זה ביבי או טיבי

למה שיהיה לו אכפת?

הוא לא זה שעובד בקאנטרי בשכר מינימום שישה ימים בשבוע.

אלי.

New member
זה מאד פשוט, סוהי: אני מאשים את השודד שפרץ לבנק

בעוד אתה מאשים את השומר שלא עצר אותו, תוך שאתה מנקה את השודד מאשמה.
&nbsp
אני מאשים את זה שירה 3 כדורים בגבו של ראש הממשלה, בעוד אתה מאשים את המאבטחים ומנקה את היורה מאשמה.
&nbsp
וכן הלאה.

בוש 99

New member
רצח ראש ממשלה לא שקול לשוד בנק

אלף שוטרים בכיכר לא עשו את עבודתם,זה חומר למחשבה.תשאל למה?

בוש 99

New member
בגלל חזי כאלו,כרמי גילון,אבישי רביב

למעשה הפעילו סוכן פרובוקטור בידיעת ראש השב"כ,ראש המחלקה היהודית שהסית לרצח ראש הממשלה,כשרבין העיר לגילון זה ענה הכל בשליטה,כך היה כתוב בועדת שמגר.
השב"כ היה צריך להזהיר את השוטרים שחיי ראש הממשלה בסכנה.במקום זה קיבלנו אלף שוטרים שאננים,שאחד מדבר מהם מדבר עם עמיר על כדורגל.
לא חיפשו על גופו של עמיר ואחרי הרצח לא ירו בו.
קח לדוגמא אלי דרבי תל אביבי,המאבטחים צופים במשחק ומתעלמים מפואד שפורץ למגרש ומתחיל להכות את זהבי,רק אחרי פרק זמן הם פועלים,ואם לפואד היה אקדח או סכין זהבי היה ז"ל והטראבל נגוז.
מסקנה אלי המשטרה וחברות האבטחה רשלנים.

אלי.

New member
המסקנה מקובלת עלי - השב"כ התרשל.

אבל איך זה מוריד מההסתה בימין שבסופו של דבר הובילה לרצח ?
&nbsp
המאבטחים לא התעלמו מפואד. בעידן שבו הגדרות בין היציע למגרש נבנות בגובה חצי מטר מתוך הנחה ברורה שהקהל יכול לדלג מעליהן בקלות, מה שנשאר לשוטרים זה להתמודד עם מהירות הריצה של האוהדים. פואד הפתיע את השוטרים בדיוק כמו שהפתיע את זהבי.

בוש 99

New member
כי עמיר התחיל בנסיונות לרצוח את רבין

מיד אחרי לחיצת הידיים בבית הלבן בין רבין לערפאת,רצה להשתמש בטיל,רצה לירות ברבין בכנס המשפחות השכולות בלטרון.ההסתה לא שינתה לו.

אלי.

New member
או שכן, או שלא (שינתה לו).

בסופו של דבר יש לו הרבה תומכים בקרב הימין, וכמובן הרבה כאלה שעדיין טוענים שלא הוא רצח. בלי ה'מצע' העממי הזה, יתכן שהמחשבות והרצונות שלו היו נשארים בגדר מחשבות.

בוש 99

New member
הוא אמר זאת במשפטו

תומכיו בגלל הסכם אוסלו.הוא הודה ברצח,הוא ואחיו פעלו בתא נפרד,חגי הכין את הנשק ויגאל(גלי) התחיל בנסיונות התנקשות.

אלי.

New member
בעת משפט נאמרים הרבה דברים, בחלקם הם תפיסות עולם

יותר מאשר מעשים.
&nbsp
מספרים לנו שהעצרת בכיכר מלכי ישראל התכנסה בהמשך/בתגובה לעצרות ההסתה על המרפסות ומאחורי ארונות המתים וחבלי התליה. אין לדעת מה היה קורה אם עצרות ההסתה ההן לא היו מתקיימות.

בוש 99

New member
הוא התחיל לפני העצרות.

רק נחתם ההסכם והוא התחיל,הימין אפילו לא התארגן אז.משטרת ישראל דיווחה על נסיונות החיסול.

אלי.

New member
... ונעזר בעצרות.

אני לא סותר את הקביעות שלך. אני טוען שיגאל עמיר לא היה מגיע לכדי מימוש ללא הרוח הגבית של הימין.

סוהי99

New member
ממש לא,אלי

לא מדובר כאן בשוד אלא בלקוח המבקש לקבל מענק מהבנק ובמנהל הסניף או בכיר עם זכות חתימה המאשר זאת.......אני ט לא מאשים בכך את מנהל הבנק ואפילו לא את מנהל הסניף.

ובעיניין הצלף,אני מאשים אותו בביצוע רצח....את המאבטחים אני הייתי מאשים בכישלון במילוי תפקידם רק לו היה מתברר שהם התרשלו בתפקידם.

אלי.

New member
ממש לא, סוהי. מדובר כאן על אנשים שמצויים תחת מרות הפרינססה,

דרך בעלה. היא דורשת, והם מוצאים דרכים יצירתיות לסחוט את אוצר המדינה.
&nbsp
כשהגברת מבקשת לרכוש רהיטים עבור מעון ראש הממשלה ואז מספקת אותם לבית הפרטי בקיסריה - הם פשוט עושים זאת. הם לא מבינים ולא רוצים להבין שזו גניבה, פשוטו כמשמעו.
&nbsp
וכשהגברת מוציאה 85,000 ש"ח הוצאות נקיון בחודש - זו לא גניבה אלא אטימות מוחלטת.
&nbsp
וכשהגברת מוציאה 80,000 למילוי בריכה, בעת בצורת, מתקציב שלכאורה אינו מוגבל - זו לא גניבה אלא אטימות מוחלטת.
&nbsp
הצלף, כמובן, הוא רק דוגמה/הקצנה.

אלי.

New member
וגם - עליהן ניתן היה למתוח ביקורת

מבלי שהבעלים שלהם "ירוצו" לכל מיני מחוזות הזויים.
&nbsp
כנראה שאנחנו שוכחים את "ניקוי ראש" המיתולוגית. כדאי מדי פעם להיזכר בה.

סוהי99

New member
על עובדות אני לא מתווכח,אני חולק רק על המסקנות

הזוג נתניהו הם נהנתנים,אטומים לדעת הקהל,לניצול גס של כספי ציבור ולנטיה שלהם לנצלנות כשהם עצמם עמוסים בערימות ירקרקות בבנקים הכי שוים.על זה אין ויכוח.

אבל הם לא חיים בואקום,הקופה הציבורית נמצאת אצלם בחדר האטום.הם מוגבלים רישמית וחוקית בהוצאותיהם ויש מי שאמור לפקח על כך,לאשר או למנוע את מה שאסור על פי חוק...........אז מעבר לנהנתנות והאטימות,יש מי שעוברם על החוק וחורגים מהתקנות ועליהם אני מצביע ואותם אני מאשים.

אלי.

New member
סוהי, אתה מתייחס לבני הזוג נתניהו כאילו הם לקוחות "רגילים"

בבנק, ולא היא.
&nbsp
התחלת מצוין - הזוג נתניהו הם נהנתנים,אטומים לדעת הקהל,לניצול גס של כספי ציבור וכו'. את כל אלה הם אמורים - כמנהלי העם - לעשות אחרת מהאזרח שמתמודד עם הבנק. הם לא יכולים לרחוץ בנקיון כפיהם כאשר הם מנהלים את המדינה ואת אוצר המדינה. כשאתה בא למנכ"ל שלך, שכפוף אליך, ומבקש ממנו לעשות משהו - זה לא כמו שסוהי מגיע למנהל הבנק ומבקש הלוואה שאותה יצטרך להחזיר בריבית דריבית.
&nbsp
ובסוף, המבקר מצביע על חריגות. הרי אתה לא מתכוון להגיד שהם לא ידעו שאלה חריגות, נכון ?

סוהי99

New member
את הדימוי על שוד בנק אתה הבאת....

ובעיניין מעמדם המיוחד,הרי שגם את שמעת על טייקונים החייבים מיליארדים ומצבם הכלכלי ויכולת הפרעון שלהם מוטלים בספק - ובכל זאת אישרו להם הלוואות עתק.......אז הם כולירות ללא ספק,אבל מי שאישר להם את זרימת הממון הם אותם הממונים על כך בבנק ואשמתם ברורה לא פחות.אגב,לרגע לא ניקיתי את הזוג נתניהו מכל אחריות לעוולות מתוך חוסר ידיעת העובדות,אבל ציינתי והדגשתי שאלה יכלו להימנע לו האחראים על אישור ההוצאות היו רק ממלאים את תפקידם כהלכה.

למעלה