זה הזמן לסלוח

Mוניk

New member
זה הזמן לסלוח

לכל אחד יש רק חבר/ה נפש אחת/ד לי יש אחת כזו גדלנו יחד שיחקנו יחד למדנו יחד מהגנון ועד היום. חברתי הטובה הטיחה בפני שבעלה מביט בי בעיניים עורגות/ ובקשה ממני שלא אדבר עם בעלה יותר בטענה שהוא תמיד בכל וויכוח ביניהם משחיל את שמי ותמיד לטובה, כל דבר הוא אומר קחי דוגמא ממוניק לדעתי זו אשת חייל לא עושה עניין מכל דבר, את תמיד מדופרסת ועושה מזבוב פיל ותמיד מחמיא לי באומרו איזה כייף לבעלך איזה אישה יש לו והכל בפני חברתי, ואני באותו רגע רוצה להעלם, אני יודעת שזה פוגע בא אבל מה אני אשמה. אם בעלה כזה דפוק והוא אכן דפוק לדעתי. בקיצור יום אחד היא באה אלי הביתה ככה אחרי העבודה אני שמחתי קיבלתי אותה יפה. הייתי בהריון מתקדם, הכנתי קפה והבאתי עוגה טובה זה היה ביום הולדתי. היא קמה לקחה את הקפה ואתה העוגה וזרקה לי בכיור בעצבים, לא הבנתי מה עובר עלייה ושאלתי לפשר ההתנהגות הוולגרית. והיא ענתה לי זהו עכשיו אני יודעת ובטוחה יש לך רומן עם בעלי, ירקה לי בפנים ויצאה. בדקות הראשונות הייתי בהלם, ניסיתי לעקל את מה ששמעתי, ואז זה בא לי בכיתי המון' בכיתי רק מהפגיע שלה, ואיך היא יכלה לומר לי כזה דבר, מאיפה זה בא לה, אולי היא השתגע כי הרי אני יודעת שאין לי כלום עם בעלה, אני מדברת איתו רק בגלל שהוא שותף של בעלי והם גם חברים טובים מילדות. טוב מה עכשיו מה אני מספרת לבעלי אני הרי שקופה ולא יכולה להסתיר את מה שעובר עלי. עבר עלי שבוע נוראי רק בכיתי ולא אכלתי הייתי כל-כך פגוע וחשבתי איך אני יכולה להוכיח לה שהיא אכן טועה. בקיצור סיפרתי לבעלי הכל הוא כמובן מאוד כעס עליה. ואמר לי או-קיי, עכשיו אני הולך אליהם ושניהם יבואו לפה להתנצל בפנייך, ובנוסף תקשיבי לי אני חייב לשתף אותך במשהו. אני עומד לפרק את השותפות שלי עם בעלה, למה מה זה קשור לעבודה שאלתי, על תערב פרנסה עם האשמות החולניות של חברתי. הוא אמר לי תשמעי אני הייתי עושה זאת כבר מחר, גם אם חברתך לא הייתה לא פוגעת בך ולא הייתה אומרת לך כלום ועכשיו על אחת כמה וכמה. ואמר לי הבן-אדם בתוך הסמים הקשים הוא עמוק בזה וכנראה שחברתך לא יודעת כלום, אבל אני יודע המון ואני הולך אליו ללבן את הדברים. וכך היה אחרי יום היא באה אלי יחד איתו והתנצלה סיפרה לי שכל יום בעלה מגיע מאוחר הביתה ואומר לה הייתי עם השותף הסדרנו חשבונות ויש עבודות שוטפות ועבודות נכנסות יש הרבה על מה לדבר וזה לוקח שעות ואשתו ממש מארחת נפלא ובאמת אני לא יודע איך הזמן טס לי, וככה במשך כמה חודשים. אני ובעלי היינו התירוץ שלו ומכך היא הסיקה שיש לי רומן עם בעלה רק בגלל שהוא אמר לה שהוא אצלנו כל לילה ושאני מארחת נפלאה.(קינאה חולנית או שיגעון רגעי זה מה עבר לה בראש) היא התנצלה ואמרה שהיא כועסת על עצמה איך לא הבחינה שבעלה מכור לסמים קשים. ובעלי כמובן סיפר לה הכל ושבעלה בכלל לא מגיע אלינו הביתה לפחות כמה חודשים טובים ובעלי מסביר לה שרצה להסתיר ממנה וקיווה שהוא יגמל מהסמים וניסה לעזור בכל דרך אפשרית, אבללל לא עזר כלום. ההוא רק שקע יותר ויותר. טוב אותי זה לא סיפק אני נשארתי פגועה ולא יכולתי לסלוח ופשוט לא רציתי לשמוע ממנה כלום, רק שתעוף לי מהעיניים היא והבעל הדפוק שלה. שלושה שבועות אחרי ילדתי בן וכמובן לא הזמנתי אותה לברית. כעבור שלושה היא מתקשרת אלי ובוכה ואומרת לי תשמעי אחותי מאוד חולה (יש לה אחות אחת, הייתה לה)גילו אצלה סרטן מסוג "מילונומה" שזה סרטן קשה וקטלני. הרופאים הציעו לנו להטיס אותה לבוסטון שם יש מומחים לסוג הסרטן הזה, ואני חייבת אותך עכשיו אני זקוקה לך אנו חייבים לגייס כסף לכל זה וזה יכול לבוא רק מתרומות ורק את יכולה להזיז עניינים. אחותה הייתה בגיל 32 ורק חודש אחרי לידה טוב אני הייתי בשוק וחשבתי או-קיי עכשיו היא זקוקה לי וזה דבר שהייתי עושה בכל מקרה גם היא לא הייתה מתנצלת לקחתי את הגוזל שלי לאמא כמובן סיפרתי לה את הסיפור ויאללה לעבודה. בקשתי כל מיני אישורים רפואיים ודיאגנוזות של מומחים פניתי לבנק פתחתי חשבון "עמותה" מלכ"ר' ניגשתי לבית דפוס ושם הדפיסו לי פנקסי קבלות לתרומה זה לקח לי שלושה ימים. בקושי הייתי בבית באתי רק להניק ויצאתי ארגנתי קבוצה של אנשים שהיו מוכנים לעבור מדלת לדלת להתרים וכמובן גם אני עברתי מדלת לדלת אחרי שבוע ימים היה בחשבון העמותה 250,000 ש"ח זה היה מבצע קשה התרמתי גם גופים גדולים ניגשתי למפעלים יישר להנהלה וכח אדם, התרמתי גם עובדים במפעלים טוב אחותה הוטסה לחו"ל עברה טיפולים קשים שהתה שם חודש ימים וחזרה ארצה אבל המחלה לא הרפתה ממנה והיא נפטרה אחרי שלושה חודשים של ייסורים קשים. ואז כמובן אני והיא שוב חברות טובות. תמכתי בה בשעות הכי קשות אחרי זמן מה שוב היינו חברות נפש היא הייתה לבד בלי בעלה בעלה היה בשפל. ואני והיא יצאנו המון לנופשים רק אני והיא עם הילדים כמובן, ואחרי תקופה ככה שהבן שלי קצת גדל נסענו רק אני והיא לחופשים כייפיים באילת בעיקר ועשינו חיים משוגעים- עד היום אנו חברות טובות ולא הזכרנו יותר את מה שקרה אז. אז פגיעה מחברה טובה לעיתים יותר קשה מפגיע של בן משפחה אבל חייבים לסלוח ואני סולחת אז למי מכם שנפגע מחבר/ה טוב או בן משפחה הכדור הוא עגול
זה הזמן לסלוח
(כתבתי ת'סיפור לפני מס' חודשים ובסיטואציה שלי היום, מוצאת לנכון להביאו שוב)

מוניק!!!!!!!!

החיים קצרים הם! ולסלוח זו הפעולה הקשה ביותר, אך גם החשובה ביותר. שולחת לך שקית של כוכבי שלווה. רק טוב!!!

ניקו 45

New member
מוניק יקרה ../images/Emo141.gif

חתיכת סיפור הבאת כאן . ערב יום כיפור קרב ,זה זמן טוב לחשבון נפש . לסלוח זו תכונה אצילה . ואכן יודע אני שאת אשה אצילה . ועכשיו גם יודע שאת חברה של ממש . ואגיד לך את שנאמר לך ..... אשרי האיש שאת אשתו . היי ברוכה חברה . היי ברוכה אשה . גמר חתימה טובה .

שירן41

New member
מוניק זה זמן לסלוח,אין ספק!!!

מבינה אני אותך יותר מכל אך נכון שסולחים יורדת אבן מהלב ואפשר כן אפשר להמשיך הלאה. שירן41 מכל הלב מיצטערת הסמיילים לא רוצים להיפתח.

Mוניk

New member
תודה לכולם../images/Emo24.gif

רק רציתי לציין הסיפור בן 17 סי יו}{

אופה3

New member
את יודעת, למרות שסלחתי, עדיין......

היתה לי גם "חברה טובה" וכן סלחתי, בלב שלם סלחתי, ומחקתי את הדף הזה מהחיים שלנו, אבל עדיין, היא חוזרת על אותן הטעויות ופוגעת לי בלב וברגשות, אז אני את שלי עשיתי, סליחה סלחתי, ומחלתי, אבל את החברה הזאת את חיי אני משתדלת להרחיק, נשארו רק יחסי ידידות וזהו גמר חתימה טובה אופי

Mוניk

New member
אופה'לה../images/Emo39.gif

את את שלך עשית וזה מה חשוב מאמינה שיש מי שרואה את מעשינו ת'טוב ות'רע למרות שלא תמיד הוא שופט נכונה אבל כשאנו סולחים זו תחושת הקלה שתיהיה לכולם גמר חתימה טובה בריאות אושר ואהבה כל שתבקשו לו יהי

ניקו 45

New member
מוניק ....../images/Emo141.gif

מסכים עם דברייך... גם לך גמר חתימה טובה ...

מוניק

זה הזמן לסלוח במיוחד לאור התקופה הזו שאיש לאיש צריך להיות חבר להושיט עזרה לאחר החברים והאנשים שנמצאים סביב עולמנו הם אלו שממלאים את עולמנו עם נדע להביע סליחה שאנו טועים לקבל גם חלוקי דעות ולסלוח על טעויות הדברים יראו אחרת אני חושבת שחשוב מאוד לא לשמור טינה אלה להוציא את זה החוצה ולדבר לא לשמור את השנאה אלה גם לדעת לומר סליחה סליחה צריכה לבוא מן הלב וזה הזמן לסלוח לקחת אותי בכתיבתך לתקופת עבר שלי באיזה שהיא מידה ואני שמחה שיכולתי לומר ולקבל את הסליחה ביתר הבנה שיהיה לך ולכולם גמר חתימה טובה והלוואי שבשנה הזו ניהיה כולנו סלחנים יותר ונדע גם לוותר ולהיות מוקפים באחווה , הרמוניה ואהבה

חן (*_*)

New member
בכל זמן- יש לסלוח

נכון, לא אחת פגעו בנו, אך אם האדם הפוגע מתנצל ומבקש סליחה בכנות, חובה עלינו לסלוח לו. מרבית הפגיעות אינן נעשות מרוע לב, כי אם בשל חוסר הבנה/רגישות/ עצבנות/תיסכול של האדם הפוגע, ולעיתים, הדברים לא נאמרו בכדי לפגוע, אלא שאנחנו במצב של רגישות יתר/עצבנות/תיסכול/בעיות אחרות, ובשל כך הבנו את דבריו כפגיעה. מוניק, יפה שהראית גדלות נפש וסלחת לחברתך ואף סייעת לה בעת צרה, וטוב שהבאת בפנינו את סיפורך והארת את עיננו. בהזדמנות זו- אני רוצה לבקש סליחה מכל מי שאי פעם פגעתי בו/בה שלא בכוונה.

flower4

New member
mוניk יקרה

את מלאך הלוואי שהיתי כמוך. יום כיפור בפתח ואני לא מסוגלת לסלוח לגבר שנצל אותי.ואף אמר לי זאת. לא מסוגלת למחול לו!

שירן41

New member
פרח פתחי את ליבך,ויצוץ צופך../images/Emo142.gif|

פרח פורח פיתחי את ליבך השאירי הכול מאחורייך צריך להמשיך ולא לעצור פיסעי צעד אחד קדימה ותיראי שהכול מיתבהר על תתני לעבר לשכון אצלך גרשי אותו והמשיכי הלאה החיים הם קצרים ומלאים כצרור ורדים באים זר אחד נובל תיקני אחר!!! הריחי את ריחו הטוב והיתענגי על בישמו לא לסלוח זה חבל כיוון שזה יעצור אותך להמשיך הלאה. כמו עלוקה זה ישכון בלבבך ולא יתן לך להמשיך לחייך. חבל, חבל חבל

Mוניk

New member
פלאוורס מאמי

אל תשאירי משקעים מהעבר תביטי להווה, למחר ולעתיד בעיניים נכון שזה קשה,,,, אבל יהיה לך יותר קל כשתסירי זאת בליבך הלב כגודל אגרוף (תחשבי על זה) חייבים תמיד לפנות מקום לרוקן משקעים ישנים שמעיקים ולתת מקום לחידושים לא לסחוב מטענים כבדים וטינה זה כבד מאוד שוקל המון ומזיק לגופ ולנפש אז יאאלה תרוקני תני צ'אנס לעצמך האמיני לי זה עובד טוב מאוד גמר חתימה טובה

geedy

New member
יש דברים שאי אפשר לסלוח

יש המון דברים שבאמת אפשר לסלוח לשכוח, אבל אחד שעבר תקיפה מינית לסוגייה, גברים ונשים, לרוב המוחץ אני לא מאמין שיש להם את האומץ לסלוח, וגם אם יגידו אני סולח\ת אי שם בלב זה יצוץ מידי פעם, זה אחד הדברים שקשה מאוד לסלוח, בכל אופן שתהיה לכולם שנה טובה

geedy

New member
יש דברים שאי אפשר לסלוח

יש המון דברים שבאמת אפשר לסלוח לשכוח, אבל אחד שעבר תקיפה מינית לסוגייה, גברים ונשים, לרוב המוחץ אני לא מאמין שיש להם את האומץ לסלוח, וגם אם יגידו אני סולח\ת אי שם בלב זה יצוץ מידי פעם, זה אחד הדברים שקשה מאוד לסלוח, בכל אופן שתהיה לכולם שנה טובה

Mוניk

New member
geedy

או-קיי פו זה קטע קשה מסכימה איתך שתדע רק טוב גמר חתימה טובה

geedy

New member
תודה מוניק

יש מי שנותן לי תקווה ואת הכוח להמשיך, אלא הם אישתי וילדיי שנה טובה

לסלוח ולבקש סליחה

חשבתי על הסיפור לך, קראתי אותו אתמול וזה הטריד אותי כל הזמן. התפקיד שלי, כך אני החלטתי, זה לא לסלוח לאחרים, אלא לסלוח לי, אני לא יכול לסלוח לאחרים, אין לי את זה, אני רוצה ללמוד לסלוח לעצמי. לסלוח לאחרים זה משחק כוחות, זה לוחם, זה להאציל מגדולתי עליהם וכפי שכבר שמת לב, אין לי גדולה. אני יכול לידע את האחרים שהם עברו את הגבולות שלי, ואני לחוץ מזה, אני יכול להבהיר להם עד כמה שאני פגוע ואם הם ימשיכו בכך, התקשורת ביננו הולכת להפגע כי אני לא מסוגל להסכימ שידרכו על הגבולות שלי, אבל להמתין בצד עד שיבקשו ממני סליחה זה לא מתאים לי. יותר מזה, נגיד שבאו לבקש ממני סליחה, וסלחתי, זהו נגמרה הבעיה, נסגר הפרק???, אני לא חושב, אני חושב שבעוד יום או שנה, הבעיה תצוץ שוב פעם, לכן אני לא מאמין בלסלוח, אני מאמין בהדברות, בתקשורת, בלהניח קלפים על השולחן. אני מאמין שמערכת קשרים כל שהיא, בהכרח תביא עמה דברים נעימים, אבל בהכרח גם תביא דברים כואבים, וההתמודדות עם זה, תהיה ע"י הדברות תקשורת ופתיחות. אדם שסולח לעצמו אינו ממתין אפילו שניה אחת לבקשת סליחתם של אוהביו אלא מיד נגש אליהם ומברר איתם דברים ומספר להם על הרגשתו ומבקש מהם לשתף אותו במה שקורה. בכל פעם שאני יושב בצד ומחכה לאנשים שיבואו ויבקשו את סליחתי, אני מרגיש את עצמי מאוד מגעיל, אין לי את זה, בכל פעם שהצלחתי "לחנך" אנשים ולהראות להם אזה אנשים רעים היו, בסוף הלכתי לשון עם מועקה כבדה בלב, והרגשתי שלמרות שנצחתי בעצמ הפסדתי בגדול. אין, אני לא טוב במשחקי כוחות, אני מרים ידיים, אני בסה"כ רוצה להיות אחד שאוהב ונאהב, מי שדורך על הגבולות שלי, יודע שאני נלחצ, וכתוצאה מזה לא אוכל להשאר לידו, אני חייב להסביר ולהסביר ולהסביר עד שזה יקלט, אבל לשחק אותה ברוגז ומרוחק, זה לא תקשורת בריאה. אם נגיד שאני פגעתי ברגשותייך עכשיו ע"י מה שכתבתי, ואז בגלל הברוגז שאת תשדרי לכיוון שלי, אני ארוץ ואביע בפניך את התנצלותי, כי אני לא רוצה להפסיד ידידות עם אישה חכמה, אבל זה יהיה לטייח את המצב, והפתרון יהיה לא התנצלות או סליחה, אלא הדברות ותקשורת. יודעת למה זה יצא לי ארוך מאוד הפעם?????????? כי את אישה חכמה ולא רציתי להפסיד אותך. אם לא הייתי מגיב, היית מיד מרגישה שמהשהו חשוד קרה פה. שולח לך שני כרטיסים לג'מאיקה, ובית מלון, והופעות כמה שאת רוצה, אני לא יכול לבוא איתך כי אני מאוהב במישהי אחרת. באהבה ממני, באהבה ממני,

Mוניk

New member
סייח חביב

תגובתך מאוד חיובית ת'ה אדם רגיש חכם ונבונ וזה הרי ברור שחייבים ת'ערוצ הדברות ותקשורת בכדי לסלוח, חייבים ללבן דברים. ולא, לא הייתי כועסת אילו לא היית מגיב נשבעתתת לכ אבל אני כועסת למת'ה לא צ'ה לבוא איתי לג'מאיקה אופפפפ מתה לראות ראסטות וכושים יפיופימ ו.... טי ניי ניי ניי גמר חתימה טובה אוהבתותכ

למעלה