לא מכירה. אני מבינה היום הרבה יותר כמה מורכב המצב שאליו נכנסתי וכמה ילדותי מצידי היה לחשוב ולהאמין שיש סיכוי לרומן הזה להמשיך. הכי מעסיק אותי כרגע זו הילדה שלי, מה הכי נכון בשבילה? מה יבטיח את בריאותה הפיזית והנפשית? כמה אצלי וכמה אצלו? אשמח לשמוע מניסיונכם. תודה.

a44

New member
סומסומיה, יקרה

קודם כל מזל טוב
להולדת ביתך, קבלי גם
שתשחק איתו כשתגדל... טוב מאוד שאתם חותמים על הסכם שיסדיר ביניכם את העניינים. כדאי להכניס לתוכו שני סעיפים עיקריים: דמי מזונות והסדרי ראייה. לא כתבת מה מידת מעורבותו של האב, האם הוא מעונין בקשר עימה, האם מעונין בהסדרי ראייה קבועים או רק כשיתחשק לו... אלה דברים חשובים לבירור. ומה איתך? מי תומך בך? האם את עובדת? כל אלה שאלות שיש לחשוב עליהן היטב לפני חתימת ההסכם. בינתיים, תיהני מביתך וגדלי אותה בהנאה...

אוסיף את הדובי לחבורה ../images/Emo9.gif

ראשית תודה על התגובה. אבא שלה מעוניין להיות מעורב כמה שיותר ובמהלך הזמן מאז שהיא נולדה סיכמנו על 3 פעמים בשבוע לשעות קבועות אבל באף שבוע הוא לא עמד בזה, מעניין שמאז שהיא נולדה הוא נסע לטייל יותר פעמים מכל השנה האחרונה.. שמעתי שיתכן וזו תופעה של גברים אחרי הלידה, שבמקום להיות יותר הם מאוד עסוקים בדברים אחרים... בגלל חוסר הקביעות בזמני הביקור שלו והנטייה שלי ליחסים חבריים יותר, הגענו למצב בלתי נסבל של איחורים, שעות משונות של ביקור, בלגן בקיצור. עשיתי לזה סוף השבוע, אמרתי לו שעד שלא יהיה הסכם חתום הוא לא יראה אותה אז הוא נבהל וסוכם ביננו לאחר דיונים (יותר נכון לומר צעקות בטלפון) שבמהלך החודש הקרוב יחתם הסכם ושעד אז הוא יראה אותה פעמיים בשבוע בשעות קבועות (וחסר לו אם יאחר!). אני עובדת ומקבלת עזרה מהמשפחה, הוא כמובן משלם מזונות, לא מספיק אבל בהסכם נדון בסכום הזה. אגב - האם המינימום על פי החוק הוא 1200 ש"ח?

a44

New member
הסכום המינימלי הוא 1150 ש"ח

למיטב ידיעתי, המזונות גדלים בהתאם להכנסתך ולהכנסתו. אם הוא עובד ומרויח שכר ממוצע, הוא ישלם יותר. טוב שעשית סוף לענין, והגעתם להסכם בענין הביקורים. אם יגיע לביקורים, זה כבר נתון לשיקולו, לך אין הרבה מה לעשות בנידון... תקווי למען בריאותה של ביתך שיגיע בזמנים שנקבעו. כרגע היא פעוטה, אז אני מקווה שהוא מבקר אותה בביתך, או לוקח אותה לטיול קצר בסביבה, כי היא זקוקה בעיקר לנוכחותך שלך. ההסדרים יכולים לגדול יחד איתה. ביתי כמעט בת 3 היום, והבקורים שלה אצל אביה גדלו, והיום היא כבר ישנה אצלו.

ממתי נהוג ומקובל ונכון שתהיה אצלו?

הוא רוצה להיות איתה אצלו בדירה. חשוב לי לציין שהבחור די מבוגר אבל לא מאוד בוגר ועדיין גר בשותפות בדירת סטודנטים עם עוד 3 שותפים. אני מאוד מסתייגת מהרעיון שהיא תהיה שם אבל איך אוכל למנוע את זה? הוא רוצה לעשות לה שם מקלחת ולהחזיר אותה לישון בבית - התנגדתי בתוקף! יש לומר גם שהוא עדיין מאוד פלגמט במגע שלו איתה. האם יש איזה חוק הקובע לגבי ענינים כאלה, כך שזה לא יהיה רק דרישה או התנגדות שלי אלא על סמך חוק מדינה שמכריע בענינים כאלה לטובתה של הקטינה ושלי?

s h o o s h a

New member
סדרי ראיה

בוקר טוב, לענין סדרי ראיה ישנם חוקים מאד ברורים ותוכלי לקרוא עליהם בשפע מאמרים במרחבי הרשת. שתי דוגמאות מצורפות לכאן. מאחר ומדובר בתינוקת בת שלושה חודשים בלבד, לדעתי, עליך להסביר לו ואולי אף לערב גורם מקצועי שיסביר לו על הקשיים שמתעוררים בניסיון למלא אחר בקשתו בגילה הנוכחי ולהבהיר כי אפשר יהיה ליישמם לכשתגדל. את הצד המשפטי תוכלי לברר גם בפורום שעוסק בדיני משפחה. בהצלחה

a44

New member
תנוקת קטנטנה שכזו...

לא הייתי ממליצה שיקלח אותה כבר עתה... הוא יכול לקחתה למס' שעות עם בקבוק שאת מכינה לה או חלב שאת שואבת לה, במידה ואת מניקה.
נסי להסביר לו שהיא עדיין קטנטנה מידי לכך, ואם לא יבין, ערבי עובדת סוציאלית. היא ממש, אבל ממש זקוקה לקירבתך כמה שיותר... אביה חשוב, ותפקידו לא פחות בחייה, אבל כעת לא כדאי לנתקה ממך ליותר ממס' מוגבל של שעות.

למעלה