זה אוטיסט זה?

dina199

New member
כן . בשרשור של עמליה.

הבחור מדהים.
רק לא אהבתי את הגישה של עברי לידר. ('אתה מבין ? אתה מבין ?')

רנה73

New member
ולי היתה בעיה עם העריכה

הבחור שר כל כך יפה. תתמקדו בזה לעזאזל.... למה לחפש את כל מזילי הדמעה בין השופטים ובקהל ולהתמקד דווקא בזה? תתמקדו בשירה, הרי לשם כך הוא הגיע לכאן, והוא טוב!!!
אבל ככה זה בתוכניות האלה. הן מחפשות למתג. מצד אחד זה עשה לנו שירות חשוב, אני מודה, אבל היו בטח בקהל גם כאלה שהתרגשו, שחייכו, שנדהמו... והעריכה חיפשה את הדמעות בלבד.
והוא באמת שר יפה
החזקתי לו אצבעות.

schlomitsmile

Member
מנהל
הדמעות הן בגלל נושא השיר- חייל שנפל גם לי הפריעה ההתמקדות בהן במקום בשירה.
ולגבי המיתוג- אני מאד מקוה שזה לא יפגע בדניאל-
מנחשת שיש אנשים שחושבים שהוא לא "ממש אוטיסט"
ו"מתהדר" בכך רק בגלל אותו מיתוג, בשביל סיפור סוחט דמעות.
לנו, מבפנים, ברור שזה רחוק מהאמת, אבל מבחוץ עלולות להגיע התייחסויות פוגעניות כאלה.

dina199

New member
אנחנו (המנוסים
)

יכולנו לראות לפי התשובות שלו שהוא א"ס. אבל הם (השופטים) לא הבינו בכלל ושאלו שאלות לא לעניין . חוץ מפורטיס , שאצלו הדמעות וכל היחס היה אמיתי.

schlomitsmile

Member
מנהל
השופטים פחות מדאיגים אותי
הם לפחות מגלים אהדה כלפיו.
אני חוששת שמא בציבור הרחב יהיו מי שיגיבו באופן פוגעני.
הרי אין להם מושג על דרך החתחתים שדניאל עבר...
הם רואים רק את החיוך המקסים והתלתלים היפים,
שומעים את קול הפעמונים,
ולא יודעים כלום על כל הכאב.

dina199

New member
בהחלט

ובכל זאת, עברי לידר עם 'אתה מבין ? אתה מבין ? ' שלו , מאוד עצבן אותי

daeve1

New member
מצד שני, היה יכול להיות נחמד

אם היו מנצלים את הבמה כדי להסביר טיפה איזה סוג של אוטיזם יש לו ועל הדרך שהוא עבר במקום כל הקטע הקיטשי סוחט הדמעות שהדביקו שם

כך זה גם היה עוזר לקהל המבולבל שלא הבין איך הבחור מתנהג ומתקשר כל כך "נורמלי" להבין בדיוק את המצב שהוא נמצא בו וגם אולי אפילו עוזר לאיזה ילד או שניים שיש להם את זה אבל לא מודעים לכך. יותר אנשים צריכים להבין מה זה בדיוק אומר "אוטיזם בתפקוד גבוה" ואספרגר.

dina199

New member
נכון מאוד.

הבעיה שתוכניות מסוג אקס פקטור ודומותיה לא מתעסקות בהסברה.

רנה73

New member
אני עוד זוכרת איך דיברו על רוני...

היתה בחורה בכוכב נולד לפני כמה שנים. מישהי בשם רוני שאהבה לשיר שירים של פעם. היה לה קול מלאכי...
אז בהתחלה השופטים התלהבו מהשירה שלה והשירים הישנים שהיא ואמא שלה בחרו, אבל אח"כ התחילו ללחוץ עליה לשיר שירים קצביים ולהיות "יותר בת נוער מודרנית ופחות זקנה". וכמובן שזה לא הלך...
בהתחלה באמת אני זוכרת איך הצופים התלהבו ממנה אבל ככל שהתוכנית התקדמה אני זוכרת שהיו יותר ויותר טוקבקים בסגנון של היא לא באמת אוטיסטית, והיא משחקת על האוטיזם שלה כביכול כדי לקבל קולות מהבית....

אני אמו של דניאל, למי שלא מכיר אותי מכאן.

העריכה היתה נהדרת בעיני... אני ביקשתי מהם להראות שלדניאל קשה... שהוא לא אוטיסט לייט, ושלא כמו בסרט זה הילד שלי, דניאל דיבר על הקשיים... את השאר הראו כי זאת התוכנית, דניאל יודע לשיר.

דיברנו איתם על המטרה, שתאפשר לחברה להכיר ילדים כמו דניאל ולדעת שהם לא אוטיסטים לייט... דניאל לא א"ס. באבחון הוא אוטיסט.

אי אפשר להסביר בטלוויזיה לקות בלתי ניראית, טלוויזיה ברובה שקר... אפשר לראות את האוטיזם, שהיא לקות בלתי ניראית, רק אם יבואו אלינו הביתה.

דניאל לא הולך לבי"ס. סתם??? הוא לומד בבית כי הוא אוטיסט בתפקוד נמוך מבחינה תקשורתית... ולילדים האלה חשוב שיכירו אותם וידעו שיש מגוון פנים לאוטיסטים.

אחרי התוכנית קרו דברים טובים... הורים שהסתירו התחילו לספר, ילדים אוטיסטים הולכים בגאווה לביה"ס, רבים פנו אלי ושאלו אותי איפה משיגים את החולצה שלו...

אני חושבת שעשינו שירות טוב.

אתמול בבוקר הופענו בתוכנית הבוקר של אברי גלעד... דיברנו על האוטיזם, לא על השירה של דניאל.

daeve1

New member
ובכל זאת היה נחמד אם היו נותנים קצת יותר הסבר

כי ממה שראיתי לא מעט אנשים היו מבולבלים. יש סטיגמה למה זה להיות אוטיסט, אנשים בטוחים שמדובר באנשים מנותקים לגמרי, וכשהם ראו את הבן המקסים שלך שהתנהג כל כך נורמלי וטען שהוא אוטיסט זה לגמרי בלבל אותם. אנשים לא מודעים אפילו לזה שיש ספקטרום רחב ורמות שונות לזה. לכן היה נחמד לו היו נותנים קצת יותר במה בשבילכם להסביר בדיוק מה זה, בעיקר שם שצופים כל כך הרבה אנשים. הרבה יותר אנשים צופים באקס פקטור מהתוכנית של אברי גלעד.

ליה כהן1

New member
איזה מקסים הוא

רואים שיש בו משהו אחר, תמים יותר מאנשים רגילים. יש לי הזדהות עמוקה לאנשים כמותו, משום שלמרות שאני לא על הספקטרום, בבסיס שלי יש לי קשיים שמזכירים את הקשיים שלו.
היה תענוג לצפות בו. מקווה שיגיע רחוק!

למעלה