זה ביבי או טיבי

אלי.

New member
אתה רואה את אשתו הבלונדה של טיבי

מזמינה את מושיק גלאמין למטבח המתפורר שלה ?

85,000 ש״ח בחודש מוציאה הפרינססה רק על נקיון. בחודש. אתה מסוגל לתאר לעצמך איזה מטבח מפואר אתה מזמין ברגבה בסכום הזה ?

זה פשוט לא נכון!

תקציב בית הנשיא כולל את כל הפעולות והתפקידים שנשיא המדינה ממלא. המקבילה הנכונה לתקציב בית הנשיא זה תקציב משרד ראש הממשלה.

זה פשוט לא נכון .

לראש הממשלה יש עבודה רבה ומשימות רבות .
לנשיא יש תפקיד ייצוגי בלבד .
לכן
ההשוואה שאתה כתבת שגויה .

אם אתה רוצה לאמר שמוסד הנשיאות מיותר

אז תדע לך שאני מסכים איתך בעניין הזה.

אם צריך לקצץ

אני מעדיף לקצת בדברים יצוגיים ולא, למשל, בסל הבריאות.
&nbsp
זו דעתי האישית, כמובן!

הדברים אינם באותו סדר גודל .

בית הנשיא זה עשרות מיליונים ותקציב הבריאות זה מיליארדים .
לבריאות ההוצאה הממוצעת היא אולי 1000 שקלים למשפחה בחודש .
תקציב הנשיא זה בערך 1 שקל למשפחה בחודש .

עיקר הביקורת שלי על מה שאתה כותב זה הניתוק מהמציאות .

tapuzoed

New member
והקיסר פרס חגג לעצמו יומולדת ב-12 מליון שקל, עלה בשנה 60 מ'.

סוהי99

New member
את מי אתה מאשים בעצם?

הבלונדה הפרינססה רוצה 200000 ש"ח להחלפת שידה במחסן....אז מה?.........הרי מישהו צריך לאשר את ההוצאה הזאת!!! - אז אותה אתה יכול להאשים רק ברצון רע,אבל את האחריות על הוצאת הכסף בפועל יש להטיל על מי שמוסמך לאשר זאת,ואם הוא חרג מהמסכרת והתקנות,יש להעמיד אותו לדין.......אבל לך,כמו ליתר הלוקים באובססיית נתניהו קל,נוח וכדאי יותר להאשים ישירות את גורמי המחלה........שלכם.

אתה צודק

ולמישהו הזה שמאשר יש בוס שמדווח לראש הממשלה. אם מאשרים הוצאה שערורייתית בבית ראש הממשלה, ראוי ורצוי שראש הממשלה עצמו יפסיק את זה.
&nbsp
לא מדובר פה במעידה חד פעמית של בורג קטן במערכת. מדובר במגמה קבועה שמבזבזת המון כסף למרות ביקורת ציבורית ובתקופה של הידוק חגורה תקציבי. אני מוכן לקבל את זה שנתניהו, בהתחלה לא היה מודע, אך כשהדברים עלו לכותרות, הוא היה צריך להפסיק את זה מיד ולתת הוראה שמעכשיו רק הוא מאשר הוצאות עבור מעון ראש הממשלה, למשל.
&nbsp
תסמונת השין-גימל היא רק סמפטום למחלה קשה שממנה לוקה ראש הממשלה הזו: חוסר לקיחת אחריות.

בוש 99

New member
תיארת את הבית הלבן איש פשוט

בדיוק.שוב נתניהו מתנהג כמו נשיא ארה"ב.

התקציב התפעולי של הבית הלבן הוא 55 מליון דולר (2014)

הבית הלבן מעסיק כ-3000 עובדים קבועים במחלקות הבאות:
הנהלת מגורי הנשיא והפרק הלאומי של בית הנשיא
לשכת הנשיא
לשכת סגן הנשיא
המועצה לבטחון לאומי
מפקדת הצבא (כ-1300 איש)
הנהלת משרדים נשיאותיים נוספים כמו תחבורה, רישום אזרחי וכדומה
גופים מתאמים
&nbsp
במילים אחרות, הבית הלבן משמש לא רק כמגורים של הנשיא וסגן הנשיא (כן, שניהם גרים בבית הלבן) אלא גם כמגורים של אנשי צוות רבים ואנשי אבטחה וגם כמקום עבודתם של אנשים רבים ששותפים לניהול הממשל בארצות הברית.
&nbsp
זה כאילו מחברים את בית ראש הממשלה, בית סגן ראש הממשלה, משרדיהם וחלק מהקריה ועוד כמה משרדים ממשלתיים ביחד.

בוש 99

New member
כן אבל נתניהו רק בטעות לא נשיא ארה"ב

הוא פשוט הביא את אמריקה לכאן.

אתה רואה איזה בזבוז?

במקום שיביא לך דוגמנית דנית, הוא מביא לך אמריקאית שמנה.

סוהי99

New member
אתה באמת מאמין שראש ממשלת ישראל מקביל לנסיך אנדורה?

ראש ממשלת ישראל ממש,אבל ממש לא מתעסק בבחירת ריהוט או המימון שלו,בקניית מצרכים והתשלום עבורם וביתר שטויות מני נפתלי לסוגיהם.אבל אני בהחלט מסכים איתך שברגע שהנושאים האלה עלו לכותרות הוא היה חייב ויכול להביא לזה סוף ונתניהו אכן לא פעל כנדרש בנושא זה.....אבל האם זה הופך אותו לקרימינל מושחת?.....ממש לא,לדעתי.זה עדיין לא מנקה את האחראים והמוסמכים לאישור ההוצאות החריגות מאשמה ומהחובה לתת על כך את הדין,והם רחוקים מלהיות שין גימלים.

יפה שאנחנו מסכימים שעם הרעש הציבורי

היה ראוי שנתניהו יל בעניין באופן אישי.
&nbsp
אני אישית לא אוהב להשתמש בביטויים כמו ׳קרימינל מושחת׳ גם אם לעיתים אני נכשל בלשוני. די לי בכך שאומר שראש הממשלה נוהג באופן שאינו ראוי, בתקופה של לחץ כלכלי ואינו לומד מטעויות העבר שלו עצמו. אני חושב שגם אם זה לא מוכיח שהוא לא כשיר לתפקידו - זה גם לא מחזק את בטחוני בכשירות שלו.
&nbsp
ונסתפק בזה.

בוש 99

New member
לנתניהו לא אכפת מההוצאות

הוא מתנהג כמו מלך,גם אריק שרון היה כזה.

למעלה